invictus Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Invictus, rájöttem hol hibádzik az elméleted. Te a motort egy nagy egész valaminek képzeled jelen esetben, pedig a munkát kizárólag a táguló gáz végzi, ami onnantól logikailag kifelé van az mind a hajtott dolgokhoz tartozik. Tehát konkrétan már a dugó mozgatása is veszteség, az is energiát vesz el a rendszertől, holott tény hogy enélkül nem is működne. ;) Oké. Végülis mindez száraz elmélet, lényegtelen. :D Mindösszesen az érdekelne, a 6,3-as keréknek konkrétan milyen hatása lenne az én autómban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 A tehetetlenség mozgását nem a munkagépnek hanem az erőgépnek kell biztosítani. A lényeg: egyesúlyi nyomaték: M, hajtó gép nyomaték:Mh hajtott gép nyomaték: Mf M=Mh-(teta hajtó x epszilon)=Mf+(teta hajtott x epszilon) Igen elírtam, de jóra gondoltam. ;) És lényegében ugyanazt mondtam. Viszont most nem értem miért írtad be mindkét oldalra. Igaz most így 11 után már nem is biztos, hogy meg akarom érteni. :D Hol tanulsz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Igen elírtam, de jóra gondoltam. :P És lényegében ugyanazt mondtam. Viszont most nem értem miért írtad be mindkét oldalra. Igaz most így 11 után már nem is biztos, hogy meg akarom érteni. ;) Hol tanulsz? BME-KSK. Legalábbis tegnapról még onnan vannak emlékeim :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Mindösszesen az érdekelne, a 6,3-as keréknek konkrétan milyen hatása lenne az én autómban? Könnyebben gyorsulsz, könnyebben lassulsz és kisebb lesz a fogyasztásod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 BME-KSK. Legalábbis tegnapról még onnan vannak emlékeim ;) A KSK a közlekedésmérnöki, ugye? Szólj már, hogy indítsanak egy levelező képzést is. :P ( Bár mindegy már elegem lett az egészből. :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Könnyebben gyorsulsz, könnyebben lassulsz és kisebb lesz a fogyasztásod. Ez teljesen jól hangzik....alaposan utánanézek aztán majd meglátjuk. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 A KSK a közlekedésmérnöki, ugye? Szólj már, hogy indítsanak egy levelező képzést is. ;) ( Bár mindegy már elegem lett az egészből. :D ) Igen az. Van levelezős szerintem, bár annak szvsz nem érdemes nekiállni ilyesminek. Mert hogy csak ezt csinálom még így sincs időm semmire szinte. De ezek szerint volt már kapcsolatod a karral vagy mi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Igen az. Van levelezős szerintem, bár annak szvsz nem érdemes nekiállni ilyesminek. Mert hogy csak ezt csinálom még így sincs időm semmire szinte. De ezek szerint volt már kapcsolatod a karral vagy mi? Most nézem a felvin. Csak járműmérnöki szak van és csak mesterképzéssel? Abból tényleg van levelező. De ez csak 4 félév, szerintem ez a keresztfélévre vonatkozik. A közlekedésmérnöki szakból tavaly, tavalyelőtt, meg azelőtt biztos nem volt levelező alapképzés. Azzal nem volt sajnos, de az iskolarendszerrel van. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Most nézem a felvin. Csak járműmérnöki szak van és csak mesterképzéssel? Abból tényleg van levelező. De ez csak 4 félév, szerintem ez a keresztfélévre vonatkozik. A közlekedésmérnöki szakból tavaly, tavalyelőtt, meg azelőtt biztos nem volt levelező alapképzés. Azzal nem volt sajnos, de az iskolarendszerrel van. :D Az a baj hogy sokat kell vesződni az alapokkal. Én is már a 3. évem nyomom és még csak most jönnek a jobb, szakmai jobb tárgyak autós vonalon. Mondjuk az előbbiek miatt mentségemre legyen, a hajtástechnika nem az én asztalom. (Inkább a motortervezés és a végeselemes analízis ami érdekel.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 ha csak egy sima széria mocira tenném fel a könnyített lendkereket, akkor is jobb lenne az előbb említett dolgokkal? én ugy tudom, hogy a lendkeréknek azért van ekkora súlya, hogy egyenletes legyen a motor járása, és legalapjában pedig a holtponti át"billenést" segítik elő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Az a baj hogy sokat kell vesződni az alapokkal. Én is már a 3. évem nyomom és még csak most jönnek a jobb, szakmai jobb tárgyak autós vonalon. Mondjuk az előbbiek miatt mentségemre legyen, a hajtástechnika nem az én asztalom. (Inkább a motortervezés és a végeselemes analízis ami érdekel.) Ha mégcsak az lenne a gond. Sokkal több minden más is zavar, de nem akarok mégjobban offolni. Én szerencsére idén végzek, de már a hátam közepére sem kívánom az egészet. Majd megutálod a motortervezést is. ;) Ááá, nem csak viccelek. Nekem az FEM sosem volt a kedvencem, bár ilyen képeket mindig szivesen bámolok. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Ha mégcsak az lenne a gond. Sokkal több minden más is zavar, de nem akarok mégjobban offolni. Én szerencsére idén végzek, de már a hátam közepére sem kívánom az egészet. Majd megutálod a motortervezést is. :P Ááá, nem csak viccelek. Nekem az FEM sosem volt a kedvencem, bár ilyen képeket mindig szivesen bámolok. :D Most kíváncsivá tettél. ;) Hol végzel és milyen területen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 ha csak egy sima széria mocira tenném fel a könnyített lendkereket, akkor is jobb lenne az előbb említett dolgokkal? én ugy tudom, hogy a lendkeréknek azért van ekkora súlya, hogy egyenletes legyen a motor járása, és legalapjában pedig a holtponti át"billenést" segítik elő. Hogy idézzek az aláírásomból: A fizikát nem lehet át....ni! :D Azaz igen. Persze a mérték a lényeg. ;) Az előbb írtam pár gondolatot a gyári kialakítás okairól. Aki jobban bele akarja ásni magát, annak tudok ajánlani szakirodalmat. :P Ha megnyugtat a hegyesebb tengelyemmel és a 4,5 kilós lendkerekemmel a 900 rpm-es alapjáratom telejesen tiszta. Előfordul újabban, hogy az alapjáratot túlságosan visszaejti. 5-600-ra, de még innen is fel tud állni. 1!!!-szer fordult elő, hogy ekkor lefulladt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Most kíváncsivá tettél. :D Hol végzel és milyen területen? Én csak egy buta főiskolás vagyok. ;) BMF-BGK, autótechnika szakirány (md). Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Én csak egy buta főiskolás vagyok. ;) BMF-BGK, autótechnika szakirány (md). Visszatérve ez a lendkerék dolog felkeltette az érdeklődésem. Meglátjuk mi lesz. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Visszatérve ez a lendkerék dolog felkeltette az érdeklődésem. Meglátjuk mi lesz. ;) Az avataron lévő kerék felrakásánál éreztél valami negatívumot? Na abból talán kapsz vissza valamelyest. Nem kell túlnagy dolgokra számítani. Ha őszinte akarok lenni szerintem a munkadíjat sem nagyon éri meg, de kinek hogy. Mondjuk én semmipénzért nem adnám a mostanit. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 szóval akkor nem éri meg kínlódni vele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November2, 2008 Megoszt Elküldve November2, 2008 szóval akkor nem éri meg kínlódni vele? 5-öd annyiba van kb. mint egy se-sítés. Nem hoz 5-öd annyi változást. Jó dolog szó se róla, de a 6,x kiló nem hoz túl sok változást. Egy 4,x vagy 5,x kilósra már azt mondanám érdemes lehet kipróbálni, viszont a gyári öntvényből én annyit semmiképp nem szednék le. Acél meg 40-től kezdődik, csak a kerék. Hogy kinek mi éri meg, döntse el maga. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November2, 2008 Megoszt Elküldve November2, 2008 5-öd annyiba van kb. mint egy se-sítés. Nem hoz 5-öd annyi változást. Jó dolog szó se róla, de a 6,x kiló nem hoz túl sok változást. Egy 4,x vagy 5,x kilósra már azt mondanám érdemes lehet kipróbálni, viszont a gyári öntvényből én annyit semmiképp nem szednék le. Acél meg 40-től kezdődik, csak a kerék. Hogy kinek mi éri meg, döntse el maga. Éppen ezen gondolkodtam én is...hogy egy SE átalakítás megvan maximum 100-ból. Viszont a könnyítés kb 20. Plusz mondjuk csináltatsz hozzá egy tengelyt, de ez már 100 felett lenne. Gyakorlatilag mérleghinta. Vagy eladod és veszel egy 1,8-ast vagy 2,0-est. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November2, 2008 Megoszt Elküldve November2, 2008 Éppen ezen gondolkodtam én is...hogy egy SE átalakítás megvan maximum 100-ból. Viszont a könnyítés kb 20. Plusz mondjuk csináltatsz hozzá egy tengelyt, de ez már 100 felett lenne. Gyakorlatilag mérleghinta. Vagy eladod és veszel egy 1,8-ast vagy 2,0-est. Conquistador most csináltatta, beírhatna egy up to date árat. :D Központi befecsis motornál a hengerenkéntire alakítás előtt felesleges bármit is csinálni ami pénzbe kerül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November2, 2008 Megoszt Elküldve November2, 2008 Conquistador most csináltatta, beírhatna egy up to date árat. :D Központi befecsis motornál a hengerenkéntire alakítás előtt felesleges bármit is csinálni ami pénzbe kerül. Múltkor bontóban kerestem valamit, és közben megkérdeztem az alkalmazottat, van-e se motorjuk amiből az érintett alkatrészek eladók...rögtön rávágta, hogy tudja mire akarok kilukadni, nem éri meg átalakítani. Mondjuk kinek mi... Azóta nem foglalkoztam a kocsival mert sok doglom volt, de most megint belegondolok...és jó belegondolni... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve November2, 2008 Megoszt Elküldve November2, 2008 Conquistador most csináltatta, beírhatna egy up to date árat. :D Központi befecsis motornál a hengerenkéntire alakítás előtt felesleges bármit is csinálni ami pénzbe kerül. Szia Tápioszecső! Most kb 140e tartok, de ebben egy teljesen felújított hengerfejvan és a sok millió cső ami még hiányzott a szettből :P Remélem egyszer vége lesz a költekezésnek, egy viszont biztos, NEM BÁNTAM MEG! Nagyon is élvezetes lett a motor így, egy dolog ami furi, hogy 2000 alatt egy kicsit gyengébb, de utána megfizethetetlen az élmény, főleg 3000 felett. Részemről ennél már csak egy jobb motor fajta van a benzines turbó azt pedig LET motorszámmal nevezték el ;) Aki szereti, ha van a kocsiban erő és tudja értékelni a kis motorokat annak tetszeni fog az érzés és ha megcsinálja az átalakítást akkor a különbség is. Dió héjban ennyi! Üdv:BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve November2, 2008 Megoszt Elküldve November2, 2008 ...ennél már csak egy jobb motor fajta van a benzines turbó azt pedig LET motorszámmal nevezték el ;) Aki szereti, ha van a kocsiban erő és tudja értékelni a kis motorokat annak tetszeni fog az érzés és ha megcsinálja az átalakítást akkor a különbség is. Próbálj ki egy 2.0 TD - OPC-t és utána nyilatkozz! :P :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November2, 2008 Megoszt Elküldve November2, 2008 Most kb 140e tartok, de ebben egy teljesen felújított hengerfejvan és a sok millió cső ami még hiányzott a szettből ;) Remélem egyszer vége lesz a költekezésnek, egy viszont biztos, NEM BÁNTAM MEG! Nagyon is élvezetes lett a motor így, egy dolog ami furi, hogy 2000 alatt egy kicsit gyengébb, de utána megfizethetetlen az élmény, főleg 3000 felett. Részemről ennél már csak egy jobb motor fajta van a benzines turbó azt pedig LET motorszámmal nevezték el :D Aki szereti, ha van a kocsiban erő és tudja értékelni a kis motorokat annak tetszeni fog az érzés és ha megcsinálja az átalakítást akkor a különbség is. Sejtettem, hogy neked sem lesz sokkal olcsóbb, de az alaposságot valószínűleg később sem bánod meg. Ha még mindig az NZ-s légszűrőd van akkor még jobb is lesz, bár annak pont magas fordulaton van jelentősége. Szerintem 2000 alatt sem kellene rosszabbnak lennie. Lehet még valami nem kerek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November2, 2008 Megoszt Elküldve November2, 2008 egy heng fej felújítás mennyibe van? mert én koplett mocit kábeleivelcomppal 45ért tudtam, 1.4 se jah és nem szétbontva, hanem üzemképes autóból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts