Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok, az egyik haverom az 1,6 8 szelepes(c16nz)astrájára rá akarja rakni az 1,6si szívósort elektronikával együtt. az lenne a kérdésem, hogy mik a tapasztalatok?megéri-e? és hogy érezhetően jobb lett e az autó?

szerinted 75 ló után a 100ló érezhető? :huh:

de kellesz még a Hf is, meg pár cső is.

meg Ac meg légszűrőház.

ha olcsón bevásáról, és ért hozzá, vagyis ki tudja maga cserélni nagyon is megéri.

Megosztás:

szerinted 75 ló után a 100ló érezhető? :huh:

de kellesz még a Hf is, meg pár cső is.

meg Ac meg légszűrőház.

ha olcsón bevásáról, és ért hozzá, vagyis ki tudja maga cserélni nagyon is megéri.

úgyl átom elég közel lakunk egymáshoz lehet hogy meglátogatunk valamikor, hogy kiokosítsd a haveromat, ha ráérsz?

Megosztás:

úgyl átom elég közel lakunk egymáshoz lehet hogy meglátogatunk valamikor, hogy kiokosítsd a haveromat, ha ráérsz?

téényleg

na tessék Észak lubba is olvasgatni.

kiokosítani itt is kiokosíthatlak, amit tudok, itt is elmondok :huh:

megvalósítani még én se valósítottam.

De szántón van több Gsi-s is őket nem ismered?? Kecskés Pisti ???

a piros zöld Gsi vel.

lényeg:

kell a hengerfej, és a saját curlangjai, csövek, légszűrőház, kábelek, comp, illetve az Ac, mert a központis az 1,3 bár vagy mennyi, de a hengerenkéntis az 3 báros

illetve akkor már egyúttal a vezérlést is, és a hűtővizet is illene lecserélni.

Megosztás:

téényleg

na tessék Észak lubba is olvasgatni.

kiokosítani itt is kiokosíthatlak, amit tudok, itt is elmondok :huh:

megvalósítani még én se valósítottam.

De szántón van több Gsi-s is őket nem ismered?? Kecskés Pisti ???

a piros zöld Gsi vel.

lényeg:

kell a hengerfej, és a saját curlangjai, csövek, légszűrőház, kábelek, comp, illetve az Ac, mert a központis az 1,3 bár vagy mennyi, de a hengerenkéntis az 3 báros

illetve akkor már egyúttal a vezérlést is, és a hűtővizet is illene lecserélni.

0,7Bar :lol:

A hengerfejet is illik felújíttatni beépítés előtt.

Megosztás:

na csak jó volt a gyanúm, hogy nem jól emlékszem

hát érdemes felújítani, ha szükséges, zotyának se lett hozzányúlva semmihez.

Azért lett síkolva, megnéztük a szelepek zárnak-e, meg ugyan vettünk szelepszárszimeringet, de nem tettük bele, mert a bontottban is szinte új volt.

Megosztás:

azt nézted, hogy működne a csere??

csak rá kellene húzni??

van amibe bele kell ütni.

nekünk??

Most néztem a régi HF-en, simán csak kipiszkáltam a régit, meg vissza is nyomtam kézzel. Az újat nem próbáltam bele, de szerintem az is sima ügy. Csak ugye előtte ki kell venni a szelepet, az kicsit szívás. Na nem nagyon egy asztalosszorítóval meg egy U-alaku közdarabbal le lehet venni a rugótányért, meg a kis félkúp alakú pöcköket, de visszarakni még nem próbáltam. :huh:

Megosztás:

Most néztem a régi HF-en, simán csak kipiszkáltam a régit, meg vissza is nyomtam kézzel. Az újat nem próbáltam bele, de szerintem az is sima ügy. Csak ugye előtte ki kell venni a szelepet, az kicsit szívás. Na nem nagyon egy asztalosszorítóval meg egy U-alaku közdarabbal le lehet venni a rugótányért, meg a kis félkúp alakú pöcköket, de visszarakni még nem próbáltam. :huh:

arra láttam egy tákoltcuccot

az úgy nézett ki, hogy a hf csavarok helyére lehetett rögzíteni, és rá lehet nyomkodni a szelep szárára egy kis csődarabot, ami ilyen csuklós megoldással volt rögzítve.

Megosztás:

arra láttam egy tákoltcuccot

az úgy nézett ki, hogy a hf csavarok helyére lehetett rögzíteni, és rá lehet nyomkodni a szelep szárára egy kis csődarabot, ami ilyen csuklós megoldással volt rögzítve.

Végülis egy darab menetesszárból, meg egyéb vasdarabból könnyen lehet készíteni célszerszámot.

Megosztás:

Hali!

Tudnátok pár tanáccsal segíteni?

Nagbátyáméknak mitsubishi lancer van '93-as

és főzi a vizet de nem gyengén ^_^

nem tud menni vele, csak ha maximumon van ráadva a fűtés ( a fűtőradiátoron is keresztüláramlik a víz, Qua meleg van benne mellesleg.....) direktre van kötve a hűtőventillátor is már elől ( mert másképp is bekapcsol, de nem megy eléggé), néztük a vízcsöveket, nincsenek eldugulva, hütőt leszedtük, de ugyanaz.... :huh:

termosztátcserén, gombacserén túlvagyunk, de ugyanaz :lol:

Valami TIPP ????

lécci segítsetek ha tudtok!!!!!!

Köszike mindenkinek!!!!!!!

Megosztás:

Hali!

nem tud menni vele, csak ha maximumon van ráadva a fűtés ( a fűtőradiátoron is keresztüláramlik a víz, Qua meleg van benne mellesleg.....) direktre van kötve a hűtőventillátor is már elől ( mert másképp is bekapcsol, de nem megy eléggé), néztük a vízcsöveket, nincsenek eldugulva, hütőt leszedtük, de ugyanaz.... :huh:

Valami TIPP ????

Hát ez nagyon OFF, de a modik úgyis Bliztelnek. B) Eljut a melegvíz a hűtőbe? Ha megfogod forró? Vízpumpa műkszik?

Megosztás:

nem hengerfejes??

de amit zotya mondott azok is jók.

vízbe olaj vagy fordítva??

Bocsi tom hogy OFF, csakhát rátok lehet egyedül számítani!

a mitsubishi fórum nagyon gagyi!

a víz eljut a hűtőbe, át is megy rajta, de forró mint állat!!!!!

Nem tom, hengerfejes lenne?

azt miből vennénk észre?

olaj hígul, víz olajos?

nem tom

Megosztás:

Hali!

Valami TIPP ????

Erősen hengerfej gyanús! Ha tiszta a vize és olaja, akkor ellenőrizni kell hogy nincs-e a kiegyenlítő tartályban kipufogógáz-szag, járó motor mellett nem jönnek-e buborékok a vízből.

Megosztás:

bocsi pont ezt írtad...

de semmi ilyet nem tapasztaltunk...

ahogy Zotya mondta, lehet, hogy vízpompa, holnap okvetlen ránézünk....

Köszike a segítséget, ha esetleg eszetekbe jut valami, és nem OFF-olnak ki, akkor szívesen várom :huh:

A főnököm Polója is forralta a vizet, elektromos vízpumpa van benne az ment tönkre.

Megosztás:

Rendesek vagytok, komolyan erez hála érte!!!!! :P

szerintem nem elektromos a vízpumpája ( csak 93-as)

de a vizet nyomja, levettük a csövet...!

víz nem megy el belőlle, ezért voltunk mi is tanácstalanok!

Holnap elvisszük valami szerelőhöz, aztán megírom mi lett a diagnózis..... :huh:

Szóval lehet vízpumpa és hengerfej is! faxa, tiszta olcsó lesz nekik. :lol:

Köszike, szép estét mindenkinek!!!!!!!!! B) ^_^

Megosztás:

Holnap elvisszük valami szerelőhöz, aztán megírom mi lett a diagnózis..... :huh:

ha a vizet nyomja, akkor vízpumpa nem.

Megosztás:

Azt még érdemes lenne megnézni, megvan-e a túlnyomás a rendszerben? Ha nincs, lehet csak a kiegyenlítő tartály kupakja vacakol.

Megosztás:

Azt még érdemes lenne megnézni, megvan-e a túlnyomás a rendszerben? Ha nincs, lehet csak a kiegyenlítő tartály kupakja vacakol.

Ez egy jó gondolat, néha a legegyszerűbb dolgokat felejtjük el. :huh:

Megosztás:

Epk-tól vagy bárki mástól kérdezem, hogy hogyan viselkedik ilyenkor a kartrergázszűrője? Nekem amióta jó idő van szinte semmi nem gyűlt a bödönbe, nem is kellett üríteni. Azt hittem a szűrő szakadt át, vagy tömődött el, ki is cseréltem, lehúztam a csöveket, és rendesen van gázáramlás, csak nem szűr ki semmit. Most akkor ilyen tiszta, vagy mi van? :huh:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.