Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Esetleg a szivargyújtó részénél...lényegében aki nem használja oda akár két műszer is elfér...

Én azért azt nem szedném szét. Azért javasoltam az oszlopra valót.

Elküldve
Én azért azt nem szedném szét. Azért javasoltam az oszlopra valót.

Az oszlopon olyan japánkeménytuningos beütése van, nekem azért nem szimpi. Én inkább a szolid, diszkrét dolgokat szeretem. :lol:

Elküldve
Az oszlopon olyan japánkeménytuningos beütése van, nekem azért nem szimpi. Én inkább a szolid, diszkrét dolgokat szeretem. :lol:

Kinek a pap, kinek a paplan.

Én meg inkább nem faragnám szét a középkonzolt. Mégha az alsó traktusban kéne is.

Elküldve
Kinek a pap, kinek a paplan.

Én meg inkább nem faragnám szét a középkonzolt. Mégha az alsó traktusban kéne is.

Még ötletelek kicsit itt magamban...szeretem a kihívásokat. :lol:

Elküldve
És magát az olajnyomás órát hova tennéd?

Xray befabrikált 3 műszert a hamutartó helyére, szerintem nem rossz megoldás. Persze oda egy műszert berakni nem érdemes.

53311_1218106642.jpg

53311_1218106697.jpg

Elküldve

Sziasztok!

ha szemben állok az autóval akkor ballról jobbra haladva mi a hengerek sorszámozása. A gyujtás miatt kérdezem, mert gyenge agyammal nem jelöltem össze a kábeleket mielött levettem. A trafón ugye ott van a számozás, de akkor hogy is vannak sorba a hengerek? 1-2-3-4 (balról-jobbra)

Köszi

Elküldve

Az ékszíjtárcsától a váltó fele 1-4, gyújtási sorrend hengerszámokban: 1-3-4-2 legalábbis általában. :lol:

Elküldve

Na most lett elegem az opel féle ecotech marhaságokból.Corsa megint 47-es hibát dobott,ha jól nézem az EGR pozíció hiba,szal lefogom zárni azt a szart.Pedig múltkor kapott egy majdnem újat a bontóból és mégis...

Elküldve
Na most lett elegem az opel féle ecotech marhaságokból.Corsa megint 47-es hibát dobott,ha jól nézem az EGR pozíció hiba,szal lefogom zárni azt a szart.Pedig múltkor kapott egy majdnem újat a bontóból és mégis...

Szia JOhnny!

Mi van a düzi-vel csak nem félre lett rakva?

Elküldve

Van olyan gondom, hogy kb 10-15 km-t kell megtenni amég a vízhőfok mutatolya kimozdul. Meghalt volna a termosztátom?????? Ja és a fűtésem se az igazi. Tegnap még semmi baja se volt. Ma beültem az autóba, mentem, és azt hittem, hogy az óra nem jó mert már máskor sokkal hamarabb elindult a mutató.A termosztátot merre találom??? Nehéz, bonyolult kicserélni??

Elküldve
Van olyan gondom, hogy kb 10-15 km-t kell megtenni amég a vízhőfok mutatolya kimozdul. Meghalt volna a termosztátom?????? Ja és a fűtésem se az igazi. Tegnap még semmi baja se volt. Ma beültem az autóba, mentem, és azt hittem, hogy az óra nem jó mert már máskor sokkal hamarabb elindult a mutató.A termosztátot merre találom??? Nehéz, bonyolult kicserélni??

Igen nehéz, le kell bontani hozzá a vezérlést. De jobb kicserélni, mint egész télen így járkálni.

Elküldve
Na most lett elegem az opel féle ecotech marhaságokból...

Kell neked bengás kócmóc!!! :P :lol: :lol: :)

Elküldve
Hát nekem rá van kötegelőzve a bukócsőre, de gondolom ez nálad nem jáccik :lol:

Hát igen. Mi szerelni szoktunk, nem kókányolni ( WD40, kábelkötegelő, powertape ragasztó :lol: )

üdv,

Dr. Genya :)

Elküldve
Van olyan gondom, hogy kb 10-15 km-t kell megtenni amég a vízhőfok mutatóJa kimozdul. Meghalt volna a termosztátom?????? Ja és a fűtésem se az igazi. Tegnap még semmi baja se volt. Ma beültem az autóba, mentem, és azt hittem, hogy az óra nem jó mert már máskor sokkal hamarabb elindult a mutató.A termosztátot merre találom??? Nehéz, bonyolult kicserélni??

Most cseréltem termosztátot,ugyan ilyen hibák miatt.92fokon nyit most és 98-on indul a venti.

Köszi Vktr! :lol:

Elküldve

A "4. generációs" kartergázszűrőm :lol: (3 réteg szivacs van benne) olyan jó hatásfokkal működik, hogy már 1670 km alatt összeszedett 2,5 dl trutymót (vizes olajelmulziót) a befőttes üvegembe!

http://kepfeltoltes.hu/081129/3_r_teg_sziv...ltoltes.hu_.jpg

[megj: 1. generáció -> szivacs nélkül, csavarokkal. 2. generáció -> 1 réteg szivacs csavarok nélkül. 3. generáció -> 2 réteg szivaccsal. 4. generáció 3 réteg szivaccsal. :lol: ]

Az 5. generációs szűrőm egy perforált lemezpár közé fogja fogni a szivacsot.

Ha a jelenlegi leválasztási hatásfokkal számolok, akkor 10000 km alatt 1,5 liter trutyit fogok kiválasztani a kartergázból. Gondoljunk csak bele! Egy olajcsere intervallum alatt másfél liter!

Kíváncsi lennék azokra a kollégákra akik beszerelték a "bödönt", hogy mennyit gyűjtöttek már össze?

Elküldve
A "4. generációs" kartergázszűrőm :lol: (3 réteg szivacs van benne) olyan jó hatásfokkal működik, hogy már 1670 km alatt összeszedett 2,5 dl trutymót (vizes olajelmulziót) a befőttes üvegembe!

Csöppnyi kíváncsiságérzetemtől vezérelve érdeklődnék, hogy a frissen elkészült löttyöt kiöntöd vagy a szomszéd macsekjának adod ebédre? :lol:

Elküldve
Csöppnyi kíváncsiságérzetemtől vezérelve érdeklődnék, hogy a frissen elkészült löttyöt kiöntöd vagy a szomszéd macsekjának adod ebédre? :lol:

Nálam sok mosóbenzin, koszos hígító, fáradt olaj és néha trutyi is keletkezik, amit olajos kannában gyűjtök, és ha megtelt, akkor leadom a benzinkútnál.

Elküldve
Ha a jelenlegi leválasztási hatásfokkal számolok, akkor 10000 km alatt 1,5 liter trutyit fogok kiválasztani a kartergázból. Gondoljunk csak bele! Egy olajcsere intervallum alatt másfél liter!

Kíváncsi lennék azokra a kollégákra akik beszerelték a "bödönt", hogy mennyit gyűjtöttek már össze?

Nekem 1.5l simán összejönne akár 5000Km alatt is,elég jó a hatásfoka a bödönnek.

Elküldve
Khm,....khm....mi van a bengásokkal?! :lol: :lol:

Csak annyi, hogy fölöslegesen agyon vannak variálva. :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.