Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Most tervezek venni egy sokat állt astrát, ismerősömtől ('93, 100eKm). Van egy kis olajfolyása (poros trutyi) a kuplung és olajdekni környékén.

Ami a kérdés: 1-esben, induláskor, emelkedőn kicsit ráz. Máskor nem. Mi okozhatja? Komoly probléma lehet?

Szia!

A rázkódás több mint valószinű a kuplung miatt van - érdemes rá alkudni vagy megnézetni vétel előtt és az eredmény függvényében alkudni. A piros trutyi a váltóolaj. A kuplung ellenőrzésével/cseréjével együtt azt le is cserélheted illetve van oda való tömités pár száz forintért. Az enyémnek a deklijén volt egy afféle rápréselt fém tömités és elég volt rendesen visszarakni/egyenletesen meghúzni a csavarokat rajta amikor a váltóban olajat cseréltem - vagyis nem kellett vennem új tömitést.

Megosztás:

Kedves kartársak,

injektor (hengerenkénti befecskendezős) ki-beszereléskor kell valamit cserélni? Mittudomén, O-gyűrű, vagy ilyesmi...

én nem cseréltem...nincs semmi baja. esetleg mikor rakod vissza kendd be vmi kenőanyaggal a gumigyűrűt, akkor könnyebben bemegy a helyére

Megosztás:

lambda szerintem is... csak gyári, ahogy már mondták is.

de azért nem árt ellenőrizni a kétvezetékes hőjeladót sem a termosztátcsonkon.

Amikor volt szervizben próbáltak rá gyári lambdát is,de nem lett jó!!!Azt mondták,hogy mikor lehúzták a lambdát akkor szépen járt a motor,de magasabb lett a CO mint lambdával viszont lambdával is magas!!!A hőfok jeladó meg tavaly lett cserélve!!!Ha esetleg tényleg rossz a jeladó,és lehúzom a csatiját akkor elvileg valaminek kéne változni???

Megosztás:

Amikor volt szervizben próbáltak rá gyári lambdát is,de nem lett jó!!!Azt mondták,hogy mikor lehúzták a lambdát akkor szépen járt a motor,de magasabb lett a CO mint lambdával viszont lambdával is magas!!!A hőfok jeladó meg tavaly lett cserélve!!!Ha esetleg tényleg rossz a jeladó,és lehúzom a csatiját akkor elvileg valaminek kéne változni???

ne húzkodd a csatikat, mert attól csak hibakódot generálsz, és vészprogramon megy az autó! és pont ezért nem jó

hibaszűrő mód ez, mert vészprogramon nem néz semmit a vezérlő szinte, csak egy fix program szerint megy.

méresd ki a lambdát (pl bosch szervíz), mert tuti az lesz a ludas, legalábbis az egyik ludas <_<

A hőgombát is meg lehet mérni, hidegen és melegen kell a két lábán ellenállást mérni.

Megosztás:

Foto-KSGRFUID.jpg

Gabi!

Ez végülis egy üres doboz?

Az egyik felére a gyári pillangó megy,a másikon meg simán csatlakoznak rá a vákumcsövek?

Arra gondoltam,hogy megfelelő falvastagságú és méretű zártszelvényből házilag is lehetne ilyet építeni,ha belül nincs nagy kunszt.

Levágni a megfelelő hosszra,aztán a két végét lefenekelni és a megfelelő lyukakat kivágni az alján és a két végén.

Megosztás:

Gabi!

Ez végülis egy üres doboz?

Az egyik felére a gyári pillangó megy,a másikon meg simán csatlakoznak rá a vákumcsövek?

Arra gondoltam,hogy megfelelő falvastagságú és méretű zártszelvényből házilag is lehetne ilyet építeni,ha belül nincs nagy kunszt.

Levágni a megfelelő hosszra,aztán a két végét lefenekelni és a megfelelő lyukakat kivágni az alján és a két végén.

multkor ezt kérdeztem én is, hogy ha ez csak egy doboz, akkor mi ilyen drága benne.

Gabi azt mondta, hogy mert alu és a hegesztése...

és ha vasból van??

Megosztás:

multkor ezt kérdeztem én is, hogy ha ez csak egy doboz, akkor mi ilyen drága benne.

Gabi azt mondta, hogy mert alu és a hegesztése...

és ha vasból van??

Valahol talátam róla képeket,ahol rézlapokból volt összerakva házilag,de nem találom hova linkeltem...

Megosztás:

Valahol talátam róla képeket,ahol rézlapokból volt összerakva házilag,de nem találom hova linkeltem...

szerintem abszolút jó az vasból is.

nagyobb méretű zárt szelvény, még a falvastagság se fontos olyan hude vastagnak lennie, nem szív akkora vákummal szerintem...

te mint Flexman elszórakozol vele egy fél napot, aztán kipróbálod. <_<

de szerintem attóla harakiris gyári rendszertől biztos jobb lesz.

persze azért jólenne élőben is látni egy ilyen téglavasat :lol:

igazából nem is értem, hogy miért fontos, hogy aluból legyen vagy rézből... annyira melegedne és le kell adnia a hőt gyorsan?

Megosztás:

hát ez már nagyon sufni :lol:

meg lehet próbálni, csak lehet hogy eredménye nem lesz semmi <_<

azért sok apróság van, amire méretezni kell ezt, örvénylést nézni benne, stb.

Egy "kocka" nem hiszem hogy olyan frankó lenne ebből a szempontból. Ez a mantzel

sem sima négyzetkeresztmetszet belül :lol:

Megosztás:

meg lehet próbálni, csak lehet hogy eredménye nem lesz semmi <_<

Egy "kocka" nem hiszem hogy olyan frankó lenne ebből a szempontból. Ez a mantzel

erről beszélt már mióta :lol:

Megosztás:

meg lehet próbálni, csak lehet hogy eredménye nem lesz semmi :lol:

nagyon megihlette a zártszelvényes turbo leömlő <_< :lol:

Megosztás:

ne húzkodd a csatikat, mert attól csak hibakódot generálsz, és vészprogramon megy az autó! és pont ezért nem jó

hibaszűrő mód ez, mert vészprogramon nem néz semmit a vezérlő szinte, csak egy fix program szerint megy.

méresd ki a lambdát (pl bosch szervíz), mert tuti az lesz a ludas, legalábbis az egyik ludas <_<

A hőgombát is meg lehet mérni, hidegen és melegen kell a két lábán ellenállást mérni.

Aha értem!!!A lambda tuti jó,mert mint írtam raktak bele gyári új szondát is és azzal se volt jó!!!Viszont felfedeztem 1 hibát.Az 1-es henger gyertyakábelje valószínűleg meg van szakadva,mert megrázott!!!Állítólag nem szabadna ráznia!!!De nem hiszem,hogy ez állna a problémám hátterében...

Megosztás:

Aha értem!!!A lambda tuti jó,mert mint írtam raktak bele gyári új szondát is és azzal se volt jó!!!Viszont felfedeztem 1 hibát.Az 1-es henger gyertyakábelje valószínűleg meg van szakadva,mert megrázott!!!Állítólag nem szabadna ráznia!!!De nem hiszem,hogy ez állna a problémám hátterében...

de bizony nem jó.

letestel, és néha nem is megy az a henger, ezért lehet bőven rángatás.

Megosztás:

de bizony nem jó.

letestel, és néha nem is megy az a henger, ezért lehet bőven rángatás.

Jaja. <_<

Megoldottam, fél kilométer szigetelőszalag, később szereztem gégecsövet rá, amit ráraktam és a két végén ismét fél kilométer szigetelőszalag. Semmi baja azóta. :lol:

Megosztás:

meg lehet próbálni, csak lehet hogy eredménye nem lesz semmi :lol:

Kellene egy minta! :lol:

Kár,hogy te régi cuccodról nincs semmi infó.

nagyon megihlette a zártszelvényes turbo leömlő <_< :lol:

:lol:

Megosztás:

Na!

Kb ilyesmire gondoltam: lehet aluból kellene csinálni... <_<

az a motor tényleg :lol:

de ugye te nem ragasztószalaggal fogod összerakni? :lol:

de nem értem, ha már annyira csinálod, miért jó ez az alu ... a zártszelvényes cucc jobb, már csak amiatt is, hogy annak a széle legalább kerek valamennyire.

Megosztás:

Áááááááááá!Nem csak én vagyok ilyen beteg f4sz :lol:

Aszem hétvégén beugrok a bontóba,ott van egy kiégett moci,majd arról elkérem a szívó sort és neki kezdek! <_<

Viszont ez a barkács dolog nem tűnik rossznak, de belül nem tudja szépen lekerekíteni a sarkokat, ami áramlástani szempontból nem túl előnyös. Kérdés, hogy a mantzeles cuccban mi van belül.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.