Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Akkor az szelepfedél lesz, hacsak nem a hf-ed van eltörve

közben utána érdeklődtem hogy pontosan mit is cseréltek, mert elbizonytalanodtam... és kiderült hogy szelepfedél tömítés csere volt motor generál után, most pedig azt mondja a szerelő hogy a henger fej tömítést is ki kell cserélni...

Megosztás:

közben utána érdeklődtem hogy pontosan mit is cseréltek, mert elbizonytalanodtam... és kiderült hogy szelepfedél tömítés csere volt motor generál után, most pedig azt mondja a szerelő hogy a henger fej tömítést is ki kell cserélni...

Én nem igazán tanácsot akarok adni, hanem elmondom, h én mit tapasztaltam ilyen esetekben.

Többször fordult már elő, hogy csak a hf síkolása nem hozott erdményt, ha már generál, akkor érintőfogásban a blokkot is szoktuk ellenőrizni. Ilyenkor az esetek nagy részében kiderül, sajnos a blokk is vetemedett. Lehet síkolni azt is. Ha a vetemedés nem jelentős, a hf.tömítés kompenzálja. Ha esetleg még sem, akkor elég megbontani akkor ha durvább problémát mutat.

Egy francia csodánál már sok évvel ezelőtt megállapítottuk, hogy szivárog a hűtőfolyadék a hf tömítésnél. Azóta elment már több mint 80 ezer km-t, de nem lett "hengerfejes". VAn olyan dízelmotorom ismerősnél, akinél szintén szivárog az olaj hf.tömítés alól. A mai napig így használja.

Megosztás:

Én nem igazán tanácsot akarok adni, hanem elmondom, h én mit tapasztaltam ilyen esetekben.

Többször fordult már elő, hogy csak a hf síkolása nem hozott erdményt, ha már generál, akkor érintőfogásban a blokkot is szoktuk ellenőrizni. Ilyenkor az esetek nagy részében kiderül, sajnos a blokk is vetemedett. Lehet síkolni azt is. HA ez nem jelentős, a hf.tömítés kompenzálja. Ha esetleg még sem, akkor elég megbontani akkor ha durvább problémát mutat.

Egy francia csodánál már sok évvel ezelőtt megállapítottuk, hogy szivárog a hűtőfolyadék a hf tömítésnél. Azóta elment már több mint 80 ezer km-t, de nem lett "hengerfejes". VAn olyan dízelmotorom ismerősnél, akinél szintén szivárog az olaj hf.tömítés alól. A mai napig így használja.

mondjuk csörög is rendesen a motor ... de ez állítólag a szelepek végett van és mind a 16-ot ki kellene cserélni. Egyébként szerintetek egy motor felújítás után mennyit megy el az autó még ? Én most kb. 63ezernél tartok.

Megosztás:

...

Viszont elég durván fogyott az olaj a 402 km alatt. Előtte nap néztem, kicsi hiányzott a nívó tetejéből, két nap múlva néztem, most középen van. :lol:

Sokat jársz vele rövid távokon, akkor nem csoda, ha egy erősebb hajtás után hirtelen lecsökken az olajszint: kipárolog belőle a víz meg a benzin.

Megosztás:

Na megvolt a diagnosztika. Üzemanyag rendbe vagyis nem lehet szegény a keverék.

A 44-es hibakód ugyanugy megvan de nem értik kb.100 méter után miért tünik el a sárgalámpa és későb miért jön ujra és ez ismétlődik.

A kód mindig ugyan az. Lambda jó. A gép amit kiolvasott hibára az mind új cucc bent.

5en összedugott fejjel javasolták keritseg egy ECU-t próbára.

De viszont a gyujtásom ugy elbatták hocsak na. Most aztán nem akar menni a vas csak szüttyög.

Mindezt tették 3500Ft-ért!

Megosztás:

Nah kiderült miért kalapált egy hidrotőke a gokartpályás 5 köröm után.

Selejt. :lol: Valamint nagyon úgy tűnik, hogy egy olajjárat el van tömődve és a 3-4-5,5 ezer RPM-es 5 körön át nem tudta már kellően szállítani az olajpumpa. :P

Most újra kussolnak. :lol: Viszont elég durván fogyott az olaj a 402 km alatt. Előtte nap néztem, kicsi hiányzott a nívó tetejéből, két nap múlva néztem, most középen van. :lol:

Az azt jelenti, hogy 402km-re fél nívó, tehát kb. fél liter, nagyjából 1000Km-re 1 Liter, pont mint a nagykönyvben. :D

A 44-es hibakód ugyanugy megvan de nem értik kb.100 méter után miért tünik el a sárgalámpa és későb miért jön ujra és ez ismétlődik.

A kód mindig ugyan az. Lambda jó. A gép amit kiolvasott hibára az mind új cucc bent.

De viszont a gyujtásom ugy elbatták hocsak na. Most aztán nem akar menni a vas csak szüttyög.

Faca. :lol:

Megosztás:

Pedig a fehér gyertyák is szegény keverékre utalnak. Vagy kevés az üzemanyag, vagy sok a levegő. Szívócsonkon a tömítések rendben vannak? Esetleg ki kéne próbálni egy másik fojtószelep-potit, ha tudsz kölcsön.

Gyújtást hogyan állították? Elforgatták az elosztót?

Megosztás:

gyertyákat kise vették. gyujtásnál forditották az elosztót (ugy,hogy rajtvot a gépen )mert állitólag 12fokkal elöbre volt. Sortömitést azt a generálnál tették fel, van kompletten szivosortol minden csak az inyektort és a nyomás szabit kell visszatennem bele,máshol nemvolt megbontva trutyi sincs a tömitéseknél-kötéseknél sehol, sortömim van +ba. kiprobálom kicserélem az egészet egybe oszt meglátom mit csinál.

Megosztás:

A gyujtást visszaforgattam, és most megint bennevannak a vad disznók megy mint állat, nem rángat nem kapkod, húz mint atom.De sárgázik.

Majd meglátom honap átrakom a cuccost ha ugyanaz akkor másik mühelybe is csinátatok egy Dg-t mert mostmá lukas az odalam ott mit állapitanak meg :lol:

Megosztás:

mit takar a diagnosztika??

ott megállapítják hogy mi kopog pontosan??

és legfőképp hol és mennyiért??

mert egy opel szervíz horror ár ott egy szíjcsere 25ezer.....

sufni szervizek meg ugyanúgy szétbontják mint én

Kompressziónéznek, megnézik mi jön ki belőle, és egyéb olyan okosságokat csinálnak aminek az a lényege hogy bontás nélkül meg tudják mondani mi van a motoron belül. Sufni szerviz nem szerviz, márkaszerviz az leginkább alkatrészcserélőbázis, egy normális motordiagnoszta nem bont hanem mér és hibamegállapít. :lol:

Megosztás:

<BR>Kompressziónéznek, megnézik mi jön ki belőle, és egyéb olyan okosságokat csinálnak aminek az a lényege hogy bontás nélkül meg tudják mondani mi van a motoron belül. Sufni szerviz nem szerviz, márkaszerviz az leginkább alkatrészcserélőbázis, egy normális motordiagnoszta nem bont hanem mér és hibamegállapít.

A nagy fenét! A Márkaszerviz diagnosztizál és nem állapit meg semmit csak leveszi a nagy lovét az enyémet ma le diagozták a megyeszékhelyen Opel márkaszervizbe oszt csak a fejüket vakarták. Tegnap mezei szerviz diagozot kis pénzé, oszt legaláb anyit montak nézzek ECU után. Nemsokkal ezelöt kölcsön sassal a gépem tökéletesen ment, de a másik gép az én sasommal ugyanazt produkálta mint az enyémbe. Vagyis a márkaszerviz nem állapitott meg semmit, viszont a mezei szerelő jó irányba kapisgált

Megosztás:

Ha gyenge gázadásnál nem, de erősebb gázadásnál 1000 és 2000 fordulat között rángat a verda - 1-es és kettes fokozatban is - , akkor az ügye gyertyaprobléma? :lol: Ja és szegény a keverék. Kivettem ma az egyik gyertyát (mellesleg igaza votl gorbinak, valóban F-s a gyertya, nem W-s) oszt tök fehér az elektróda. Hf felújítás előtt még barnák voltak a gyertyák. :lol: Ötlet?

Megosztás:

Ha gyenge gázadásnál nem, de erősebb gázadásnál 1000 és 2000 fordulat között rángat a verda - 1-es és kettes fokozatban is - , akkor az ügye gyertyaprobléma? :lol: Ja és szegény a keverék. Kivettem ma az egyik gyertyát (mellesleg igaza votl gorbinak, valóban F-s a gyertya, nem W-s) oszt tök fehér az elektróda. Hf felújítás előtt még barnák voltak a gyertyák. :lol: Ötlet?

A fenét! Gyujtásmodul! :lol: Amúgy én biztos cserélnék gyertyát. Özbarnának kell lennie.

Megosztás:

A fenét! Gyujtásmodul! :lol: Amúgy én biztos cserélnék gyertyát. Özbarnának kell lennie.

:lol:

Erősen sejtem, hogy eddig bírta az egyik gyerta, de azért jobb ami fix. Tudom milyen színűnek kell lennie. Kicsit sötétebb is volt a nagyon sok rövidtáv okozta dús keveréktől. :P Cserélnék én, ha végre hoznák a gyertyáimat... pont egy hete rendeltem meg őket. :D Először a W-st hozták, hogy tuti100 ez való a motoromba, mondtam én hogy nem de erősködtek. Elhozták és tényleg nem jó... vajon miért? :lol: :lol:

Megosztás:

:lol:

Erősen sejtem, hogy eddig bírta az egyik gyerta, de azért jobb ami fix. Tudom milyen színűnek kell lennie. Kicsit sötétebb is volt a nagyon sok rövidtáv okozta dús keveréktől. :lol: Cserélnék én, ha végre hoznák a gyertyáimat... pont egy hete rendeltem meg őket. :P Először a W-st hozták, hogy tuti100 ez való a motoromba, mondtam én hogy nem de erősködtek. Elhozták és tényleg nem jó... vajon miért? :lol: :D

Én csak simán bementem az OPPÁ-ba és kértem gyertyát c14nzbe. Adtak, beleraktam, és működj! :lol: Igaz előtte sem volt baja, csak gondoltam cserélek.

Megosztás:

Én csak simán bementem az OPPÁ-ba és kértem gyertyát c14nzbe. Adtak, beleraktam, és működj! :lol: Igaz előtte sem volt baja, csak gondoltam cserélek.

Jó. Olyan boltban, ahol szerintük ilyen autó nem is létezik, szerinted mit tegyek? :lol: Mármint az hogy F Astrába szerintük sosem raktak G Astra 1.6-os motort. :lol: Komolyan Győrbe fogok járni alkatrészért. :lol:

Megosztás:

Jó. Olyan boltban, ahol szerintük ilyen autó nem is létezik, szerinted mit tegyek? :lol: Mármint az hogy F Astrába szerintük sosem raktak G Astra 1.6-os motort. :lol: Komolyan Győrbe fogok járni alkatrészért. :lol:

Minek vettél ilyen hybrid autót. :lol: Akkor kérjél csak a motorkód alapján, ne mond milyen kocsiba lesz.

Megosztás:

Minek vettél ilyen hybrid autót. :P Akkor kérjél csak a motorkód alapján, ne mond milyen kocsiba lesz.

Szerinted nem mondtam a motorkódot? :lol: Kérdezték milyen típusú astra, G? Mondom nem, F. Hátazmeghogylehet. :lol:

Szakértelem. :lol: De szerintem a G Astra SZR-be is 16-os kulcsnyílású kell. :lol:

Megosztás:

Szerinted nem mondtam a motorkódot? :lol: Kérdezték milyen típusú astra, G? Mondom nem, F. Hátazmeghogylehet. :lol:

Szakértelem. :lol: De szerintem a G Astra SZR-be is 16-os kulcsnyílású kell. :P

Én ilyenkor azt szoktam mondani, hogy vki megkért hogy vigyek neki, de csak azt mondta hogy mi kell, azt nem hogy mibe. Adni kell a hülyét, ha az eladók túl okosak.

Most jut eszembe. :lol: Nem lehet attól szegény a keverék, hogy etanol is van a tankban? Nem tudom milyen arányban van egyébként, kecsó fele tankoltam bele 10 lityit, akkor a műszer mutatott 25 liter benyát.

Hát nem tudom, nekem semmilyen hibát nem produkált, igaz nem is nézegettem a gyertyákat.

Megosztás:

Most jut eszembe. :lol: Nem lehet attól szegény a keverék, hogy etanol is van a tankban? Nem tudom milyen arányban van egyébként, kecsó fele tankoltam bele 10 lityit, akkor a műszer mutatott 25 liter benyát.

lehet, mert egyszer kicsit szegényít, amúgy meg lemossa a kormot az etanol.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.