Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

A "max 2ropi/db" elég hamar megadta magát, az ominózus helyen a kocsim motorjában, a gyári méregdrága még csak most kezdi adni egy kicsit a hangját két hét után. Nem kicsit jobb minőség. :)

Azért az sem biztató, hogy már az is kezdi "adni a hangját", hm? :) Egyébként mi van vele, már rendberakattad vagy még mindig beteg szegény?

Megosztás:

A "max 2ropi/db" elég hamar megadta magát, az ominózus helyen a kocsim motorjában, a gyári méregdrága még csak most kezdi adni egy kicsit a hangját két hét után. Nem kicsit jobb minőség. :)

Kösz az infót! Akkor Te most megvetted a gyárit bele és annak van némi hangja? Szerintem amit írtál összeg az utángyári dolog, mert mondom az eredeti opel cucc 7300/db áron van sajnos. Asszem a megoldás a gyári bontott lesz sajna, azt ha nagyon zörög akkor kap eredetit bele, mert félek ha nem lent akad meg akkor elég nagy kulimászt tud intézni ott fent a dolgokban és nem egyszerű 1.4 Se vezértengelyt szerválni sehonnan.

Említett egy ismerős olyan dolgot, hogy van valami hidrótőke tisztító adalék, ez hasonló mint a motoröblítő gondolom. Ezt sem szeretném kipóbálni nagyon bevallom öszintén :)

Megosztás:

Kösz az infót! Akkor Te most megvetted a gyárit bele és annak van némi hangja? Szerintem amit írtál összeg az utángyári dolog, mert mondom az eredeti opel cucc 7300/db áron van sajnos. Asszem a megoldás a gyári bontott lesz sajna, azt ha nagyon zörög akkor kap eredetit bele, mert félek ha nem lent akad meg akkor elég nagy kulimászt tud intézni ott fent a dolgokban és nem egyszerű 1.4 Se vezértengelyt szerválni sehonnan.

Említett egy ismerős olyan dolgot, hogy van valami hidrótőke tisztító adalék, ez hasonló mint a motoröblítő gondolom. Ezt sem szeretném kipóbálni nagyon bevallom öszintén :)

Hátő, gyári GM csomagolásban volt és "akciósan" szerezte autószerelőm 4500Ft-ért. Egy darab van amúgy belőle csak, az benne a kocsiban.

A kétezervalahány forintos az ominózus helyen 1 hét után elkezdett szólni. A második, ha nem pörgettem a motort, akkor kicsivel tovább bírta. Most a harmadik a GM, ami egész jól tűri az igénybevételt. :) Ja és a maradék 7 helyen még mindig a kétezervalahány forintosak vannak, azoknak semmi bajuk. :D

Amúgy a HeningKarcsi azt mondotta nekem, hogy a vezérműtengely nagyon sokat kibír, ez látszott is az enyémen, pedig volt benne 1 totál rossz tőke is mégsem látszott a tengelyen. Igaz, ha nagyon figyelted, akkor látszott eltérés, de nagyon minimális.

Megosztás:

Úgy tudom, megeggyezik az NZ-ével. Fokolásra legalábbis.

Megosztás:

Oké, de 50-ropit kicsit sokallok csak hidrotőkére.

Aztán ez lehet olyan dolog mint a gyertyakábel, ha nem veszel normálissat arany áron akkor évente cserélheted őket, mert megadja magát. Majd meglátjuk, beteszik ha nagyon gáz, ugy is az első indítás után kb 3mp-vel kijön ha hangoskodik, és akkor még mindíg lehet cserélgetni akár új utánygyárira, vagy ha az is szarakodik addigra meg lesz a "pajszer" ehez a művelethez. Szerelő bácsi azt mondta, ha oda megyek max fél óra ha valóban rámutatok melyik a rossz,de minden esetre azért ő is végigvizsgálgatja majd őket! :)

Megosztás:

Szia Karcsi!

Nem emlékszel véletlen, ha a vezértengelynél a dises és a rotoros közt csak annyi a különbség, hogy a rotoros hosszab, de az egy felcsavarozott hoszabítás igaz?

Nincs azon semmi felcsavarozva. Én legalábbis nem emlékszem, hogy lenne. Tárcsaszerű vége van, amiben van egy lyuk az elosztón levő csap számára. A házba pedig lemezzel van rögzítve, amit 2 db csavar fog.

Megosztás:

Szombaton addig pihen a vas. Szerintem képet nem fogoktudni csinálni, de a lényeg a vas lesz amivel lefeszíti a szelepet, azt szeretném kopázni majd és legyártani!

hát jobb lenne azért pár képa folyamatról..

a vasat ismerem, amivel lenyomja a szelepet.

esetleg egy videót, hogy most milyen a hangja alapjáraton????

mert enyém is kotyorászik magának, de mindenki azt mondja, hogy ennek semmi baja, igaz melegen el is hallgat...

Megosztás:

hát jobb lenne azért pár képa folyamatról..

a vasat ismerem, amivel lenyomja a szelepet.

esetleg egy videót, hogy most milyen a hangja alapjáraton????

mert enyém is kotyorászik magának, de mindenki azt mondja, hogy ennek semmi baja, igaz melegen el is hallgat...

Nekem olyan mint egy dizel, levettem azt a 8db csavart és csavarhúzóval simán lenyomtam minden erölködés nélkül azt a tőkét, szerintem ezt mindenki meg tudja otthon is csinálni. Azt mondta egy szerelő akinek hiszek, hogy a tökének olyannak kell lennie, hogy ha megálsz kb 10 perc max mire leveszed a fedelet stb és meg sem szabad moccaniuk egy nagy csavarhúzó+a saját erőd alatt. Hiszek neki, mert amelyik nekem is gyengélkedik azt simán megmozdítittam ennyi idő után, hivatalossan nem szabad elelngedni a nyomást. Videót nem tudok mivel felvenni meg hangot sem, de hidd el nagyon csúnya mint egy régi dizel hidegen.

Megosztás:

Nekem olyan mint egy dizel, levettem azt a 8db csavart és csavarhúzóval simán lenyomtam minden erölködés nélkül azt a tőkét, szerintem ezt mindenki meg tudja otthon is csinálni. Azt mondta egy szerelő akinek hiszek, hogy a tökének olyannak kell lennie, hogy ha megálsz kb 10 perc max mire leveszed a fedelet stb és meg sem szabad moccaniuk egy nagy csavarhúzó+a saját erőd alatt. Hiszek neki, mert amelyik nekem is gyengélkedik azt simán megmozdítittam ennyi idő után, hivatalossan nem szabad elelngedni a nyomást. Videót nem tudok mivel felvenni meg hangot sem, de hidd el nagyon csúnya mint egy régi dizel hidegen.

Én hiszek neked. :)

Hallottad volna a pályanapon a motor hangját, miután lejöttem a pályáról. Ekkor szállt el az első tőke. Lassú, éles kopogás alapjáraton. :)

Megosztás:

Ennyi erővel ki is lehet őket venni, és elmosogatni valami folyadékban. Nem tudom szét lehet-e szedni őket károsodás nélkül.

Megosztás:

persze

sőt még másnap hidegen is ha megnéznéd ugyan ezt kellene produkálnia.

hidegen nekem is csinálja mint mondottam... de meelgen kussol, akkor ezekszerint félig szar csak :)

Ennyi erővel ki is lehet őket venni, és elmosogatni valami folyadékban. Nem tudom szét lehet-e szedni őket károsodás nélkül.

szét lehe.

van valami pereme, és ott szét lehet pattintani...

volt is egy oldal erről, igaz az 16v-s ből volt nagycsészés, de ezeket is szétlehet.

legalábbis ezt mondják a nagyok...

Megosztás:

persze

sőt még másnap hidegen is ha megnéznéd ugyan ezt kellene produkálnia.

hidegen nekem is csinálja mint mondottam... de meelgen kussol, akkor ezekszerint félig szar csak :)

szét lehe.

van valami pereme, és ott szét lehet pattintani...

volt is egy oldal erről, igaz az 16v-s ből volt nagycsészés, de ezeket is szétlehet.

legalábbis ezt mondják a nagyok...

A himbatöréskor, nekem is ki lett véva az az egy.és simán szét lehetett szedni, hogy az olajat kiöntsük belőle. Mivel igy egyszerű volt betenni az uj himbát.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.