Novy Elküldve Május4, 2009 Megoszt Elküldve Május4, 2009 Kedves kartársak, injektor (hengerenkénti befecskendezős) ki-beszereléskor kell valamit cserélni? Mittudomén, O-gyűrű, vagy ilyesmi... amit eddig én bontottam,az kúposan zárt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május4, 2009 Megoszt Elküldve Május4, 2009 Sziasztok! Most tervezek venni egy sokat állt astrát, ismerősömtől ('93, 100eKm). Van egy kis olajfolyása (poros trutyi) a kuplung és olajdekni környékén. Ami a kérdés: 1-esben, induláskor, emelkedőn kicsit ráz. Máskor nem. Mi okozhatja? Komoly probléma lehet? Szia! A rázkódás több mint valószinű a kuplung miatt van - érdemes rá alkudni vagy megnézetni vétel előtt és az eredmény függvényében alkudni. A piros trutyi a váltóolaj. A kuplung ellenőrzésével/cseréjével együtt azt le is cserélheted illetve van oda való tömités pár száz forintért. Az enyémnek a deklijén volt egy afféle rápréselt fém tömités és elég volt rendesen visszarakni/egyenletesen meghúzni a csavarokat rajta amikor a váltóban olajat cseréltem - vagyis nem kellett vennem új tömitést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május4, 2009 Megoszt Elküldve Május4, 2009 Kedves kartársak, injektor (hengerenkénti befecskendezős) ki-beszereléskor kell valamit cserélni? Mittudomén, O-gyűrű, vagy ilyesmi... én nem cseréltem...nincs semmi baja. esetleg mikor rakod vissza kendd be vmi kenőanyaggal a gumigyűrűt, akkor könnyebben bemegy a helyére Link to comment Megosztás: More sharing options...
broncse Elküldve Május4, 2009 Megoszt Elküldve Május4, 2009 én nem cseréltem...nincs semmi baja. esetleg mikor rakod vissza kendd be vmi kenőanyaggal a gumigyűrűt, akkor könnyebben bemegy a helyére Köszi, majd akkor adik neki egy kis szilikont, vagy hasonlót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gianniboy Elküldve Május4, 2009 Megoszt Elküldve Május4, 2009 lambda szerintem is... csak gyári, ahogy már mondták is. de azért nem árt ellenőrizni a kétvezetékes hőjeladót sem a termosztátcsonkon. Amikor volt szervizben próbáltak rá gyári lambdát is,de nem lett jó!!!Azt mondták,hogy mikor lehúzták a lambdát akkor szépen járt a motor,de magasabb lett a CO mint lambdával viszont lambdával is magas!!!A hőfok jeladó meg tavaly lett cserélve!!!Ha esetleg tényleg rossz a jeladó,és lehúzom a csatiját akkor elvileg valaminek kéne változni??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 Amikor volt szervizben próbáltak rá gyári lambdát is,de nem lett jó!!!Azt mondták,hogy mikor lehúzták a lambdát akkor szépen járt a motor,de magasabb lett a CO mint lambdával viszont lambdával is magas!!!A hőfok jeladó meg tavaly lett cserélve!!!Ha esetleg tényleg rossz a jeladó,és lehúzom a csatiját akkor elvileg valaminek kéne változni??? ne húzkodd a csatikat, mert attól csak hibakódot generálsz, és vészprogramon megy az autó! és pont ezért nem jó hibaszűrő mód ez, mert vészprogramon nem néz semmit a vezérlő szinte, csak egy fix program szerint megy. méresd ki a lambdát (pl bosch szervíz), mert tuti az lesz a ludas, legalábbis az egyik ludas <_< A hőgombát is meg lehet mérni, hidegen és melegen kell a két lábán ellenállást mérni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 Gabi! Ez végülis egy üres doboz? Az egyik felére a gyári pillangó megy,a másikon meg simán csatlakoznak rá a vákumcsövek? Arra gondoltam,hogy megfelelő falvastagságú és méretű zártszelvényből házilag is lehetne ilyet építeni,ha belül nincs nagy kunszt. Levágni a megfelelő hosszra,aztán a két végét lefenekelni és a megfelelő lyukakat kivágni az alján és a két végén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 Gabi! Ez végülis egy üres doboz? Az egyik felére a gyári pillangó megy,a másikon meg simán csatlakoznak rá a vákumcsövek? Arra gondoltam,hogy megfelelő falvastagságú és méretű zártszelvényből házilag is lehetne ilyet építeni,ha belül nincs nagy kunszt. Levágni a megfelelő hosszra,aztán a két végét lefenekelni és a megfelelő lyukakat kivágni az alján és a két végén. multkor ezt kérdeztem én is, hogy ha ez csak egy doboz, akkor mi ilyen drága benne. Gabi azt mondta, hogy mert alu és a hegesztése... és ha vasból van?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 multkor ezt kérdeztem én is, hogy ha ez csak egy doboz, akkor mi ilyen drága benne. Gabi azt mondta, hogy mert alu és a hegesztése... és ha vasból van?? Valahol talátam róla képeket,ahol rézlapokból volt összerakva házilag,de nem találom hova linkeltem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 Valahol talátam róla képeket,ahol rézlapokból volt összerakva házilag,de nem találom hova linkeltem... szerintem abszolút jó az vasból is. nagyobb méretű zárt szelvény, még a falvastagság se fontos olyan hude vastagnak lennie, nem szív akkora vákummal szerintem... te mint Flexman elszórakozol vele egy fél napot, aztán kipróbálod. <_< de szerintem attóla harakiris gyári rendszertől biztos jobb lesz. persze azért jólenne élőben is látni egy ilyen téglavasat :lol: igazából nem is értem, hogy miért fontos, hogy aluból legyen vagy rézből... annyira melegedne és le kell adnia a hőt gyorsan? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 Arra gondoltam,hogy megfelelő falvastagságú és méretű zártszelvényből házilag is lehetne ilyet építeni,ha belül nincs nagy kunszt. Levágni a megfelelő hosszra,aztán a két végét lefenekelni és a megfelelő lyukakat kivágni az alján és a két végén. hát ez már nagyon sufni :lol: meg lehet próbálni, csak lehet hogy eredménye nem lesz semmi <_< azért sok apróság van, amire méretezni kell ezt, örvénylést nézni benne, stb. Egy "kocka" nem hiszem hogy olyan frankó lenne ebből a szempontból. Ez a mantzel sem sima négyzetkeresztmetszet belül :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 hát ez már nagyon sufni :lol: meg lehet próbálni, csak lehet hogy eredménye nem lesz semmi <_< azért sok apróság van, amire méretezni kell ezt, örvénylést nézni benne, stb. Egy "kocka" nem hiszem hogy olyan frankó lenne ebből a szempontból. Ez a mantzel sem sima négyzetkeresztmetszet belül :lol: erről beszélt már mióta :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 hát ez már nagyon sufni :lol: meg lehet próbálni, csak lehet hogy eredménye nem lesz semmi :lol: azért sok apróság van, amire méretezni kell ezt, örvénylést nézni benne, stb. Egy "kocka" nem hiszem hogy olyan frankó lenne ebből a szempontból. Ez a mantzel sem sima négyzetkeresztmetszet belül :lol: nagyon megihlette a zártszelvényes turbo leömlő <_< :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gianniboy Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 ne húzkodd a csatikat, mert attól csak hibakódot generálsz, és vészprogramon megy az autó! és pont ezért nem jó hibaszűrő mód ez, mert vészprogramon nem néz semmit a vezérlő szinte, csak egy fix program szerint megy. méresd ki a lambdát (pl bosch szervíz), mert tuti az lesz a ludas, legalábbis az egyik ludas <_< A hőgombát is meg lehet mérni, hidegen és melegen kell a két lábán ellenállást mérni. Aha értem!!!A lambda tuti jó,mert mint írtam raktak bele gyári új szondát is és azzal se volt jó!!!Viszont felfedeztem 1 hibát.Az 1-es henger gyertyakábelje valószínűleg meg van szakadva,mert megrázott!!!Állítólag nem szabadna ráznia!!!De nem hiszem,hogy ez állna a problémám hátterében... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 Aha értem!!!A lambda tuti jó,mert mint írtam raktak bele gyári új szondát is és azzal se volt jó!!!Viszont felfedeztem 1 hibát.Az 1-es henger gyertyakábelje valószínűleg meg van szakadva,mert megrázott!!!Állítólag nem szabadna ráznia!!!De nem hiszem,hogy ez állna a problémám hátterében... de bizony nem jó. letestel, és néha nem is megy az a henger, ezért lehet bőven rángatás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 de bizony nem jó. letestel, és néha nem is megy az a henger, ezért lehet bőven rángatás. Jaja. <_< Megoldottam, fél kilométer szigetelőszalag, később szereztem gégecsövet rá, amit ráraktam és a két végén ismét fél kilométer szigetelőszalag. Semmi baja azóta. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 hát ez már nagyon sufni :lol: meg lehet próbálni, csak lehet hogy eredménye nem lesz semmi :lol: azért sok apróság van, amire méretezni kell ezt, örvénylést nézni benne, stb. Egy "kocka" nem hiszem hogy olyan frankó lenne ebből a szempontból. Ez a mantzel sem sima négyzetkeresztmetszet belül :lol: Kellene egy minta! :lol: Kár,hogy te régi cuccodról nincs semmi infó. nagyon megihlette a zártszelvényes turbo leömlő <_< :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 :lol: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 Na! Kb ilyesmire gondoltam: lehet aluból kellene csinálni... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 Na! Kb ilyesmire gondoltam: lehet aluból kellene csinálni... <_< az a motor tényleg :lol: de ugye te nem ragasztószalaggal fogod összerakni? :lol: de nem értem, ha már annyira csinálod, miért jó ez az alu ... a zártszelvényes cucc jobb, már csak amiatt is, hogy annak a széle legalább kerek valamennyire. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 Áááááááááá!Nem csak én vagyok ilyen beteg f4sz :lol: Aszem hétvégén beugrok a bontóba,ott van egy kiégett moci,majd arról elkérem a szívó sort és neki kezdek! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Május5, 2009 Megoszt Elküldve Május5, 2009 Áááááááááá!Nem csak én vagyok ilyen beteg f4sz :lol: Aszem hétvégén beugrok a bontóba,ott van egy kiégett moci,majd arról elkérem a szívó sort és neki kezdek! <_< Viszont ez a barkács dolog nem tűnik rossznak, de belül nem tudja szépen lekerekíteni a sarkokat, ami áramlástani szempontból nem túl előnyös. Kérdés, hogy a mantzeles cuccban mi van belül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts