zotya975 Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 Nem láttam még hf nélkül ilyen motort (kivéve wareszt). Tessék.: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 Kössze! :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 Szia Zotya! Milyen ismerős képek, nekem erről az SE program jut eszembe, csak akkor én nem fotografáltam a mozzanatokat sajna, mert annyira izgultam, hogy csak mozgó kép lett volna belőle :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 Kérdés. Ha a hengerfej leszedődik a blokkról akkor ugye a hűtővíznek is le kell jönnie? :blush: Nem láttam még hf nélkül ilyen motort (kivéve wareszt). Szia Sanci! Nekem ugyan az a lötty ment vissza bele amikor bontották a mocit és szerintem semmi baja nem volt, bár csak a hf jött le nekem, ha teljes generál van akkor biztos más a gyerek fekvése! Mondjuk ártani biztos nem árt ha időnként frissül a cucc benne! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 Szia Zotya! Milyen ismerős képek, nekem erről az SE program jut eszembe, csak akkor én nem fotografáltam a mozzanatokat sajna, mert annyira izgultam, hogy csak mozgó kép lett volna belőle :lol: én végig dokumentáltam :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 Szia Zotya! Milyen ismerős képek, nekem erről az SE program jut eszembe, csak akkor én nem fotografáltam a mozzanatokat sajna, mert annyira izgultam, hogy csak mozgó kép lett volna belőle :lol: Hát lehetett volna az is, de nekem vez.szíj szakadás alkalmából volt szétszedve a kocsi. Akkor biztattak többen is, hogy most lenne legalkalmasabb az SE-sítés, de persze pont akkor nem volt pénzem rá. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 A kocsimban világít a "Motor vezérlés üzemzavar" lámpicsek motorindítás után is. Amikor beindítottuk a venti nem volt rádugva ( csatlakozó kompatibilitási probléma miatt ) lehetséges hogy azért világít? Ha nem akkor hogyan lehet kideríteni miért? :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 A kocsimban világít a "Motor vezérlés üzemzavar" lámpicsek motorindítás után is. Amikor beindítottuk a venti nem volt rádugva ( csatlakozó kompatibilitási probléma miatt ) lehetséges hogy azért világít? Ha nem akkor hogyan lehet kideríteni miért? :blush: Szerintem azt nem érzékeli a rendszer, hogy rá van e dugva a venti, avagy üzemel-e. Villogtasd ki szerintem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február21, 2009 Megoszt Elküldve Február21, 2009 Drága... a hf komplett felújítás Szurominál 25e ft :blush: Ha passzentos a dugó, akkor nem kell hozzányúlni a blokkhoz. Ha valamelyik állásban kotyog kicsit (álltalában középen), akkor teljes generál. Neked azért, mert az injektor felette van, és folyamatosan mossa a szutykot a benya :lol: aha de alatta is tiszta :) és láttam már ilyenből olyat ami ettől sokkal koszosabb volt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február21, 2009 Megoszt Elküldve Február21, 2009 Szerintem azt nem érzékeli a rendszer, hogy rá van e dugva a venti, avagy üzemel-e. Villogtasd ki szerintem. :blush: tuti nem enyémen nem jelezte ki Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február21, 2009 Megoszt Elküldve Február21, 2009 IDÉZET(Novyy @ 2009-02-20 - 10:47) * nekem még nincs szűrő, de nekem is fémtiszta, hála a metabondnak sleep.gif Neked azért, mert az injektor felette van, és folyamatosan mossa a szutykot a benya :blush: Szerintem Novynak is a pillangószelep előtt van a kartergáz bevezetése, legalábbis a 18-as vastag gumicső. A vékonyabb, a 6-os, az valóban lemegy az injektor alá. http://kepfeltoltes.hu/090221/RIMG2305_www...ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Szerintem Novynak is a pillangószelep előtt van a kartergáz bevezetése, legalábbis a 18-as vastag gumicső. A vékonyabb, a 6-os, az valóban lemegy az injektor alá. http://kepfeltoltes.hu/090221/RIMG2305_www...ltoltes.hu_.jpg Igy van, úgy tudom, neki is NZ-je van. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Igy van, úgy tudom, neki is NZ-je van. :blush: pontosan, de Gabi nem ezt vonta kétségbe, hanem azt mondta, hogy az injektor a fszelep felett van, és arra permetezi a benyát, ezért állandóan pucolja. ez pl a hengerenkéntiseknél nem így van, és azok könyebben koszolódnak emiatt is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 pontosan, de Gabi nem ezt vonta kétségbe, hanem azt mondta, hogy az injektor a fszelep felett van, és arra permetezi a benyát, ezért állandóan pucolja. ez pl a hengerenkéntiseknél nem így van, és azok könyebben koszolódnak emiatt is. De ha szűrnéd a kartergázt, akkor nem koszolná össze a szelepet, és nem kéne mit mosni. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 De ha szűrnéd a kartergázt, akkor nem koszolná össze a szelepet, és nem kéne mit mosni. :blush: majd fogom, ha eccer eljotok odáig :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 ...Ha nagyon-nagyon eszi, akkor nincs más hátra, motorgenerál. :)... ...A generál azt jelenti, hogy új dugók, új gyűrűk, új csapágyak, új szimmeringek, és ha ezek megvannak, akkor elviszed a gépműhelybe, ahol fúrják-marrják, majd fűzik a blokkot és a főtengelyt.... ...Az olajfogyasztás más téma, az már tényleg generálos állapot.... ...akkor inkább vegyél fel egy kis hitelt, aztán generál :blush:.... ... ahhoz mindenképpen kell gépmunka, mert a gyári méret már kicsi hozzá, a túlmérethez meg biztos kell faragni. ...Ha valamelyik állásban kotyog kicsit (álltalában középen), akkor teljes generál. Gabi, Te kapsz pénzt a különböző gépműhelyektől a reklámért? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
laja Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 ismét egy kérdéssel fordulnék hozzátok:) x16szr motorom cseréjénél ajánlatos váltóval együt kiemelni vagy váltoról lecsatlakozva is kilehet a motort? szerintem úgy gyorsabb lenne a manőver és egyszerübb is feltéve ha kivitelezhető? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 ismét egy kérdéssel fordulnék hozzátok:) x16szr motorom cseréjénél ajánlatos váltóval együt kiemelni vagy váltoról lecsatlakozva is kilehet a motort? szerintem úgy gyorsabb lenne a manőver és egyszerübb is feltéve ha kivitelezhető? Működik külön is, de sokkal nagyobb szívás, mint egyben kivenni és kint szerelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Működik külön is, de sokkal nagyobb szívás, mint egyben kivenni és kint szerelni. Mondod ezt te,aki szerint a corsából nem jön ki az 1.6 egyben...aztán mégis kijött,addig forgattuk! :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 Mondod ezt te,aki szerint a corsából nem jön ki az 1.6 egyben...aztán mégis kijött,addig forgattuk! :) ...me b@sztátok neki :blush: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február22, 2009 Megoszt Elküldve Február22, 2009 ...me b@sztátok neki :blush: :lol: :) :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február23, 2009 Megoszt Elküldve Február23, 2009 Szerintem Novynak is a pillangószelep előtt van a kartergáz bevezetése, legalábbis a 18-as vastag gumicső. A vékonyabb, a 6-os, az valóban lemegy az injektor alá. Tök mindegy hol van bevezetve, a benya mossa folyamatosan a folytószelepházat, tehát nem tud lerakódni semmi. Gabi, Te kapsz pénzt a különböző gépműhelyektől a reklámért? :D Nem :blush: Pedig... :lol: :) Generálra érett motornál tudatosítom csak a minimális szopás irányát :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Demó Elküldve Február23, 2009 Megoszt Elküldve Február23, 2009 Nem :blush: Pedig... :lol: :) Generálra érett motornál tudatosítom csak a minimális szopás irányát :D Amíg nem mondanak kompresszió értékeket az emberek, addig miért ajánlasz motorgenerált? Biztos vagyok benne, hogy sok esetben olcsóbban és egyszerűbben meg lehet úszni a dolgot. Nekem is volt már szerencsém C20XE-hez, ami 600km-re megevett 1 liter olajat, füstölt is rendesen menet közben, mégse kellett generálozni. Elég csúnya is lenne egy minden hengeren egyenletesen 14bar felett nyomó motort megfúrni. Szelepszárszimering csere megoldotta a problémát, persze akkor már a hengerfej teljesen rendbe lett téve, mert ugye nem olyan nagy összeg az se. Az is teljesen normális, hogy hordósra kopnak a furatok, de amiatt is csak akkor fúrnék meg motort, ha már kicsi a kompressziója. Amíg az rendben van, én tuti nem nyúlnék blokkhoz. Egyébként az is teljesen normális, hogy lötyögnek valamennyire a dugattyúk a hüvelyben, mert általában nem üzemmelegen szedik szét és ellenőrzik ezeket a dolgokat. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
donpepe Elküldve Február23, 2009 Megoszt Elküldve Február23, 2009 Sziasztok! Valaki le tudná irni mi a különbség az 1.6 16v és a 1.6Si motor között. érdekes mert mind a kettő 101LE-s. tudom hogy DOHC -vezérlésü a 1.6 16V az Si meg (S)OHC, igazából ez se mond semmit nem vagyok egy nagy autosszaki... Az SI = soros 8 henger? Azt ugye jól tudom a G astra-kban (és a tigra A -ban) ugyanszintén ugyanez a 1.6V motor van? előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Február23, 2009 Megoszt Elküldve Február23, 2009 Sziasztok! Valaki le tudná irni mi a különbség az 1.6 16v és a 1.6Si motor között. érdekes mert mind a kettő 101LE-s. tudom hogy DOHC -vezérlésü a 1.6 16V az Si meg (S)OHC, igazából ez se mond semmit nem vagyok egy nagy autosszaki... Azt ugye jól tudom a G astra-kban (és a tigra A -ban) ugyanszintén a 1.6V motor van? előre is köszi. 1,6 16V 16 szelepes, két vezérműtengely(dohc) vezérli, 1,6 SI 8 szelepes, egy vezérműtengely(sohc) vezérli. Teljesen más a szívósor, a hengerfej és a dugók kialakítása is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts