FPepe Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Szia!! Nem jött benzin, megpróbáltam ezt is. Megtudhatom valahogy ha az Ac relé rossz? Köszi a választ Legegyszerűbben úgy, hogy leveszed az anyósoldali lábtérburkolatot, ott meglátod magát a relét. Húzd ki a foglalatból, és a foglalatba menő két vastagabb vezetéket (piros, és piros-kék) összezárod egy darab dróttal, majd megpróbálsz indítani. Ha így beindul, a relé a hibás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
andzrej2 Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Amikor nem indul a kipuff benyaszagú? Ha kap üanyagot akkor indítózás után a kipufcsőnél határozottan érezhető a benzinszag. Hello!! Nincs benzinszag sajna. Ötleted van-e? És köszi a válaszod. András Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Ez jó lehet holnap utánnanézek, mert úgy gondolom az összes variációt megpróbáltam. Le kellene szednem,hogy megtudjam, hogy törött-e? Eleg ha csak megnezzel a kipufugonal hogy jon e eleg gaz kifele ha nem akkor az!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 Eleg ha csak megnezzel a kipufugonal hogy jon e eleg gaz kifele ha nem akkor az!!!! Előttem írta FPepe a relé tesztet, azzal érdemes kezdeni. Amint összezárod a kábeeket a pumpának már el kell indulnia. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelriska Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 Sziasztok! Még lenne kérdésem. Az előző oldalon írtam le a következőket: "Sziasztok! Kipufogó-leömlő öntvényt fogok cserélni( a mostani a motortébe is bepufog), a kocsi 1997-es astra caravan, motor X14nz. Tegnap sikerült hozzá viszonylag jutányos áron(3000) leömlőt vennem. Mire kell figyelnem konkrétan a cserekor? Gondolom tömítések: csere és még? Milyen tömítést vegyek, csavarokat cseréljem-e, ha igen hogy cseréljem? Tavasszal volt 1 bordásszíjas kalandom.. szelepek himbák, vízpumpa, görgő, szíj, néhány hidrotőke is ment, új olaj(GM 10W40 sad.gif sad.gif ) olajszűrő... más asszem nem volt, a dugattyúknak nem lett baja, a szerelő szerint a hengerek is jó állapotban vannak. A szerviz óta az autó most 1 l olajat fogyaszt 1000km-en(előtte is fogyott de 1,5l/10000km) , de nem füstöl kéken, és megy is ahogy 1-2évvel ezelőtt is ment. Az olajteknő körül a tömítés mellett masszívan olajos, a teknő alja is masszívan olajos (igaz ez régebbi jelenség, de nem volt ennyire kifejezett), sőt állva 1 félcsöpp olaj is megjelenik a teknő legalacsonyabb pontján. A csöpögés mögött az első hídon olajos folt van. Gondolom cserélni kell karteltömítést. Mire kell figyelni? Kell-e nagyon márkásat venni? Milyet nem szabad venni? Kell-e mást is cserélni? Hogyan vehetem észre, ha főtengelyszimeringet kell cserélni? A másik: amikor leveszem meleg motornál az olajbetöltőről a sapkát halvány pára száll kis belőle megszagoltam nincs különösebben égett szaga: ez normális? Lehet csak azért vettem észre mert mostanában sokat kell beletöltenem... Másrészt régebbi jelenség, de a beöntő sapka mellett is olajat látok ami folyik szépen lefelé... és nem öntöttem mellé... Ez mitől lehet? Sok kérdés, a válaszok egy részét sejtem, azért előre is köszönöm..." Amit kihagytam, hogy magasabb(3000 fölött) fordulatszámnál, halk fémes kopogásszerű hang jelenik meg-vagy erősödik fel, amit csak lehúzott ablaknál hallok, egyfajta "ciripelésről" van szó. Ez mitől lehet? nem csak gorbinak: Szelepszárszimmeringet cseréltek. A javítás előtt valvoline topgard 10w40-et használtam amivel elégedett voltam. Milyen tömítőpasztát ajánlasz, ha fontos az ár/érték arány? Honnan szerezzek olajálló gumit? Látom, hogy x140nz astrád van. Meg sok fényképed a motortérről. Le tudnád írni(vagy fotózni please) hol kell ellenőriznem a váltóolaj szintjét?( ezt is ajánlották arra, hogy a kettest olykor nehezen veszi be az autó) előre is köszönöm a válaszokat Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 Sziasztok! Még lenne kérdésem. Az előző oldalon írtam le a következőket: (...) Sok kérdés, a válaszok egy részét sejtem, azért előre is köszönöm..." Amit kihagytam, hogy magasabb(3000 fölött) fordulatszámnál, halk fémes kopogásszerű hang jelenik meg-vagy erősödik fel, amit csak lehúzott ablaknál hallok, egyfajta "ciripelésről" van szó. Ez mitől lehet? nem csak előre is köszönöm a válaszokat Lehet rossz minőségű üzemanyag is de rossz minőségű motorolaj, vagy a minimumnál alacsonyabb olajszint, vagy a megengedettnél magasabb futásszint (fáradt már az olaj), esetleg mind a három egyszerere okozza a problémát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelriska Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 Lehet rossz minőségű üzemanyag is de rossz minőségű motorolaj, vagy a minimumnál alacsonyabb olajszint, vagy a megengedettnél magasabb futásszint (fáradt már az olaj), esetleg mind a három egyszerere okozza a problémát. Az üzemanyagot az agipnál veszem(Bp-n ahol a 3-as főút kezdődik), az olaj sajnos GM opel 10W40-es, olajszint norm. tartományban, futásszint 4000km. Arra lennék kiváncsi, milyen szerkezeti/alkatrészhiba okozhatja, mielőtt a következő oldal nyílik a fórumban. A többi kérdésem továbbra is fennáll. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 Opelriska Váltóval kapcsolatban: elméletileg az olajszintnek az ellenőrző csavar alatt 20mm-rel kell lennie. Az ellenőrzőcsavar elhelyezkedéséről Novy cartárs tett fel képeket, neki is x14nz-je van és hozzá ua. a váltó, mint nekünk. Itt a link ami a váltós topikba kalauzol és ott olvashatsz pár érdekességet. http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=357&st=1800 (Novy hozzászólása, 2009.05.25. 32:32) Csak gyári olajat használj, 2x1 litert vegyél. HA további kérdések merülnek fel, azt inkább a váltó topikban. :rolleyes: Fémes hang: biztosan a motorból jön? Nem váltó, tengelykapcsoló, vagy kinyomócsapágy? Lehet tőke probléma is. Írtad, hogy cseréltetek párat. Motorikus tömítőpasztából pedig amilyet tudsz szerezni, de azt hiszem ez is volt korábban. Használd a keresőt ez ügyben. Részletesen leírták a tapasztalatokat, akiknek már volt ilyen kalandja. Olajbeöntő sapka: ha még mindig maradt pénzed, akkor autósbolt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 Az üzemanyagot az agipnál veszem(Bp-n ahol a 3-as főút kezdődik), az olaj sajnos GM opel 10W40-es, olajszint norm. tartományban, futásszint 4000km. Arra lennék kiváncsi, milyen szerkezeti/alkatrészhiba okozhatja, mielőtt a következő oldal nyílik a fórumban. A többi kérdésem továbbra is fennáll. Köszi Hát sajna a 10W40 GM olajról többen is keserű szájízzel nyilatkoztak. Egyébként megkérdem én is a fémes hanggal kapcs. hogy tényleg a motorból jön? Lehet kuplungtárcsa is de akkor is inkább az olaj mivel csak magasabb fordulaton hallod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
deuxopel Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 Sziasztok ! Lenne valakinek ötlete arra hogy mitől van furcsa "csörgő" hangja a motornak alapjárat és 2000 fordulat között ? a motor x14xe. Köszönöm előre is. sziasztok! nekem is hasonlo problemam (is) van a legujabb szerzemenyemmel ez egy 97-es evjaratu X14XE motoros, 5 ajtos nem kombi, uj koratol kezdve gazos is, az ora szerint 200 ezer km-t futott. jelenseg: nagyon nehezen indul, a motor beindulasa utan azonnal gazt kell adni, majd ha porog min. 2500-t, akkor szepen megy, nem csattog, es menni is lehet vele, de amint leesik a fordulat 2500 ala iszonytato zorges mellett leall, gazadasra sem reagal tobbe, hiba nem olvashato az ECU-bol. ki lehet-e "egyszeruen" iktatni a gazos uzemhez szukseges kellekeket a C14NZ motoros Astram "megharagudott" a hutlensegemert, mint irtam felment a fogyasztas mar kb. 2.5-3x mint amit a B.C. mutat (elotte gyakorlatilag pontos volt, bizhattam a hatralevo km-ben), az alapjarat neha 800, de ekkor a pillanatnyi fogyasztas 1.1-1.7l/h, elotte 0.8l/h, 1500-as fordulat felett meleg motornal, motorfek uzemben nem esik le a fogyasztas 0.0l/100km-re elotte igen, aztan kis ido mulva jo, majd kesobb gazelvetelnel kattan az AC rele, ha kinyomom a kuplungot le is all, gazadasra pedig nagyot rant. ha lehuzom az ECU-t, vagy az alapjarati motort akkor az akku nem merul le, kulonben kb. 4-5 ora mulva nem tudok inditani. hibakodot nem ir (12), es a sarga lampa sem vilagit. az X14XE motor lehuzasi nyomateka, es utanhuzasi meneteben van-e info? @+ Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 szelepvezérlés volt valamikor cserélve? lehet az ment át pár fogat. egyébként meg ezernyi dolog lehet... check control lámpa nem világít? gyújtásra sem? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 Első körben alapjáratit és az AGR-t vadásznám ki tisztítás céljából,mert ezek az XE gyenge pontjai. Kipuff leömlő cseréjét én kipuffossal csináltatnám meg,szakítsa ő bele a tőcsavarokat a hengerfejbe! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 az X14XE motor lehuzasi nyomateka, es utanhuzasi meneteben van-e info? @+ A hengerfej csavarok meghúzási nyomatékára gondolsz? Rajta kell lennie a tömítés csomagolásán, amúgy ha jól emlékszem 25Nm+3X60fok. vagy 2X90. Link to comment Megosztás: More sharing options...
deuxopel Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 A hengerfej csavarok meghúzási nyomatékára gondolsz? Rajta kell lennie a tömítés csomagolásán, amúgy ha jól emlékszem 25Nm+3X60fok. vagy 2X90. szia, bocsi hulyen kerdeztem, igen a hengerfejcsavarokra gondolok a szervizkonyv, a csomagolas, es a gyarto weboldala mas-mas adatokat tartalmaz, bar lehetseges, hogy mas tomites, mas nyomatek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 Első körben alapjáratit és az AGR-t vadásznám ki tisztítás céljából,mert ezek az XE gyenge pontjai. Kipuff leömlő cseréjét én kipuffossal csináltatnám meg,szakítsa ő bele a tőcsavarokat a hengerfejbe! :rolleyes: Nem kötekedés képpen mondom, értem így is, hogy mire gondolsz, de a kipufogó torok és a leömlő két különböző alkatrész. Nem szinonímája egyik a másiknak. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 25Nm+3X60fok jolemlékszel. A 2X90 egy kicsit húzós lenne mert ha a hengerfely ki-is birja tekeredés nélkül, a tömités nem mindegyik . Igaz nekem anno az erling tömités kibirta az 1X180-at vagy fél évre de a hengerfejet csak egyszer lehetett sikoni utána. oszt kuka majd futás bontoba Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 szia, bocsi hulyen kerdeztem, igen a hengerfejcsavarokra gondolok a szervizkonyv, a csomagolas, es a gyarto weboldala mas-mas adatokat tartalmaz, bar lehetseges, hogy mas tomites, mas nyomatek Szerintem az adott tömítés amit beépítesz az a mérvadó. A hogyan csináldban is 25Nm-ert írnak és 3X60 fokot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 Első körben alapjáratit és az AGR-t vadásznám ki tisztítás céljából,mert ezek az XE gyenge pontjai. Gondolod, hogy a sok dzsuva csörög az AGR-ben? <_< 25Nm+3X60fok jolemlékszel. A 2X90 egy kicsit húzós lenne mert ha a hengerfely ki-is birja tekeredés nélkül, a tömités nem mindegyik . A 3x60 nem ugyanannyi mint a 2x90 ??? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
deuxopel Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 25Nm+3X60fok jolemlékszel. A 2X90 egy kicsit húzós lenne mert ha a hengerfely ki-is birja tekeredés nélkül, a tömités nem mindegyik . Igaz nekem anno az erling tömités kibirta az 1X180-at vagy fél évre de a hengerfejet csak egyszer lehetett sikoni utána. oszt kuka majd futás bontoba no ez erdekes, mert az elring 646.071 adatlapja szeint 25Nm + 3x 90° + 45° Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október8, 2009 Megoszt Elküldve Október8, 2009 A 3x60 nem ugyanannyi mint a 2x90 ??? :rolleyes: De annyi, de van ahol így irják, van ahol meg úgy. <_< Gondolom a 3X60 egyenletesebben préseli a tömítés, ahogy haladsz csigavonalban kifelé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Október8, 2009 Megoszt Elküldve Október8, 2009 De annyi, de van ahol így irják, van ahol meg úgy. :rolleyes: Gondolom a 3X60 egyenletesebben préseli a tömítés, ahogy haladsz csigavonalban kifelé. Ott a pont Link to comment Megosztás: More sharing options...
Losee Elküldve Október8, 2009 Megoszt Elküldve Október8, 2009 Szasztok! Hétvégén lecserélem a fagyállóm, érdemes átmosni a rendszert, esetleg vmi erre való cuccal? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október8, 2009 Megoszt Elküldve Október8, 2009 Szasztok! Hétvégén lecserélem a fagyállóm, érdemes átmosni a rendszert, esetleg vmi erre való cuccal? Lehet kapni hűtőtisztító folyadékot a nagy áruházakban. Érdemes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október8, 2009 Megoszt Elküldve Október8, 2009 Szasztok! Hétvégén lecserélem a fagyállóm, érdemes átmosni a rendszert, esetleg vmi erre való cuccal? Én is átmostam volt a zöldnek....inkább nem mesélem milyen "szukk" folyt ki belőle. A hűtése is jobb lett... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október9, 2009 Megoszt Elküldve Október9, 2009 Én így adok új életet a gyertyáimnak. Mivel nálam 20ezrenként úgy elkoszolódik a gyertya ezért most inkább gyöngyfújtam, beállítottam a hézagot és mintha új lenne :rolleyes: Sajnálom kidobni az amúgy jó gyertyákat. előtte: utána: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts