Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

igen a lengokar szilent az mar annyira csattog hogy tok ciki mikor halljak a szomszed utcaban is hogy megerkeztem (macskako van :) )

amugy azert gondoltam hogy valami motorikus dolog lehet a nyikorgas mert csak akkor hallani ha nyomom a gazt...

De amugy nem allando, most fel oraja mentem egy kort es nem hallottam.

feszito gorgo nem tud nyikorogni/csorogni?

jaja. dehogynem. meg a diaviás ékszijfeszitő. meg az ékszij. mivel diavia klímád van.

az viszont nemjó, mert ha elaszakad az ékszij, akkor feltekerheti a főtengely,és elszakad a vezérmüszij.

Megosztás:

jaja. dehogynem. meg a diaviás ékszijfeszitő. meg az ékszij. mivel diavia klímád van.

az viszont nemjó, mert ha elaszakad az ékszij, akkor feltekerheti a főtengely,és elszakad a vezérmüszij.

Klimanak van kulon ekszij vagy hogy van ez? (láma vagyok tudom) :)

Ezt alkalmasint hol erdemes megnezetni?

Diavia szervizben?

Megosztás:

Help!

Van egy gumicsô, ami a szelepház-fedelet köti össze a szivócsôvel (a légtömegmérô után csatlakozik bele.)

Ez borszató hasonlatosságot mutat egy szitával, nevezetesen csupa lyuk... Lehet ebbôl vmi gáz? Teljcsökk, rángatás, etc.?

Thx, Gyurka

Megosztás:

Sziasztok!

1.4 SE Astra Caravan autóm van. Motorikusan van egy kis probléma vele:

nem megy, lusta, sok a fogyasztás, két nap állás után traktor hangja van. Schillernél nem találtak semmit, XV. ker.-ben van egy szaki (Patyi László), de ő sem talált semmit, a lambda szonda is elég gyorsan reagál, úgyhogy tanácstalan vagyok.

Segítsetek!

Megosztás:

Klimanak van kulon ekszij vagy hogy van ez? (láma vagyok tudom) :)

Ezt alkalmasint hol erdemes megnezetni?

Diavia szervizben?

Hi nekem is volt ilyen csattogó hangom és a halálba kergetett ,minden kis gödörnél és gázadáskor beugatott. Nekem csak akkor csinálta mikor bemelegedett a moci üzemi hőre. A kipufogónál, a szívósor után van egy tömítés azt cseréltem ki, és elmúlt az a hülye csattogás.

Megosztás:

Sziasztok

Van egy 1.6 16v 1996 astrám. Nemrégen elkezdett kigyuladni a motorhiba jelző narancssárga lámpa. De ne ég folyamatosan hanem a tapasztalat azt mutatja hogy ha eléri a vizhőfok a 90C-ot és ha odalépek neki akkor kigyulad, és ha felgyorsultam és már nem nyomom neki akkor lassan kialszik. A motoral nincs semmi gondom csak a fogyasztás növekedett meg 10L köré az meg egy kicsit sok. Még nem voltam a hibát kiolvastatni elöszöt tikteket szerettelek volna megkérdezni. A választ elöre is köszönöm.

Megosztás:

Sziasztok

Van egy 1.6 16v 1996 astrám. Nemrégen elkezdett kigyuladni a motorhiba jelző narancssárga lámpa. De ne ég folyamatosan hanem a tapasztalat azt mutatja hogy ha eléri a vizhőfok a 90C-ot és ha odalépek neki akkor kigyulad, és ha felgyorsultam és már nem nyomom neki akkor lassan kialszik. A motoral nincs semmi gondom csak a fogyasztás növekedett meg 10L köré az meg egy kicsit sok. Még nem voltam a hibát kiolvastatni elöszöt tikteket szerettelek volna megkérdezni. A választ elöre is köszönöm.

Ilyen gondom nekem is van, indítás után néhány másodpeccel kigyullad, aztán néha kialszik pár másodpercre, aztán ismét világít. Kíváncsi vagyok, neked mi lesz az eredmény.

Megosztás:

Nemrég írta Fehérgsi, hogy újra gondja van a hengerfejjel.

Mi van, ha ez ember huzamosabb ideig úgy jár vele?

Mert én egy hónapig is jártam olajozódó vízzel mire elvittem megcsináltatni, és semmi baja sem volt tőle. Gondolom az előző tulaj is járt vele így már egy ideje...

Megosztás:

Nemrég írta Fehérgsi, hogy újra gondja van a hengerfejjel.

Mi van, ha ez ember huzamosabb ideig úgy jár vele?

Mert én egy hónapig is jártam olajozódó vízzel mire elvittem megcsináltatni, és semmi baja sem volt tőle. Gondolom az előző tulaj is járt vele így már egy ideje...

Addig lehet vele járni mig el nem pukkan egy gumicső vagy a hütő mondja fel az szolgálatot.Estetleg ha 2 hetente mosod a rendszert.(hűtő, kiegyenlítőtart.,gumicsövek)

Megosztás:

Addig lehet vele járni mig el nem pukkan egy gumicső vagy a hütő mondja fel az szolgálatot.Estetleg ha 2 hetente mosod a rendszert.(hűtő, kiegyenlítőtart.,gumicsövek)

vagymég ami gáz:

ha az égéstérbe bemegy a viz, akkor a dugattyu tetejét és a henger falát mossa a viz.

igy az olajat lemossa ahenger faláról, é és a dugattyu sokkal hamarabb elkopik.

illetve a ha a viz belemegy az olajba akkor nincs kenés se, igy a csapágyak köszönnek el hamarosan.

ha az olaj belemegy a hutőrendszerbe elolajosodik, ill. eldugulgat a hütő és a vizjáratok, és nem lesz kellő hütése a motornak többet....

Megosztás:

Hali!

Lenne egy kérdésem :) Nincs vkinek vmi leírása,hogy hogyan tudnám az alapjárati motort kitisztítani? Illetve mit kell szétszedni,hogy hozzáférjek?!

Minden infó érdekel......

Jah..hátsó ablaktőrlő motor......sokáig nem használtam és beállt.Lehet tisztítani vhogy? Vagy csere?

Megosztás:

....Lenne egy kérdésem :) Nincs vkinek vmi leírása,hogy hogyan tudnám az alapjárati motort kitisztítani? Illetve mit kell szétszedni,hogy hozzáférjek?! Minden infó érdekel....

Emlékeim szerint, a mi kocsink alapjáratmotorját féktisztító spray segítségével sikerült kitisztítani Ákosnak /jelen esetben Marky-ról van szó -/.

Megosztás:

....Aham....értem. Köszönöm a segítséget picit később nekiugrom :)....

Jó alaposan befújkálod, megvárod amíg kicsorog belőle a lev. Ha nagyon mocskos anyag jön ki belőle, akkor megismétled a fújkálást. Majd szépen kicsöpögteted, átfújkálod, de már a tüdőd kapacítását igénybevéve :wink: Hagyod száradni, oszt visszarakod :D

Szemlélődéseimet felidézve, szerintem így kell csinálni, ám a tévedés jogát fenntartom, mert nem vagyok autószerelő :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.