1.6 16v Elküldve Július14, 2009 Megoszt Elküldve Július14, 2009 Katalizátorod tuti rendben van? Nekem zk-n mikor nagyon lehült a motor akkor produkált magas értékeket. Aztán kicsit megtaposták, bemelegedett a kat és máris jó lett minden. Sztem az is döglött. Remélem holnap kiderül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Július14, 2009 Megoszt Elküldve Július14, 2009 Sztem az is döglött. Remélem holnap kiderül. Ja, és azt nem is irtam hogy ebben a zk-s mérésben, az üzemanyag felesben volt e85-el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
shitty Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 Sziasztok! az lenne a kérdésem hogy tudja-e valaki mi a különbség szemre az 1.4 és az 1.6 injektor FEJ között mert leszeretném cserélni csak nem tudom hogy milyen számsort vagy mit is nézzek egy másik injektor fejen!? központi injektorról beszélünk!!! :) válaszokat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 Sziasztok! az lenne a kérdésem hogy tudja-e valaki mi a különbség szemre az 1.4 és az 1.6 injektor FEJ között mert leszeretném cserélni csak nem tudom hogy milyen számsort vagy mit is nézzek egy másik injektor fejen!? központi injektorról beszélünk!!! :) válaszokat előre is köszönöm! Maga a ház megegyezik, de az injektor nagyobb teljesítményű. Link to comment Megosztás: More sharing options...
shitty Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 Maga a ház megegyezik, de az injektor nagyobb teljesítményű. igen azt tudom csak az injektor fej úgye ami nagyobb teljesítményű azon milyen azonosító szám szerepel ami megkülömözteti az 1.4-hez képest! mert nem akarom hogy átverejenek a bontóba hogy kérek egy 1.6-os injektor fejet azt kezembe nyomnak egy úgyanolyan 1.4-est mint ami most benne van! fogyasztásba lényegesen többet enne egy 1.6 vagy 1.8-as injektor fejjel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 igen azt tudom csak az injektor fej úgye ami nagyobb teljesítményű azon milyen azonosító szám szerepel ami megkülömözteti az 1.4-hez képest! mert nem akarom hogy átverejenek a bontóba hogy kérek egy 1.6-os injektor fejet azt kezembe nyomnak egy úgyanolyan 1.4-est mint ami most benne van! fogyasztásba lényegesen többet enne egy 1.6 vagy 1.8-as injektor fejjel? Sztem többet, ha nem is lényegesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
shitty Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 Sztem többet, ha nem is lényegesen. köszönöm válaszod! akkor te se nagyon tudod mi lehet a számbeli különbség! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 köszönöm válaszod! akkor te se nagyon tudod mi lehet a számbeli különbség! :) Majd FPepe megmondja a tutit, Ő a nagy tudora az ilyan számoknak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 egy elkeseredett GSI tulajdonos sokat segítene, ha megírnád azt is, hol laksz... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 Hali. Voltam csináltatni a zk-t, simán megcsinálta az ürge, csak egy kicsit melegiteni kellett a katalizátort, és dobta is a jó értékeket. Azt mondta hogy egy kicsit talán már öreg a katalizátor, de nagy baj nincs. :) Azért köszönöm a segitökészségeteket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 Hali. Voltam csináltatni a zk-t, simán megcsinálta az ürge, csak egy kicsit melegiteni kellett a katalizátort, és dobta is a jó értékeket. Azt mondta hogy egy kicsit talán már öreg a katalizátor, de nagy baj nincs. :) Azért köszönöm a segitökészségeteket. az szép. miért előző helyen nem melegítették elő? oda többet ne is menj akkor :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 az szép. miért előző helyen nem melegítették elő? oda többet ne is menj akkor :) Hát nem semmi, ahol voltam most zöldkártyán, elmeséltem mi volt, a májsztró azt mondta hogy nem kommentálja az esetet, mert naponta hall ilyet. Nem tudom, mert ott nem engednek be a mühelybe. Azt azért tudni kell, hogy a zk-s értékeket, fél perces mérés alatt kell tudnia egy autónak. Na most nálam, mért egyet, és utánna felmelegitette egy kicsit a katalizátort és utánna megint mért, és jó értékek lettek, már be is zöldült a monitor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 Hát nem semmi, ahol voltam most zöldkártyán, elmeséltem mi volt, a májsztró azt mondta hogy nem kommentálja az esetet, mert naponta hall ilyet. Nem tudom, mert ott nem engednek be a mühelybe. Azt azért tudni kell, hogy a zk-s értékeket, fél perces mérés alatt kell tudnia egy autónak. Na most nálam, mért egyet, és utánna felmelegitette egy kicsit a katalizátort és utánna megint mért, és jó értékek lettek, már be is zöldült a monitor. a zk-t akkor lehet csak mérni, mikor a motorolaj elérte a kellő hőmérséklet értéket, addigra pedig a katalizátor is bemelgszik egyébként célszerű bemelegített motorral odamenni, meg előtte meg is lehet hajtani kicsit, főleg a dízelekre vonatkozik ez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 a zk-t akkor lehet csak mérni, mikor a motorolaj elérte a kellő hőmérséklet értéket, addigra pedig a katalizátor is bemelgszik egyébként célszerű bemelegített motorral odamenni, meg előtte meg is lehet hajtani kicsit, főleg a dízelekre vonatkozik ez. Konkrétan a 80 fokot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 Konkrétan a 80 fokot. már erre nem emlékszem, én 60at akartam írni, de inkább nem írtam, mert nem is helyes érték :) tehát 80 fokot eléri a motor olaj, és nem az öngyújtó :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 Hát nem semmi, ahol voltam most zöldkártyán, elmeséltem mi volt, a májsztró azt mondta hogy nem kommentálja az esetet, mert naponta hall ilyet. Nem tudom, mert ott nem engednek be a mühelybe. Azt azért tudni kell, hogy a zk-s értékeket, fél perces mérés alatt kell tudnia egy autónak. Na most nálam, mért egyet, és utánna felmelegitette egy kicsit a katalizátort és utánna megint mért, és jó értékek lettek, már be is zöldült a monitor. Hát mondtam én hogy katalizátor. :) Na de ezek szerint nem halott csak lusta. Pont mint nekem. Remélem mindkettőnknek bírja még egy jódarabig, mert nem egy olcsó mulatság az új. Még jó hogy nem vágtál bele csak emiatt egy komplett generálba. De érdekes azért, hogy a ladával ha jó állapotban volt a motor és a porlasztó és a gyujtás is jól belőve bizony majdnem hozta az opel katalizátoros értékeit. Durva hogy a katalizátor mennyi "hibát" elfed. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 Hát mondtam én hogy katalizátor. :) Na de ezek szerint nem halott csak lusta. Pont mint nekem. Remélem mindkettőnknek bírja még egy jódarabig, mert nem egy olcsó mulatság az új. Még jó hogy nem vágtál bele csak emiatt egy komplett generálba. De érdekes azért, hogy a ladával ha jó állapotban volt a motor és a porlasztó és a gyujtás is jól belőve bizony majdnem hozta az opel katalizátoros értékeit. Durva hogy a katalizátor mennyi "hibát" elfed. gondolom a lada is bevolt melegítve nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 gondolom a lada is bevolt melegítve nem? Persze, de ott nem a katalizátort kellett melegíteni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 Persze, de ott nem a katalizátort kellett melegíteni :) itt is melegszik minden a motor is meg a katalizátor is am meg attól függ melyik astra értékét nézed mert egy X es tripla 0 át nemigen hoz ki egy lada se :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
kispit Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 Én meg csak fújom a magamét...gyújtásmodul - ha még nem cserélted..vagy valamelyik kontakt/vezeték hibája a morotérben.. Persze lehet AC hiba is, de mivel erre én is gyanakodtam és nem az volt a baj nem tartom a legvalószinűbbnek. Lehet a hall jeladó is a gyújtáselosztó alatt, illetve az az alatt/mögött van egy nagy csati amelyik egy lemezre van eredetileg felfogatva...az a csati is lehet gyanús.. Nekem dettó ilyenek voltak anno és a gyújtásmodul cseréje hozta el a megváltást.. :) Volt olyan is, hogy több száz kilóméteren keresztül semmi baj nem volt, de olyan is, hogy néhány száz méteren többször is lefulladt ugyanigy... Minden tisztelt válaszadónak köszönet!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 köszönöm válaszod! akkor te se nagyon tudod mi lehet a számbeli különbség! :( Majd FPepe megmondja a tutit, Ő a nagy tudora az ilyan számoknak. Igenis! Az 1.4-esé: 17112457, 8 17 421; vagy 17112878, 16 08 592. Az 1.6-osé: 17112022, 8 17 415. Természetesen ezen számok közül csak egy lesz rajta. Azon gonolkodtam, az etanolra való átálláshoz nem lenne elég egy ilyen injektorcsere? ... mert egy X es tripla 0 át nemigen hoz ki egy lada se :) Ilyet a Tiéd se, csak ha nem írják le a számokat a nulla után :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 Igenis! Az 1.4-esé: 17112457, 8 17 421; vagy 17112878, 16 08 592. Az 1.6-osé: 17112022, 8 17 415. Természetesen ezen számok közül csak egy lesz rajta. Azon gonolkodtam, az etanolra való átálláshoz nem lenne elég egy ilyen injektorcsere? Ilyet a Tiéd se, csak ha nem írják le a számokat a nulla után :( akkor is megvan a tripla 0 nem? :) 0,004 akkor is van tripla nulla, így értve :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 Azon gonolkodtam, az etanolra való átálláshoz nem lenne elég egy ilyen injektorcsere? nem. ugyanis benyás üzemmódban mindenképpen többletfogyasztás lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 nem. ugyanis benyás üzemmódban mindenképpen többletfogyasztás lesz. És ha valaki csak etanollal használja, akkor működhet egyébként? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július15, 2009 Megoszt Elküldve Július15, 2009 És ha valaki csak etanollal használja, akkor működhet egyébként? persze, van rá esély. de jó lenne tudni, mennyivel több a szállítási mennyisége... viszont ez a "csak etanollal használja" inkább elméleti síkú dolog :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts