conquistador Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Amit még javasolni tudok, hogy a tömítés felrakása előtt kend be a felületeket (a tömítés mindkét oldalán) olyan tömítőpasztával, amit az autószerelők használnak. Ok! Köszi! De összessen ennyi a lényeg benne? Mi az az elválasztó ami elvileg a teknőben van? Mi a szerepe és be lehet-e rakni fordítva? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Ok! Köszi! De összessen ennyi a lényeg benne? Mi az az elválasztó ami elvileg a teknőben van? Mi a szerepe és be lehet-e rakni fordítva? ;) Azt nem tudom, az enyémben nem emléxem ilyesmire, de sztem az olaj hullámzása ellen lehet talán... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Nem értem ezt a szívőcsöves dolgot... Az enyémben csak úgy lehetne rövidíteni, ha a szűrőt egyből a fojtószeleházra tenném rá... ;) Teljesen másképp néz ki a mocim, mint ami a korzákban vagy a tigrában van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Azt nem tudom, az enyémben nem emléxem ilyesmire, de sztem az olaj hullámzása ellen lehet talán... ;) Köszi! Ha hét végén leveszem akkor folyamatossan fotozgatok és legalább már én is képben leszek! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 A távolság sem mindegy, hiszen ha mindegy lenne, nem lennének változó szívócsöves motorok. Mit értesz változó szívócső alatt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Mit értesz változó szívócső alatt? A változtatható szívócsőhosszú motorokra gondolok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 neme? ismered azt a nevet h lexmaul? ;) http://img.carstyling.hu/usercars/00/01/38..._1238911479.jpg nem simerem a nevet..... de a kialakításból legalábbis így szemre szerintema JOhnnyé hatásosabb lehet, azon rövidebb a levegő útja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 De akkor is sokkal korrektebbnek tűnne, ha nem 2km-t utazna a levegő a torokig. pont ez miatt találom JOhnny cuccát jobbnak. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Köszi! Ha hét végén leveszem akkor folyamatossan fotozgatok és legalább már én is képben leszek! ;) szia leveszed megpucolod és pasztával rakod össze ha sikerül olyat venni, amiben van alu karika a csavarlukaknál, akkor sima liba, azt meg lehet elég rősen is húzni. ha nem, akkor csak érzéssel kell, és ha látod, hogy kezdi kinyomni a pasztát, akkor elég is ahúzás. nekem alukarika nélküli van benne, de második olajcserén van túl, és sehol se engedi, csak a szimeringem miatt olajos.. az a lemez ami meg van benne, azért van, hogy az olja ne mozogjon benne anniyra Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 A változtatható szívócsőhosszú motorokra gondolok. Ez csak nekem új? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Ez csak nekem új? ;) Szerintem igen...elég sok motornál alkalmazzák, vw csoport, honda, mazda...stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Szerintem igen...elég sok motornál alkalmazzák, vw csoport, honda, mazda...stb. Nincs valami kép vagy rajz róla? Hogyan kell ezt elképzelni? Teleszkópos cső vagy mi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Még mindig érdekelne, hogy le kell-e engedni az olajat, ha megbontom az intercooler csöveit a motornál? Van alatta tömítőalátét? (Mert úgy nézem alóla csöpög az olaj!) Nem kell leengedni. rézalátétes tömítés van ott. kormányszervó olaját érdemes cserélni? elég barna már egyáltalán van leeresztője? a betöltőt megtaláltam egész könnyen ;) milyen olaj kell bele? és mennyi kb? Pumpánál kell levenni a csövet, majd a kormányt kiforgatva többször mindkét irányban lejön az összes olaj. Csak dexronII mehet bele, erre figyelj! 1L megy bele. Futó úrnak is ilyen volt,ennek a másolata az X16-on,csak ő eladta...kár hogy a méretek nincsennek meg neki... Tudod hol tudod ugyanezt legyártatni... csak hát az 40-50e ft ;) (mondjuk mégsem 300 mint a lexmaul ;) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Nem értem ezt a szívőcsöves dolgot... Az enyémben csak úgy lehetne rövidíteni, ha a szűrőt egyből a fojtószeleházra tenném rá... ;) Teljesen másképp néz ki a mocim, mint ami a korzákban vagy a tigrában van... A folytószeleptől a hengerfejig hosszú az út. Neked is ;) Nincs valami kép vagy rajz róla? Hogyan kell ezt elképzelni? Teleszkópos cső vagy mi? Opelnél is van hasonló, mondjuk kicsit puritánabb. Itt egy szívócső-"csigában" egy terelőlap vált a hosszú és rövid utak között. Asszem az 1.8 és néhány 2.0 motoron volt ilyen. Hondában pl vannak komolyabb megoldások levegő-lengéscsillapítással meg minden extrával ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 A folytószeleptől a hengerfejig hosszú az út. Neked is ;) Opelnél is van hasonló, mondjuk kicsit puritánabb. Itt egy szívócső-"csigában" egy terelőlap vált a hosszú és rövid utak között. Asszem az 1.8 és néhány 2.0 motoron volt ilyen. Hondában pl vannak komolyabb megoldások levegő-lengéscsillapítással meg minden extrával :P ;) De bonyolult az élet... Ezért találták ki a hengerenkénti pillangószelepet nem? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Tudod hol tudod ugyanezt legyártatni... csak hát az 40-50e ft ;) (mondjuk mégsem 300 mint a lexmaul ;) ) ilen drága az a "kocka" ? akkor vmi csak van benne... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 ilen drága az a "kocka" ? akkor vmi csak van benne... ;) alumínium és hegesztése... meg az elő és utómunkálatok. nem olyan könnyű ám megcsinálni jóra ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 alumínium és hegesztése... meg az elő és utómunkálatok. nem olyan könnyű ám megcsinálni jóra ;) ezen az AL hegesztésen gondolkoztam már én is, iaz kipufogó témakörben... de nem sokra jutottam még, nemnagyon találok neten... pedig keresgéltem már. Avi Afi hegesztés, ami ha jól tudom, Co géppel kivitlezhető, a huzal és argon gáz megléte mellett. a problémát az alu oxid jelenti, mivel annak megolvasztásához nagyobb hő kell, mint magához az aluhoz, ezért szívás hegeszteni egyetemen anno láttam hegesztési eljárást, volframos hegesztőgéppel, de azt szerintem csak akirályok engedhetik meg maguknak. valami olasnivaló erről? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 ezen az AL hegesztésen gondolkoztam már én is, iaz kipufogó témakörben... de nem sokra jutottam még, nemnagyon találok neten... pedig keresgéltem már. Avi Afi hegesztés, ami ha jól tudom, Co géppel kivitlezhető, a huzal és argon gáz megléte mellett. a problémát az alu oxid jelenti, mivel annak megolvasztásához nagyobb hő kell, mint magához az aluhoz, ezért szívás hegeszteni egyetemen anno láttam hegesztési eljárást, volframos hegesztőgéppel, de azt szerintem csak akirályok engedhetik meg maguknak. valami olasnivaló erről? Én láttam olyan heggesztő szakit, aki PB-palack+oxigén kombóval simán heggesztette az alucsöveket.... ;) Csak a megkezdésnél zavar be az aluoxid....szinte kifolyik alóla a folyékony fém... ;) Igaz h az gázkémény volt és nem ilyen spéci alkatrészek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Én láttam olyan heggesztő szakit, aki PB-palack+oxigén kombóval simán heggesztette az alucsöveket.... ;) Csak a megkezdésnél zavar be az aluoxid....szinte kifolyik alóla a folyékony fém... ;) Igaz h az gázkémény volt és nem ilyen spéci alkatrészek... hátőőő nemtom, eddig én kicsit spécibb cuccokkal olvastam és tanultam. jaja ahogy írtam, az oxid megolvastása nagyobb hőt vesz igénybe, ezért nehéz hegeszteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 neme? ismered azt a nevet h lexmaul? ;) http://img.carstyling.hu/usercars/00/01/38..._1238911479.jpg Jó, jó de a diagramm szerint különbség csak 4500-as fordulat után kezd érezhetővé válni és 6000 fordulatnál élvezehtő ki. Na most őszintén.. ki az aki ezt igazán a hétköznapokon kihasználná? (ok ok van egy-két ember biztos, de csak egy-két) Én sokkal jobban örülnék egy kis plussz nyomatéknak a 3e alatti fordulatszám tartományban. (persze egy két előzésnél biztos jól jönne ;) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 ... Én sokkal jobban örülnék egy kis plussz nyomatéknak a 3e alatti fordulatszám tartományban. (persze egy két előzésnél biztos jól jönne ;) ) Akkor ne szívótuningban gondolkozz, hanem pl. fokolt vezérlés vagy ilyesmi. Amúgy meg a 16V-t pörgetni kell ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Akkor ne szívótuningban gondolkozz, hanem pl. fokolt vezérlés vagy ilyesmi. Amúgy meg a 16V-t pörgetni kell ;) Nemrég láttam enyimhez vezérműkereket, amit állítgatni lehet. Lényegében ez csak ilyen apróság, nem? Szóval ezzel nem lehet nagy dolgokat elérni ha jól sejtem. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Jó, jó de a diagramm szerint különbség csak 4500-as fordulat után kezd érezhetővé válni és 6000 fordulatnál élvezehtő ki. Na most őszintén.. ki az aki ezt igazán a hétköznapokon kihasználná? (ok ok van egy-két ember biztos, de csak egy-két) Én sokkal jobban örülnék egy kis plussz nyomatéknak a 3e alatti fordulatszám tartományban. (persze egy két előzésnél biztos jól jönne ;) ) Vegyél turbós vagy V8-as autót ;) Azért jó az a karakterisztika amúgy, mert normál közlekedésnél nincs negatív hatása ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jocipocok Elküldve Április27, 2009 Megoszt Elküldve Április27, 2009 Sziasztok! 98-as 1,4 nz-s motorú Astra.Ép most tisztítom az ijektort, és számomra fura dolgot fedeztem fel. Van ugyebár a vákum cső, mely megy az injektor tetejébe (ez a fekete színű, másik kék az megy a levegőszűrő elé) és mellette van egy vastagabb cső, ami megy a tűzfalhoz. ot van egy vákum 'felügyelő' (kontroller) abba megy bele. Abből egy a főfékhez, a másik vége a menetirány szerinti bal jobb kerékhez valahova (nem látni hogy hova, csak megy). Na és akkor most a furcsaság: Normális az hogy ebben a csőben (ami a vákuum kontrollerbe megy (kis köralakú 3 csatlakozással) ) kis kavicsok van nemtudom, kicsi kemény és fekete izék vannak benne? én most elkezdtem kiszedegetni, és lehet hogy most rosszatt tettem? Egészen az injektorig van benne. Már az injektorból kiszedegettem. vagy ez azért van hogy folyadék ne mehessen benne vagy hogy a cső a vákum miatt ne húzódjön össze vagy miért?! Aki esetlegesen tudja a választ annak hála és köszönet! üdv mindenkinek! /remélem valaki tudja!/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts