Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Na, majd ha nekem kész lesz a turbó... :D

Amúgy a leömlő öntvény elrepesése úgymond szokásos dolog? Mert én most hegeszttettem meg és azt mondta a szerelő, hogy úgyis elreped megint. Aki hegesztette, meg azt mondta, hogy nem fog. Ha elreped, veszem a Calibra leömlőt. Az hanyas csőből van vajon? (a 2 literes 16V-s Calibra leömlője)

Amúgy mennyiért csinálnak egy leömlőt? Nem a rozsdamentesből. Régebben már gondolkodtam ezen, de mintha valami horror árat mondtak volna.

Megosztás:

Amúgy a leömlő öntvény elrepesése úgymond szokásos dolog? Mert én most hegeszttettem meg és azt mondta a szerelő, hogy úgyis elreped megint. Aki hegesztette, meg azt mondta, hogy nem fog. Ha elreped, veszem a Calibra leömlőt. Az hanyas csőből van vajon? (a 2 literes 16V-s Calibra leömlője)

Amúgy mennyiért csinálnak egy leömlőt? Nem a rozsdamentesből. Régebben már gondolkodtam ezen, de mintha valami horror árat mondtak volna.

40000-ből már kapsz rozsdamentes acélból! zsír újat! :P húzós de emgéri !: az nem reped el! előbb rohat szét alóla a kaszni mint az kijukadjon ;)

Megosztás:

igazad lehet! :D 55ös rendszer elég lenne szerintem is:) hangja az van rendesen ;) de jó ez most egyenlőre :P nem a gyári leőmlő van rajta nyugi :D most hívtam a csávót azt mondta hogy az enyémről olyan 0.7 kilót szedett le és igen ki van centírozva! :D unkoatesóm nagybáttya a nagy tuning máyer :D őhozzá járok ha kell valamit csinálni nagyon vágesz ezt a témát :P

Szerintem az 50 is bőven. Sőt ha a 100-110 körül kellene belőni, akkor én egy jó 45-öst választanék. Főleg a gyári tengelyekhez utcára.

A 0,7 nem sok, de legalább valószínűsíthető hogy nem fog felrobbanni. :D (Nekem 4,5 kg, persze nem a gyári van könnyítve.)

Megosztás:

Sziasztok! Látom sokszor szóba kerül a fordulatszám..egyebek közt azzal is van némi gondom nekem is. Pontosabban csak gyanús hogy valami nem kóser. Ha mondjuk lendületből, pl.4-esből üresbe és gyors fékezéssel(nem motorfékkel lassitás) állok le akkor 3-4szer felmegy a fordulat még, mintha óvatosan nyomkodnám a gázpedált, majd beáll az alapjárat ami egyébként nem ingadozik. Mi lehet az oka? Esetleg a generátorral lehet gond(keveset termel vissza) ...vagy akár az aksi is okozhatja? Netán az alapjárati moci vagy a pillangószelep jeladója? Netán-tán ez normális? :D

Megosztás:

Sziasztok! Látom sokszor szóba kerül a fordulatszám..egyebek közt azzal is van némi gondom nekem is. Pontosabban csak gyanús hogy valami nem kóser. Ha mondjuk lendületből, pl.4-esből üresbe és gyors fékezéssel(nem motorfékkel lassitás) állok le akkor 3-4szer felmegy a fordulat még, mintha óvatosan nyomkodnám a gázpedált, majd beáll az alapjárat ami egyébként nem ingadozik. Mi lehet az oka? Esetleg a generátorral lehet gond(keveset termel vissza) ...vagy akár az aksi is okozhatja? Netán az alapjárati moci vagy a pillangószelep jeladója? Netán-tán ez normális? :D

Megosztás:

Az hogy újra el fog-e repedni nagymértékben függ a hegesztés minőségétől.

Nem rozsdamentesből 40-50 körül a normálisabbat. Én a gyári konverziót ajánlanám. ;)

Megosztás:

Sziasztok! Látom sokszor szóba kerül a fordulatszám..egyebek közt azzal is van némi gondom nekem is. Pontosabban csak gyanús hogy valami nem kóser. Ha mondjuk lendületből, pl.4-esből üresbe és gyors fékezéssel(nem motorfékkel lassitás) állok le akkor 3-4szer felmegy a fordulat még, mintha óvatosan nyomkodnám a gázpedált, majd beáll az alapjárat ami egyébként nem ingadozik. Mi lehet az oka? Esetleg a generátorral lehet gond(kevedet termel vissza) ...vagy akár az aksi is okozhatja? Netán az alapjárati moci vagy a pillangószelep jeladója? Netán-tán ez normális? :D

Esetleg nézd mg majd a folytószelepet hogy mennyire dzsuvás meg hogy nincs e megnyúlva a rugója :S (nekem volt már) ez az én tippem más most nem jut eszembe :P többiek esetleg többet tudnak ;)

Megosztás:

azért ingadozik, hogy legyen elég erő a féknek, amit a fékrásegítő levegővel üzemeltet, amit a szívó olalról vesz el.

azt a levegőt pótolja a moci olyankor

nekem is megvan ez de elég durván, de nekem valahol falsot szív, és ezmiatt jelentkezik guruló autónál is

deha megállok, akkor nekem is megszűnik ez a jelenség.

Megosztás:

Szerintem az 50 is bőven. Sőt ha a 100-110 körül kellene belőni, akkor én egy jó 45-öst választanék. Főleg a gyári tengelyekhez utcára.

A 0,7 nem sok, de legalább valószínűsíthető hogy nem fog felrobbanni. :D (Nekem 4,5 kg, persze nem a gyári van könnyítve.)

nekem gyárilag van rajta 50es és meg lehetne csinálni hengerengkénti leömléssel vagy 2 hengerenként már nem tom mert van neki kialakítás és dupla csővel hátrafelé a csonktól! de jó ez a gyári szerelés és lehet vissza teszem 50esre akkor! 4.5 kiló az rengeteg nem ? ;) én nem mertem nagyon leszedetni!

Megosztás:

Esetleg nézd mg majd a folytószelepet hogy mennyire dzsuvás meg hogy nincs e megnyúlva a rugója :S (nekem volt már) ez az én tippem más most nem jut eszembe ;) többiek esetleg többet tudnak :D

ááá, a szelep tiszta....átpucoltam a lefulladások miatt(egyébként akkor sem volt dzsuvás..annyira :P )

Megosztás:

azért ingadozik, hogy legyen elég erő a féknek, amit a fékrásegítő levegővel üzemeltet, amit a szívó olalról vesz el.

azt a levegőt pótolja a moci olyankor

nekem is megvan ez de elég durván, de nekem valahol falsot szív, és ezmiatt jelentkezik guruló autónál is

deha megállok, akkor nekem is megszűnik ez a jelenség.

Fékkel történő gyors lassitás(képzavar, ugye? :D ) egészen megállásig!!! ..és nekem ilyenkor is, álló helyzetben is csinálja ezt a fent emlitett módon. Nézzem meg a csöveket, ezek szerint? Vagy ez normális? Nekem nem túlzottan nagy fordulatra pörög fel olyankor(bár nincs ford.mérőm, csak a fülre tudom megitélni) ..kb. mint hideginditásnál a "szivatóval"..

Megosztás:

Fékkel történő gyors lassitás(képzavar, ugye? :D ) egészen megállásig!!! ..és nekem ilyenkor is, álló helyzetben is csinálja ezt a fent emlitett módon. Nézzem meg a csöveket, ezek szerint? Vagy ez normális? Nekem nem túlzottan nagy fordulatra pörög fel olyankor(bár nincs ford.mérőm, csak a fülre tudom megitélni) ..kb. mint hideginditásnál a "szivatóval"..

de csak lüktetve csinálja mint ha nem lenne olajnyomás igaz? :S alapj.-2000 alapj.-2000 kb igy igaz? :S ismerős! nekem a lambdaszonda csere megoldotta! ha ilyen a diagnózis ;)

Megosztás:

nekem úgy csinál, hogy csak gurulok, és akkor is felpörög vagy 500al fentebb, aztán vissza és ez megy még meg nem állok, vagy le nem állítom a motort...

mondom lehet olajnyomás (esetleg rossz a visszajelző) vagy tényleg lambdaszonda mint nekem, azt méressétek ki! :D többet nem tudok de ismerős a helyzet ;)

Megosztás:

Az hogy újra el fog-e repedni nagymértékben függ a hegesztés minőségétől.

Nem rozsdamentesből 40-50 körül a normálisabbat. Én a gyári konverziót ajánlanám. :D

Én is a gyári leömlőre szavazok, mert a többi az csak úgy hajtogatva van, nincs tervezve légáramlás szempontjából, csak úgy kinézetre van jól megcsinálva. Mekkora csőből lehet az a gyári leömlő?

Megosztás:

de csak lüktetve csinálja mint ha nem lenne olajnyomás igaz? :S alapj.-2000 alapj.-2000 kb igy igaz? :S ismerős! nekem a lambdaszonda csere megoldotta! ha ilyen a diagnózis :D

Nos, nem tudom milyen az ha nincs megfelelő olajnyomás-gondolom akkor kivillanna valami égő az óránál...Hullámzik a fordulat olyankor, de csakis olyankor. Ha teszem azt motorfékkel-akár visszakapcsolgatva is- lassitok, pl egy kereszteződéshez közeledve, és mégis úgy jön ki hogy meg kell állnom akkor nem csinálja ezt a hullámzást..bár nem is áll be egyből az alapjárat, mintha egy-két pillanatot kivárna még, de utána semmi gond az alapjárattal..

Megosztás:

remélem mégis csak vékumcső, mert egyszer észrevettem hol van kilukadva, és akkor meg is szünt ez a jelenség.

bár furcsa, hogy miért csak nha néha jön elő, bár mostanában gyakoribb...

mert kezd hideg lenni :S nekem is hidegbe többször csinálta! ( mondom saját tipp: lambdaszonda és annál maradok de ettől függetlenül lehet más!)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.