Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Áááááááááá!Nem csak én vagyok ilyen beteg f4sz :lol:

..................

Aszem hétvégén beugrok a bontóba,ott van egy kiégett moci,majd arról elkérem a szívó sort és neki kezdek! <_<

Viszont ez a barkács dolog nem tűnik rossznak, de belül nem tudja szépen lekerekíteni a sarkokat, ami áramlástani szempontból nem túl előnyös. Kérdés, hogy a mantzeles cuccban mi van belül.

Valaki tervezzen már neki egyet amelyik áramlástanilag is jó! - na, persze nem tudhatom JOhnnyról hogy ő maga nem tudná-e megcsinálni jól..

Végül, ha sikerül egy jól működőt összehozni, gyárthattok belőle néhányat, hátha lenne kereslet! - persze jóárasitva :lol:

Megosztás:

Megszereztem a protecet. Nem volt egyszerű. Érdekes, hogy már nem konzervdobozban van, mint sokan írtátok, hanem rácsavarható betöltős fejjel, és inkább egy spray-s dobozhoz hasonlít.

Viszont az van rajta, hogy 60 liter üzemanyaghoz kell tenni. A fél tank nálan csak 25 körül van. Akkor most mennyi is legyen az anyja? <_<

Megosztás:

Megszereztem a protecet. Nem volt egyszerű. Érdekes, hogy már nem konzervdobozban van, mint sokan írtátok, hanem rácsavarható betöltős fejjel, és inkább egy spray-s dobozhoz hasonlít.

Viszont az van rajta, hogy 60 liter üzemanyaghoz kell tenni. A fél tank nálan csak 25 körül van. Akkor most mennyi is legyen az anyja? <_<

azt írták, hogy fél tank feletti szinthez

tankold teli, és öntsd bele :lol:

pontosabban fordítva :lol:

öntsd bele, és tankold meg :lol:

Megosztás:

Valaki tervezzen már neki egyet amelyik áramlástanilag is jó! - na, persze nem tudhatom JOhnnyról hogy ő maga nem tudná-e megcsinálni jól..

Végül, ha sikerül egy jól működőt összehozni, gyárthattok belőle néhányat, hátha lenne kereslet! - persze jóárasitva :lol:

<_<

Megosztás:

Viszont ez a barkács dolog nem tűnik rossznak, de belül nem tudja szépen lekerekíteni a sarkokat, ami áramlástani szempontból nem túl előnyös. Kérdés, hogy a mantzeles cuccban mi van belül.

Simán be lehet heggeszteni a zártszelvénybe is áramlásterelőket,nem nagy cucc.

Mondjuk már az is nagy haladás,ha a beszívótt levegő nem kering félórát,mielőtt a motorba jut...

Szerinted kb mi lenne a helyes áramlástanilag?

Mivel balról jön a hideg levegő és jobbra szívja be,ergo az első hamarabb jut hozzá,az ucsó meg már csak a maradékot kapja...

Megosztás:

Simán be lehet heggeszteni a zártszelvénybe is áramlásterelőket,nem nagy cucc.

Mondjuk már az is nagy haladás,ha a beszívótt levegő nem kering félórát,mielőtt a motorba jut...

Szerinted kb mi lenne a helyes áramlástanilag?

Mivel balról jön a hideg levegő és jobbra szívja be,ergo az első hamarabb jut hozzá,az ucsó meg már csak a maradékot kapja...

Szerintem ennél a koncepciónál csak a belső lekerekítések amik fontosak lehetnek, így csökkenteni lehet a leváló áramlások miatti veszteséget. Bár szvsz a legideálisabb az lenne, ha mondjuk a pillangószele középtájt lenne, mert akkor mondjuk 2-2 szívócső azonos hosszon kapná a cuccot, nem nagy eltéréssel. Mert így a két szélső közt nagy a különbség.

Terelőlapkákkal minimálisan lehet variálni, az kicsit nehézkesebb, az is okozhat veszteséget, ha azokon átbukik az áramlás, ráadásul elég nehéz kitalálni, hogy legyen jó helyen, milyen a helyes alak. Ami fontos, hogy a vége ne egyszerű lap legyen, hanem negyedköríves, ami az utolsóba betereli a cuccot.

Megosztás:

Szerintem ennél a koncepciónál csak a belső lekerekítések amik fontosak lehetnek, így csökkenteni lehet a leváló áramlások miatti veszteséget. Bár szvsz a legideálisabb az lenne, ha mondjuk a pillangószele középtájt lenne, mert akkor mondjuk 2-2 szívócső azonos hosszon kapná a cuccot, nem nagy eltéréssel. Mert így a két szélső közt nagy a különbség.

Terelőlapkákkal minimálisan lehet variálni, az kicsit nehézkesebb, az is okozhat veszteséget, ha azokon átbukik az áramlás, ráadásul elég nehéz kitalálni, hogy legyen jó helyen, milyen a helyes alak. Ami fontos, hogy a vége ne egyszerű lap legyen, hanem negyedköríves, ami az utolsóba betereli a cuccot.

Én is erre gondoltam,hogy az ucsónál kap egy bevezető lekerekített lemezt.

Szerintem a Mantzel gyári megoldásában sincs megoldva,hogy az első és ucsó egyszerre kapja a levegőt.A lexmaul bevezetőnél megoldott...

Az a baj,hogy a szűkös hely miatt nem lehet megoldani,hogy középen legyen,max ha a tetejére kerül a pillangó,de még az is kérdéses,hogy elférne-e...

Gabi!

Neked mi volt a sufni powerboxban belül? <_<

Megosztás:

Én is erre gondoltam,hogy az ucsónál kap egy bevezető lekerekített lemezt.

Szerintem a Mantzel gyári megoldásában sincs megoldva,hogy az első és ucsó egyszerre kapja a levegőt.A lexmaul bevezetőnél megoldott...

Az a baj,hogy a szűkös hely miatt nem lehet megoldani,hogy középen legyen,max ha a tetejére kerül a pillangó,de még az is kérdéses,hogy elférne-e...

Gabi!

Neked mi volt a sufni powerboxban belül? <_<

én csak azt nem értem, hogy ha az utcsónak megcsinálja vki azt anegyedkört, hogy jobban tereljea levegőt, akkor miért nem lesz az egész dobozka eleve úgy csinálva, és akkor már nem is kell bele az a terelő lap.

Megosztás:

én csak azt nem értem, hogy ha az utcsónak megcsinálja vki azt anegyedkört, hogy jobban tereljea levegőt, akkor miért nem lesz az egész dobozka eleve úgy csinálva, és akkor már nem is kell bele az a terelő lap.

A terelőlapok másért kellenének. Mintegy állólapátozás gyanánt, minden szívőcsö fele lehetne egy terelőlap, de ez túl nagy veszteség lenne.

Megosztás:

A terelőlapok másért kellenének. Mintegy állólapátozás gyanánt, minden szívőcsö fele lehetne egy terelőlap, de ez túl nagy veszteség lenne.

én az utolsóra gondoltam

hogy a doboz lehetne a végén olyan negyedkörös.

egyébként az nem lenne jó, ha a hátoldala mondjuk egy félcső lenne??

Megosztás:

most ez akkor egy érdekes problémakör...

vagy forma vagy méret...

ha jó a forma kevesebb is elég, mert jobban áramlik, ha szar a forma, akkor meg több is lehet kevesebb.

Nem helytálló amit mondasz. Hiszen a boboz oldalának formája mindegy, az csak "súrolja" a gáz, nem ütközik bele. Attól, hogy félcső, nem áramvonalasabb. Azokon a részeken kellene kerekíteni csak, ahol ütközik is.

Megosztás:

Nem helytálló amit mondasz. Hiszen a boboz oldalának formája mindegy, az csak "súrolja" a gáz, nem ütközik bele. Attól, hogy félcső, nem áramvonalasabb. Azokon a részeken kellene kerekíteni csak, ahol ütközik is.

akkor a vége, meg a beömlőknél kell kerekíteni nem?

Megosztás:

Ha nagyon sarkítjuk a problémát akkor igen. De kerekíteni a lemezillesztéseknél is hasznos lehet.

miért ott már nem csak súrolja???

az igazi az lenne, ha a vége egy negyed gömb lenne... de ha ezt elolvassa JOhnny sztem fog nyasgemezni <_<

Megosztás:

Hali!!!

Olyanban kérném a segítségeteket,hogy nekem X16XEL a motorom,és tudok 1 chippelt X16XE computert ami GSI Corsában volt.

Jó vajon az enyémbe vagy sem?

<_<

ha nincs imod meg abban se volt, akkor jónek kellene lennie

ha nem jó mégse, akkor egy sima XE vezérlőt is megpróbálhatsz, az is erősebb az XEL től :lol:

Megosztás:

ha nincs imod meg abban se volt, akkor jónek kellene lennie

ha nem jó mégse, akkor egy sima XE vezérlőt is megpróbálhatsz, az is erősebb az XEL től <_<

hát azt írta a srác,hogy ki van belőle iktatva az immo,de nem tom mert az Opelbe azt mondták,hogy nem jó viszont 1 bontós meg azt mondta,hogy elvileg jó bele!

Megosztás:

A Corsának lehet más a kábelkötege és a csatik, de ha szeretsz forrasztani akkor összejöhet AKÁR!

hátőőő ezt mg kellene nézni, de nekünk volt egy tesztfal, és annyi volt ráírva, hogy milyen moci és kész... ebből arra következtetek, hogy corsa astra nem számít.

de lehet benéztem <_<

Megosztás:

hátőőő ezt mg kellene nézni, de nekünk volt egy tesztfal, és annyi volt ráírva, hogy milyen moci és kész... ebből arra következtetek, hogy corsa astra nem számít.

de lehet benéztem <_<

Egy dolog biztos a Corsa és Astra közt a kábelekben van valami különbség, mert anno mikor vadásztam a cuccot magamnak akkor felhívták a figyelmemet arra, hogy ha Corsa volt bontava ne vegyem meg a cuccokat, mert a kábel nem jó! Tehát én ennyit tudok a dologról csak, de egy szerintem valószinű, hogy a kistesóé rövidebb!

Megosztás:

Egy dolog biztos a Corsa és Astra közt a kábelekben van valami különbség, mert anno mikor vadásztam a cuccot magamnak akkor felhívták a figyelmemet arra, hogy ha Corsa volt bontava ne vegyem meg a cuccokat, mert a kábel nem jó! Tehát én ennyit tudok a dologról csak, de egy szerintem valószinű, hogy a kistesóé rövidebb!

az tuti, de neki csak a számítógép kell

majd gabi megmondi <_<

de sztem a motorkód fontos.

nem emlékszem csak motorkódra a számítógépeken

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.