Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Álltalában valóban nem szokott elvetemedni a hf leszerelés után - igaz ez az igénytelenebb régebbi autókra. Persze csak ha megfelelő szabályok betartásával szakember szedi le. De tapasztaltam sajnos, hogy ezek a "modernebbnek mondható" mai autók érzékeny hf-el vannak megálldva. Sajnos nem lehet egyszerre kilazítani az összes csavart, csak fordított sorrendben lazítani. Ekkor már a hf két szélét felemeli a tömítés, míg a közepét még odaszegezik a csavarok. Ez a vetemedés benne lehet az anyag rugalmasságában, de kívül is eshet azon. Vagy-vagy. Nem drága a síkolás, nem éri meg kockáztatni. Senki nem szeretné 20.000km után megismételni a macerát. Egyébként a dízel még kényesebb a magasabb nyomásviszonyok miatt.

Megosztás:

Álltalában valóban nem szokott elvetemedni a hf leszerelés után - igaz ez az igénytelenebb régebbi autókra. Persze csak ha megfelelő szabályok betartásával szakember szedi le. De tapasztaltam sajnos, hogy ezek a "modernebbnek mondható" mai autók érzékeny hf-el vannak megálldva. Sajnos nem lehet egyszerre kilazítani az összes csavart, csak fordított sorrendben lazítani. Ekkor már a hf két szélét felemeli a tömítés, míg a közepét még odaszegezik a csavarok. Ez a vetemedés benne lehet az anyag rugalmasságában, de kívül is eshet azon. Vagy-vagy. Nem drága a síkolás, nem éri meg kockáztatni. Senki nem szeretné 20.000km után megismételni a macerát. Egyébként a dízel még kényesebb a magasabb nyomásviszonyok miatt.

és ha első körben csak megindítoda csavarokat, aztán apránként szeded ki őket???

az első pár menetig??

annyit ki kellene bírnia, a rugalmasságon belül.

Itt lakik a szemközti utcában. Odáig el is dobom. :huh:

mák, nekem 50kmre

Megosztás:

eza síkoltatás dolog... ha le van hülve a motor, mikor szétszeded, akkor általában nem kell síkoltatni.

hf csavar az viszont új járná.

Szia Novy!

Szerintem körbenyalnál az a szerelő, már mint aki ért is hozzá és lelkiismeretes, tehát köbe nyalná a saját herélyét ha egy leszedett hf-et ugyan úgy vissza bírna tenni mint ahogyan volt és még garit is adna rá! Szerintem tök mindegy, hogy az a kocsi aminek a motorját megbontják, meleg vagy egy hetet állt már ott, azt akkor sem lehet facán vissza tenni, vagy ha még is akkor a user akar sporolni a bontáson 3-5e Huf-ot. Ha esetleg volt már a kezedben 0km-es nyomaték kulcs, még a legprofibb készletre is rá van biggyesztve, hogy pontosság +- 5%, tehát most akkor az elöző lehúzás mennyi is volt bontás elött?

Megosztás:

Ja. Okos mérnök barátaink úgy tervezték a mocit, hogy kb annyiszor lehessen síkoltatni, ahányszor kb le kell szedni a ht-et a blokkról. Ezért lehet kapni még simán 3-4 ékes tömítést is. Igaz, utánna dobandó.

Megosztás:

eza síkoltatás dolog... ha le van hülve a motor, mikor szétszeded, akkor általában nem kell síkoltatni.

hf csavar az viszont új járná.

de nem jó azt feleslegesen síkolgatni

Hát elég szomorú, hogy ezt tanítják nektek a suliban :huh:

Vashengerfejet tényleg nem kell síkolni, alunál viszont kötelező jellegű, ha biztos jó eredményt szeretnél...

Megosztás:

Sziasztok.

Hát nem jutottam dülőre a gyujtótrafoval me nem vot bontoba sajna. Ma rendeltem ujat. Tőkéket cserénimeg nemvot kedvem. Egye fene ha nem természetes a ketyergése akkor ugyis kell másik.

De a legnagyobb gondom most az, hogy honnan tudnák vadászni az ősi vákumos AGR szelp alá tömitést, vagy miböl lehetne vágni ami birja is a " klimát ".

Sajna égenfödön nincs és nemis tudnak hozatni :huh: . Le zártam lemezzel, az szépis jois,ugrikis a kicsike nem gondokodik a gázadásnál, csak kicsit jobb igy az étvágya igy nem véglegesiteném ha nem muszáj.

Megosztás:

Sziasztok.

Hát nem jutottam dülőre a gyujtótrafoval me nem vot bontoba sajna. Ma rendeltem ujat. Tőkéket cserénimeg nemvot kedvem. Egye fene ha nem természetes a ketyergése akkor ugyis kell másik.

De a legnagyobb gondom most az, hogy honnan tudnák vadászni az ősi vákumos AGR szelp alá tömitést, vagy miböl lehetne vágni ami birja is a " klimát ".

Sajna égenfödön nincs és nemis tudnak hozatni :huh: . Le zártam lemezzel, az szépis jois,ugrikis a kicsike nem gondokodik a gázadásnál, csak kicsit jobb igy az étvágya igy nem véglegesiteném ha nem muszáj.

az étvágya pusztán attól jobb, hogy jobban taposod neki, nem attól, hogy az EGR nem aktív, úgymond.

Megosztás:

Tényleg azt tudja valaki,hogy a boss gyujtó trafonál természetes az, hogy hallom a ketyergését mintha áthuzna valahova? Sötétbe nem látni áthuzást kivülröl.

Ez a "ketyergés" jöhet máshonnan is.

Nekem például tegnap derült ki, hogy a gyertyapipáim vernek át, de rendesen.

Kb 3 éve történt, hogy egyszer amikor egy motordignosztikára vittem a kocsit, a "mester" se szó, se beszéd lekapta a gyertyapipákról az árnyékolás rugós végeit, amik a testelést biztosították az árnyékolásnak. Kérdésemre az volt a válasz, hogy belül áthúz a szikra a testeléshez, és az baj.

(A rugókat balra nagy ívben elhajította)

Eddig minden jó volt, de tegnap estefelé, de még elég világosban hallgatóztam a motor körül, amikor alapjáraton járt. (Ja persze, mert éppen betöltöttem a Metabond C-t)

Hallom ám, pikk, pikk, pikk!

Látom ám, hogy az árnyékoló hüvely és a hengerfej között minden hengernél pattog át a kb 1 cm-es szikra. Amúgy a motor szépen járt. Próbáltam kitakarítani a gyertyapipát a portól, befújkáltam a csatlakozót WD40-el, 2 hengernél elhallgatott a másik kettőnél nem. Bedühödtem, és mind a 4 árnyékoló hüvelyt levettem a pipákról. Szikrázás megszűnt és a rádióm sem zörög tőle. A probléma megoldva! :huh:

Megosztás:

Sziasztok.

A trafót ki lehet mérni, ez már megvolt?

Megosztás:

Az AGR kikötése nem okozhat fogyasztásnövekedést, az a jobb lábad miatt lett, esetleg halódik a lambdaszondád :lol:

Megosztás:

Na lekaptam a trafot igy szabaddá vált a matricája is. :huh: nem bosch hanem delco. + - közt 0,9 ohm, gyujtokábelcsonk és a + közt 5,17Kohm, - és gyujt.cs közt szintén 5,17Kohm,. A vasmaghoz közeli helyeken kifehéredés látszik a müanyagon foltokban.

Az kábé jó, mert az egyik értéknek 0.4ohmnak, a másiknak meg 4-7kohmnak kell lennie. Primer-szekunder, de most nem tudom melyik-melyik. Trafót láttam egész olcsón a vaterán is.

Megosztás:

szerintem gondold végig a kérdést még egyszer, legalább!

tudod-e miért csinálják az se átalakítást?

tudod-e miből csinálják?

20se, és x20se volt :huh:

Sejtem, legalábbis.

Csak abban nem voltam biztos, hogy létezett 1.6osnál nagyobb "se". De már megtaláltam, b omegában egy ideig gyártottak x20se-t. De nem tudom, hány kWos lehetett...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.