Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Kicseréltem a gyujtástrafót egy 1.6si gyujtástrafójával, ahogy elfordítottam a kulcsot, a motor már járt is. Úgyhogy a trafó volt a hibás. Nem tudja valaki megmondani, hogy kb mennyibe kerülhet bontóba? Érdemes egyálltalán bontottat venni? Mert az újnak elég húzós ára van.

Megosztás:

Sziasztok!

Kicseréltem a gyujtástrafót egy 1.6si gyujtástrafójával, ahogy elfordítottam a kulcsot, a motor már járt is. Úgyhogy a trafó volt a hibás. Nem tudja valaki megmondani, hogy kb mennyibe kerülhet bontóba? Érdemes egyálltalán bontottat venni? Mert az újnak elég húzós ára van.

Én tuti bontóban vennék, végülis tönkremehet az új is a garancia lejárta után 1 nappal, sőt lehet csak úgy él a gari, ha szerelő rakja be, gondolom nem ingyen.

Megosztás:

néköm is van egy darab, conquistador kipróbálta, hibátlanul működött. 10mátyáskirályért megválok tőle :lol:

Az hibátlan ár. Holnap még körbetelefonálgatok itt a környéken, és ha nincs, akkor hétvégén haver úgyis megy pestre, és én felmegyek vele. Persze ha pestre kell menni érte.

Megosztás:

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata C16NZ átalakításáról C16SE-re? A furat, löket mindkettőnél megegyezik, így elég csak a befecskendezést, gyújtást, motorvezérlő elektronikát, szelepfedelet kicserélni, vagy valami buktatója is van a műveletnek? :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata C16NZ átalakításáról C16SE-re? A furat, löket mindkettőnél megegyezik, így elég csak a befecskendezést, gyújtást, motorvezérlő elektronikát, szelepfedelet kicserélni, vagy valami buktatója is van a műveletnek? :lol:

c14nz esetében beszélgettünk erről sokat.

amit még én tudok: hf csere kábelköteg csere szívósor, meg pár gumicső curlangok.

Megosztás:

asszem vizsgaidőszak után meg kell írnom a gyikbe az átalakítást...

hengerfej,veztengely+háza, szívósor, injektorok, acpumpa, legszűrőház, kábelköteg, computer, kell még egy 3ágú vízcső, egy másik műanyag vízcső, vákum cuccok is kellenek...

Megosztás:

Köszi a választ! De Ti végül nem vágtatok neki az átalakításnak?

nem ti, hanem páran itt megcsinálták a c14nz-t

pontosabban van aki x14nz-t

Tápiószecső

Udi bár őt nagyon ritkán látni

meg Johnny82

jaaaa meg SPzoli, ő pont 1.6ost csinált.

Megosztás:

asszem vizsgaidőszak után meg kell írnom a gyikbe az átalakítást...

hengerfej,veztengely+háza, szívósor, injektorok, acpumpa, legszűrőház, kábelköteg, computer, kell még egy 3ágú vízcső, egy másik műanyag vízcső, vákum cuccok is kellenek...

Szia spzoli!

Köszönöm Neked is a segítséget! Lehet egyszerűbb venni egy komplett C16SE motort és átpakolni mindent az enyémbe?! ...úgy, hogy a motorszámom megmaradjon. :lol: Ma este derül ki, hogy mennyire sikerült megadnom a kegyelemdöfést a C16NZ-nek... Ha nagyon véres a torka, akkor nem látom értelmét már ennek a 75 lónak és megy Demóhoz. Azért érdeklődöm, hogy mennyire macerás, mert nem akarom megszivatni az átalakítással. :D

Megosztás:

Szia spzoli!

Köszönöm Neked is a segítséget! Lehet egyszerűbb venni egy komplett C16SE motort és átpakolni mindent az enyémbe?! ...úgy, hogy a motorszámom megmaradjon. :lol: Ma este derül ki, hogy mennyire sikerült megadnom a kegyelemdöfést a C16NZ-nek... Ha nagyon véres a torka, akkor nem látom értelmét már ennek a 75 lónak és megy Demóhoz. Azért érdeklődöm, hogy mennyire macerás, mert nem akarom megszivatni az átalakítással. :D

ha jól értem, akkor fel kell újítani a mocidat.

akkor ez egy remek lehetőség az Se átalakításra.

soha jobbat :lol:

Megosztás:

Szia spzoli!

Köszönöm Neked is a segítséget! Lehet egyszerűbb venni egy komplett C16SE motort és átpakolni mindent az enyémbe?! ...úgy, hogy a motorszámom megmaradjon. :lol: Ma este derül ki, hogy mennyire sikerült megadnom a kegyelemdöfést a C16NZ-nek... Ha nagyon véres a torka, akkor nem látom értelmét már ennek a 75 lónak és megy Demóhoz. Azért érdeklődöm, hogy mennyire macerás, mert nem akarom megszivatni az átalakítással. :lol:

igen, az a legegyszerűbb, bár nemtudom h milyen állapotban van a blokk része neked...kell e gépmunka, gyűrűzés ilyesmik...én ezeket nem csináltam, csak blokktól felfelé voltak cserék :D

Megosztás:

igen, az a legegyszerűbb, bár nemtudom h milyen állapotban van a blokk része neked...kell e gépmunka, gyűrűzés ilyesmik...én ezeket nem csináltam, csak blokktól felfelé voltak cserék :lol:

Azt sajnos még én sem tudom. Tegnap előtt kicsit nagyon megzargattam, aztán tegnap már 3 hengerrel indult a Drágám, rövid időn belül munkához látott a negyedik is és elkezdte "okádni" a füstöt. Sok jót nem jósolok már neki. Ma lesz szétborítva és kiderül, hogy mennyire komoly a baj. Ha filléres, akkor megcsináltatom, mert a pénztárcámban is válság van, de ha zsebbenyúlós, akkor szép lassan SE-re lesz varázsolva.

Megosztás:

Sziasztok!

Egy olyan kérésem lenne az 1.4 16v-s cartársakhoz,nem találkozott-e valaki olyan problémával, hogy idönként -nem rendszeressen- egyik henger 1500-2000 fordulat között nem akar dolgozni, mint ha kihagyna? A kocsiban 140e Km van és olajból 10e alatt cirka 0,5l-t eszik! Mi lehet a probléma?

Köszi a válaszokat!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.