Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Tényleg bocs ha vkinek gondot okozom azzal,hogy néha írkálok........

Igaz nem vagyok klubtag de ez a jövőben változhat.

Ákos ha nagy gond az hogy néha írkálok akkor inkább abbhagyom......igérem!

nem kell abbahagyni...

csak nekem van egyfajta véleményem.

és ezek ütköznek néha a máséval.......

Megosztás:

OFF

::):) Ez van gyerekek:))) Elolvassssuk a véleményeket és mind írunk rá valamit:)) Ez néha van akinek fájdalamaaaas. EZ van:)) Mindig ott fáj ahol ütnek:)))

A Lézerkardok, körteformák illetve a lampionok dobálását tessék befejezni.

Csinálunk majd hiszti fórumot, ha szükség van rá:D))

ON

Megosztás:

Szóval, hogy visszatereljem a szót a fent megnevezett témára, tegnap megmértük a kompressziót... :wink:

Hát olyan eredmény született, hogy 10.7, 10.5, 10.8, 11.0

Én még ennél is rosszabra számítottam, habár nem túl kecsegtető az eredmény...

Ami kiderül belőle, hogy nincs nagy gáz, csak nagyon kopott a motor...

kitudja min mehetett már keresztül, és hány km van benne valójában...

Üdv.: Atommanó

Megosztás:

Sajnos ugy vettem észre,hogy (és ez főleg igaz itthon) ha megbontják a motort az már sose lesz olyan mint egy amit a gyárban raktak össze.

És nem olcsó mert pl. a Calibrás Laci haveromnak is jópárszáz ezer Ft volt a felujitás és mindig van vmi gond a motorral :) olaj folyás,,,,,vízcsövek,,,,,,,rosszul összerakott motortér pl.: müanyag távtartók hiánya csövek összeérnek és koptatják egymást....stb.

Sztem érdemesebb eladnod és sprórolni majd venni egy jobb állapotu(kevesebbet futott) motort.

Persze ez csak az én véleményem lehet,hogy tévedek :wink:

Megosztás:

Jaja.. én is félek mindig amikor javitanak vmit a kocsin, hogy nem lesz már olyan mint volt.. :) sztem kevés az igazán jó szakember.. aki tényleg odafigyel az összerakásra...

Én ha értenék hozzá, diribb darabokra szedném, és apránként mindent megtisztogatnék, átnéznék, kicserélnék... dehát.. mondjuk ez pénz is..meg idö.. és föleg ez utobbi ami sztem hiánycikk a szerelöknél..

Tisztelet a kivételnek...

Mondjuk Anno a sztrádában amikor csinálták a kocsit, nem féltem ilyentöl.. láttam h értenek hozzá.. bár azért sztem ott se mindenki :wink:

De aki már nincs ott, az tuti...

Uhuhu. biztos tudja kiröl van szó...

Bocs ha kicsit off volt

Megosztás:

Meg egy hibakód kiolvasásig.. :wink: Néha pár másodpercre (nagyon ritkán) be be világyít a kis csúnya sárga pilács...

Legútobb a 2/a-n 4ikben, 180körül.... folyamatosan világított.. aztán ahogy elvettem a gázt, lasúlt az ótó elaludt....

Lambda?

Megosztás:

Lámpavilágításban éjn is jeleskedem... nekem most a töltés kezdett el világítani és néha abbamarad. Érdekesség, hogy a kijelzőn egy értelmes adat nincs amióta ezt csinálja. Elindulok otthonról még van 268km-re elég benya mire beérek munkahelyemre már van 500km-re elegendő......

Megosztás:

Szerintem nincs gond a motorfelújítással. :wink:

Én nem úgy látom, hogy "nem lesz már olyan, mint eddig", hanem úgy,

hogy "gyári teljesítményű és 0 km-es alkatrészekből összerakott" lett.

Tehát, hál'Istennek nem olyan, mint eddig. :)

Precíz szerelő kell hozzá, ez tuti. Már írtam árakat, szerintem 107ezer (blokk) + 35-45ezer (hengerfej) + munkadíj + sallangok (tömítések, olaj,stb) nem sok, hogy hosszú évekig ne kelljen a motorhoz nyúlni.

Nem beszélve arról, ha valaki tuningolni akar. Szerintem sok C20XE-nek

távolról sincs meg a 150LE. Előbb gyári teljesítmény, aztán mehet bele a

finomság. :D Úgy van értelme.

Megosztás:

Motormosás? Hát izé......ne legyen meleg....meg kell várni míg lehül a motor.....majd brigéciol(beleönteni vmi spricnis flakonba) és permetezni a motorteret. (Relékre ,dugókra vigyázni ne nagyon érje) majd pár perc után lemosni. (én a gyujtásra szoktam nylon zacsit húzni) :)

Alapos öblités után picit hagyni száradni és pár óra múlva nemárt a motortérben lévő csatikat kontakt tisztitóval befujogatni)

Én így szoktam motorteret mosni....még annyi ha picit koszosabb akkor a látható helyeken nem árt ecsettel átszaladni.

A lényeg sztem az hogy meleg motort véletlenül se mossunk mert az nem tesz jót neki......

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.