J0hnny Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 Német turbós motorom van. (X17DTL) Egy éve lett a hengerfej cserélve, egy felújjítottra. Akkor az eredeti repedt volt, és fehéren füstölt a gép, a csövek kemények voltak. Most egyre jobban fogy a vizem és nem látom a nyomát, hogy hol. A kiegyenlítőtartályban olajnyomokat látok. Nincs fehér füst, és csöpögést sem látok. A vízcsövek nem kemények és nincs nagy nyomás a kiegyenlítőben. Tartottam a zöldkártya megpróbáltatásaitól, ami néhány hete volt, de nem volt probléma, a szaki szerint nem hengerfejes. Most, hogy kerestem a csöpögés nyomait feltünt, hogy két vízhűtőm van. (Az olajhűtőn kívül.) A kissebik csövei - ha jól látom - a turbóhoz mennek és a ventillátor ezt a hűtőt is hűti. Most egy rövid út után, hidegek ezek a csövek. Ennak a hűtőnek mi a szerepe? Bent a turbóban folyhat el víz, nyom nélkül? Az olaj a vízben lehet a korábbi hiba maradványa? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 Szerintem te az intercoolernek nevezett mini hűtőt látod... A fogyás lehet folyás miatt,valahol olyan helyen,ahol elpárolog. Másrészt tökéletesen zárt rendszer nincs,természetes a kipárolgás is. A kiegyenlítőben lévő olaj,pedig lehet a régi munka maradványa,egy komplett hűtővíz csere megoldja a problémát. Én már 3x mostam ki Dezső kiegyenlítőjét és még mindig jön a csövekből innen-onnan olajmaradvány. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 A fogyás lehet folyás miatt,valahol olyan helyen,ahol elpárolog. Másrészt tökéletesen zárt rendszer nincs,természetes a kipárolgás is. Na de ma is kb. 1 litert öntöttem bele! <_< Igaz, hogy az előző hf. javítás előtt elég nagy nyomás volt benne. (Te is láttad) Lehet, hogy ez a nyomás valahol próbált utat találni magának, és szétnyomta a leggyengébb ponton. Volt már valakinek hasonló? Hol szokta szétnyomni? Szerintem te az intercoolernek nevezett mini hűtőt látod... Ebben a hűtőben folyamatos az áramlás? Úgy értem itt nincs termosztát vagy valami hasonló? Ezt is a vízpumpa hajtja, vagy valami a turbóban? A turbó hűtése a funkciója? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 Na de ma is kb. 1 litert öntöttem bele! <_< Igaz, hogy az előző hf. javítás előtt elég nagy nyomás volt benne. (Te is láttad) Lehet, hogy ez a nyomás valahol próbált utat találni magának, és szétnyomta a leggyengébb ponton. Volt már valakinek hasonló? Hol szokta szétnyomni? Ebben a hűtőben folyamatos az áramlás? Úgy értem itt nincs termosztát vagy valami hasonló? Ezt is a vízpumpa hajtja, vagy valami a turbóban? A turbó hűtése a funkciója? Bárhol szétnyomhatja,de a nívópálcád milyen?szürke trutyi van? Nincs benne víz,ez a beszívott levegőt hűti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 Mantzel powerbox: Nincs ebben se semmi áramlásterelő... Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 Mantzel powerbox: http://ruostepeikko.com/C16XE/Mantzel_kopio/Mantzel_3.jpg Nincs ebben se semmi áramlásterelő... De látszik hogy az élek szépen belül lekerekítettek, plusz a vége is jó. Otthon házilag szerintem nehéz ilyet produkálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 Bárhol szétnyomhatja,de a nívópálcád milyen?szürke trutyi van? Nem, nem szürke, nem habos. Mióta megszüntettem az oil csöpögést, jó a szint! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 De látszik hogy az élek szépen belül lekerekítettek, plusz a vége is jó. Otthon házilag szerintem nehéz ilyet produkálni. Úgy hiszed? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 Úgy hiszed? <_< http://ruostepeikko.com/C16XE/Mantzel_kopio/plenum_11.jpg http://ruostepeikko.com/C16XE/Mantzel_kopio/plenum_12.jpg http://ruostepeikko.com/C16XE/Mantzel_kopio/valmis_2.jpg Oké megfogtál. Ez szép munka. És a vége pont olyan lekerekített mint amilyet képzeltem. És az a rész is nagyon szépen meg van oldva, ahol a levegő a szívócsőbe áramlik. Tán szebb megoldás mint a gyári-tuning. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 Ezt nézd milyen szép sorminta: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 Oké megfogtál. Ez szép munka. És a vége pont olyan lekerekített mint amilyet képzeltem. És az a rész is nagyon szépen meg van oldva, ahol a levegő a szívócsőbe áramlik. Tán szebb megoldás mint a gyári-tuning. negyed gömb, ahogy én is írtam, és félcső a a teteje. ez se aluból van vagy nem jól látom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 Ezt nézd milyen szép sorminta: ..... <_< ...ruhaakasztónak még jók lehetnek egy autósműhelyben.. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 ...ruhaakasztónak még jók lehetnek egy autósműhelyben.. <_< tééényleg, nemrég csináltam magamnak egy fogast, ha hamarabb szólsz :lol: lehet ilyenből lett volna :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 Úgy hiszed? <_< nekem csak az a kérdésem, hogy ez hol is van csavarozva? Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 nekem csak az a kérdésem, hogy ez hol is van csavarozva? Szépen a tütéknél látszanak a csavarok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 ... Nincs benne víz,ez a beszívott levegőt hűti. Inkább a turbó által sűrített levegőt <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 ...ruhaakasztónak még jók lehetnek egy autósműhelyben.. <_< Nekem még csak kettő akasztóm van, de arról is könnyen lecsúszna a pulcsi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május9, 2009 Megoszt Elküldve Május9, 2009 Szépen a tütéknél látszanak a csavarok. hogy hol? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Május10, 2009 Megoszt Elküldve Május10, 2009 hogy hol? <_< A tüte az a szépen lekerekített szívőcső-bemenet. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május10, 2009 Megoszt Elküldve Május10, 2009 A tüte az a szépen lekerekített szívőcső-bemenet. <_< azóta rájöttem, hogy ez nem is opel talán, és tökre más a csavarozása, mint az opelos poverboxoknak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május10, 2009 Megoszt Elküldve Május10, 2009 azóta rájöttem, hogy ez nem is opel talán, és tökre más a csavarozása, mint az opelos poverboxoknak. mé hány opeles póverbokszot láttál már? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május10, 2009 Megoszt Elküldve Május10, 2009 azóta rájöttem, hogy ez nem is opel talán, és tökre más a csavarozása, mint az opelos poverboxoknak. Keress rá google-ben, X16XE powerbox! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május10, 2009 Megoszt Elküldve Május10, 2009 mé hány opeles póverbokszot láttál már? <_< amiket itt linklet JOhnny azoknak más volt a csavarozása mindnek. de akkor ez is az? igazából a szívócső tetejét kelene látnom, abból kiderülne a csavarozás. de amiket eddig linklet, azokban mind (még a áziban is) másképp van a csavarozás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PuCa24 Elküldve Május11, 2009 Megoszt Elküldve Május11, 2009 Sziasztok. van egy kis problémám <_< nos néha, mostanában elég sűrübben mikor beindítom a kocsit olyan hangot ad ki mintha csúszna az égszíj, de nem az csúszik, kb 2-3 km-er után abbahagya, olyan visító vinyogó hangja van, apám azt mondta lehet hogy a vízpumpám haldoklik, vagy a vezérlésnél meghalt 1 csapágy, de akkor az állandóan csinálná nem? az elmult 2 nap nem csinálta, de előtte csinálta, nem mindig, de zavar. milehet a hiba?? köszi a segítséget!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts