zotya975 Elküldve December21, 2008 Megoszt Elküldve December21, 2008 Helló! kétszer is megnéztük, egy dróttal összekötöttük a csatlakozótt ott ahol kell, gyújtás ráadtuk és nem világított/villogott. Ha kivettük a drótot akkor meg világított ahogy kell. Hát akkor passz, én még nem próbáltam, de itt sokan csinálták már többször is. Igy próbáltad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December21, 2008 Megoszt Elküldve December21, 2008 Helló! kétszer is megnéztük, egy dróttal összekötöttük a csatlakozótt ott ahol kell, gyújtás ráadtuk és nem világított/villogott. Ha kivettük a drótot akkor meg világított ahogy kell. Van olyan vezérlő, ami nem villog semmit, ha nincs hiba, úgyhogy akkor sztem nem tárolt semmit :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mazsi26 Elküldve December21, 2008 Megoszt Elküldve December21, 2008 Hát akkor passz, én még nem próbáltam, de itt sokan csinálták már többször is. Igy próbáltad? Végülis így próbáltam. De nekem több lyuk(16) van a csatlakozón. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mazsi26 Elküldve December21, 2008 Megoszt Elküldve December21, 2008 Van olyan vezérlő, ami nem villog semmit, ha nincs hiba, úgyhogy akkor sztem nem tárolt semmit :rolleyes: Akkor lehet nekem olyan vezérlőm van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December21, 2008 Megoszt Elküldve December21, 2008 Végülis így próbáltam. De nekem több lyuk(16) van a csatlakozón. Ugye ott nem a fölső kettőbe dugtad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mazsi26 Elküldve December21, 2008 Megoszt Elküldve December21, 2008 Ugye ott nem a fölső kettőbe dugtad? Dehogy! Azért utána néztem a dolgoknak, találtam egy olyan képet amin ugyan olyan csati van mint az enyémbe, és azon a képen rajta volt hogy melyiket(5 és 6) kell összekötni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December21, 2008 Megoszt Elküldve December21, 2008 egyik se 7éves kocsi, moci se rossz de az 1.4esek mind igy vannak c14nz 5ben vmivel lassabban megy, mint 4ben ezt már mások is irták. nekem 4be óra szerint 175 volt, aztán visszaesett 165re kb mikor felraktam 5be és onnét nem is akart fentebb menni Akkor te enyhe emelkedőn mentél, vagy szembeszélben. Nekem a C14NZ motoros 5 ajtósom Magyarországon 4.-ben nemigen ment 160 fölé, aztán még elgyorsult 170-175 -ig ötödikben (óra szerint). Német autópályán egésznapos padlógázas hajtásoknál síkon 180-185 között lehetett tartani. Így jöttem egyszer Donqerke-ből (a Britt csatorna partjáról, ahol a szövetségesek partra szálltak a II. világháborúban) Budapestre 16 óra alatt, egyedül vezetve ami 1596 km. Csak enni, tankolni és kétszer 20 percre aludni álltam meg. Képzeld el, ha végig 1600 km-t negyedikben kellett volna hajtanom, hogy haza érjek! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December21, 2008 Megoszt Elküldve December21, 2008 akkor szerintem más váltód volt, meg olvas vissza :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December21, 2008 Megoszt Elküldve December21, 2008 akkor szerintem más váltód volt, meg olvas vissza :rolleyes: Nem buherálás volt. Szentgotthárdi Astra, újkorától nálam. Nekem nem kell visszaolvasni ezért. Lehet, hogy Neked van más váltód! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December21, 2008 Megoszt Elküldve December21, 2008 de olvass már vissza :rolleyes: többen is írták, hogy azt tapasztalták, amit én. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December21, 2008 Megoszt Elküldve December21, 2008 de olvass már vissza :rolleyes: többen is írták, hogy azt tapasztalták, amit én. Erre írtam azt, hogy: "Akkor te enyhe emelkedőn mentél, vagy szembeszélben.". Van ilyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December21, 2008 Megoszt Elküldve December21, 2008 akkor a többiek is mind enyhe emelkedőn mentek? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December21, 2008 Megoszt Elküldve December21, 2008 akkor a többiek is mind enyhe emelkedőn mentek? :rolleyes: Az is lehet. De az is, hogy a motorjuk nem igazán van jó erőben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December22, 2008 Megoszt Elküldve December22, 2008 Nekem is feelmegy 160 fölé 5.-ben, sík úton. Mondjuk a legkissebb emelkedőt is "meglája". :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December22, 2008 Megoszt Elküldve December22, 2008 ...Neked van más váltód! Mint az oviban. :rolleyes: C/X14NZ-t millió váltóval szereltek gyárilag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December22, 2008 Megoszt Elküldve December22, 2008 Nem végről volt szó, hanem hogy 4-ben vagy 5-ben megy-e többet. És az nem a vége? :rolleyes: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December22, 2008 Megoszt Elküldve December22, 2008 És az nem a vége? :rolleyes: :) Most kötözködsz? :) Nem az elméleti végre gondoltál az előbb? Mindegy, egy F13CR 3.94-es véggel igaz már elég rövid, de 6000-nél csak 147-et megy 4-ben (3.74-el 155, erre is igaz lehet), innen még simán gyorsíthat 5ben, de a 6000-nél lévő 185-ös véget (én erre gondoltam) egy C14NZ nem fogja elérni. Ettől függetlenül 5ben többet fog menni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December22, 2008 Megoszt Elküldve December22, 2008 Ettől függetlenül 5ben többet fog menni. Már amelyikben van hozzá elég erő. :rolleyes: Egyébként a gyakorlati végre gondoltam, tehát ha kitaposod a trepnit, mennyit fog menni :) Jó példa a régi swift 1.3 8v, az is negyedikben tudta elérni a végét csak... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December22, 2008 Megoszt Elküldve December22, 2008 Már amelyikben van hozzá elég erő. :rolleyes: Egyébként a gyakorlati végre gondoltam, tehát ha kitaposod a trepnit, mennyit fog menni :) C14NZ, a fenti felállással tuti mert 160 a vége és 5ben nem hiszem hogy ne tudna 147ről még menni. Jó példa a régi swift 1.3 8v, az is negyedikben tudta elérni a végét csak... :) Kétségtelen, hogy vannak ilyen autók is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December22, 2008 Megoszt Elküldve December22, 2008 C14NZ, a fenti felállással tuti mert 160 a vége és 5ben nem hiszem hogy ne tudna 147ről még menni. Kétségtelen, hogy vannak ilyen autók is. De mint te is mondtad, C14NZ mellé elég sokféle váltót raktak. Pl nekem két 4.18-as végáttételem is származik ilyen motor mellőli váltóból, nevesen F13W4.18-ak voltak :rolleyes: Suzinak ez a motorja erősebb, mint a C14NZ :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December22, 2008 Megoszt Elküldve December22, 2008 Suzinak ez a motorja erősebb, mint a C14NZ :) Ilyet beírni az Opel fórumra?! Távozz tőlem! :rolleyes: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December22, 2008 Megoszt Elküldve December22, 2008 De mint te is mondtad, C14NZ mellé elég sokféle váltót raktak. Pl nekem két 4.18-as végáttételem is származik ilyen motor mellőli váltóból, nevesen F13W4.18-ak voltak :) Így van. És akkor körbe is értünk, mert azt mondtam hogy csak az áttételektől függ. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December22, 2008 Megoszt Elküldve December22, 2008 De mint te is mondtad, C14NZ mellé elég sokféle váltót raktak... Bocsi, hogy belebeszélek a nagyok dolgába, de C14NZ-s Astrába tudomásom és az Opelinfos.de szerint csak 4.18-as végű váltót tettek F10-ből és F13-ból is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December22, 2008 Megoszt Elküldve December22, 2008 Ilyet beírni az Opel fórumra?! Távozz tőlem! :) :) Sokmindent el lehet mondani a japó gépekről,de ők már akkor tudtak euro 3-as motort 16 szeleppel és egy vezérműtengellyel,amikor az opel ezen még csak agyalt és nem is sikerült nekik csak a csodás AGR-rel! :rolleyes: Annak a fejéhez csapkodnám,aki kitalálta. Szal motorikusan és hajtásban ne szóld le azokat a vasakat,az már más tészta belül és kivül micsoda papírmasé gépek. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December22, 2008 Megoszt Elküldve December22, 2008 Sokmindent el lehet mondani a japó gépekről,de ők már akkor tudtak euro 3-as motort 16 szeleppel és egy vezérműtengellyel,amikor az opel ezen még csak agyalt és nem is sikerült nekik csak a csodás AGR-rel! :rolleyes: Annak a fejéhez csapkodnám,aki kitalálta. Szal motorikusan és hajtásban ne szóld le azokat a vasakat,az már más tészta belül és kivül micsoda papírmasé gépek. :) Ez igaz..motorikusan jobbak a japánok de mindent összevetve már nem feltétlen. Én imádom hogy nem minden az a klasszikus japó műanyag, pl a műszerfal is milyen kellemes, puha és nem is zörög. Meg ott az az idióta kvarcóra az összes japánban, amit még mindig nem értek meg. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts