Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Helló! kétszer is megnéztük, egy dróttal összekötöttük a csatlakozótt ott ahol kell, gyújtás ráadtuk és nem világított/villogott. Ha kivettük a drótot akkor meg világított ahogy kell.

Hát akkor passz, én még nem próbáltam, de itt sokan csinálták már többször is. Igy próbáltad?

Megosztás:

Helló! kétszer is megnéztük, egy dróttal összekötöttük a csatlakozótt ott ahol kell, gyújtás ráadtuk és nem világított/villogott. Ha kivettük a drótot akkor meg világított ahogy kell.

Van olyan vezérlő, ami nem villog semmit, ha nincs hiba, úgyhogy akkor sztem nem tárolt semmit :rolleyes:

Megosztás:

egyik se

7éves kocsi, moci se rossz

de az 1.4esek mind igy vannak

c14nz

5ben vmivel lassabban megy, mint 4ben

ezt már mások is irták.

nekem 4be óra szerint 175 volt, aztán visszaesett 165re kb mikor felraktam 5be és onnét nem is akart fentebb menni

Akkor te enyhe emelkedőn mentél, vagy szembeszélben.

Nekem a C14NZ motoros 5 ajtósom Magyarországon 4.-ben nemigen ment 160 fölé, aztán még elgyorsult 170-175 -ig ötödikben (óra szerint).

Német autópályán egésznapos padlógázas hajtásoknál síkon 180-185 között lehetett tartani.

Így jöttem egyszer Donqerke-ből (a Britt csatorna partjáról, ahol a szövetségesek partra szálltak a II. világháborúban) Budapestre 16 óra alatt, egyedül vezetve ami 1596 km. Csak enni, tankolni és kétszer 20 percre aludni álltam meg.

Képzeld el, ha végig 1600 km-t negyedikben kellett volna hajtanom, hogy haza érjek! :rolleyes:

Megosztás:

És az nem a vége? :rolleyes: :)

Most kötözködsz? :) Nem az elméleti végre gondoltál az előbb?

Mindegy, egy F13CR 3.94-es véggel igaz már elég rövid, de 6000-nél csak 147-et megy 4-ben (3.74-el 155, erre is igaz lehet), innen még simán gyorsíthat 5ben, de a 6000-nél lévő 185-ös véget (én erre gondoltam) egy C14NZ nem fogja elérni.

Ettől függetlenül 5ben többet fog menni.

Megosztás:

Már amelyikben van hozzá elég erő. :rolleyes:

Egyébként a gyakorlati végre gondoltam, tehát ha kitaposod a trepnit, mennyit fog menni :)

C14NZ, a fenti felállással tuti mert 160 a vége és 5ben nem hiszem hogy ne tudna 147ről még menni.

Jó példa a régi swift 1.3 8v, az is negyedikben tudta elérni a végét csak... :)

Kétségtelen, hogy vannak ilyen autók is.

Megosztás:

C14NZ, a fenti felállással tuti mert 160 a vége és 5ben nem hiszem hogy ne tudna 147ről még menni.

Kétségtelen, hogy vannak ilyen autók is.

De mint te is mondtad, C14NZ mellé elég sokféle váltót raktak. Pl nekem két 4.18-as végáttételem is

származik ilyen motor mellőli váltóból, nevesen F13W4.18-ak voltak :rolleyes:

Suzinak ez a motorja erősebb, mint a C14NZ :)

Megosztás:

Ilyet beírni az Opel fórumra?! Távozz tőlem! :) :)

Sokmindent el lehet mondani a japó gépekről,de ők már akkor tudtak euro 3-as motort 16 szeleppel és egy vezérműtengellyel,amikor az opel ezen még csak agyalt és nem is sikerült nekik csak a csodás AGR-rel! :rolleyes: Annak a fejéhez csapkodnám,aki kitalálta.

Szal motorikusan és hajtásban ne szóld le azokat a vasakat,az már más tészta belül és kivül micsoda papírmasé gépek. :)

Megosztás:

Sokmindent el lehet mondani a japó gépekről,de ők már akkor tudtak euro 3-as motort 16 szeleppel és egy vezérműtengellyel,amikor az opel ezen még csak agyalt és nem is sikerült nekik csak a csodás AGR-rel! :rolleyes: Annak a fejéhez csapkodnám,aki kitalálta.

Szal motorikusan és hajtásban ne szóld le azokat a vasakat,az már más tészta belül és kivül micsoda papírmasé gépek. :)

Ez igaz..motorikusan jobbak a japánok de mindent összevetve már nem feltétlen. Én imádom hogy nem minden az a klasszikus japó műanyag, pl a műszerfal is milyen kellemes, puha és nem is zörög. Meg ott az az idióta kvarcóra az összes japánban, amit még mindig nem értek meg. :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.