Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Emlékezetből írok, tehát nem biztos a dolog! De amikor levettem a vezértengely fedelét mint ha a tengely is 5 helyen lenne csapágyazva, a két végén meg minden henger közt és ugy mint a főtengelynél itt is félbe osztva vannak a csapágyak benne, tehát nem biztos a hengerfej levétel talán! ;)

Ha valaki tud pontosabbat azt megköszönném!

Megosztás:

Sziasztok!

Emlékezetből írok, tehát nem biztos a dolog! De amikor levettem a vezértengely fedelét mint ha a tengely is 5 helyen lenne csapágyazva, a két végén meg minden henger közt és ugy mint a főtengelynél itt is félbe osztva vannak a csapágyak benne, tehát nem biztos a hengerfej levétel talán! ;)

Én is úgy emlékszem hogy 5 helyen van csapágyazva, csak a kép amit csináltam távoli nem látszik pontosan hogyan van.

Megosztás:

Sziasztok!

Vagy leveszed a tengelyházat, és úgy húzod ki a tengelyt, vagy lenyomod a szelepeket, kiveszed a himbát, és kihúzod a tengelyt. Csak az utóbbihoz kell egy spec szerszám amivel lenyomod a szelepet. Miért kell ezt 3X leírnom?????????

Megosztás:

Úgy egyáltalán a 170 gyanús. Multec vezérlőknél ez nem volt "legális" kód ;)

Mondjuk neked az újabb szériából a legelső darabok egyike van, ki tudja milyen első verziós sw van benne ;)

Hát 1 hónapos gyári szondával újra előjött. 2x dobta kik eddig 2 nap alatt. Mindkét alkalommal városban, felüljárón felfelé, mikor nyomtam neki rendesen, aztán az aljában a lápánál megállva kialudt. Tudom, hülyén hangzik, de ez van, emelkedőn jön elő 0170-es hiba. És mindig ugyanott... Lehet, hogy rosszul vezetek? ;)

Megosztás:

Hát 1 hónapos gyári szondával újra előjött. 2x dobta kik eddig 2 nap alatt. Mindkét alkalommal városban, felüljárón felfelé, mikor nyomtam neki rendesen, aztán az aljában a lápánál megállva kialudt. Tudom, hülyén hangzik, de ez van, emelkedőn jön elő 0170-es hiba. És mindig ugyanott... Lehet, hogy rosszul vezetek? ;)

Elhalnék ha lenne 0170-stupid driver hibakód ;)

Megosztás:

Tapasztalt fórumtársak figyelmét kérem:

Egy hengerfejtömítés csere, mennyi normaidőt igényel, mekkora anyag és munkaidőköltséggel jár? Nem márkaszervíz árakra gondoltam, úgy normálisan, nem elszálltan...

Ugyanez, érdekelne ha már bontva van, síkolásra, szelepszár szimering cserékre is érdekes lenne, ki mennyiből csináltatta meg a verdáját?

Kínomban elkezdtem nézegetni, hogy milyenek vannak (ugye a bevágás/vastagság számít)- de a minőség is.

Mennyivel jobb a gyári minőség, az ócskábbiknál?

A hengerfej-csavarokat automatica kukázni kell?

Vagy kibír még egy ki és betekerést?

Megosztás:

Egy hengerfejtömítés csere, mennyi normaidőt igényel, mekkora anyag és munkaidőköltséggel jár? Nem márkaszervíz árakra gondoltam, úgy normálisan, nem elszálltan...

Ugyanez, érdekelne ha már bontva van, síkolásra, szelepszár szimering cserékre is érdekes lenne, ki mennyiből csináltatta meg a verdáját?

Kínomban elkezdtem nézegetni, hogy milyenek vannak (ugye a bevágás/vastagság számít)- de a minőség is.

Amikor elszállt a vezérlés vettünk egy bontott hengerfejet, azt 3 ezerért síkolták. A szelepszár szimeringnek párszáz forint volt darabja, de végülis nem cseréltük. A HF-tömítés nem tom mennyibe került pontosan olyan 1000-1500 körül nagyjából, a csavarokat nem cseréltem, szerintem egy "újrafelhasználást" kibírnak. Összeségében a bontott HF, síkolás ,tömítések ( HF, szelepfedél, karter, főtengely-vezérműtengely, szelepszárszimering) olaj, hűtőfolyadék, termosztát, ioncserél víz, 2 liter higitó (mosogatni), pollenszűrő, vezérműszíj, feszítőgörgő, vízpumpa olyan 50-60 ezer forint volt. Végeztünk volna szerintem egy nap, ha minden kéznél van Hening cartársal. Így hogy mindenért rohangálni kellett, meg közben melóztam, vasárnap robbantam le, és szerdán már duruzsolt. ;)

Megosztás:

A lányom 1,6-osa (8V) 2 hete lett hengerfejes 180 ezer körül (Classic). A vejem elvitte egy neki ismerős szerelőhöz rákosrettenetesen, és 80 ezer lett a vége olajcserével, síkoltatással, szimmering és csavar cserével, szelepcsiszolással szőröstül bőröstül.

Megosztás:

A lányom 1,6-osa (8V) 2 hete lett hengerfejes 180 ezer körül (Classic). A vejem elvitte egy neki ismerős szerelőhöz rákosrettenetesen, és 80 ezer lett a vége olajcserével, síkoltatással, szimmering és csavar cserével, szelepcsiszolással szőröstül bőröstül.

szerintem az jó ár.

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy astrám (x14xe) amelyik a második napja szívat.

Tegnap mentem vele kb 3km majd leállítottam (15 perc locsolkodás ) indulnék el egyet kettőt böffent aztán semmi .Meg sem akar nyikkanni. Telefon apósnak, berántjuk. Olyan 200m húzás után beindult. Az nap semmi baja.

Ma reggel mentem vele 2km autó leállítom majd 5 perc indulnék (a kipufogó szellőztető egy picit nyikkan) egyet kettőt böffent aztán megint semmi. Szintén vontatás de most már nem indult be.

Olajat 1 hete cseréltem, levegőszűrőt még nem, gyertyát meg nem is tudom mióta nem volt hozzányúlva.

Gondolok a levegőszűrőre (elég sokat mentem földúton) +gyertyára. Vagy még talán a la.szondára esetleg AGR szelepre......

Járt már valaki így, vagy tudtok rá megoldást?

Megosztás:

Sziasztok!

Tegnap mentem vele kb 3km majd leállítottam (15 perc locsolkodás ) indulnék el egyet kettőt böffent aztán semmi .Meg sem akar nyikkanni. Telefon apósnak, berántjuk. Olyan 200m húzás után beindult. Az nap semmi baja.

Ma reggel mentem vele 2km autó leállítom majd 5 perc indulnék (a kipufogó szellőztető egy picit nyikkan) egyet kettőt böffent aztán megint semmi. Szintén vontatás de most már nem indult be.

Olajat 1 hete cseréltem, levegőszűrőt még nem, gyertyát meg nem is tudom mióta nem volt hozzányúlva.

Gondolok a levegőszűrőre (elég sokat mentem földúton) +gyertyára. Vagy még talán a la.szondára esetleg AGR szelepre......

Járt már valaki így, vagy tudtok rá megoldást?

hibalámpa van?

ac pumpát hallod?

fluxuskondenzátor?

;)

Megosztás:

Köszi a humort, jót mosolyogtam.

Akkor szerintem azért nem volt tökéletes az autó. Mindig is éreztem hogy valami hiányzik. ;)

Komolyan:

Ha motor kontrol lámpája nem ég;villog... akkor csak mechanikus baja lehet?

Benzinszűrőt is nem rég cseréltem mert azt mondták hogy a rossz szűrő kinyírhatja az ac-t. Vagy pont az új nyírja ki? ;)

Megosztás:

Köszi a humort, jót mosolyogtam.

Akkor szerintem azért nem volt tökéletes az autó. Mindig is éreztem hogy valami hiányzik. ;)

Komolyan:

Ha motor kontrol lámpája nem ég;villog... akkor csak mechanikus baja lehet?

Benzinszűrőt is nem rég cseréltem mert azt mondták hogy a rossz szűrő kinyírhatja az ac-t. Vagy pont az új nyírja ki? ;)

Ha nem jelez a motorkontroll lámpa az nem jelenti azt hogy csak mechanikus eredetű lehet a hiba...habár egy érintkezési hibát nem tudom hova lehet igazából sorolni. :P Szerintem a szűrő nem okoz akkora galibát hogy még az AC-t is hazavágná, de ez csak ilyen "saját paraszti vélemény". ;)

Megosztás:

Tuti gyári GM az a szonda? Tipikusan a magas terhelés utáni részterhelésnél hozza azokat a hibákat az ecu, amikor a

szonda értékei kicsúsznak a határértéken kívülre. Mondjuk ez még lehet olyan hiba is, hogy valóban túl dús, vagy túl

szegény a keverék valami bibi miatt.

AGR szelep hibának tűnik, esetleg AC/ACrelé. Nézd meg hogy ha nem indul, hogy van-e benzinnyomás (benzinhídon van egy

kis szelep, mint a kerekeknél).

Megosztás:

Tuti gyári GM az a szonda? Tipikusan a magas terhelés utáni részterhelésnél hozza azokat a hibákat az ecu, amikor a

szonda értékei kicsúsznak a határértéken kívülre. Mondjuk ez még lehet olyan hiba is, hogy valóban túl dús, vagy túl

szegény a keverék valami bibi miatt.

Csergőből való, GM zacskóban volt, gyárinak vettem, elég drágán. Külsőre olyan is mint az előző gyári volt. Még azon gondolkodtam, megmérem, hogy van-e rendesen testje, hátha csak kontaktus gond van. Azóta egyszer előjött sima úton is. ;)

Megosztás:

Csergőből való, GM zacskóban volt, gyárinak vettem, elég drágán. Külsőre olyan is mint az előző gyári volt. Még azon gondolkodtam, megmérem, hogy van-e rendesen testje, hátha csak kontaktus gond van. Azóta egyszer előjött sima úton is. ;)

Igen, ez a testelési dolog jó ötlet ;) Csatiját is nézd meg, kontaktsprét neki ;)

Megosztás:

A relét hallom hogy kapcsol (legalábbis szerintem az kattan az anyósülés felüli oldalon az utastérben ).

Láttam olyasmi szelepet csak nagyobb. Azt kell benyomni és ha spriccel a brenya akkor jó ?

Ez amúgy valami légtelenítője lenne?

bocs a viccért, de tegnapról megmaradt ;)

az Ac relé kattan ott a másikoldalon odaát Sculi ;)

ha megnyomod, és jön benya, az annyit jelent, hogy eljut, de a nyomás még lehet kevés.

én szűrőtől is láttam már kocsit nem menni, szétesett a benyaszűrő belseje, és egy fejszelepkét működött, mert az egész belét odanyomta a lyuk elé. és nem engedett át semmit, amit feltermelt az AC

de az AGR amit gabi is mondott, az is szokott ilyet okozni, mivel neked van olyan is.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.