szobikari Elküldve November5, 2008 Megoszt Elküldve November5, 2008 A henger jo allapotban van (kituno). Belenyúlt a MESTER, és az ujjaival kitapintotta? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November5, 2008 Megoszt Elküldve November5, 2008 Belenyúlt a MESTER, és az ujjaival kitapintotta? ;) Gondolom megmérte, ill. a vállakból ránézésre is látszik :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve November5, 2008 Megoszt Elküldve November5, 2008 Gondolom megmérte, ill. a vállakból ránézésre is látszik :D Háááát. Szerintem ha már gyűrűzés, akkor fúrás és dugócsere, csapágyazás, főtengelyköszörűlés. Persze ez rengeteg zseton anno én sem játszottam végig, új gyűrűsor, oszt hadd menjen! ( eladásra ment a vas... ;) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve November5, 2008 Megoszt Elküldve November5, 2008 Sziasztok! Meg lett ma oldva a motordiagnosztikai lámpa rejtéje. Villanyszerelő ismerős, pik-pak megoldotta a rejtéjt. A komputernél lévő csatlakozó elött el volt gyengülve az az egy vezeték, vágás, forrasztás és már is villan a gyujtás állapotban :D Tehát ennyi a szivás és levelezés dologról! Köszi mindenkinek a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November5, 2008 Megoszt Elküldve November5, 2008 Sziasztok! Meg lett ma oldva a motordiagnosztikai lámpa rejtéje. Villanyszerelő ismerős, pik-pak megoldotta a rejtéjt. A komputernél lévő csatlakozó elött el volt gyengülve az az egy vezeték, vágás, forrasztás és már is villan a gyujtás állapotban :P Tehát ennyi a szivás és levelezés dologról! Köszi mindenkinek a segítséget! a lényeg a lényeg. működik!!! nekem ma lett kész a hf. vasárnap ráfekszünk a témára...remélem nem lesz sok oboázás ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kaktusz1981 Elküldve November6, 2008 Megoszt Elküldve November6, 2008 Igen nagyon jol lathato a henger pereméről illetve meg is lett mérve. A helyzet az hogy az 1.6 16V modelleknél méghozzá a 1995-96-os kiadásuaknál a gyürük szoktak elkopni vmi oknál kifolyólag. Nem kell mindjart furásra, uj dugokra stb. gondolni. Kb. 150 ezer km a kritikus idöszak, ekkor meggyürüzteted és mehet még 150 ezret. Tisztelet a kivételnek. Nem minden esetben van ez igy. Szervizeléstöl is függ meg vezetési stilustol is... Pááá Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve November6, 2008 Megoszt Elküldve November6, 2008 a lényeg a lényeg. működik!!! nekem ma lett kész a hf. vasárnap ráfekszünk a témára...remélem nem lesz sok oboázás ;) :D Csak nem lesz gond, elvégre is ez egy BMW :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November6, 2008 Megoszt Elküldve November6, 2008 Igen nagyon jol lathato a henger pereméről illetve meg is lett mérve. A helyzet az hogy az 1.6 16V modelleknél méghozzá a 1995-96-os kiadásuaknál a gyürük szoktak elkopni vmi oknál kifolyólag. Nem kell mindjart furásra, uj dugokra stb. gondolni. Kb. 150 ezer km a kritikus idöszak, ekkor meggyürüzteted és mehet még 150 ezret. Tisztelet a kivételnek. Nem minden esetben van ez igy. Szervizeléstöl is függ meg vezetési stilustol is... Pááá nem feltétlenül. nálam 180e km-nél már lötyögtek a dugók a hengerben :D nem egy túl tartós konstrukció sajnos, de azért szeressük ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kaktusz1981 Elküldve November6, 2008 Megoszt Elküldve November6, 2008 nem feltétlenül. nálam 180e km-nél már lötyögtek a dugók a hengerben :D nem egy túl tartós konstrukció sajnos, de azért szeressük ;) Lötyögtek a dugók? Akkor neked aztán szépen elkopott a hengered! Gondolom nem te voltal az elsö tulaj és ki tudja az elözö milyen sürün cserélte az olajat illetve allandóan 5000 fordulaton küldte a kocsit??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November6, 2008 Megoszt Elküldve November6, 2008 Lötyögtek a dugók? Akkor neked aztán szépen elkopott a hengered! Gondolom nem te voltal az elsö tulaj és ki tudja az elözö milyen sürün cserélte az olajat illetve allandóan 5000 fordulaton küldte a kocsit??? Viszonylag korán hozzám került, és mindig rendesen karban volt tartva, bár nem öreguras volt a stílus ;) Ezeknek a motoroknak a konstrukciójából adódik a nem túl tartós mivoltuk sajnos. :D Hidd el, nem csak nekem volt ez a gondom már x16xel esetében 150-200e km környékén :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
PuCa24 Elküldve November6, 2008 Megoszt Elküldve November6, 2008 sziasztok. volna 1-2 kérdésem ;) - mi a különbség az se illetve az si motorok között?? - pl egy 1.6 se vagy egy 1.6si között mi a különbség? - mejeket lenne érdemesebb megvenni ? 1.6 se vagy az si-t ? - kb menyibe fájna egy 1.6-os moci generáloztatása? köszi a válaszokat :D) üdv!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November6, 2008 Megoszt Elküldve November6, 2008 ugyanaz, az si a kocsi jelölése, az se a motoré Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November6, 2008 Megoszt Elküldve November6, 2008 sziasztok. volna 1-2 kérdésem ;) - mi a különbség az se illetve az si motorok között?? - pl egy 1.6 se vagy egy 1.6si között mi a különbség? - mejeket lenne érdemesebb megvenni ? 1.6 se vagy az si-t ? - kb menyibe fájna egy 1.6-os moci generáloztatása? köszi a válaszokat :D) üdv!!! Hi! Semmi különbség, az Si az autó tipusjelzése, az SE a motorkód vége, de ugyanarról van szó. Pl. ha 1.6Si az autó tipusa, ebben az autóban C16SE motor van. A generáloztatás (ha tényleg alapos munkát végeznek) sztem 150-200e Ft körüli összeg lehet, de ez csak sacc, nyilván sok mindentől függ (alkatrészek ára, munkadíjak...). Link to comment Megosztás: More sharing options...
PuCa24 Elküldve November6, 2008 Megoszt Elküldve November6, 2008 még egy kérdés. azt tudom hogyha nagyobb motort rakok a kocsiba akkor vagy papir nélkül, vagy nagyondrágán papirozható le, sok macera. de mi a hejzet akkor ha kisseb motort akarok a kocsiba rakni?? tegyükfel veszek egy 1.8-as vagy 2.0-ás motorral szeret autót és kicserélem 1.4 re vagy 1.6 ra ez mivel jár? mármint papirozásilag?? ja persze minden motornak megvan a pairja,stb. köszi szépen a segítséget.üdv! Hi! Semmi különbség, az Si az autó tipusjelzése, az SE a motorkód vége, de ugyanarról van szó. Pl. ha 1.6Si az autó tipusa, ebben az autóban C16SE motor van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
farkas Elküldve November6, 2008 Megoszt Elküldve November6, 2008 még egy kérdés. azt tudom hogyha nagyobb motort rakok a kocsiba akkor vagy papir nélkül, vagy nagyondrágán papirozható le, sok macera. de mi a hejzet akkor ha kisseb motort akarok a kocsiba rakni?? tegyükfel veszek egy 1.8-as vagy 2.0-ás motorral szeret autót és kicserélem 1.4 re vagy 1.6 ra ez mivel jár? mármint papirozásilag?? ja persze minden motornak megvan a pairja,stb. köszi szépen a segítséget.üdv! szerintem árilag nem lehet nagy külömbség. csak az okmányirodába lehet olcsóbb az illeték (asszem). meg az eredetiség vizsgálatnál 1.6-alatt 17000. felette meg 22000 körül. De nem tudom nem vagyok jártas az ilyen motorcserés dolgokban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve November6, 2008 Megoszt Elküldve November6, 2008 Úgynézki megoldódott az oindítási problémáim. Az elosztófedél csupa pára volt és retkes. Kitisztítottam és megcsiszoltam a rotor és az elosztó réz érintkezőit, aztán befújtam kontakt spray-al. Úgynéz ki vennem kell majd a közeljövőbe rotort és elosztófedelet. Gabi! A gyári elosztó 25, a gyári besszállítói 12, az utángyártott 2 ezer körül van. Szerinted az utángyártott jó lehet? A rotor gyári bosch 1800Ft azt megveszem, az nem nagy összeg. A lecsapódás gátló gumival 5 ezer????? :D , annak nincs baja esetleg egy O gyűrűt kell vennem rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve November7, 2008 Megoszt Elküldve November7, 2008 gyors kérdés: C20NE az ugye a GSi gépekhez készült motortípus? vagy netán a GLS hez is ez volt....? OFF: Ültem benne, ráadásul Cabrio, most is nálam van a forgalmija- rám akarták bízni, még 2 hónapja hogy vezessem el 10 km-et, nem vállaltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve November7, 2008 Megoszt Elküldve November7, 2008 ... OFF: Ültem benne, ráadásul Cabrio, most is nálam van a forgalmija- rám akarták bízni, még 2 hónapja hogy vezessem el 10 km-et, nem vállaltam. Miért? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve November7, 2008 Megoszt Elküldve November7, 2008 gyors kérdés: C20NE az ugye a GSi gépekhez készült motortípus? vagy netán a GLS hez is ez volt....? Volt például Mélykék Pista régi Caravanjában is de Hemi 5 ajtós sima Astrájában is az van. Nem csak GSI-hez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November7, 2008 Megoszt Elküldve November7, 2008 gyors kérdés: C20NE az ugye a GSi gépekhez készült motortípus? vagy netán a GLS hez is ez volt....? OFF: Ültem benne, ráadásul Cabrio, most is nálam van a forgalmija- rám akarták bízni, még 2 hónapja hogy vezessem el 10 km-et, nem vállaltam. Csak nem egy fekete cabrio? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mazsi26 Elküldve November7, 2008 Megoszt Elküldve November7, 2008 Sziasztok! Olvastam itt valahol hogy állítólag az 1.6 16v, x16xel motort, gyárilag (tuning nélkül) 110 lóreővel is gyártottak. Na, most a kérdés, hogy ez igaz-e, és ha igaz akkor hogy lehetne kihozni belőle azt a +10 pacit? Mert az enyém az most 100 le. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November7, 2008 Megoszt Elküldve November7, 2008 Sziasztok! Olvastam itt valahol hogy állítólag az 1.6 16v, x16xel motort, gyárilag (tuning nélkül) 110 lóreővel is gyártottak. Na, most a kérdés, hogy ez igaz-e, és ha igaz akkor hogy lehetne kihozni belőle azt a +10 pacit? A 110paci nem a C16XE? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve November7, 2008 Megoszt Elküldve November7, 2008 Sziasztok! Olvastam itt valahol hogy állítólag az 1.6 16v, x16xel motort, gyárilag (tuning nélkül) 110 lóreővel is gyártottak. Na, most a kérdés, hogy ez igaz-e, és ha igaz akkor hogy lehetne kihozni belőle azt a +10 pacit? Mert az enyém az most 100 le. Hali. Ha jol tudom azok a motorok x16xe kodra hallgatnak, és másfalyta szivosor van rajta. Ezek a motorok többnyire Tigrákban vannak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mazsi26 Elküldve November7, 2008 Megoszt Elküldve November7, 2008 Hali. Ha jol tudom azok a motorok x16xe kodra hallgatnak, és másfalyta szivosor van rajta. Ezek a motorok többnyire Tigrákban vannak. Akkor megkell elégedni azzal ami van. :D De... esetleg van olyan tipp/trükk amivel jelentős anyagi ráfordítás nélkül lehetne +lóerőket kihozni belőle? Csak érdeklődök. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve November7, 2008 Megoszt Elküldve November7, 2008 Akkor megkell elégedni azzal ami van. :D De... esetleg van olyan tipp/trükk amivel jelentős anyagi ráfordítás nélkül lehetne +lóerőket kihozni belőle? Csak érdeklődök. ;) Szia Mazsi26! Pl jelentőssen növeli az autó erejét egy jól felhelyezett no ferrr matrica, vagy esetleg egy iszonyatossan elhangolt és lyukas sportdob! :P Nem mellre szívni ám Cartárs! sajnos erre is igaz a dolog, hogy f....sz nélkül nem lehet b...ni! Itt a forumon már kitárgyaltuk, hogy sok olyan lehetőség van amit egy veblapon végolvasva csodákat tesz a motorral és a teljesítménnyel, ha ezt a sok kütyüt az ember mind megveszi és beszereli akkor a ráfordított összegből már valóban egy rendes teljesítmény növelést ki lehett volna hozni! Amit az interneten talál az ember cuccot és minden berakná, a számok alapján akár 100%-ot is emelne a motor erején, de hát ugye van a piár szöveg és a valóság, sajnos elég nagy ür van köztük. Üdv:BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts