Butragueno Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Sziasztok! 2 éve vezetek Opelt (85.000 km.) és nekem nagyon bejön. 8 hónapja vettem, egy 93-as Opel astra F (122.000 km.) Nyáron semmi gondom nem volt vele, de mikor bejött a hideg 5 fok alatt a kocsi első részéből kopogó hangot hallok menet közben. Mikor bemelegszik a verda ez a hang enyhül . Opel szaki szétszette a verdát de semmi rendelleneséget nem talált. Szakszervízben azt mondták, hogy a lengéscsillapítás gátló csinálja és nem gond... A másik problémám az, hogy inditáskor néha " köhög" a motor és 20-30 mp. kell mig rendessen felpörög a motor. Na ez már jobban idegesített a szerelő kicserélte a gyújtáselektronikát és 3-4 hétig nem is jött elő, de multkor megint jelentkezett (igaz csak 2 x 3 hét alatt 2 szer). SEGÍTSETEK HA TUDTOK!!!!!! Most írtam előszőr ezért mindenkinek BOLDOG BALESETMENTES ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Madison Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Sziasztok! 2 éve vezetek Opelt (85.000 km.) és nekem nagyon bejön. 8 hónapja vettem, egy 93-as Opel astra F (122.000 km.) Nyáron semmi gondom nem volt vele, de mikor bejött a hideg 5 fok alatt a kocsi első részéből kopogó hangot hallok menet közben. Mikor bemelegszik a verda ez a hang enyhül . Opel szaki szétszette a verdát de semmi rendelleneséget nem talált. Szakszervízben azt mondták, hogy a lengéscsillapítás gátló csinálja és nem gond... A másik problémám az, hogy inditáskor néha " köhög" a motor és 20-30 mp. kell mig rendessen felpörög a motor. Na ez már jobban idegesített a szerelő kicserélte a gyújtáselektronikát és 3-4 hétig nem is jött elő, de multkor megint jelentkezett (igaz csak 2 x 3 hét alatt 2 szer). SEGÍTSETEK HA TUDTOK!!!!!! Most írtam előszőr ezért mindenkinek BOLDOG BALESETMENTES ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!! Ez a kopogás nem lehet véletlenül a hidrotőke :?: Az szokott ilyet csinálni, aztán ahogy melegszik a motor ugy halkul... Javitsatok ki ha nagy marhaságot mondtam, nem tudom, hogy az Astrákban van-e egyáltalán hidrotőke, mivel nekem még nincs astrám :) de talán tavasszal... Üdv: Madison Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Ez a kopogás nem lehet véletlenül a hidrotőke :?: Az szokott ilyet csinálni, aztán ahogy melegszik a motor ugy halkul... Javitsatok ki ha nagy marhaságot mondtam, nem tudom, hogy az Astrákban van-e egyáltalán hidrotőke, mivel nekem még nincs astrám :) de talán tavasszal... Üdv: Madison Igen, van hidrotőke. De hogy ez kopogjon menet közben, :lol: Igaz, elöl van az is, de ez inkább tényleg lengéscsillapitó lesz. 8) 8) Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
renzso Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Igen, van hidrotőke. De hogy ez kopogjon menet közben, :lol: Igaz, elöl van az is, de ez inkább tényleg lengéscsillapitó lesz. 8) 8) Üdv. vagy a szilent, vagy a gömbfej, vagy a lengőkat....... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Gyerekek, köszönöm a válaszokat ! Még egy rövid kérdés: Elbénáztam az oljtöltést ( remegett a kezem :-) , és a max fölött van az olajszint egy jó centivel. Ez mekkora probléma? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Butragueno Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Az előbbi én voltam . Üdv mindenkinek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Hi All Olyan gondom van a kocsival hogy nem igazán akar menni.Mikor elindulok valami csattan egyet a gyújtás körül és erőtlen a motor de 1-2mp múlva megindul mint a marha.mit nézzek meg először? Link to comment Megosztás: More sharing options...
renzso Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Hi All Olyan gondom van a kocsival hogy nem igazán akar menni.Mikor elindulok valami csattan egyet a gyújtás körül és erőtlen a motor de 1-2mp múlva megindul mint a marha.mit nézzek meg először? Gyerta gyertyakábel, elosztófedél. Valószínű, hogy nem megy egyik hengered hidegen, mert nedvességet kap, vagy zárlatos és áthúz. Keress egy ugyan olyan kocsit és cserélgessétek a dolgokat! Így csak azt kell megvenned ami tényleg szar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 renzso' Csont melegen is csinálja az a bajom. Gyertyát + légszűrőt igy is ugy is cserélni fogok.De nem hiszem hogy ettől megoldódna.És minden henger megy.Szvsz 3 dolog lehet sok benyát kap eszik is szépen vagy lambda szonda vagy gyújtásnál nem ok valami.C16nz-ről van szó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 "vagy a szilent, vagy a gömbfej, vagy a lengőkat....... " Vagy kormánymű, vagy toronycsapágy, vagy stabilizátorrúd, vagy rugótörés, vagy lengéscsillapító-rögzítőkupak... :) A plusz olaj nem túl hasznos, de hamar el fog égni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 C16Nz létezett hengerenkénti befecsiveLHa át akarom alakítani kb mibe fáj a dolog? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 "vagy a szilent, vagy a gömbfej, vagy a lengőkat....... " Vagy kormánymű, vagy toronycsapágy, vagy stabilizátorrúd, vagy rugótörés, vagy lengéscsillapító-rögzítőkupak... :lol: A plusz olaj nem túl hasznos, de hamar el fog égni. Vagy egymotortérben felejtett villáskulcs. :) :lol: :D :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 C16Nz létezett hengerenkénti befecsiveLHa át akarom alakítani kb mibe fáj a dolog? régi fórumon is előkerült ez a téme, igaz ott c14nz -> c14se konverziórol volt szó attól függően mennyiért lehet alkatrészt szerezni alsó hangon 150e ft jött ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Miért jó átalakítani hengerenkénti befecskendezésre? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Madison Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Miért jó átalakítani hengerenkénti befecskendezésre? Több lóerő, és több meghibásodási lehetőség :) Bocsi az OFF-ért... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ambudriver Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Üdv.Mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni! Van egy 95'-ös 1.4SE Astrám,indításkor mindig iszonyú benzin szagot érzek.Lehet ez ellen valamit tenni? Előre is kösz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Miért jó átalakítani hengerenkénti befecskendezésre? mert igy volt egy 1,6os 75 lovas atomstabil autod átalakítva meg lesz egy 1,6os 100 lovas atomstabil nyolcszelepes autod Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Szerintem legatombiztosabb a gyári. De csak szvsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Január16, 2004 Megoszt Elküldve Január16, 2004 Hi Tehát mire van szükség? Hengerfej injektor?És még? Ac bírja vagy azt is cserélni kell? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január16, 2004 Megoszt Elküldve Január16, 2004 16DA! Hengerfej kompletten szívósorral, injektorral, minden aprósággal. Aztán kábelköteg, vezérlőelektronika, ACpumpa. Azt meg nem tudom, a kipufogósor azonos-e a kettőn. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Future Elküldve Január17, 2004 Megoszt Elküldve Január17, 2004 Sziasztok!! Kérdésem csak annyi hogy van-e valakinek könnyitett lendkerék a gépében? Ha igen,akkor a tapasztalatok érdekelnének,hogy érdemes-e belevágni! Mennyivel javul töle a gépezet,stb....? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsi.tamás Elküldve Január17, 2004 Szerző Megoszt Elküldve Január17, 2004 Future Többet fog tölle forogni de viszont elveszti a nyomaték egy részét! Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Január17, 2004 Megoszt Elküldve Január17, 2004 Többet fog tölle forogni de viszont elveszti a nyomaték egy részét! magyarul lámpától-lámpáig tartó emberkedésben meg sztrítracsingolásban előny, de ha elhullott teheneket szállítasz utánfutóval az érdi lejtőn akkor rossz befektetés? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsi.tamás Elküldve Január17, 2004 Szerző Megoszt Elküldve Január17, 2004 Valahogy úgy, de nem kell ahoz húzni senkit elég egy jó kis emelkedő! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január17, 2004 Megoszt Elküldve Január17, 2004 A könnyített lendkerék témához: Vegyünk alapul egy Opel motort, melynek karakterisztikája: alsó fordulaton "pincéből húz", viszont a felsőbb tartományban elveszik ez a lendület, megtorpan. Aztán vegyünk egy másikat, mondjuk egy Honda Vtec motort, amiben lényegesen eltérőbb karakterisztika dolgozik: alsó fordulaton nyugdíjas autó, majd felül elkapja, és levágja a maxig a fordulatot. Ez azért van, mert ilyenre van tervezve a motor geometriája és vezérlése. A geometriához pedig szervesen hozzátartozik a lendkerék is, ennek szinte grammra van számolva a tömege a kívánt karakterisztikához. Opelnél nehezebb, Hondánál (a főtengellyel együtt) könnyebb. Namármost... Ha össze akarod párosítani, vagyis könnyíted a lendkereket, akkor öszvért kapsz: Alsó fordulaton nyomatékszegény lesz a jó kis Opel motorod, de ehhez még felső fordulaton is elveszti a lendületet szinte ugyanúgy, mint előtte. Arról nem is beszélve, ha pár grammal többet könnyítenek ki belőle, mint kellene, akkor cseszheted, mert meg fog őrülni a motorvezérlő komputer, ugyanis nem fogja tudni tartani az alapjáratot, és hibát fog jelezni. Más kérdés, hogy versenymotorokban mindenhol könnyítve van, oda kell is. De ne felejtsük, hogy ott a motor minden alkatrésze át van variálva a megfelelő geometria kialakításához, és a megfelelő motorvezérléssel van ellátva az adott motor. Tehát komplett átalakítással hasznos csak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts