bujdi1 Elküldve Április19, 2009 Megoszt Elküldve Április19, 2009 hali van egy 96os 16 szelepes motorom (x14xe ha jól tudom) nagyon zörögtek a hidrotőkéi leszedtem a szelepfedelet kiszedtem a tőkéket kitakarítottam, telis teli volt megkeményedett olajsárral (kicsi-nagyobb darab ok) a szelepfedélen is 2-3mm vastagon állt, olajteknőben is mindenhol ahogy nézem a motorblokkban a főtengelyen mindenhol lerakódások elég durván néz ki . pl az olajnyomás furat teljesen el volt tömődve megkeményedett olajsárral...... kérdésem az lenne hogy tudnám a hengerfejben és a blokkban az olajfuratokat kitakarítani?? meg úgy általánosságban a motort? van erre valami bevett szokás? blokkot nem szívesen bontanám szét mert azt már nem biztos hogy hibátlanul össze tudnám rakni köszi! Megtudnád pontosan nézni hogy tényleg x14xe mert nekem is ilyenem van de azt állította a szerelő hogy a hengerfejet le kell szedni a vezérléssel együtt ezért többe kerül. Csak a szelepfedelet kell leszedni és ki lehet cserélni a hidrotőkéket? Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Április19, 2009 Megoszt Elküldve Április19, 2009 Megtudnád pontosan nézni hogy tényleg x14xe mert nekem is ilyenem van de azt állította a szerelő hogy a hengerfejet le kell szedni a vezérléssel együtt ezért többe kerül. Csak a szelepfedelet kell leszedni és ki lehet cserélni a hidrotőkéket? biztos x14xe szelepfedél le, vezérműtengelyek ki (előtte vezérműszíj, kerekek le) és ott is vannak én egy erősebb hangszórómágnessel kiszedtem őket, meg kell kicsit forgatni a helyén és könnyen kijön előtte mosogasd el szépem teli lesz trutyival egy keményebb valamihez oda kell veregetni és kijön a belső rész az ismét 2 részből áll és egy rugóból a legbelső részen van egy golyós szelep azt is ki lehet venni, csak vigyázni kell mert van egy hangya@nyi rugó könnyen eltűnik én most mosogatom takarítom már csak egy kopasz blokk van hengerfejestül (ezt már nem akarom bontani) remélem egy takarítás után nem fog zörögni, minden része épnek tűnik 16 tőke vagy 100 ezer egy próbát megér a mosás.......... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Április19, 2009 Megoszt Elküldve Április19, 2009 Megjegyzem az olajnak a kenésen kívül többek között feladata a szennyeződések "lebegtetése" is. Szóval pont az a jó, ha befeketedik. -_- Ja, és 10W40 való bele. ;) A szűrőnek meg az h a lebegő szennyeződéseket leszűrje és az olaj tiszta legyen... :P A C14NZ-be tényleg az való, de az Ecotechbe 5W30...: ;) De ez szerény vélemény... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április19, 2009 Megoszt Elküldve Április19, 2009 A szűrőnek meg az h a lebegő szennyeződéseket leszűrje és az olaj tiszta legyen... ;) A C14NZ-be tényleg az való, de az Ecotechbe 5W30...: ;) De ez szerény vélemény... ;) de ha nincs lebegtető, illetve tisztító képessége, az olajnak a szűrő nem fog semmit szűrni :P elvileg igen az ecotecnek 5ös kell, de a régebbi mocikba, már mehet a 10es is azt is meg fogják zabálni, nemhogy az 5öst. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április19, 2009 Megoszt Elküldve Április19, 2009 A szűrőnek meg az h a lebegő szennyeződéseket leszűrje és az olaj tiszta legyen... ;) A C14NZ-be tényleg az való, de az Ecotechbe 5W30...: ;) De ez szerény vélemény... ;) Majd rájösz...100EKm után ha nem eszi még mehet bele az 5w40,de ha csipegeti inkább 10w40 és persze nem gyári olaj... Akinek pedig nem koszolódik és nem fogy az vetít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Április19, 2009 Megoszt Elküldve Április19, 2009 Majd rájösz...100EKm után ha nem eszi még mehet bele az 5w40,de ha csipegeti inkább 10w40 és persze nem gyári olaj... Akinek pedig nem koszolódik és nem fogy az vetít. Az enyémből is fogyogat...de főleg a városban...5W30-as van benne...de egy ötlityis kanna kibírja cseréig... ;) A mociban 131000 km van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április19, 2009 Megoszt Elküldve Április19, 2009 Az enyémből is fogyogat...de főleg a városban...5W30-as van benne...de egy ötlityis kanna kibírja cseréig... ;) A mociban 131000 km van... Ha 10w40-et raknál bele,nem fogyna ilyen vészesen és bajt nem csinálsz vele. Persze azért a minőség is számít: Mobil1,Liqui Moly,Penzoil,Metabond,Elf stb Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április19, 2009 Megoszt Elküldve Április19, 2009 Majd rájösz...100EKm után ha nem eszi még mehet bele az 5w40,de ha csipegeti inkább 10w40 és persze nem gyári olaj... Akinek pedig nem koszolódik és nem fogy az vetít. jajaja nekem volt átöblítve tiszta olajjal is addíg, amíg "tiszta" olaj nem jött le, és mégis most mikor kétszer engedtem le belőle öblítésre használt olajat, akkor is fekete volt, pedig minőségi olaj van benne, adalékolva. és ha nem is taposom ki a szemét, egy liter akkor is elfogy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 A szűrőnek meg az h a lebegő szennyeződéseket leszűrje és az olaj tiszta legyen... ;) A C14NZ-be tényleg az való, de az Ecotechbe 5W30...: ;) De ez szerény vélemény... ;) A szűrőnek az a dolga, hogy a kenendő helyekre menő olajat szűrje. A visszafolyó olaj azonban tartalmaz szennyeződést, és az mind a karterba kerül. :P Egy '96-os mociban meg 100 ezer felett lehet (ahogy olvastam 131), abba pedig már elfér a 10W-s. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 nem követtelek most végig, 10 es vagy 5 ös van benne? Szia Novyy! Most 5w-s ment bele a teszt miatt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
broncse Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 Van esetleg még valami tippetek a 0170-es hibára? Egyre többször előjön, gyári 1-2 hónapos lamdbaszonda van bent, már kipróbáltunk egy másik map szenzort, külső levegő hőmérséjklet szenzort, bár ezek csak tippek voltak. De nem segített. Ami érdekes, hogy főleg nagyobb fordulaton, emelkedőn van, és inkább melegebb időben. Amit még észrevettem, hogy a motor hőfok mutató a szokásosnál talán hamarabb felkúszik álló helyzetben, meg lassabb haladáskor 100 fok körülre. Még 17 fokban is, bár lehet, hogy a termó kezd meghalni, és ez abszolút külön dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 Van esetleg még valami tippetek a 0170-es hibára? Egyre többször előjön, gyári 1-2 hónapos lamdbaszonda van bent, már kipróbáltunk egy másik map szenzort, külső levegő hőmérséjklet szenzort, bár ezek csak tippek voltak. De nem segített. Ami érdekes, hogy főleg nagyobb fordulaton, emelkedőn van, és inkább melegebb időben. Amit még észrevettem, hogy a motor hőfok mutató a szokásosnál talán hamarabb felkúszik álló helyzetben, meg lassabb haladáskor 100 fok körülre. Még 17 fokban is, bár lehet, hogy a termó kezd meghalni, és ez abszolút külön dolog. Sztem vidd el egy Opel márkaszervízbe, lehet a Tech műszer megmondaná, mi az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 A szűrőnek az a dolga, hogy a kenendő helyekre menő olajat szűrje. A visszafolyó olaj azonban tartalmaz szennyeződést, és az mind a karterba kerül. ;) Egy '96-os mociban meg 100 ezer felett lehet (ahogy olvastam 131), abba pedig már elfér a 10W-s. de a karterből egyből felkerül a szűrőbe. ;) lényega lényeg, amit Johnny írt. meg az hogy korosodó ecoba mehet a 10es. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 de a karterből egyből felkerül a szűrőbe. ;) lényega lényeg, amit Johnny írt. meg az hogy korosodó ecoba mehet a 10es. Vitázni akarsz???? ;) Amikor leengeded az olajat, az honnan jön???? Persze a szűrőben is marad, de abból is uolyan "koszos" fog kijönni. ;) A többire meg nem ugyanazt írtam én is???? :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 A 10W40-es olaj nem igazán jó az ecotechbe...sztem...ill tapasztaltam, h 6000 kilométer után bekokszosodott és ki kellett zúgatni belőle... 5W30 való bele...az bírja 10-11 ezerig...feketedés nélkül... Tévedsz. Abba a motorba a 10W való, már gyárilag nullkilóméterrel is. Az meg hogy párezer után kokszosodik az olaj, teljesen természetes jelenség. Amelyik nem, az szar olaj ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 Vitázni akarsz???? ;) Amikor leengeded az olajat, az honnan jön???? Persze a szűrőben is marad, de abból is uolyan "koszos" fog kijönni. ;) A többire meg nem ugyanazt írtam én is???? :P kötekcem csak ;) de am elviekben minden kosznak a szűrőben kellene megragadni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 kötekcem csak ;) de am elviekben minden kosznak a szűrőben kellene megragadni. ...Az meg hogy párezer után kokszosodik az olaj, teljesen természetes jelenség. Amelyik nem, az szar olaj ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 nem az olaj feketeségére gondoltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 nem az olaj feketeségére gondoltam. Pedig amit abban látsz az kosz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 Pedig amit abban látsz az kosz. de azt már a szűrő se képes kiszűrni. arra gondoltam, hogy amit csak tud a szűrő azt kiszűri, és azt magában is tartja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 Sziasztok! Hú, de régen jártam erre! ;) Vezérléscsere előtt álok, de a Csergőben nem kaptam vízpumpát. Hívtam egy pécsi boltot, ahol 44e a gyári (a Csergőben 30rugót mondtak rá, de hozzáfűzték, hogy nem biztos, hogy jó lesz hozzá ;) ), 7-15ezerig vannak ilyen-olyan típusok. A Ruvil és Febi márkájút javasolta az eladó. Tapasztalatok? Csak gyári, vagy van valami egyéb jó is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 Sziasztok! Hú, de régen jártam erre! ;) Vezérléscsere előtt álok, de a Csergőben nem kaptam vízpumpát. Hívtam egy pécsi boltot, ahol 44e a gyári (a Csergőben 30rugót mondtak rá, de hozzáfűzték, hogy nem biztos, hogy jó lesz hozzá ;) ), 7-15ezerig vannak ilyen-olyan típusok. A Ruvil és Febi márkájút javasolta az eladó. Tapasztalatok? Csak gyári, vagy van valami egyéb jó is? Én még az SKF-et merném mondani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 Sziasztok! Hú, de régen jártam erre! ;) Vezérléscsere előtt álok, de a Csergőben nem kaptam vízpumpát. Hívtam egy pécsi boltot, ahol 44e a gyári (a Csergőben 30rugót mondtak rá, de hozzáfűzték, hogy nem biztos, hogy jó lesz hozzá ;) ), 7-15ezerig vannak ilyen-olyan típusok. A Ruvil és Febi márkájút javasolta az eladó. Tapasztalatok? Csak gyári, vagy van valami egyéb jó is? Ruville jó,nekem az astrában már másodszor az van,nem volt vele gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 Sziasztok! Hú, de régen jártam erre! ;) Vezérléscsere előtt álok, de a Csergőben nem kaptam vízpumpát. Hívtam egy pécsi boltot, ahol 44e a gyári (a Csergőben 30rugót mondtak rá, de hozzáfűzték, hogy nem biztos, hogy jó lesz hozzá ;) ), 7-15ezerig vannak ilyen-olyan típusok. A Ruvil és Febi márkájút javasolta az eladó. Tapasztalatok? Csak gyári, vagy van valami egyéb jó is? Szia Nekem már 2x van benne SKF ( most 2 hónapja cserélte a szerelőm és 8900-ért hozták meg másnapra! ) és a 60e-t simán bírja, sőt, na de mindegy a szabály az szabály! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április20, 2009 Megoszt Elküldve Április20, 2009 Szia Nekem már 2x van benne SKF ( most 2 hónapja cserélte a szerelőm és 8900-ért hozták meg másnapra! ) és a 60e-t simán bírja, sőt, na de mindegy a szabály az szabály! Nekem 120e után cserélték, mint a vezérműszíj feszítőgörgőt is. ;) Vagyis előző tulaj nem cseréltette, mikor vásárolta a gépjárművet. Kicsit már könnyezett, de még nem volt vészes. Görgőnek viszont már elég csúnya hangja volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts