Guest gorbi Elküldve Július29, 2009 Megoszt Elküldve Július29, 2009 Lehet üzemanyag ellátási gond is, általában akkor is egyszerre állnak le a hengerek ha nincs benya, ritkán egyesével. :P Talán azt kéne kinyomozni, hogy amikor nem indul benya nincs vagy szikra? :) Ha van benya akkor kerregetés után benzinszagúnak ( egyeseknél szeszszagúnak :( ) kell lenni a kipufnak. ha nem bűzlik, akkor ráadott gujtáskor hallatszik-e az AC-búgása, a relé kattanása? Én először ezeket tisztáznám le. Igazad van, ez ugyan olyan eséllyel játszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Július29, 2009 Megoszt Elküldve Július29, 2009 Lehet üzemanyag ellátási gond is, általában akkor is egyszerre állnak le a hengerek ha nincs benya, ritkán egyesével. :P Talán azt kéne kinyomozni, hogy amikor nem indul benya nincs vagy szikra? :) Ha van benya akkor kerregetés után benzinszagúnak ( egyeseknél szeszszagúnak :( ) kell lenni a kipufnak. ha nem bűzlik, akkor ráadott gujtáskor hallatszik-e az AC-búgása, a relé kattanása? Én először ezeket tisztáznám le. Benzinszag van. Szóval nem hiszem, hogy az lenne a gond. Olyan is elő szokott fordulni, hogy hosszú állás után, mondjuk 2 hét, egyáltalán nem akar beindulni, aztán lezabál, s majd csak állás után indul be. A múltkor meg úgy jártam a karosszériástól hoztam volna el, 2 hét állás után, nem indult be, majd 3 hengerrel elindult, s végül így kiégett a benzin belőle, s 4gyel is ment utána. Hibakód nincs Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Július29, 2009 Megoszt Elküldve Július29, 2009 Benzinszag van. Szóval nem hiszem, hogy az lenne a gond. Olyan is elő szokott fordulni, hogy hosszú állás után, mondjuk 2 hét, egyáltalán nem akar beindulni, aztán lezabál, s majd csak állás után indul be. A múltkor meg úgy jártam a karosszériástól hoztam volna el, 2 hét állás után, nem indult be, majd 3 hengerrel elindult, s végül így kiégett a benzin belőle, s 4gyel is ment utána. Hibakód nincs Tuti a modul szórakozik. De előtte még meg kell ráncigálni minden csatit, mert akár kontakthiba is lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Július29, 2009 Megoszt Elküldve Július29, 2009 Tuti a modul szórakozik. De előtte még meg kell ráncigálni minden csatit, mert akár kontakthiba is lehet. Gyertyák, gyertyakábelek nem annyira esélyesek, de állapotukat ellenőrizni kellene. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Július29, 2009 Megoszt Elküldve Július29, 2009 Megpróbáltam jobban megfigyelni a jelenséget, hideg indítás után, szekunder levegő befúvás indul, alapjárat 1500-as fordulaton, elindulok kuplung fel, gázra nyomok 1500 fordulatról 2000ig reagál a negyed gázra, majd 2000 fordulatnál megtorpan és 3-4mp-ig hiába nyomom jobban egy kicsit a pedált akkor se gyorsul majd a 4mp eltelte után már kezd éledni viszont akkor nyomni kell jobban a pedált. De ha tartom a pedált és nem nyomom jobban akkor 2000 után 4mp elteltével lassan gyorsul tovább de immár rángat mint a bakkecske elég sokáig. MJ.: Tudom hogy nem az a probléma hogy az általam lenyomott pedál állás az az aktuális fordulatot takarja, mivel magasabb fokozatokban ugyanezt eljátszva normális autó módjára viselkedik, tehát lassan gyorsul. Fúú.. remélem nem zavaros:S Lehet csak én várok sokat a gépsárkánytól :) Csak hidegen csinálja, miután elindulsz vele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július29, 2009 Megoszt Elküldve Július29, 2009 Megpróbáltam jobban megfigyelni a jelenséget, hideg indítás után, szekunder levegő befúvás indul, alapjárat 1500-as fordulaton, elindulok kuplung fel, gázra nyomok 1500 fordulatról 2000ig reagál a negyed gázra, majd 2000 fordulatnál megtorpan és 3-4mp-ig hiába nyomom jobban egy kicsit a pedált akkor se gyorsul majd a 4mp eltelte után már kezd éledni viszont akkor nyomni kell jobban a pedált. De ha tartom a pedált és nem nyomom jobban akkor 2000 után 4mp elteltével lassan gyorsul tovább de immár rángat mint a bakkecske elég sokáig. MJ.: Tudom hogy nem az a probléma hogy az általam lenyomott pedál állás az az aktuális fordulatot takarja, mivel magasabb fokozatokban ugyanezt eljátszva normális autó módjára viselkedik, tehát lassan gyorsul. Hőmérséklet jeladót (kétvezetékes, ellenállást kell mérni hidegen-melegen) ellenőriznék, és pl kérdés hogy a sebesség jeladódra nem dobott-e még hibát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Július29, 2009 Megoszt Elküldve Július29, 2009 Gyertyák, gyertyakábelek nem annyira esélyesek, de állapotukat ellenőrizni kellene. Na újabb megfigyelés! Reggel ha beindítom percekig jár, de a fordulat mikor már 1000 körül jár, kicsit mintha remegne az autó. Ma délután beindítottam, nem járt fél percet és leállt. Majd elmentem bevásárolni (biciklivel kb fél óra), újra beindult, s ekkor mintha egy kis nyüszögést hallottam volna, és leállt. Lehet, hogy semmi kapcsolat, azonban nekem a külső hőmérséklet közti kapcsolat nagyon gyanús. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Július29, 2009 Megoszt Elküldve Július29, 2009 Közben észrevettem, hogy a levegőszűrő oldalsó csonkja egy kicsit hülyén áll. Az okozhat gondot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július29, 2009 Megoszt Elküldve Július29, 2009 (edited) :) ..már meg fogtok lincselni, de nekem is azonnal ez jutott az eszembe erről a problémáról.... :P Mert te paranoiás vagy. :hiya: Beleraktam a használtan vett kábeleimet, de azóta nem volt időm kipróbálni, amúgy is minden 5. indulásnál volt nekem is szikrahiányom. Ki kell mérni a kábeleket, 3-20 kohm ig jó a nagykönyv szerint. Nekem 3 db volt 19-es, egy 10-es. A mostaniak mind 7-esek. Közben észrevettem, hogy a levegőszűrő oldalsó csonkja egy kicsit hülyén áll. Az okozhat gondot? Szerintem kizárt, mennie kell szűrő nélkül is, csak nem tesz jót a mocinak. Mérd ki a kábeleket, próbáld cibbálni a csatikat, húzd le őket, finom csiszpapír a saruknak. Esetleg gyujtáselosztót meg lehet nézni, ki lehet cserélni rotorral együtt sem olyan nagy összeg. Nem is figyeltem nz-ugye? Ja az, már látom. :( Módosítva Július29, 2009 : zotya975 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július29, 2009 Megoszt Elküldve Július29, 2009 Mert te paranoiás vagy. :( Beleraktam a használtan vett kábeleimet, de azóta nem volt időm kipróbálni, amúgy is minden 5. indulásnál volt nekem is szikrahiányom. Ki kell mérni a kábeleket, 3-20 kohm ig jó a nagykönyv szerint. Nekem 3 db volt 19-es, egy 10-es. A mostaniak mind 7-esek. Szerintem kizárt, mennie kell szűrő nélkül is, csak nem tesz jót a mocinak. Mérd ki a kábeleket, próbáld cibbálni a csatikat, húzd le őket, finom csiszpapír a saruknak. Esetleg gyujtáselosztót meg lehet nézni, ki lehet cserélni rotorral együtt sem olyan nagy összeg. Nem is figyeltem nz-ugye? Ja az, már látom. :) Azt inkább ne. Kontaktsprayt neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július29, 2009 Megoszt Elküldve Július29, 2009 Azt inkább ne. Kontaktsprayt neki. ja szerintem se, max ha oxidos... de ha már oxidos, akkor megette a fene... lecsiszolni, és utána rádugni, és befujni olyan sprayvel, mint az aksi sarukat kell lefujni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július29, 2009 Megoszt Elküldve Július29, 2009 Azt inkább ne. Kontaktsprayt neki. Na jó legyen, de én az enyémet smirgliztem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Július29, 2009 Megoszt Elküldve Július29, 2009 Na jó legyen, de én az enyémet smirgliztem. :( ..és majd egy-kettő újra korrodált lesz... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július29, 2009 Megoszt Elküldve Július29, 2009 ..és majd egy-kettő újra korrodált lesz... :) Ugy kell neki, máskor majd szóltok előre. :( Amúgy is egyik-másik már be volt zöldülve, nem hiszem, hogy sokat ártottam vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Július29, 2009 Megoszt Elküldve Július29, 2009 Közben észrevettem, hogy a levegőszűrő oldalsó csonkja egy kicsit hülyén áll. Az okozhat gondot? az oldalsó csonk nem játszik ebben játékban, az ott bejutó levegő is szűrt, csak előmelegített Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július30, 2009 Megoszt Elküldve Július30, 2009 Na jó legyen, de én az enyémet smirgliztem. :( Ugy kell neki, máskor majd szóltok előre. :P Amúgy is egyik-másik már be volt zöldülve, nem hiszem, hogy sokat ártottam vele. Vagy inkább neked. Majd akkor is ezt mond amikor megint csinálnod kell. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blackdaniel Elküldve Július30, 2009 Megoszt Elküldve Július30, 2009 Egyetlen hibát sem dobott ki. Hőmérséklet jeladót merre találom? Hőmérséklet jeladót (kétvezetékes, ellenállást kell mérni hidegen-melegen) ellenőriznék, és pl kérdés hogy a sebesség jeladódra nem dobott-e még hibát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július30, 2009 Megoszt Elküldve Július30, 2009 Egyetlen hibát sem dobott ki. Hőmérséklet jeladót merre találom? termosztátháznál. kétvezetékes kell neked. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július30, 2009 Megoszt Elküldve Július30, 2009 Egyetlen hibát sem dobott ki. Hőmérséklet jeladót merre találom? Sztem a tiédben a termosztátházon van. Egy kék csatlakozós jeladót keress. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blackdaniel Elküldve Július30, 2009 Megoszt Elküldve Július30, 2009 Köszi Sztem a tiédben a termosztátházon van. Egy kék csatlakozós jeladót keress. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július30, 2009 Megoszt Elküldve Július30, 2009 Köszi NM. Tettem hozzá képet is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
donpepe Elküldve Július30, 2009 Megoszt Elküldve Július30, 2009 sziasztok, ugye a 16V-s F astraknak a motorkodja: X16XE csak mert hibakódott villogtatok ismerősnek és a leirásban nem találok ilyen motort? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július30, 2009 Megoszt Elküldve Július30, 2009 sziasztok, ugye a 16V-s F astraknak a motorkodja: X16XE csak mert hibakódott villogtatok ismerősnek és a leirásban nem találok ilyen motort? Ez az 1.6 16v corsa és tigra motorkód, az astrának a hasonló motorja X16XEL De pl az X14XE az 1.4 16v motoré :) Leírásban a multec hibakódokat keresd, ha 1.4 vagy 1.6 16v motor van, de az se mindegy hogy mikori évjárat, mert 96 végétől négyjegyű kódot köpnek a vezérlők. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július30, 2009 Megoszt Elküldve Július30, 2009 Ez az 1.6 16v corsa és tigra motorkód, az astrának a hasonló motorja X16XEL De pl az X14XE az 1.4 16v motoré :) Leírásban a multec hibakódokat keresd, ha 1.4 vagy 1.6 16v motor van, de az se mindegy hogy mikori évjárat, mert 96 végétől négyjegyű kódot köpnek a vezérlők. Ráadásul a Corsa/Tigra X14XE motorja nem egyezik meg az Astra X14XE motorjával... Szomorú tapasztalat... 5 ezresem bánja, mert a főtengely végén lévő szíjtárcsa nem az Astrára való... Pedig X14XE motorhoz való... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július30, 2009 Megoszt Elküldve Július30, 2009 Ráadásul a Corsa/Tigra X14XE motorja nem egyezik meg az Astra X14XE motorjával... Szomorú tapasztalat... 5 ezresem bánja, mert a főtengely végén lévő szíjtárcsa nem az Astrára való... Pedig X14XE motorhoz való... évjáratban különbözött az, nem típus szerint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts