Skorpijo Elküldve Augusztus11, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2009 Alapjárat motor megérett a takaritásra vagy cserére. Nekem 3hetente megkell ejtenem a takaritást, féktárcsa tisztitóval. Máskép a körforgalomba féket kö nyomnom még 1be is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Augusztus11, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2009 Alapjárat motor megérett a takaritásra vagy cserére. Nekem 3hetente megkell ejtenem a takaritást, féktárcsa tisztitóval. Máskép a körforgalomba féket kö nyomnom még 1be is. Az igen. :huh: Nekem a másfél év alatt 1szer volt takarítva, de akkor se kellett volna. Ez nem túl jó szerintem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Augusztus11, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2009 Hali! Mi lehet C16NZ motornál a baj, ha nehezen esik vissza a fordulat? B) Másképp megy mint az állat, húz rendesen, érződik az ereje, csak 2000-től nehezen ejti le a fordulatot... :lol: Ez a probléma rendszeresen előjön többeknél is és mindig azok a válaszok hangzanak el, hogy alapjárati léptetőmotor, vákuumcsövek... Viszont, nekem mintha úgy rémlene, hogy bizonyos mértékig ez normális is az F Astráknál.. Az is többeknél előjött már, hogy ingadozva - mintha lépkednél a gázpedálon - esik vissza az alapjárat megállás illetve üresben gurulás esetén. Nálam is igy van és zavar. Arra gondoltam, hogy nem lehetséges-e ez az aksi vagy épp a generátor hibája miatt...vagyis nincs elég erős áram a rendszerben és azt próbálja korrigálni ilyen módon a gép, hm? Azért gondoltam erre mert ha motorfékkel való lassitás után állok meg (mondjuk egy STOP-nál) akkor nem tapasztalom ezt a jelenséget... :huh: Ez hülyeség vagy érdemes utánajárni? ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve Augusztus11, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2009 hát nemtudom, nekem ezt még a felujitás elött csinálta sürün. azóta még 1000km van a motorba de egyböl vissza áll alapra. De a hullámzás az még mostis megvan és egykis utópufogás a hátso dobnál. De ezt a hullámzást sehol nem tudták eltüntetni belőle. Remélem megszünik ez a gyakori alapmotor takaritás is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve Augusztus11, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2009 a generátoros részt holnap kideritem mert ugyis napirenden van nálam a dolog mivel szarakodik és vettem egy uj generátort a gépre honap rakom fel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus11, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2009 Alapjárat motor megérett a takaritásra vagy cserére. Nekem 3hetente megkell ejtenem a takaritást, féktárcsa tisztitóval. Máskép a körforgalomba féket kö nyomnom még 1be is. Hogy-hogy 3 hetente? Nekem a 134.000km alatt egyszer volt takarítva. Kartergáz?? Mint ha azt olvastam volna, h felújított motor. Ráadásul a féktisztító drága, főleg ha sok kell belőle... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve Augusztus11, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2009 Bocs rosszul irtam,felujitás elött volt 3 hetente ,de akkor olyan dög volt,hogy a 130kg-s futót 3ba birta el üresen. Azóta nem takaritottam még de az alapjárat egyböl vissza áll csak azt a nyomorék hullámzást és pufogást nem hagyja el alapjáraton.Most nincs kartergáz csak a természetes. A féktisztitón kivü semmi nem hozta ki a mocskot belöle. Tényleg azt tudja valaki,hogy a boss gyujtó trafonál természetes az, hogy hallom a ketyergését mintha áthuzna valahova? Sötétbe nem látni áthuzást kivülröl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus11, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2009 Bocs rosszul irtam,felujitás elött volt 3 hetente ,de akkor olyan dög volt,hogy a 130kg-s futót 3ba birta el üresen. Azóta nem takaritottam még de az alapjárat egyböl vissza áll csak azt a nyomorék hullámzást és pufogást nem hagyja el alapjáraton.Most nincs kartergáz csak a természetes. A féktisztitón kivü semmi nem hozta ki a mocskot belöle. Tényleg azt tudja valaki,hogy a boss gyujtó trafonál természetes az, hogy hallom a ketyergését mintha áthuzna valahova? Sötétbe nem látni áthuzást kivülröl. Már mint Bosch. Nem természetes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus12, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2009 Bocs rosszul irtam,felujitás elött volt 3 hetente ,de akkor olyan dög volt,hogy a 130kg-s futót 3ba birta el üresen. Azóta nem takaritottam még de az alapjárat egyböl vissza áll csak azt a nyomorék hullámzást és pufogást nem hagyja el alapjáraton.Most nincs kartergáz csak a természetes. A féktisztitón kivü semmi nem hozta ki a mocskot belöle. Tényleg azt tudja valaki,hogy a boss gyujtó trafonál természetes az, hogy hallom a ketyergését mintha áthuzna valahova? Sötétbe nem látni áthuzást kivülröl. a puffogás az nem utógyujtásra utal? Lehet h hüleséget mondok, de mintha régről erre emlékeznék... (mechanikus gyujtáselosztós korszakból) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus12, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2009 a puffogás tipikus jele lehet annak is, hogy rosszul zár valamelyik kipuff szelep, esetleg ereszt (pisil) az injektor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
a_lajos Elküldve Augusztus12, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2009 Üdvözlök mindenkit az Opel fórumban. Segítségét kérem mindenkinek aki ért ehez vagy csinált még ilyet. Egy c14nz fapados 93 as sedan boldog tulajdonosa vagyok. A kérdésem az lenne, hogy ki tudnám-e cserélni a motort c16nz-re (szervo korm. és abs), Belefér a motor a kaszniba, lessz-e probléma az abs- átszerelésével ???? Nagyon várok és köszönök minden segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus12, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2009 Üdvözlök mindenkit az Opel fórumban. Segítségét kérem mindenkinek aki ért ehez vagy csinált még ilyet. Egy c14nz fapados 93 as sedan boldog tulajdonosa vagyok. A kérdésem az lenne, hogy ki tudnám-e cserélni a motort c16nz-re (szervo korm. és abs), Belefér a motor a kaszniba, lessz-e probléma az abs- átszerelésével ???? Nagyon várok és köszönök minden segítséget. Belefér, a kasztni egységes, csak nincs sok értelme, egyszerűbb, és legálisabb kocsit cserélni. De ha szereted a kihívásokat , sok sikert. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
a_lajos Elküldve Augusztus12, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2009 Belefér, a kasztni egységes, csak nincs sok értelme, egyszerűbb, és legálisabb kocsit cserélni. De ha szereted a kihívásokat , sok sikert. :huh: Ez már egy jo hír. Azért szeretném kicserélni mert a donor rozsdás és ha ujrafestenék is még mindig kellene 850 euro a beiratáshoz. (ennyi mifelénk a beiratási adó az euro 2es autokra) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blackdaniel Elküldve Augusztus12, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2009 Sziasztok! 1 hétig állt a kocsi a garázsba ma olyan 3mp-nyi indítózás után beindult kb.3 sec-re és közben TÖMÉNY KÉK KIPUFOGÓGÁZT okádott ki a kipuf... :huh: no ez milyen olajos hibára utal?:lol: Vagy másképpen mi az ami totál kuka ^_^ Mellékesen utána már nincs kék kipuffgáz, akármikor indítok.. csak hosszabb több napos állások után. Ja és nagyon nehezen minden reggel... kb 2 percet szenvedek vele.. de utána már napközben pöccre megy Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus12, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2009 Sziasztok! 1 hétig állt a kocsi a garázsba ma olyan 3mp-nyi indítózás után beindult kb.3 sec-re és közben TÖMÉNY KÉK KIPUFOGÓGÁZT okádott ki a kipuf... :huh: no ez milyen olajos hibára utal?:lol: Vagy másképpen mi az ami totál kuka ^_^ Mellékesen utána már nincs kék kipuffgáz, akármikor indítok.. csak hosszabb több napos állások után. Ja és nagyon nehezen minden reggel... kb 2 percet szenvedek vele.. de utána már napközben pöccre megy Előre is köszi. Olaj kerülhet a motorba pölö úgy is hogy kopott, és a lehúzógyűrűk nem töltök be maradéktalanul a szerepüket. A reggeli nehéz indulásnak sok oka lehet, én is most ezzel küzdök, most raktam bele bontott gyujtásmodult, mert nekem gyujtáso oldalon van a probléma. De csodálkoznák ha ezzel meg is szűnne. Túl szép lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Skorpijo Elküldve Augusztus12, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2009 Hát igen: Bosch trafo. Nyitott motorháznál ugy két-három méterről hallom a ketyergését. Motorfelujitásnál nyomáspróbázták a hengerfejet és új szelepeket kapott a kicsike mert a régiek odavoltak. Azota 1000 pár kilométer van bent. Erő van azóta, olajfolyás volt hatalmas de a bénák leugrasztották a tárcsafelőli szimeringröl azt a rugos gyürüt ott okádta az olajat szegénykém. Generátort kidobtam, az nem befolyásolja a hullámzást alapon az má tuti. Honap mék bontoba nézek trafot ami nem ketyerészik. Végülis lehet bent valami, mert a fordulat változást mindig megelőzi pár pufogás a kipöfögöbe. És ha az a ludas akkor olyat huzok a bucimra amiért ezt már egy éve hogatom,hogy naaa. Nameg ma megjöttek az új hidrotőkék, azokatis leharcolom. Igaz még nem csináltam, de majd elbeszégetek magammal éjszaka hogyis kezdjek neki :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus12, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus12, 2009 Sziasztok! 1 hétig állt a kocsi a garázsba ma olyan 3mp-nyi indítózás után beindult kb.3 sec-re és közben TÖMÉNY KÉK KIPUFOGÓGÁZT okádott ki a kipuf... :huh: no ez milyen olajos hibára utal?:lol: Vagy másképpen mi az ami totál kuka ^_^ Mellékesen utána már nincs kék kipuffgáz, akármikor indítok.. csak hosszabb több napos állások után. Ja és nagyon nehezen minden reggel... kb 2 percet szenvedek vele.. de utána már napközben pöccre megy Előre is köszi. Mennyire eszegeti az olajat mostanában? Hány km lehet benne? Sajnos ezek olyan tünetek, amelyek zsebbenyúlósak. Jó esetben szelepszár szimering, rosszabb esetben hengerfejtömítés, még rosszabb esetben dugattyú gyűrűk. Na de ne legyünk ennyire pesszimisták! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blackdaniel Elküldve Augusztus13, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2009 Mennyire eszegeti az olajat mostanában? Hány km lehet benne? Sajnos ezek olyan tünetek, amelyek zsebbenyúlósak. Jó esetben szelepszár szimering, rosszabb esetben hengerfejtömítés, még rosszabb esetben dugattyú gyűrűk. Na de ne legyünk ennyire pesszimisták! Az olajat eszegeti hosszabb távon, óra szerint 168.000km van benne de M.o-i autónál ez inkább 300e km :huh: De gondolkodtam és lehet hogy túldúsít a rendszer mivel aggasztó jelei vannak a lambda szonda meghibásodásának. Mellékesen hengerfejtömítésem az még jó, mert nemrég lett szétkapva a motor tömítések cseréje végett. U.i: Megtudnátok mondani hogy hol lehet venni olcsón megbízható lambda szondát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus13, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2009 Az olajat eszegeti hosszabb távon, óra szerint 168.000km van benne de M.o-i autónál ez inkább 300e km :huh: De gondolkodtam és lehet hogy túldúsít a rendszer mivel aggasztó jelei vannak a lambda szonda meghibásodásának. Mellékesen hengerfejtömítésem az még jó, mert nemrég lett szétkapva a motor tömítések cseréje végett. U.i: Megtudnátok mondani hogy hol lehet venni olcsón megbízható lambda szondát? "tömény kék füst, nehéz első indítás" Túldúsítás miatt nem okádna kék füstöt, maximum feketét, vagy szürkét - kormolna, a fogyasztásod is az egekben lenne. A nehéz indítást okozhatja cseppenő injektor is. Kék füst terén, ha a hengerfej tömítésed jó, akkor érdemes elgondolkodni a másik kettőn. Olcsó és megbízható lambda elsőre oximoron szókapcsolat. Ez nem azt jelenti, h mindig a drága a jó, de sajnos a gyárit tudom csak ajánlani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus13, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2009 Mellékesen hengerfejtömítésem az még jó, mert nemrég lett szétkapva a motor tömítések cseréje végett. U.i: Megtudnátok mondani hogy hol lehet venni olcsón megbízható lambda szondát? És amikor a hf le lett kapva, lett síkolva? Kapott új hf csavarokat? Mert ha vetemedik, akkor hamar tönkremegy az új tömítés... Olcsó és jó lambda nincs. :huh: Gyári, GM, hologramos címkés zacsis. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blackdaniel Elküldve Augusztus13, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2009 És amikor a hf le lett kapva, lett síkolva? Kapott új hf csavarokat? Mert ha vetemedik, akkor hamar tönkremegy az új tömítés... Olcsó és jó lambda nincs. ^_^ Gyári, GM, hologramos címkés zacsis. Fúú.. nem lett síkoltatva és nem kapott új csavarokat a hf... :huh: Tehát gyári lambda kellene. No azt merre adják valami nyári akcióban? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus13, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2009 Fúú.. nem lett síkoltatva és nem kapott új csavarokat a hf... :huh: Tehát gyári lambda kellene. No azt merre adják valami nyári akcióban? ^_^ Hiba, így nem fogja sokáig bírni. Bármelyik márkaképviselet, ahol van szervíz. (Vastag borítékot kell vinni, mert nem olcsó.) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus13, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2009 Fúú.. nem lett síkoltatva és nem kapott új csavarokat a hf... :huh: Tehát gyári lambda kellene. No azt merre adják valami nyári akcióban? :lol: Csergőben olyan huszonharmincezer körül van a tiedhez való. www.csergoe.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus13, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2009 Szerintetek mennyit ér alkatrésznek egy C16NZ motorkódos 1.6-os benzines motor váltóval, full egyben generátorral, önindítóval, motorvezérlő elektronikával? A motor BIVALYERŐS !!!! ^_^ külföldi papíros, CSAK ALKATRÉSZNEK használható, vagy be is építhető, csak műszakinál lehet ugye gubanc belőlle... :lol: Én kis naívan gondolnék úgy 50.000 Ft-ra :huh: ahogy kiszedem, úgy adnám is el..... alkatrésznek szereztem egy komplett autót, csak ugye az enyém diesel, és ezért adnám el belőlle azt ami nem kell !! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus13, 2009 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2009 Szerintetek mennyit ér alkatrésznek egy C16NZ motorkódos 1.6-os benzines motor váltóval, full egyben generátorral, önindítóval, motorvezérlő elektronikával? A motor BIVALYERŐS !!!! ^_^ külföldi papíros, CSAK ALKATRÉSZNEK használható, vagy be is építhető, csak műszakinál lehet ugye gubanc belőlle... :lol: Én kis naívan gondolnék úgy 50.000 Ft-ra :huh: ahogy kiszedem, úgy adnám is el..... alkatrésznek szereztem egy komplett autót, csak ugye az enyém diesel, és ezért adnám el belőlle azt ami nem kell !! Szerintem kábé reális ár. Láttam már 35-ért, 55-ért meg 80-ért is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts