Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

elsőre a vint is úgy telepítettük fel hogy csak néztünk...

de megtanulható megoldható, de ha annyira könnyű lenne nem kerülne annyiba mint amennyibe hirdetik.

Azért szerintem sok rajta a lehúzás, mert végülis a programot és a keretfelszerelést egyszer kell megvenni. De az is igaz, hogy nem járnak tömegesen oda emberek, mint pl benzinkútra és nekik is meg kell élni valamiből. :blush:

Megosztás:

A szétrepesztett alsó szemet a repedés mentén síkba marják, majd össze illesztik (illesztő csappal vagy más módon) és a 2 db hajtórúd csavarral rögzítik. Ezután a két fél már csak együtt mehet további megmunkálásra, azaz az alsó szem kifúrására (előmunkálás) és a végleges méret megmunkálására (finom megmunkálás). Ebbe a felületbe illesztik a csapágyperselyeket, amiben a forgattyúscsapok forognak.

Remélem érthetően írtam le.

Figyelem ! A következökben a nyugalom megzavarására alkalmas írás következik, melyet 12 éven aluli fórumozók csak nagykorúak jelenlétében olvashatnak ! :lol:

A félreértésekelkerülése végett: a töréses technológiával készített hajtórudakat - nem hajtókart, mert az csak a bicajon van ! :blush: - a törésvonalban lézerrel bemetszik és egy feszítőszerszámmal eltörik.

Utána semmilyen felületi megmunkálás nincsen, mert ennek a technológiának pont az a lényege, hogy a tört felületek illeszkedés után nem tudnak elmozdulni egymáson.

Amit írtál előmegmunkálásokat, azokat már a törés előtt elvégzik, törés után mennek bele a csavarok aztán jön a finom megmunkálás ! :)

Kérném ezt így megjegyezeni, mert ez így korrekt!

További szép estét és eredményekben gazdag fórumozást kívánok!

Megosztás:

Sziasztok.Vettem egy 96-os Astra Caravant td-t,de nagyon lomha alig megy 110-zel.Ha elveszem tőle a gázt akkor 60-nál elkezd rángatni és 40-50 körül abbahagya. Segítsetek hogy mit kell rajta állítanom,hogy a turbót is észre lehessen rajta venni,előzni szinte nem is merek. Segítségeteket előre is köszönöm.

Megosztás:

Sziasztok.Vettem egy 96-os Astra Caravant td-t,de nagyon lomha alig megy 110-zel.Ha elveszem tőle a gázt akkor 60-nál elkezd rángatni és 40-50 körül abbahagya. Segítsetek hogy mit kell rajta állítanom,hogy a turbót is észre lehessen rajta venni,előzni szinte nem is merek. Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdvözlet!

Lehet csak el van lustulva mint a fene (nagypapis kalapos vezetési tempók miatt). Ötödik sebességben meg ne akarj 50-60-nal menni, az én benyásom is rinyál érte. :D Városban szigorúan négyesben kéretik hajtani. Úgy tudom, hogy az 1.7TD-ben lévő turbótól sokat nem kell várni. Amúgy próbáld meg, hogy üzem melegen meghajtod párszor (kikormolás :D), így elmúlik a lustasága és talán erőre kap. :blush: Persze ha ez a baja. :lol: Nem nagyon értek dízelhez, de talán még a gázolajszűrőt érdemes megnézni avagy cserélni. Szokás némelyik "majdnem embernek" akkor cserélni, mikor már megadta magát.

De majd jönnek a dízeles cartársak oszt mondják majd az okosat. :D Egyébként ajánlottabb motorproblémával az Astra 1.7d topicba írnod. :D

Szerk: ja és jó ha kiírod alárírásba az autód évjáratát és motorkódját, sokat segít a hiba felismerésében a fórumozóknak valamint nem kell felesleges kérdésként feltenni. Forgalmiban a motorszám első 4-5-6 karaktere. Pl: x17dtl, 17dr stb. :)

Megosztás:

Figyelem ! A következökben a nyugalom megzavarására alkalmas írás következik, melyet 12 éven aluli fórumozók csak nagykorúak jelenlétében olvashatnak ! :lol:

A félreértésekelkerülése végett: a töréses technológiával készített hajtórudakat - nem hajtókart, mert az csak a bicajon van ! :blush: - a törésvonalban lézerrel bemetszik és egy feszítőszerszámmal eltörik.

Utána semmilyen felületi megmunkálás nincsen, mert ennek a technológiának pont az a lényege, hogy a tört felületek illeszkedés után nem tudnak elmozdulni egymáson.

Amit írtál előmegmunkálásokat, azokat már a törés előtt elvégzik, törés után mennek bele a csavarok aztán jön a finom megmunkálás ! :)

Kérném ezt így megjegyezeni, mert ez így korrekt!

További szép estét és eredményekben gazdag fórumozást kívánok!

nem beszólok DE!!!

Te is másról beszélsz meg EPK is

te ezt a lézres törős dolgot írtad le, és már érti mindenki, hogy a megmunkálásokat miért akkor meg hogy...

EPK pedig a hagyományosat, ahol igenis úgy van megcsinálva, ahogy ő leírta :D

Megosztás:

Sziasztok.Vettem egy 96-os Astra Caravant td-t,de nagyon lomha alig megy 110-zel. Ha elveszem tőle a gázt akkor 60-nál elkezd rángatni és 40-50 körül abba hagyja. Segítsetek hogy mit kell rajta állítanom, hogy a turbót is észre lehessen rajta venni, előzni szinte nem is merek. Segítségeteket előre is köszönöm.

Nos először is ajánlanám (saját tapasztalatból), hogy keress fel egy jó adagolóst aki beállítja mert valszeg el van véve tőle a kaja, utána pedig egy jó autószerelőt aki a vezérlést is pontosra beállítja és megnézi nincsenek-e problémák a szelepszárakkal, stb -persze ha nem értesz hozzá (mint pl én). Mindezt csak azért mondom mert az enyémben bizony elég érdekes dolgok vannak és mindazt a saját szememmel láttam -hadd ne soroljam... :blush:

Megosztás:

Na nekem is elkezdte. Mármint a 2-3 hengerrel indulást. Gyertyákat kivettem, de nem tűntek vészesnek ezért le gyöngyfújtam, beállítottam a hézagot és vissza. Ekkor megint csak 3 hengerrel akart indulni. Ekkor elővettem a vizes virágpermetezőt ráfújtam a kábelekre majd lekapcsoltam a villanyt, és láss csodát a 9hónapja vett champion gyertyakábeleim bizony szikráznak ott ahol hozzáérnek a hengerfejhez.

Akor sajnáltam a pénzt a gyárira....így jártam.

Elővettem a gyárit ami még a champion előtt volt benne. Az egy BERU Germany 0 890 300 016 feliratú kábel volt.

Most amit gyárinak árulnak az milyen gyártmány? Kinézetre a bosch drágábbik fajtája (56eFt) és a Facet márkájú (36eFt) hasonlít a korábban benne lévő berura.

Megkérdeztem egy-két helyen. Gyári 65eFt körül van de sehol nem tartanak mert drága és senki nem viszi, így csak rendelésre.

Gyári ident 22570(csergőnél) utángyártott 7500, de ez utóbbi inkább elfeljtem.

Na most ha nem gyári akkor mi a legközelebbi jó választás?

Megosztás:

Én ilyet raktam a most a corsába,semmi gond nincs vele,van rajta egy védő gégecső,azt kell a megfelelő helyre felhúzni és nem lesz gond.

Majd egy év mulva meglátjuk... én is azt hittem, hogy bírja, de mégsem :blush:

A bosch katalogus kétfajtát ajánl a motoromhoz:

0 986 357 234 (56526Ft)

0 986 356 778 (16338Ft)

most mi a különbség?

Megosztás:

Üdvözlet!

Lehet csak el van lustulva mint a fene (nagypapis kalapos vezetési tempók miatt). Ötödik sebességben meg ne akarj 50-60-nal menni, az én benyásom is rinyál érte. :D Városban szigorúan négyesben kéretik hajtani. Úgy tudom, hogy az 1.7TD-ben lévő turbótól sokat nem kell várni. Amúgy próbáld meg, hogy üzem melegen meghajtod párszor (kikormolás :D), így elmúlik a lustasága és talán erőre kap. :blush: Persze ha ez a baja. :lol: Nem nagyon értek dízelhez, de talán még a gázolajszűrőt érdemes megnézni avagy cserélni. Szokás némelyik "majdnem embernek" akkor cserélni, mikor már megadta magát.

De majd jönnek a dízeles cartársak oszt mondják majd az okosat. :D Egyébként ajánlottabb motorproblémával az Astra 1.7d topicba írnod. :D

Szerk: ja és jó ha kiírod alárírásba az autód évjáratát és motorkódját, sokat segít a hiba felismerésében a fórumozóknak valamint nem kell felesleges kérdésként feltenni. Forgalmiban a motorszám első 4-5-6 karaktere. Pl: x17dtl, 17dr stb. :)

Az a baj,hogy nem csak 5-dikbe de 4-dikbe is ugyanazt csinálja szüröket már mindet kicseréltem nem nagy volt a javulás.

Megosztás:

Végülis igaz, ha csak egy szimpla memóriachip. De írtam, hogy általában, léteznek olyanok, amik kibírják. :blush: De pölö ami olyan chip, hogy először fel kell élednie, hogy írni lehessen rá, tehát mint egy számítógép alaplapi BIOS chipnek, akkor bizony nem szeretik az írás közbeni áramszünetet. :lol:

Mint flash memória, abszolút érzéketlen a tápelvételre, ettől még nem fog megmurdálni egyik sem.

Az alaplapokban ott a gond, hogy a SW saját magát frissíti a flashben, és ha közben elveszed alóla a

delejt, akkor se a régi, se az új sw nem lesz működőképes, ugyanis a boot-vezérlő chip ebből a flashből

szedi a működtető sw-ét. Remélem érthető voltam :)

Ezeknek a motorvezérlő csippek programozásának tényleg ekkora feneket kell keríteni? Ez ennyire nehéz dolog lenne, vagy csak ahogy Gabi mondta, egy megfelelő progi és gondolom egy teljesítmény mérő pad kell?!

Nem egyszerű az, hidd el. :D

Ahány típusú autó, annyiféle megoldás... mindegyik fajta vezérlőnek különböző táblái, beállítható paraméterei vannak,

amit a speckó tuner programnak ismernie kell. És akkor még nem árt a motorok működésének alapos fizikai-kémiai

ismerete sem, valamint az éppen aktuális motor pontos paramétereinek ismerete, hogy a befecskendezési és előgyújtási

táblákat franyán be tudd lőni :D

Megosztás:

semi tipp?

Szóval gyárit mindenki csak rendelésre és 65eft-tól

Ezek között variálok:

Facet 30eFt

beru 57eFt

Beru szimpatikus, különösen hogy a több mint 10 évet kibírt gyárira is a beru germany felirat van felirva.

Ja és ajánlottak 10-ért kisipari szerelt kábelt "nagyon jó minőségű, viszik mint a cukrot" felszólítással :blush: :lol:

Megosztás:

semi tipp?

Ezek között variálok:

Facet 30eFt

beru 57eFt

Beru szimpatikus, különösen hogy a több mint 10 évet kibírt gyárira is a beru germany felirat van felirva.

Ja és ajánlottak 10-ért kisipari szerelt kábelt "nagyon jó minőségű, viszik mint a cukrot" felszólítással :blush: :lol:

őőő 10 évet lehet már nem kell kibírnia.

bár úgy legyen :)

a kisipari dolgokról vannak jó illetve rossz tapasztalataink mindenkinek, rizikós az tuti, de lehet jobban beválik mint a gyári bár :S

Megosztás:

semi tipp?

Ezek között variálok:

Facet 30eFt

beru 57eFt

Ja és ajánlottak 10-ért kisipari szerelt kábelt "nagyon jó minőségű, viszik mint a cukrot" felszólítással :lol: :)

Nekem a Facet-ről negatív tapasztalataim vannak, igaz tolatólámpa kapcsolónál. :blush:

Megosztás:

semi tipp?

Ezek között variálok:

Facet 30eFt

beru 57eFt

Facet dolgokkal már sok baj volt... jeladók, kapcsolók mind szarok belőle... nem hiszem hogy pont ez jó lenne :lol:

Kiba drága az a beru... nézd már meg, nincs-e más cikkszámon olcsóbbé... :) C16XE-X14XE-X16XE-X16XEL mind ugyanolyan elvileg :blush:

Megosztás:

Facet dolgokkal már sok baj volt... jeladók, kapcsolók mind szarok belőle... nem hiszem hogy pont ez jó lenne :)

Kiba drága az a beru... nézd már meg, nincs-e más cikkszámon olcsóbbé... :D C16XE-X14XE-X16XE-X16XEL mind ugyanolyan elvileg :blush:

Eleve nehezen találtam beru-t forgalmazót. Indit trade ahol kérdeztem. Egy készlet van (beru net katalogus szerint is) az én automhoz és az ennyi.

A gyári a csergőben 65! Ehhez képest olcsó :lol: (csak hát ők sem tartanak raktáron)

Ha van tipped honnan tudnék beszerezni olcsóbban vagy olyat ami szerinted még elfogadható minőség azt megköszönném.

Esetleg ident a csergőből 22570-ért? Arról mi a véleményed/véleményetek.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.