Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Csak épp az autó nem volt beindítva... nem tudom, nálatok hogy mérik, de ahová én szoktam vinni, ott ilyen 0-kat sosem mértek, mindig legalább század nagyságrendű értékek voltak, de az alapjárati CO-m tized nagyságrendű pl.

Alapjárati CO-m 0,00

Emelt üresjáratom: 0,144

Lambda: 0,995

:lol:

Nem kamu!

Megosztás:

Alapjárati CO-m 0,00

Emelt üresjáratom: 0,144

Lambda: 0,995

:lol:

Nem kamu!

Nekem:

CO[%]: 0,16

Lambda: 1,03

Alapjáraton 0,18 a CO.

A lambdának 0,97-1,03 közötti értéknek kell hogy legyen. Nekem ez épphogy jó. Kérdés, ha valami kezd halódni, akkor lefele vánszorog ez az érték vagy felfele? Mondjuk mindkét véglet sem jó. :D

Megosztás:

Nekem az utolsó méréskor, 2007-ben, a következő értékek voltak:

motor hőmérséklet: 85*C

alapjárat: 960

CO(%): 0,2

HC(ppm): 96

emelt fordulaton a CO(min-1 / %): 2850/0,29

lamdba: 1,01

Ekkor még nem volt a gyújtásmodul cserélve és már előfordultak a fulladozások. Ez mennyire van/volt kihatással ezekre az adatokra, ha volt egyáltalán, mert nekem ezek elég határértékeknek tűnnek. Tartok tőle, hogy pl. a lambda már cserés lesz...vagy a katalizátor? Az alapjárat szokott ingadozni megálláskor vagy megállás előtt üresbe téve guruláskor. Erre fel nézegettem a vákuumcsöveket, de nem találtam semmit ahol falsot szivhatna...Persze, attól még lehetséges, csak én nem vettem észre. :lol:

Megosztás:

Nekem az utolsó méréskor, 2007-ben, a következő értékek voltak:

motor hőmérséklet: 85*C

alapjárat: 960

CO(%): 0,2

HC(ppm): 96

emelt fordulaton a CO(min-1 / %): 2850/0,29

lamdba: 1,01

Ekkor még nem volt a gyújtásmodul cserélve és már előfordultak a fulladozások. Ez mennyire van/volt kihatással ezekre az adatokra, ha volt egyáltalán, mert nekem ezek elég határértékeknek tűnnek. Tartok tőle, hogy pl. a lambda már cserés lesz...vagy a katalizátor? Az alapjárat szokott ingadozni megálláskor vagy megállás előtt üresbe téve guruláskor. Erre fel nézegettem a vákuumcsöveket, de nem találtam semmit ahol falsot szivhatna...Persze, attól még lehetséges, csak én nem vettem észre. :D

alapjárat bőven megvan, 0,5 a határérték, de emelt fordulaton csökkennie kéne a CO-nak, mint nálam is. :lol:

Megosztás:

alapjárat bőven megvan, 0,5 a határérték, de emelt fordulaton csökkennie kéne a CO-nak, mint nálam is. :D

Ugye-ugye! Mondom én hogy gyanús ez az izé!!! :D Mi okozhatja ezt a rendellenességet? Habár ki tudja mit mértek és mit irtak aztán a papirra!? - de le volt mérve, az tuti, mert a lambdára gyanakodtam a lefulladásokat illetően.. :lol: :lol:

Megosztás:

Problémám van,:D

lassan minden hidegindításnál három henger megy csak,egy-két gázfröcss és utána beáll.

Melegen jól indul.

Valamelyik kábel vagy gyertya lehet rossz,vagy kezdjek aggódni? :lol:

Neked is elosztófejes-rotoros a gyujtásod? Nézd meg azt, meg cserélgesd a gyertyákat, ha a hosszuk engedi a kábeleket. Persze mindkét végüket dugd át, ne csak az egyiket. :lol: Persze csak ha tudod melyik henger rakoncátlankodik.

Megosztás:

Neked is elosztófejes-rotoros a gyujtásod? Nézd meg azt, meg cserélgesd a gyertyákat, ha a hosszuk engedi a kábeleket. Persze mindkét végüket dugd át, ne csak az egyiket. :D Persze csak ha tudod melyik henger rakoncátlankodik.

Jaja,rotoros.

Nem tudom,hogy melyik henger az.Hogyan lehet kitalálni? :lol:

Megosztás:

Jaja,rotoros.

Nem tudom,hogy melyik henger az.Hogyan lehet kitalálni? :lol:

Ha odafülelsz a motorhoz nem hallani melyik nem megy? Igazából nem volt még ilyen gondom, úgyhogy lehet hülyeséget kérdeztem. Vagy esetleg lehúzni a pipát a gyanús hengerről, ha nem változik a hangja akkor az a ludas. De nem tudom, szabad-e ilyet csinálni menet közben várd meg ezzel a többieket. A gyertyának is trutyisnak-benyaszagunak kell lennie ha nem égeti el az üanyagot.

Megosztás:

Ha odafülelsz a motorhoz nem hallani melyik nem megy? Igazából nem volt még ilyen gondom, úgyhogy lehet hülyeséget kérdeztem. Vagy esetleg lehúzni a pipát a gyanús hengerről, ha nem változik a hangja akkor az a ludas. De nem tudom, szabad-e ilyet csinálni menet közben várd meg ezzel a többieket. A gyertyának is trutyisnak-benyaszagunak kell lennie ha nem égeti el az üanyagot.

Nekem sem volt,így nem 100%,hogy háromhengerezik,de szerintem igen. :lol:

Én is gondoltam a pipa lehúzásra,de nem mertem. :D Reggel kiveszem a gyertyákat,hátha találok olyat,ami nagyon elüt a többitől.

Megosztás:

Nekem sem volt,így nem 100%,hogy háromhengerezik,de szerintem igen. :lol:

Én is gondoltam a pipa lehúzásra,de nem mertem. :D Reggel kiveszem a gyertyákat,hátha találok olyat,ami nagyon elüt a többitől.

Próbaképp nyugodtan húzd le a gyertyakábeleket sorban, egyenként. Ahol nem változik az a ludas, ahogy zotya irta. Aztán ,ha megvan a gyanús henger, jöhet a kisérletezgetés a gyertyacserével illetve a kábelek cseréjével.

Megosztás:

Próbaképp nyugodtan húzd le a gyertyakábeleket sorban, egyenként. Ahol nem változik az a ludas, ahogy zotya irta. Aztán ,ha megvan a gyanús henger, jöhet a kisérletezgetés a gyertyacserével illetve a kábelek cseréjével.

Járó motornál én hozzá nem nyúlnék a gyertyakábelekhez. Akármelyik lehet repedt és jól megvág a < 15kV. :lol:

Megosztás:

Járó motornál én hozzá nem nyúlnék a gyertyakábelekhez. Akármelyik lehet repedt és jól megvág a < 15kV. :lol:

Ugyanmár, az a kis csipés belefér, semmi baja nem lesz tőle az embernek! :D De ha félős vegyen gumikesztyűt...csak ne üzemmeleg motornál piszkáljon vele mert egy óvatlan mozdulat után rásülhet a kezére. :lol:

Megosztás:

Járó motornál én hozzá nem nyúlnék a gyertyakábelekhez. Akármelyik lehet repedt és jól megvág a < 15kV. :D

Majd felveszem a gumiruhámat :lol: ,

reggel megpróbálom.

Megosztás:

Én a motorért aggódtam, nem a szerelőért. :lol: :lol:

A motor elmegy három hengerrel is csak szarul mert hiányzik neki az az erő amit az az egy henger ad hozzá...elvégre minden ugyanúgy működik tovább csak épp nem robban be és nyomja tovább a keveréket a kipuffba - persze, csak akkor ha elektromos a baja és nem a henger/dugattyú/gyűrűk vannak oda! Igaz, nem egészséges, nem érdemes hosszútávon igy kinozni, de egész nyugodtan ki lehet igy próbálgatni. :D

Megosztás:

A motor elmegy három hengerrel is csak szarul mert hiányzik neki az az erő amit az az egy henger ad hozzá...elvégre minden ugyanúgy működik tovább csak épp nem robban be és nyomja tovább a keveréket a kipuffba - persze, csak akkor ha elektromos a baja és nem a henger/dugattyú/gyűrűk vannak oda! Igaz, nem egészséges, nem érdemes hosszútávon igy kinozni, de egész nyugodtan ki lehet igy próbálgatni. :lol:

Én arra gondoltam, hogy a motort féltem, hogy nem tudtam mi van a működő hengerről lehúzza a pipát. Igazából ha sokáíg 3 hengerezik akkor úgyis meglátszik a gyertyán. Én elektromos bajra tippelnék, ha melegen már nem csinálja.

Megosztás:

Én arra gondoltam, hogy a motort féltem, hogy nem tudtam mi van a működő hengerről lehúzza a pipát. Igazából ha sokáíg 3 hengerezik akkor úgyis meglátszik a gyertyán. Én elektromos bajra tippelnék, ha melegen már nem csinálja.

Első körben kikapnám a gyertyát, gondolkodás nélkül, aztán vagy kiderül a turpisság vagy nem.

Amúgy zocsa, most éjjel sötétben beindítod és megnézed, nem ad-e szikraesőt a kábeleid valamelyike. Ha nem, akkor kábel valszeg kizárva.

Megosztás:

Első körben kikapnám a gyertyát, gondolkodás nélkül, aztán vagy kiderül a turpisság vagy nem.

Amúgy zocsa, most éjjel sötétben beindítod és megnézed, nem ad-e szikraesőt a kábeleid valamelyike. Ha nem, akkor kábel valszeg kizárva.

Már nem megyek le indítgatni,de holnap kikapom a gyertyákat. :lol:

Megosztás:

de ahhoz kell egy vezeték, amit testelsz, és húzod végig a gyertyakábeleket.

egyébként járó motrnál is le lehet húzni, a gyrtyához közel elég vastag az a gumi szigetelés, nem fogja megrázni.

ha 3 ahngerezik, akkor a motor remeg is, ha nem jó kábelt húzol le mégjobban fog remegni, esetleg le is áll, ha zt húzod le ami a problémás hengeré, akkor nem fog változni

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.