Reeckatee Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 résveszteséget csak dieselnél mérnek.... Benzinesnél is....csak jóval kisebb érték jön ki... Link to comment Megosztás: More sharing options...
aggressor Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 miért is? nem szoktak, pedig kellene. nem azért mert benzin vagy dízel, hanem mert alumínium, és vetemedik. kérdezd meg egy opel szakszervízben... csak lestek mikor résveszteséget akartam méretni a benzinesnél... ha vetemedve van akkor kifúj a hengerfejnél.. ha nem fúj ki akkor nincs vetemedvesemmi értelme síkoltatni... arra nagyon kell figyelni milyen sorerendben lazítod és húzod meg a csavarokat és nem lesz gond, és a nyomatékerőre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 kérdezd meg egy opel szakszervízben... csak lestek mikor résveszteséget akartam méretni a benzinesnél... ha vetemedve van akkor kifúj a hengerfejnél.. ha nem fúj ki akkor nincs vetemedvesemmi értelme síkoltatni... arra nagyon kell figyelni milyen sorerendben lazítod és húzod meg a csavarokat és nem lesz gond, és a nyomatékerőre. látom nagy szakember vagy :D a hf akkor vetemedik, amikor leszeded. résveszteség mérésnél pedig a hengerfal és a dugattyú kopását lehet mérni, hogy különböző dugattyú pozícióknál mennyi a vesztesége az adott hengernek. és benzinesnél is jellemző mérés ez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aggressor Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 akkor nekem miért nem vetemedett? csináltass egy résveszteség mérést egy opel szervízben, benzines motornál.. mikor tanuló voltam 3 évig csak motorokat újítottam egyszer nem síkoltattuk. ha megfizeted csinálnak neked mindent csak győzd fizetni.. még adagolót is mérnek neked benzinesnél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Azt hiszem ez egy igen érdekes vita leszen, várom a folytatást! Ui: Úgy izgulok!!!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laleekirály Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 akkor nekem miért nem vetemedett? csináltass egy résveszteség mérést egy opel szervízben, benzines motornál.. mikor tanuló voltam 3 évig csak motorokat újítottam egyszer nem síkoltattuk. ha megfizeted csinálnak neked mindent csak győzd fizetni.. még adagolót is mérnek neked benzinesnél. :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Gabinál nem lesz vita :D ő nem olyan véletlenül nem keverednek itt a fogalmak?? résolaj??részveszteség? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 akkor nekem miért nem vetemedett? csináltass egy résveszteség mérést egy opel szervízben, benzines motornál.. mikor tanuló voltam 3 évig csak motorokat újítottam egyszer nem síkoltattuk. ha megfizeted csinálnak neked mindent csak győzd fizetni.. még adagolót is mérnek neked benzinesnél. szerintem is nézz utána a fogalmaknak... meg nem a tanulókori vashengerfejekben kéne gondolkodni :D az biztos hogy nálad nem generáloztatnék motort :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 szerintem is nézz utána a fogalmaknak... meg nem a tanulókori vashengerfejekben kéne gondolkodni :D az biztos hogy nálad nem generáloztatnék motort :D ez a baj, hogy mindenki ezzel jön, hogy hideg motornál nincs vetemedés.. :) DAykiller szerelője is pl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 ez a baj, hogy mindenki ezzel jön, hogy hideg motornál nincs vetemedés.. :D DAykiller szerelője is pl. pedig alu hengerfejnél van, főleg a 16 szelepeseknél. az más kérdés, hogy lehet nem olyan arányú, amit már síkolni kéne, mert jó visszahúzással úgyis helyreáll... nekem eddig 3x volt síkolva a versenygépsason a hf, mindig hidegen lett leszedve, és mégis volt benne egyszer 0,5mm is :) Az a tuti, hogy ha síkolva van, és a hf csavarok is cserélve vannak. Különben lehet hogy kis idő múlva átég a hf tömítés, vagy a vizet engedi be a hengerekhez. ha elmész egy igazán jó műhelybe (pl Szuromi), ahol ezzel foglalkoznak profin, akkor ott is megmondják ezt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 pedig alu hengerfejnél van, főleg a 16 szelepeseknél. az más kérdés, hogy lehet nem olyan arányú, amit már síkolni kéne, mert jó visszahúzással úgyis helyreáll... nekem eddig 3x volt síkolva a versenygépsason a hf, mindig hidegen lett leszedve, és mégis volt benne egyszer 0,5mm is :) Az a tuti, hogy ha síkolva van, és a hf csavarok is cserélve vannak. Különben lehet hogy kis idő múlva átég a hf tömítés, vagy a vizet engedi be a hengerekhez. ha elmész egy igazán jó műhelybe (pl Szuromi), ahol ezzel foglalkoznak profin, akkor ott is megmondják ezt. pesti kollégám is így meséli, de errefelé még csak a vaskor van úgylátszik :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Jó a téma. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 akkor nekem miért nem vetemedett? csináltass egy résveszteség mérést egy opel szervízben, benzines motornál.. mikor tanuló voltam 3 évig csak motorokat újítottam egyszer nem síkoltattuk. ha megfizeted csinálnak neked mindent csak győzd fizetni.. még adagolót is mérnek neked benzinesnél. Egy HF-síkolás 3 ezer forint. Lehet hogy felesleges, de ha már le kell szedni a HF-et akkor ott általában 10 ezrekben mérhető a ráfordított összeg felújítás, tömítés, szimeringek, csavarok, most minek kockáztatni 3 ezerért. Aztán ha nem lesz jó, és kifúj akkor szedjem le megint? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Nekem most a Corsán síkoltatva is lett. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Nekem most a Corsán síkoltatva is lett. :D Ezt tőled el is vártuk! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Ezt tőled el is vártuk! :D Iszonyat milyen sima alapjáratom van azóta pl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Iszonyat milyen sima alapjáratom van azóta pl. Pszichikai tuning. :D :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Pszichikai tuning. :D :D :D Az, akarsz beszélni róla? :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Pszichikai tuning. :D :) :D Nameg tiszta szelepek + etanol :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Olyan szép ez a téma... Csak egy apró inf. Sokan félnek az általuk "feleslegesnek" vélt síkolástól. Ezért találták ki az un. érintőfogást. (Így csak akkor történik lényeginek mondható anyagleválasztás, ha az szükséges és indokolt.) :D Az érintőfogás a hf síkoltatásnál felfogható egy gépi ellenőrzésnek is :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Olyan szép ez a téma... Csak egy apró inf. Sokan félnek az általuk "feleslegesnek" vélt síkolástól. Ezért találták ki az un. érintőfogást. (Így csak akkor történik lényeginek mondható anyagleválasztás, ha az szükséges és indokolt.) :D Az érintőfogás a hf síkoltatásnál felfogható egy gépi ellenőrzésnek is :) Meg hát ugye hiába van nyomatékkal lehúzva a csavar, előfordul hogy valamelyik csavar egy kicsit szorul, korábban elkattan a kulcs, nemis huztad meg akkora fordulattal mint a másikat. A tömítés kevésbé lapul ki, ugye a blokk valszeg fix, nem mocorog, hát ugye csak a HF-idomul. Szerintem. Meg most könyörgöm ezen minek spórolni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Meg hát ugye hiába van nyomatékkal lehúzva a csavar, előfordul hogy valamelyik csavar egy kicsit szorul, korábban elkattan a kulcs, nemis huztad meg akkora fordulattal mint a másikat. A tömítés kevésbé lapul ki, ugye a blokk valszeg fix, nem mocorog, hát ugye csak a HF-idomul. Szerintem. Meg most könyörgöm ezen minek spórolni? Így van, ezen nem érdemes spórolni! Azért írtam, hogy ha elviszi a hf-et gépműhelybe, akkor végeznek rajta már géppel egy érintőfogást és ha szükséges akkor már dúrják is le. (Így nem kell félni hogy idő előtt elfogy a cucc.) Akár helyben meg is várható és tényleg csak pár ezresbe kerül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Nah most ember a talpán lassan aki eldtudja dönteni mi az amire szükség van és mi az amire nincs... Belekontárkodásom oka az hogy én most akarom leszedni a Hf-t mert kicsit ereszt olajat és tömítést akarok rajta cserélni és pasztával bekenve vissza ne szivárogjon. És ha már úgyis levan szedve mit nézzek meg? Vagy nekem is érdemes lenne síkoltatva új csavarokkal visszapakolni? Szimpla C14NZ motoron átlagos felhasználással... Szóval nem versenygép Opel16v :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 Nah most ember a talpán lassan aki eldtudja dönteni mi az amire szükség van és mi az amire nincs... Belekontárkodásom oka az hogy én most akarom leszedni a Hf-t mert kicsit ereszt olajat és tömítést akarok rajta cserélni és pasztával bekenve vissza ne szivárogjon. És ha már úgyis levan szedve mit nézzek meg? Vagy nekem is érdemes lenne síkoltatva új csavarokkal visszapakolni? Szimpla C14NZ motoron átlagos felhasználással... Szóval nem versenygép Opel16v :D Álljunk meg egy pillanatra: a hengerfej ereszt Nálad, vagy a szelepfedél? Nem mindegy! Inkább fényképezd le, akkor kiderül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egykuty Elküldve Október20, 2009 Megoszt Elküldve Október20, 2009 és pasztával ... pasztával ne. hogy ne kelljen kétszer szétszedni, új tömítés, síkolás, szelepek becsiszolása, hidrotőkék szétszedése pucolása a minimum. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts