Gatyesz Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Nos, nem tudom milyen az ha nincs megfelelő olajnyomás-gondolom akkor kivillanna valami égő az óránál...Hullámzik a fordulat olyankor, de csakis olyankor. Ha teszem azt motorfékkel-akár visszakapcsolgatva is- lassitok, pl egy kereszteződéshez közeledve, és mégis úgy jön ki hogy meg kell állnom akkor nem csinálja ezt a hullámzást..bár nem is áll be egyből az alapjárat, mintha egy-két pillanatot kivárna még, de utána semmi gond az alapjárattal.. huh :S kivillanna az igaz de ha rossz a visszajelző akkor nem villan ki! azért mert akkor fokozatosan csökken a fordulat és nem hirtelen, azért nem csinálja, csak nehezen áll vissza az alapjárat ha megálltál mert még az a fordulat benne van! azt amuyg nem tudom hogy miért nem áll vissza egyből ilyenkor meg mert az lenne a logikus hogy ha óvatosan lassítasz akkor birnia kéne azt a fordilatszám csökkenést követnie a motornak de ez nem követi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 4.5 kiló az rengeteg nem ? :P én nem mertem nagyon leszedetni! Igen még elég sok. :D Viszont akkora macera még faragni belőle, hogy marad ez jódarabig. Szivesen megnézném még milyen lenne 4-el, meg 3,5-el, meg 3-al.... :D Az a baj, hogy leszedni könnyű visszarakni viszont már nem lehet. Ha valamiért mégsem lenne jó akkor gyártatni kellene megint egy újat... A fenének sincs kedve ($$$) ehhez. A gyári nekem is 6,3-ra volt levéve, bár mondták hogy mehetne lejjebb a mai fejemmel már ennyit sem csinálnék az öntvénnyel. Dehát az lófütty volt ehhez képest. ;) Még az 5,5-ről 4,5-re váltást is nagyon meg lehetett érezni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Én is a gyári leömlőre szavazok, mert a többi az csak úgy hajtogatva van, nincs tervezve légáramlás szempontjából, csak úgy kinézetre van jól megcsinálva. Mekkora csőből lehet az a gyári leömlő? Passz, nem értek a 20-as motorokhoz. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gatyesz Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Még az 5,5-ről 4,5-re váltást is nagyon meg lehetett érezni. az biztos!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Most hogy szóba került én is elgondolkodtam egy kikönnyítésen. Viszont ezzel nyomatékot vesztenék. Az a kérdés, hogy kisebb könnyítéssel mennyire járok jól. Ha hoz pár lóerőt és csak kevés Nm-t vesz el akkor talán megérné. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Most hogy szóba került én is elgondolkodtam egy kikönnyítésen. Viszont ezzel nyomatékot vesztenék. Az a kérdés, hogy kisebb könnyítéssel mennyire járok jól. Ha hoz pár lóerőt és csak kevés Nm-t vesz el akkor talán megérné. Egy darab nyomatékot nem veszítesz vele, de legalább egy fia lóerőt sem fogsz nyerni. ;) :D Nekem szerintem megvan az említett 6,3-as lendkerekem, ha gondolod megbeszélhetjük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gatyesz Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Egy darab nyomatékot nem veszítesz vele, de legalább egy fia lóerőt sem fogsz nyerni. :D :D Nekem szerintem megvan az említett 6,3-as lendkerekem, ha gondolod megbeszélhetjük. Mennyiér adod?;) :P lehet érdekelne :D :D azé egy szakértő kezei közül csak jobb cuccot kapok mint egy sufni tuning máyertől :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Mennyiér adod?:D ;) lehet érdekelne :P :D azé egy szakértő kezei közül csak jobb cuccot kapok mint egy sufni tuning máyertől :D Csak cserélném, mondjuk egy gyárira. Ha valaki épp abból akar leszedetni, akkor felesleges mert ittvan ez. Utána pedig akár vissza is cserélem. De akár kölcsön is adom, csak nem szeretnék tartósan másik lendkerék nélkül maradni, mert nemtudom mikor lesz rá szükség. Egyébként ez egy tipikusan sufnituning lendkerék, bár jósokat elmentem vele, hosszabb távú használathoz elsősorban mindenképpen egy centírt javasolnék, megbízható helyen. Az ok, hogy a 6,3-as után az 5,5-essel sokkal szebb lett az alapjárat. :D :D De ha neked leszedtek 0,7-et, akkor az is hasonló lehet ehhez, tehát nincs értelme cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gatyesz Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Csak cserélném, mondjuk egy gyárira. Ha valaki épp abból akar leszedetni, akkor felesleges mert ittvan ez. Utána pedig akár vissza is cserélem. De akár kölcsön is adom, csak nem szeretnék tartósan másik lendkerék nélkül maradni, mert nemtudom mikor lesz rá szükség. Egyébként ez egy tipikusan sufnituning lendkerék, bár jósokat elmentem vele, hosszabb távú használathoz elsősorban mindenképpen egy centírt javasolnék, megbízható helyen. Az ok, hogy a 6,3-as után az 5,5-essel sokkal szebb lett az alapjárat. :D :D De ha neked leszedtek 0,7-et, akkor az is hasonló lehet ehhez, tehát nincs értelme cserélni. ja oké;) csak gondoltam annak kisebb a súlya és szebben jár majd a gép :)de mondod hogy mind1 mert hasonló lesz akkor nem szóltam semmit :P :D amugy ha kell lendkerék gyári akkor szóljál mert itt a bontó 3 utcával lejjebb azt lopok én neked:) hegyekbe állnak kint egy tető alatt a keritésen belül az astra cuccok :D csak be kell ugrani meg ki kell ugrani :D csak gondoltam nekem azé mégis jó lenne csak egy könnyített mert gyári van itt elég :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 ja oké:D csak gondoltam annak kisebb a súlya és szebben jár majd a gép :)de mondod hogy mind1 mert hasonló lesz akkor nem szóltam semmit ;) :P amugy ha kell lendkerék gyári akkor szóljál mert itt a bontó 3 utcával lejjebb azt lopok én neked:) hegyekbe állnak kint egy tető alatt a keritésen belül az astra cuccok :D csak be kell ugrani meg ki kell ugrani :D csak gondoltam nekem azé mégis jó lenne csak egy könnyített mert gyári van itt elég :D Lopni nem szép dolog. :P :D De azért kösz. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Egy darab nyomatékot nem veszítesz vele, de legalább egy fia lóerőt sem fogsz nyerni. :P :D Nekem szerintem megvan az említett 6,3-as lendkerekem, ha gondolod megbeszélhetjük. Igazából én úgy hiszem ha könnyebben pörög fel a motor, nyilván a kisebb tehetetlenségi nyomtékú kerék miatt csökken a nyomaték. Az eredeti hány kilós kb? A 6,3 nem lenne rossz....a legendás 6:3 ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Igazából én úgy hiszem ha könnyebben pörög fel a motor, nyilván a kisebb tehetetlenségi nyomtékú kerék miatt csökken a nyomaték. Az eredeti hány kilós kb? A 6,3 nem lenne rossz....a legendás 6:3 ;) Ha csökken a tehetetlenségi nyomaték az miért csökkentené a leadott nyomatékot? Kezdj el azon a vonalon gondolkozni, hogy kiveszel az autóból valamekkora tömeget. Az autó jobban fog gyorsulni, de nem lesz erősebb. A lendkeréknél ugyanez a helyzet csak forog. :D Szerintem az előző oldalon írtam, hogy 7,3 körül. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy neked is ugyanolyan a lendkereked. Bár valószínű. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Ha csökken a tehetetlenségi nyomaték az miért csökkentené a leadott nyomatékot? Kezdj el azon a vonalon gondolkozni, hogy kiveszel az autóból valamekkora tömeget. Az autó jobban fog gyorsulni, de nem lesz erősebb. A lendkeréknél ugyanez a helyzet csak forog. :D Szerintem az előző oldalon írtam, hogy 7,3 körül. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy neked is ugyanolyan a lendkereked. Bár valószínű. Most nem fogom a hajtástechnikából ismert képletet leírni, de nekem abból abszolút az jött le, hogy csökken az össznyomaték. Na majd köv. félévben motortervezésen biztos lesz róla részletesen szó. Utánanézek, aztán ha jó, akkor szimpi lenne a csere. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 De a gyár szempontjából miért van rajta nagyobb lendkerék? Az miért jobb. Miért nem tesznek rá eleve kicsit. A kisebb meg azért jobb, mert hamarabb felpörög a motor? Olyasmi gyorsan pörög fel mint egy 1.2-es moci? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gatyesz Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Lopni nem szép dolog. :D :D De azért kösz. :D hát nem de ha már nem üzemel a bontó és nincs aki őrizze a dolgokat?: D se kutya se őr ;) akkor azé csak elviszem ami kell :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Most nem fogom a hajtástechnikából ismert képletet leírni, de nekem abból abszolút az jött le, hogy csökken az össznyomaték. Na majd köv. félévben motortervezésen biztos lesz róla részletesen szó. Utánanézek, aztán ha jó, akkor szimpi lenne a csere. :D Pedig érdekelne. ;) A lendkerék energiát tárol. Amikor gyorsítasz akkor veszi fel az energiát, amikor lassítasz akkor adja le. Ha kisebb a tömege gyorsításnál kevesebb energiát vesz fel, és lassításnál kevesebbet fog leadni. Ergo jobban pörög fel és gyorsabban esik a fordulat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Pedig érdekelne. :D A lendkerék energiát tárol. Amikor gyorsítasz akkor veszi fel az energiát, amikor lassítasz akkor adja le. Ha kisebb a tömege gyorsításnál kevesebb energiát vesz fel, és lassításnál kevesebbet fog leadni. Ergo jobban pörög fel és gyorsabban esik a fordulat. Na akkor: ugye munkagép (kerék) és erőgép (belsőég.motor) kapcsolatáról beszélünk. Az egyensúlyi nyomatékot az alábbi képlet adja meg: M=Mmunk. + (teta x epszilon). Ez alapján gondoltam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 De a gyár szempontjából miért van rajta nagyobb lendkerék? Az miért jobb. Miért nem tesznek rá eleve kicsit. A kisebb meg azért jobb, mert hamarabb felpörög a motor? Olyasmi gyorsan pörög fel mint egy 1.2-es moci? Azért, hogy a nagymamák és nagypapák se fulladjanak le vele, amikor gáz nélkül ugranak le a kuplungról. (Semmiféle pejoratív nem volt a mondtaban tisztelem az idősebbeket. :D ) Emellett szebb járást is biztosít. Az sem mindig hátrány ha nem esik le gyorsan a fordulat. Stb... Sok a szempont. 1,2nél a motor erejének és a lendkerék tömegének aránya nem biztos hogy jobb, mint mondjuk a te motorodon így lehet, hogy az lassabban pörög fel hiába könnyebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 hát nem de ha már nem üzemel a bontó és nincs aki őrizze a dolgokat?: D se kutya se őr :D akkor azé csak elviszem ami kell ;) Nem üzemel? Azért tulaja csak van. Szólj hogy megveszed az egész raktárkészletet aprópénzért és ki tudod árusítani nagy haszonnal. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Negatívumok. 5. pont. szerk.: (...ha gyorsulgatnék) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Na akkor: ugye munkagép (kerék) és erőgép (belsőég.motor) kapcsolatáról beszélünk. Az egyensúlyi nyomatékot az alábbi képlet adja meg: M=Mmunk. + (teta x epszilon). Ez alapján gondoltam. Nem inkább M + (teta x epszilon) =Mmunk. ? Hiszen a "tetetlenség" mozgatását is a erőgépnek (!javítva!) kell biztosítani, így az veszteségként jelenik meg. 3 eset lehetséges: - állandó sebességgel mész -> nagyobb tömeget mozgásban tartani nagyobb energiát igényel - gyorsítasz -> nagyobb tömeget gyorsítani nagyobb energiát igényel - lassítasz -> nagyobb tömeget lassítani szintén nagyobb energiát igényel (természetesen nem a motortól, hanem a fékektől) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Negatívumok. 5. pont. szerk.: (...ha gyorsulgatnék) A gyorsulás már egy komplexebb problémakör. De írja is mivel van a gond. Az állórajttal, viszont ez is csak az emberi tényező miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gatyesz Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Nem üzemel? Azért tulaja csak van. Szólj hogy megveszed az egész raktárkészletet aprópénzért és ki tudod árusítani nagy haszonnal. :P :D igazad lehet ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Nem inkább M + (teta x epszilon) =Mmunk. ? Hiszen a "tetetlenség" mozgatását is a munkagépnek kell biztosítani, így az veszteségként jelenik meg. 3 eset lehetséges: - állandó sebességgel mész -> nagyobb tömeget mozgásban tartani nagyobb energiát igényel - gyorsítasz -> nagyobb tömeget gyorsítani nagyobb energiát igényel - lassítasz -> nagyobb tömeget lassítani szintén nagyobb energiát igényel (természetesen nem a motortól, hanem a fékektől) A tehetetlenség mozgását nem a munkagépnek hanem az erőgépnek kell biztosítani. A lényeg: egyesúlyi nyomaték: M, hajtó gép nyomaték:Mh hajtott gép nyomaték: Mf M=Mh-(teta hajtó x epszilon)=Mf+(teta hajtott x epszilon) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2008 Megoszt Elküldve November1, 2008 Invictus, rájöttem hol hibádzik az elméleted. Te a motort egy nagy egész valaminek képzeled jelen esetben, pedig a munkát kizárólag a táguló gáz végzi, ami onnantól logikailag kifelé van az mind a hajtott dolgokhoz tartozik. Tehát konkrétan már a dugó mozgatása is veszteség, az is energiát vesz el a rendszertől, holott tény hogy enélkül nem is működne. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts