opel16v Elküldve Szeptember29, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2008 De jóóó! 40-ért tudok szerezni hozzá elvileg, de az is sok. Ki lehet mérni, hogy amit vettem az jó e egyáltalán és tutira kell e cserélni? Egy kis lambda 50k-ért.... :lol: Nem tudjátok milyen a márkája az eredetinek? Így nem lehetne "csalni" egy kicsit, hogy olcsóbb legyen? Persze, lehet mérni, szkóppal. Álatlában a bosch logós villanyos szervizekben tudják ezt. Bosch és bosch lambda között is van különbség. Míg a GM logós zacsiban azt kapod, amit az opeléknak gyártottak, bizonyos jellemzőkkel, és az a gyárban ellenőrizve is lett, addig a másik bosch-t univerzálisként gyártották, hogy ne csak az adott típushoz legyen jó, de ez azzal jár, hogy kicsit más jelet is produkál. És gondolom mások a minőségi előírások is... - Ja, meg a kipufogó cső is lyukas a lambda után nem sokkal, ott a csatlakozásnál, hol az Y cső kapcsolódik a következő egyenes sima csőhöz ami megy hátra. Ez nem befolyásoló tényező? Ezt csináltasd meg, mert befolyásolhatja a lambda értéket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember29, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2008 Megcsináltatom a mérést (van ilyen Bosc szervíz itt Debrecenben) és a kipufogót is. Köszönöm a hozzászólásokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 - 195-höz képest legalább 0,5-1 liter szerintem, de használattól függ. 15-ös felnin van? - hát nem használ az biztos, miért nem csináltatod meg? 16-os a felni (215/40-R16 a gumi) Azt mondta, a szerelő, hogy nem nagy a lyuk és épp csaki kifúj. Ráér vizsáztatáskor. Az januárban lesz. Szóval megcsináltatom még előtte, mert benyaszűrőt is cserélünk és olajat is nemsokára. Szóval kipufogót is csináltatom akkor. Addig meg kiméretem a Bosch-osoknál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Azt mondta, a szerelő, hogy nem nagy a lyuk és épp csaki kifúj. Ráér vizsáztatáskor. Az januárban lesz. Szóval megcsináltatom még előtte, mert menyaszűrőt is cserélünk és olajat is nemsokára. Szóval kipufogót is csináltatom akkor. Addig meg kiméretem a Bosch-osoknál. Előbb a kipuffot, mert az befolyásolhatja a lambda mérést :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
peki Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Nem tudja valaki, hogy ezt a fajta pipát hogy kell levenni gyertyacseréhez? Csak a pipa jön ki a hővédő ott marad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Nem tudja valaki, hogy ezt a fajta pipát hogy kell levenni gyertyacseréhez? Csak a pipa jön ki a hővédő ott marad. http://kepfeltoltes.hu/080930/untitled1_ww...ltoltes.hu_.jpg És ez teljesen természetes állapota. A csövön keresztül kell megfelelő szerszámmal kitekerni és kivenni a gyertyát. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 A csövön keresztül kell megfelelő szerszámmal kitekerni és kivenni a gyertyát. :lol: Magyarul gyertyakulccsal. :lol: Ha kell akkor viszont a csöveket is ki lehet szedni viszonylag könnyedén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peki Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 És ez teljesen természetes állapota. A csövön keresztül kell megfelelő szerszámmal kitekerni és kivenni a gyertyát. :lol: Csak nem fér be a gyertyakulcs. Akkor kisebbet kell keresni. A nagyobb kulcsnyílású gyertya is belemegy? Asszem a 21-es. Vagy csak a kicsi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Magyarul gyertyakulccsal. :lol: Ha kell akkor viszont a csöveket is ki lehet szedni viszonylag könnyedén. Már akinél nem rohadt össze a hf-el :lol: Csak nem fér be a gyertyakulcs. Akkor kisebbet kell keresni. A nagyobb kulcsnyílású gyertya is belemegy? Asszem a 21-es. Vagy csak a kicsi? Nem tudom nálad konkrétan melyik van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peki Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Köszi a segítséget. Arra voltam kiváncsi hogy annak le kell -e jönnie mindenképp a gyertya cseréhez, de ezek szerint nem. Amúgy gondolom menetesen van rögzítve. Szóval ki kellene tekerni ha nem fér be a kulcs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Nem tudja valaki, hogy ezt a fajta pipát hogy kell levenni gyertyacseréhez? Csak a pipa jön ki a hővédő ott marad. http://kepfeltoltes.hu/080930/untitled1_ww...ltoltes.hu_.jpg Elvileg a hővédővel együtt kéne kijönnie, ha egyre gondolunk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peki Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Nem ez a fajta, csak hasonló. Ennek a hővédője ott marad mikor lehúzom a pipát. Sokkal nagyobb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Egykettes Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Komának az 1,6-os 8 szelepes 80-90 km/h közt leáll. 8ötödikbe, alacsonyabb fordulaton nem huzatta ki addig) aztán indítózik, elindul. mi lehet ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Komának az 1,6-os 8 szelepes 80-90 km/h közt leáll. 8ötödikbe, alacsonyabb fordulaton nem huzatta ki addig) aztán indítózik, elindul. mi lehet ez? Sárga motorkontroll-lámpa nem világít ilyenkor? Gyújtásmodultól az AC-reléig sokminden okozhatja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Nem ez a fajta, csak hasonló. Ennek a hővédője ott marad mikor lehúzom a pipát. Sokkal nagyobb. Csak mutatóba, hogy valami hasonló. Elvileg ennek újkorában mindíg a pipával együtt kéne jönnie (sőt, én a hővédőnél fogva szoktam lehúzni, hogy ne jöjjön szét a kábel). Ha ez a hővédő fent marad, eléggé bajosan lehet odaférni a gyertyához a gyertyakulccsal. Néha még enélkül is :lol: De amúgy csak le kell húzni róla, semmi menet vagy ilyesmi nincsen. Nekem C14NZ-n van, onnan tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Csak mutatóba, hogy valami hasonló. Elvileg ennek újkorában mindíg a pipával együtt kéne jönnie (sőt, én a hővédőnél fogva szoktam lehúzni, hogy ne jöjjön szét a kábel). Ha ez a hővédő fent marad, eléggé bajosan lehet odaférni a gyertyához a gyertyakulccsal. Néha még enélkül is :lol: De amúgy csak le kell húzni róla, semmi menet vagy ilyesmi nincsen. Nekem C14NZ-n van, onnan tudom. De ez nemaz. :lol: Van ilyen is olyan is. Amit ő mond ott a hengerfejbe van becsavara az az 1-2mm oldalfalú cső. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Komának az 1,6-os 8 szelepes 80-90 km/h közt leáll. 8ötödikbe, alacsonyabb fordulaton nem huzatta ki addig) aztán indítózik, elindul. mi lehet ez? szívás :lol: ez így még elég sok dolgot takarhat... kiveszi üresbe, akkor áll le, vagy lefejeli a kormányt, úgy áll le? Link to comment Megosztás: More sharing options...
peki Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Csak mutatóba, hogy valami hasonló. Elvileg ennek újkorában mindíg a pipával együtt kéne jönnie (sőt, én a hővédőnél fogva szoktam lehúzni, hogy ne jöjjön szét a kábel). Ha ez a hővédő fent marad, eléggé bajosan lehet odaférni a gyertyához a gyertyakulccsal. Néha még enélkül is :lol: De amúgy csak le kell húzni róla, semmi menet vagy ilyesmi nincsen. Nekem C14NZ-n van, onnan tudom. A C-s motoroknál így van ahogy írod. Ott a hővédőnél kell lehúzni a pipát. De a X-es motoroknál van ez a nagy hővédő fixen. Nem az enyém a kocsi, ismerős X16SZ vectrájánál van ez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 A C-s motoroknál így van ahogy írod. Ott a hővédőnél kell lehúzni a pipát. De a X-es motoroknál van ez a nagy hővédő fixen. Nem az enyém a kocsi, ismerős X16SZ vectrájánál van ez. Sztem ebbe csak a 16-os gyertyakulcs megy be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 A C-s motoroknál így van ahogy írod. Ott a hővédőnél kell lehúzni a pipát. De a X-es motoroknál van ez a nagy hővédő fixen. Nem az enyém a kocsi, ismerős X16SZ vectrájánál van ez. Ja, akkor figyelmetlen voltam. Azt hittem a tiédnél. Azt a tekerőset nem ismerem :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
peki Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Köszi a válaszokat, sejtettem hogy kis kulcs megy csak bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Sziasztok! Olyan gondom lenne hogy amikor már bemelegedett a motor a víz hőfok olyan 90C körül van vagy felette elöjön egy nyikorgó hang hol folymatosan hol szagatottan a generátor ékszíj kilőve más mi lehet? Vezérműszíj lehet? Van valakinek ötlete? Előre is köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Nem az enyém a kocsi, ismerős X16SZ vectrájánál van ez. Nagyon ismerős volt a kép. Nekem is ilyen motorom van, ránézésre ilyen gyertyakábelekkel, de nekem a kábelen marad az a fém borítás. Tuti, nemrég cseréltem gyertyát. És 21-es kulcs kell hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Sziasztok! Olyan gondom lenne hogy amikor már bemelegedett a motor a víz hőfok olyan 90C körül van vagy felette elöjön egy nyikorgó hang hol folymatosan hol szagatottan a generátor ékszíj kilőve más mi lehet? Vezérműszíj lehet? Van valakinek ötlete? Előre is köszönöm Nekem régebben egy olcsó (FAI márkájú) vezérműszíj adott ki idegesítő hangot, gyorsan lecseréltem Gates-re. De hallottam már olyat is, hogy rosszul volt visszatéve a vezérlés műanyag burkolata és belesúrolt valamibe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember30, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2008 Olyan gondom lenne hogy amikor már bemelegedett a motor a víz hőfok olyan 90C körül van vagy felette elöjön egy nyikorgó hang hol folymatosan hol szagatottan a generátor ékszíj kilőve más mi lehet? Vezérműszíj lehet? Van valakinek ötlete? Előre is köszönöm Pl vízpumpa, főleg ha nem volt cserélve a vezérléssel... szintúgy vonatkozik ez a feszítőre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts