Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Ami a műanyag szívócsőből (levegőszűrőtől a pillangoszelepig) menő a szelepdeknihez gumicső... abban mekkora vákuumnak kellene lennie ? mert most hogy a "nagytakarítás" után összeraktam azt vettem észre hogy a olajbetöltő nyíláson folyik ki az olaj a kipufogóra.... nah mondom ezt mitől??? ;)

[http://img235.imageshack.us/my.php?image=am4s.jpg"]

a zöld a vezeték ;)

Ott csak olyan kis vákuum van, amit mezei vákuum mérővel ki sem lehet mérni, mert nem éri el az érzékenységi határát. Ha az olajbetöltőnél szivárog az olajad, akkor cseréld ki a sapka gumi tömítését! Biztosan elfáradt már.

Megosztás:

Sziasztok!

Egy érdekes dolgot vettem észre minap mikor a vezértengely tömítését cseréltem. A jelenség pedig, hogy 10 percet állt a gép a fedél levétele előtt és a 4. hengernél nem nagyon látszott a tengely által szét szort olaj csíkja a fedél belső részénél. Aki már szedett le ilyet az tudja miről beszélek, 2 csík hengerenként a bütykös tengely furatából ott távozik az olaj és keni a himbákat! Ahogy néztem és fogdostam a tengelyt azon a részen nem is volt olyan olajos mint a többinél! ;) Lehet, hogy nem is annyira az a hidrótőke a ludas, hanem egy kis dugulás van és azért csattog 1-2 mp-t hidegen!? Motormosót nem szeretnék beleönteni, de ezen kívül van valakinek valami ötlete, hogy mit lehet kezdeni ezzel a dologgal?

Köszi a válaszokat!

Megosztás:

az a helyzet, hogy a szervízbe döntő többségében 120as szervizű autók voltak.

egyet hoztak azért, mert 60ezernél elszállt a feszítő (remek Hq cucc volt ) a többinek nem volt baja.

igaz a vizet már engedgették picit a pumpánál, de a feszítőknek se volt lógása.

szóval érdekes dolog ez.

Érdekes persze, de mivel a idő előtti csere költsége töredéke az esetleges szakadás miatti javításénak, ezért nem sok értelme van ezen spórolni. Nem is beszélve a kellemetlenségről, ha ottmaradsz valahol az út szélén.

Megosztás:

Érdekes persze, de mivel a idő előtti csere költsége töredéke az esetleges szakadás miatti javításénak, ezért nem sok értelme van ezen spórolni. Nem is beszélve a kellemetlenségről, ha ottmaradsz valahol az út szélén.

hát egy olyan autón, amiről eddig beszéltem, a vez csere benne van 60 ezerben...

a mi autónkon persze fele ennyi sincs... én se emiatt nemcserélem

itthon is ujraválasztásokat sürgetek ;)

Megosztás:

Sziasztok!

Egy érdekes dolgot vettem észre minap mikor a vezértengely tömítését cseréltem. A jelenség pedig, hogy 10 percet állt a gép a fedél levétele előtt és a 4. hengernél nem nagyon látszott a tengely által szét szort olaj csíkja a fedél belső részénél. Aki már szedett le ilyet az tudja miről beszélek, 2 csík hengerenként a bütykös tengely furatából ott távozik az olaj és keni a himbákat! Ahogy néztem és fogdostam a tengelyt azon a részen nem is volt olyan olajos mint a többinél! ;) Lehet, hogy nem is annyira az a hidrótőke a ludas, hanem egy kis dugulás van és azért csattog 1-2 mp-t hidegen!? Motormosót nem szeretnék beleönteni, de ezen kívül van valakinek valami ötlete, hogy mit lehet kezdeni ezzel a dologgal?

Köszi a válaszokat!

szedd ki a vez tengelyt, és pucold ki a furatokat.

más nemnagyon

iletve most meleg van hajtsd meg izmosan, hátha a meleg olaj kimossa.

Megosztás:

hát egy olyan autón, amiről eddig beszéltem, a vez csere benne van 60 ezerben...

Tavaly 33 ropit fizettem az autószerelőmnek. Igaz, benne volt az olajcsere is, de az olajat, a légszűrőt és az olajszűrőt adtam én hozzá, csak a pollenszűrőt adták ők bele.

Megosztás:

Sziasztok!

Szerinted Novyy ez a meghajtás eredményes lehet? Mennyi a lehetősége annak, hogy teljesen elduguljon a furat benne? Most volt olajcserém nem olyan régen 3000km. Mennyi idő és munka lehet kiszedni a bütykös tengelyt, gondolom akkor a vezérlés bontás és társai! A tengelyt meg csak akkor lehet kivenni ha leveszem a csapágyait és kihúzom valamelyik irányba. Ez csak egy elméleti szerelgetés megint, ez már nekem is nagyon megy! ;)

Megosztás:

Adjál be konstruktív bizalmatlansági indítványt. Ha többségbe kerülsz kíírnak egy újabb választást. Van már jelölted? :P

Tavaly 33 ropit fizettem az autószerelőmnek. Igaz, benne volt az olajcsere is, de az olajat, a légszűrőt és az olajszűrőt adtam én hozzá, csak a pollenszűrőt adták ők bele.

Az enyémet még szerencsére nem látta szerelő, amióta nálam van. ;) Nem mintha nem lett volna elég baja, de eddíg megoldottam fórumon bellül, meg persze frissnyugdíjjasunk segítségével. ;)

Megosztás:

Sziasztok!

Szerinted Novyy ez a meghajtás eredményes lehet? Mennyi a lehetősége annak, hogy teljesen elduguljon a furat benne? Most volt olajcserém nem olyan régen 3000km. Mennyi idő és munka lehet kiszedni a bütykös tengelyt, gondolom akkor a vezérlés bontás és társai! A tengelyt meg csak akkor lehet kivenni ha leveszem a csapágyait és kihúzom valamelyik irányba. Ez csak egy elméleti szerelgetés megint, ez már nekem is nagyon megy! ;)

ha friss az olaj, akkor jó a tisztító, lebegtető képessége, tehát ki kellene mosnia ha az a baja.

kivenni meg kb ugy ahogy mondtad, csak nem kihúzod vmieik irányba, hanem leemeled.

csapágyak ki és akkor felfelé ki lehet emelni.

vagy nem?

Megosztás:

Sziasztok!

Hát vezérlést mindenképp meg kell hozzá piszkálni, mert ugye a bügykös tengely végén van a tárcsa. Meg hát a HF-csavarokat is ki kell tekerni, ha le akarod venni a tengelyt, és akkor már fellazul a HF-is , lehet síkolni. De minek is kell kivenni a tengelyt?

Megosztás:

Hát vezérlést mindenképp meg kell hozzá piszkálni, mert ugye a bügykös tengely végén van a tárcsa. Meg hát a HF-csavarokat is ki kell tekerni, ha le akarod venni a tengelyt, és akkor már fellazul a HF-is , lehet síkolni. De minek is kell kivenni a tengelyt?

nemrég írták itt a többiek, hogy a vez tengelyt lefogató csavarok nem hf csavarok, és a hf nem lazul fel, ha azokat kiszedjük.

Megosztás:

Hát nem tudom, akkor az enyémet biztos máshogy csinálták, mert nekem a HF-csavarok fogják a vezérműtengelyt is.

és akkor a vez tengelyt semmi más csavar nem fogja már???

akkor hogy jön ki abból az egész házból?

mosmár akkor tényleg nem vágom, merrt akkor egy hiudrotőke cseréhez mé uj csavarok síkolás stb...

meg akkor Gabi és Tápi miért mondta azt, hogy nem kell a Hf levenni

nekem vmi nagyon nem oké

Megosztás:

tehát akkor eljutottunk oda, hogy ki lehet cserélni a hidrotőkét, ha lenyomkodom a szelepet, és leszedem a himbákat.

ezzel kezdtük

Tudod, én inkább levenném a hf-t. Mivel nincs spec szerszámom a szelep lenyomására. Láttam már mindenféle tákolt szerszámot, de én azokra nem bíznám az ujjaim épségét. ;)

Megosztás:

Tudod, én inkább levenném a hf-t. Mivel nincs spec szerszámom a szelep lenyomására. Láttam már mindenféle tákolt szerszámot, de én azokra nem bíznám az ujjaim épségét. ;)

nemtudom milyen az aszerszám,

még igazábol nem láttam (vagy akkor még nem is azt figyeltem, meg régen is volt) hogy hogyan néz ott ki a dolog, mivel lehetne hozzáférni a szeleprugókhoz... meg mennyire kell lenyomni ahhoz, hogy ki lehessen venni a himbát.

Megosztás:

nemtudom milyen az aszerszám,

még igazábol nem láttam (vagy akkor még nem is azt figyeltem, meg régen is volt) hogy hogyan néz ott ki a dolog, mivel lehetne hozzáférni a szeleprugókhoz... meg mennyire kell lenyomni ahhoz, hogy ki lehessen venni a himbát.

Én is csak képen láttam az eredeti szerszámot. A tákoltat viszont fogtam a kezemben, mikor elszakadt a dizilem vezszíja, és eltörte 7 db himbámat. Azt adta egy "szerelő", hogy azzal szedjem ki. Mondanom sem kell, inkább leszedtem a hf-t.

Megosztás:

Míért Opelosfater szívesen lenyomkodja neked egy csavarhúzóval is akár, amíg te leveszed a himbát. ;) Legalábbis egyszer vmi ilyesmit mondott. ;) Igazából én azt nem tudom, hogy kifér-e a tőke a vez.tengely mellett.

Megosztás:

Én is csak képen láttam az eredeti szerszámot. A tákoltat viszont fogtam a kezemben, mikor elszakadt a dizilem vezszíja, és eltörte 7 db himbámat. Azt adta egy "szerelő", hogy azzal szedjem ki. Mondanom sem kell, inkább leszedtem a hf-t.

nekem a volt kollégám mondta, hogy nekik megvolt a célszerszám is, de ő meg csak csavarhúzóval lenyomkodta és kész.

de nemértem, nálunk miért ennyire bonyolult :S

ezzel spóroltak???

más kocsikon úgy van ez is, mint pl a főtengely.

kis csapágycsészék két két csavarral és annyi.

Megosztás:

hf csavarok, hf pakolás síkoltatás ez azért nem olyan kevés pénz, mint egyvagy két hidrotőke ára azért.

Megosztás:

Szia Zotya!

Csak minap írtam egy észrevételt azzal kapcsolatban, hogy levettem a vezértengety házát egy tömítés csere miatt és arra lettem figyelmes, hogy a 4 hengernél a ház belsején nem volt olyan "olaj csík" mint a többi hengernél és a tengely sem volt ott olyan olajos mint a másik 3-nál. Az aggodalmam pedig ebből ered! Lehet, hogy nem is a tőkém az ami csörömpöl 1-2mp beindításkor hanem az olaj néküli tengelyem?!

Erre a dologra szeretnék minél több lehetőséget meghallgatni, mert a motormosó ellenemre lenne és talán a tengelyben el van dugulva az olajjárat?!

Köszi a válaszokat

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.