Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Azért mert szegény ország vagyunk, és csak a gagyira telik.

Tudod itt sokminden nem azért népszerű, mert olyan frankón meg

van csinálva, hanem mert nagyon olcsó... :wink:

Az Opel sem felsőkategóriás, de azért a viszonylag szerény ára mellé

kapsz minőséget, biztonságot, és mellesleg arcpirítóan olcsóak hozzá

az alkatrészek.

Megosztás:

persze, ezzel tisztában vagyok, sőt, ékes pédája és bizonyítéka is:)

ezért nézegetek eleve ilyen autókat...

szeretnék 645Ci bmw-t, de ha nem telik rá...:)

ezért olyan kell, ami a lehető legolcsóbban eljuttat A pontból B-be, ha lehet viszonylag kényelmesen és biztonságosan, és műszaki elakadások nélkül amennyiben lehet.

Havi 500-1000 km-t mennénk csak, xal nem lehettetlen remélem.

Megosztás:

Az Astra F egy -főleg a kategóriájában- biztonságos autó. S nem csak elölről, mivel szériában dupla acélcső merevítés van az ajtókban. Szal ha ez is szempont akkor a kérdés nem kérdés: Astra :) . A suzuki lehet, hogy kevesebbet kajol valamivel, de hát ugye könnyebb is... nincs benne annyi anyag... szal nem annyira biztonságos.

Megosztás:

Na dehogy ne csak Offoljak, meg mivel olyan rendes vok :) , kimentem a kézikönyvért: Szal itt vannak a hivatalos fogyi adatok: Város / 90 /120 :

X14NZ: 8.6 / 5.4 / 6.9

C14SE: 9.1 / 5.5 / 7.1

X14XE: 8.8 / 5.2 / 6.8

Az új szabvány szerint: Városi / Nem városi / Általános:

X14NZ: 10.5 / 6.1 / 7.7

X14XE: 11.1 / 5.8 / 7.8

Ez valami elég durva városi sport üzemmód lehet, 11 lityit beleverni egy 1.4-be no de mind1. A fogyasztás úgyis nagyban függ a motor állapotától, szal inkább arra törekedj, hogy jó állapotú gépet vegyél. Vigyél magaddal szerelőt !! - mindenki azt teszi aki nem ért hozzá fullra. S ne kapkodd el, van sok, lehet válogatni. Saját fogyasztást én pl. egy két napja linkeltem be v.melyik topicba: nézz szét.

Megosztás:

nem

gondolj csak bele -> sokkal erősebb/nyomatékosabb ugyanakkora kasztnihoz

sztem a miénk többet eszik mint az SE moci...sőt sztem egy c16nz-nél is többet eszünk

Bocs Red, de tapasztalataim alapján többet kajol az 1.6-os, pár ismerősömnek olyan van. Alig 15LE a különbség (C14NZ/C16NZ), de ~1 lityi nyállal több csúszik! Én megelégedtem az 1.4-el, ez is megy 160 felett.

Megosztás:

Havi 500-1000 km-t mennénk csak, xal nem lehettetlen remélem.

Látom nagyon okosan mérlegelve a futásteljesítményt :) a Diesel kiesett :wink:

Okos gondolat!!

Szerintem, neked egy 1,4SE már sportkocsi lenne a Dákó után a 16V ecotekben pedig egy hónapig nem térnél magadhoz.

Én 1,3 Wartyogón tanultam vezertni, aztán vett a család egy 1,3 Skoda Felicia kombit és majd elsültem az első kilométereken, pedig ezt(Skodát) a 68le diesel Opel kenterbe veri mind motorban mind futóműben mind kényelemben!

Megosztás:

Eric!

Nem meggyőzni akarlak, de amikor vki azt mondta, hogy az Astra futóművek vannak kitalálva ezekre az utakra én sem hittem el. Ma már hívő vagyok :twisted:

Belső tere 1,5x akkora, mint a szuziké.

Motorilag SE (vagy Si) a jó megoldás neked, a világ végéig elmegy... 8)

Megosztás:

hát igen :)

amihez nem értek azt megkérdezem :D

ha az van, hogy 10ezer alatt nem érdemes dízelt akkor nem sokat kell gondolkodnom...

én havi 500, max 1000km-et fogom használni, az össz olyan 7500 km körül lesz.

Azért a Dacián kivül vezettem pár rendes autót is... fél évig vezettem egy suzukit, dolgoztam Ford transit-on, a szolgálati autóm fiat punto... :D

A csúcs meg tegnap volt, kipróbáltunk egy alfa romeo 166 3000cm3, V6ost az M7esen...

238at ment óra szerint

de felmérve anyagi lehetőségeinket és igyényeinket az astra pont jó lenne :D

Megosztás:

nincs, a cégnél a flotta felelős azt ajánlotta keressek egy kereskedőt aki behoz autókat, és csatlakozzak hozzá, persze fizetni kéne neki.

Állítolag olyan 50KHuf-ért vállalja, hogy elvisz, és ott rendezi a papírokat egy kereskedő. Konkrét személyt nem ismerek.

Megosztás:

nincs, a cégnél a flotta felelős azt ajánlotta keressek egy kereskedőt aki behoz autókat, és csatlakozzak hozzá, persze fizetni kéne neki.

Állítolag olyan 50KHuf-ért vállalja, hogy elvisz, és ott rendezi a papírokat egy kereskedő. Konkrét személyt nem ismerek.

Ennek azért nézz utána komolyabban, mert vannak még egyéb költségek is!

Megosztás:

?????? Egy sima magyar átírás eredetvizsga, Mozaikozás(csempézés :) ) 80ezer, a behozatal kicsit szerintem több, becsületes haszonnal dolgoznak a kupecek.

A haver hozatott magának Audit úgy hogy neten kinézte ráküldte a rokonait, ők élőben lecsekkolták, aztán valami Tatai cég trailerrel behozta és mint első tulaj a nevére adták át a kocsit egy héten belül. Szerinted ez 50e :?: ne röhögtess. Meg tudom kérdezni hétvégén a cég telefonszámát lehet náluk érdeklődni.

Nekem a legnagyobb élményem egy Lancia Thema volt a motortérben Ferrari motorral(limitált széria) kettesben ment erölködés nélkül 120-130-at, és nem mertünk feljebb váltani(mert ahogy az a 130 kijött belőle :twisted: ) igaz városban próbálgattuk.

Megosztás:

nem tudom, nem saját tapasztalatom az 50 ezres...

de, reálisnak tűnik, hisz annyit tesz, hogy elvisz a kabinban, magyarán potyautasként, ott az általam kiszemelt autót lebeszéli, adásvételi, stb , de ezt emúgy is csinálná a sajátjaira...

onnantól kezdve meg minden költség az enyém, tankolás, pályadíj stb, jövök ahogy tudok a verdámmal

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.