Soma01 Elküldve Szeptember27, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2008 Nem rég lett cserélve a lambda. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember27, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2008 Nem rég lett cserélve a lambda. Utángyári? Mert akkor lenne egy tippem <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember27, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2008 Az. Egyszer már írtam, valami NKG vagy ilyesmi a neve, de a csatija eredeti volt. Ez volt a leg "eredetibb" amit találtam a GM-en kívül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Szeptember27, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2008 Nem az AC pumpa szarakodik? Nekem le volt esve róla az előszűrő, és ha beszivott vmi kis trutyit elakadt az a kis kerék ami szívja a benyát. Egyre jobban az az érzésem, hogy nekem is ki kéne venni a tankból az AC-t és kicsit szétnézni odabent. Alapvető hiba, hogy néha erős kanyarokban berángat az autó. Nagyobb a berángatás valószínűsége, ha alacsony az üzemanyagszint a tankban. Mintha lebegne valami szennyeződés és azt néha felkapná az AC szűrője. A kanyarok után elmúlik a rángatás/torpanás, de egyszer mérgemben a motor torpanása közben nyomtam egy kövér gázt. Erre az volt a válasz, hogy mégjobban torpant a motor és kigyulladt a sárga lámpa, amit kivillogtattam: "befúvásjel alacsony, szegény keverék". Amúgy AGR szelep, alapjárati motor kitakarítva, pillangószelepről enni lehetne, benzinszűrő nemrég cserélve. Egyszer már majdnem kiszedtem az AC-t, ki is csavartam a csavarokat, de elégé fogta a tömítés és nem akartam elszakítani, így hagytam az egészet. Amúgy másik tippem az AC relé lenne. Mit mondotok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember27, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2008 Az. Egyszer már írtam, valami NKG vagy ilyesmi a neve, de a csatija eredeti volt. Ez volt a leg "eredetibb" amit találtam a GM-en kívül. Inkább NTK. De azt megcseszheted, szerintem attól van a gondod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember27, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2008 Milyet vegyek akkor? ...amúgy nagyon fogyaszt is a kocsi. Ez is ettől lehet? De most mit csináljak, vigyem vissza, hogy rossz és "kérek egy más márkájút, inkább ráfizetek" dumával? (ismerős a boltos, lehet megcsinálja <_< ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember27, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2008 Milyet vegyek akkor? ...amúgy nagyon fogyaszt is a kocsi. Ez is ettől lehet? De most mit csináljak, vigyem vissza, hogy rossz és "kérek egy más márkájút, inkább ráfizetek" dumával? (ismerős a boltos, lehet megcsinálja <_< ) Lehet attól a túlfogyasztás, bár mástól is. Lambdából mindenképp eredeti GM-et próbálj szerezni, ha segít vmit, meg tudom mondani a katalógusszámát, csak írd le az alvázszámát, ill. évjáratát az autódnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember28, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2008 Egyre jobban az az érzésem, hogy nekem is ki kéne venni a tankból az AC-t és kicsit szétnézni odabent. Alapvető hiba, hogy néha erős kanyarokban berángat az autó. Nagyobb a berángatás valószínűsége, ha alacsony az üzemanyagszint a tankban. Mintha lebegne valami szennyeződés és azt néha felkapná az AC szűrője. A kanyarok után elmúlik a rángatás/torpanás, de egyszer mérgemben a motor torpanása közben nyomtam egy kövér gázt. Erre az volt a válasz, hogy mégjobban torpant a motor és kigyulladt a sárga lámpa, amit kivillogtattam: "befúvásjel alacsony, szegény keverék". Amúgy AGR szelep, alapjárati motor kitakarítva, pillangószelepről enni lehetne, benzinszűrő nemrég cserélve. Egyszer már majdnem kiszedtem az AC-t, ki is csavartam a csavarokat, de elégé fogta a tömítés és nem akartam elszakítani, így hagytam az egészet. Amúgy másik tippem az AC relé lenne. Mit mondotok? Az ilyen pillanatnyi üzemzavarokat a legnehezebb kiszűrni. Mert ugye amikor minden normálisan működik, hiába keresed a hiba okát. Én is csak akkor jöttem rá hogy az AC pumpa rossz amikor végképp leállt. Nem tudom mennyibe kerül a relé, de esetleg egy kölcsönkértel meg lehetne próbálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Szeptember28, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2008 Sziasztok!! Olyan gondom van, hogy hidegen beinditom az autót, kb 5-10 másodpercig nem jár egyenletesen a motor. Mintha 1-2 henger nem menne.Utána szépen egyenletesen jár. Ha melegen inditom be akkor semmi gond, csak hidegen csinálja. Mi lehet a gond ? Merre keresgéljek?? Válaszotokat is előre köszönöm!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember28, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2008 Sziasztok!! Olyan gondom van, hogy hidegen beinditom az autót, kb 5-10 másodpercig nem jár egyenletesen a motor. Mintha 1-2 henger nem menne.Utána szépen egyenletesen jár. Ha melegen inditom be akkor semmi gond, csak hidegen csinálja. Mi lehet a gond ? Merre keresgéljek?? Válaszotokat is előre köszönöm!! Gyertyák, gyújtókábelek, ilyesmi :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember28, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2008 Gyertyák, gyújtókábelek, ilyesmi :lol: Vagy a szelepek. Szeleptisztító adalékot meg lehet próbálni kicsit töményebben az előírtnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember28, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2008 Lehet attól a túlfogyasztás, bár mástól is. Lambdából mindenképp eredeti GM-et próbálj szerezni, ha segít vmit, meg tudom mondani a katalógusszámát, csak írd le az alvázszámát, ill. évjáratát az autódnak. Csak a gyári a jó? A gyári amúgy milyen Siemens; vagy Bosch? Ilyeneket nem találtam a boltokban, csak azt a sok utángyártottat és az eredetit. Árat tud valaki írni? Elég eltérő árakat mondtak eddig. Szerintem mindenki mást ért eredeti alatt. Mert ha a csatija ugyan olyan azt eredetinek szokták hívni és ha csak a drótok állnak ki belőle, akkor meg univerzálisnak szokták hívni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember28, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2008 Csak a gyári a jó? A gyári amúgy milyen Siemens; vagy Bosch? Ilyeneket nem találtam a boltokban, csak azt a sok utángyártottat és az eredetit. Árat tud valaki írni? Elég eltérő árakat mondtak eddig. Szerintem mindenki mást ért eredeti alatt. Mert ha a csatija ugyan olyan azt eredetinek szokták hívni és ha csak a drótok állnak ki belőle, akkor meg univerzálisnak szokták hívni. A gyári a Tiédhez 50e körül van :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember28, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2008 De jóóó! 40-ért tudok szerezni hozzá elvileg, de az is sok. Ki lehet mérni, hogy amit vettem az jó e egyáltalán és tutira kell e cserélni? Egy kis lambda 50k-ért.... :lol: Nem tudjátok milyen a márkája az eredetinek? Így nem lehetne "csalni" egy kicsit, hogy olcsóbb legyen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Szeptember28, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2008 Vagy a szelepek. Szeleptisztító adalékot meg lehet próbálni kicsit töményebben az előírtnál. Én már egyszer akartam bele önteni szeleptisztítót, de amit néztem benzinkúton, meg a nagy áruházakban, azok csak a 16 szelepes motorokhoz ajánlotta és így nem mertem beleönteni. Milyen szeleptisztítót ajánlottok, vagy bele lehet önteni azt is? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember28, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2008 Én már egyszer akartam bele önteni szeleptisztítót, de amit néztem benzinkúton, meg a nagy áruházakban, azok csak a 16 szelepes motorokhoz ajánlotta és így nem mertem beleönteni. Milyen szeleptisztítót ajánlottok, vagy bele lehet önteni azt is? Köszi Miért ne lehetne beleönteni egy 8 szelepes motorba? :lol: Hiszen ugyanúgy a benzinnel keveredve kerül a szívótorokba mind a két fajta motornál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Szeptember28, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2008 Sziasztok!! Olyan gondom van, hogy hidegen beinditom az autót, kb 5-10 másodpercig nem jár egyenletesen a motor. Mintha 1-2 henger nem menne.Utána szépen egyenletesen jár. Ha melegen inditom be akkor semmi gond, csak hidegen csinálja. Mi lehet a gond ? Merre keresgéljek?? Válaszotokat is előre köszönöm!! Hidegindításkor nekem is úgy jár a motor vagy fél percig, mintha dízel lenne. Nem a szelepek csörögnek, hanem mintha nem menne minden henger. Pár perc után szépen jár. Gyertyára, gyertyakábelre gyanakodtam. Aztán egyszer kicseréltem a gyertyákat. Télen mínuszban beindítva olyan szépen járt azonnal, mint üzemmelegen. Na mondom megvan a megoldás, csakhát eltelt pár hónap és ugyanolyan dízelesen indul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember29, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2008 Erre valaki?: Ki lehet mérni, hogy amit vettem az jó e egyáltalán és tutira kell e cserélni? Amúgy a nem gyári, miért rossz, rossz értékeket ad? Mert akkor azt ki leht mérni, gondolom. Tudjátok milyen a márkája az eredetinek? Mert lehet, hogy lehet kapni ugyan olyat, csak xy márka lenne, nem GM. Így nem lehetne "csalni" egy kicsit, hogy olcsóbb legyen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Szeptember29, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2008 Fiat 1.3 multijet (vagy CDTi) motort melyik váltóval lehet összehozni? F13, F15, F18? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember29, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2008 Erre valaki?: Amúgy a nem gyári, miért rossz, rossz értékeket ad? Mert akkor azt ki leht mérni, gondolom. Tudjátok milyen a márkája az eredetinek? Mert lehet, hogy lehet kapni ugyan olyat, csak xy márka lenne, nem GM. Így nem lehetne "csalni" egy kicsit, hogy olcsóbb legyen? Az a baj, hogy a lambda szonda működését nem olyan egyszerű mérni, mert a kipuffgáz oxigéntartalma függvényében a kapacitása változik. Irogatnak feszültségmérésekről, de igazából kapacitást kéne mérni, méghozzá elég gyorsan. Valószínűleg a nem gyári lambdák kapacitása máshogy változik, más tartományban, ill. sebességgel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember29, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2008 Fiat 1.3 multijet (vagy CDTi) motort melyik váltóval lehet összehozni? F13, F15? E szerint F17-el szerelik őket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Szeptember29, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2008 E szerint F17-el szerelik őket. Köszi! Bár igazándiból a harangon lenne a hangsúly, hogy rá lehetne-e pakolni a 6 gangos váltót és érdemes lenne-e. Nem vágom a váltókat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Szeptember29, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2008 Szóval nehéz. Opel márkaszervízben lehet ilyen műszer? Mert ez egy spec műszer akárhogy is nézzük. Szóval hogy döntik el, hogy kell e cserélni? Mert hasraütés ("lehet az a baj") alapján 30-50 ezret kidobni, kicsit meredek. - A másik meg a fogyasztást írtam, hogy szerintem sok. A 215-ös gumi mennyivel dobja meg szerintetek? - Ja, meg a kipufogó cső is lyukas a lambda után nem sokkal, ott a csatlakozásnál, hol az Y cső kapcsolódik a következő egyenes sima csőhöz ami megy hátra. Ez nem befolyásoló tényező? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember29, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2008 - A másik meg a fogyasztást írtam, hogy szerintem sok. A 215-ös gumi mennyivel dobja meg szerintetek? - Ja, meg a kipufogó cső is lyukas a lambda után nem sokkal, ott a csatlakozásnál, hol az Y cső kapcsolódik a következő egyenes sima csőhöz ami megy hátra. Ez nem befolyásoló tényező? - 195-höz képest legalább 0,5-1 liter szerintem, de használattól függ. 15-ös felnin van? - hát nem használ az biztos, miért nem csináltatod meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Szeptember29, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2008 ....Ja, meg a kipufogó cső is lyukas a lambda után nem sokkal, ott a csatlakozásnál, hol az Y cső kapcsolódik a következő egyenes sima csőhöz ami megy hátra. Ez nem befolyásoló tényező? Ha nincs akkora fojtás amekkora kellene az fogyasztásnövekedéssel jár. Egyszer próbáltam az előző gépemet csak 1 dobbal -ment mint az állat (harckocsi hanggal) de ha nem is tapostam neki közel 2x annyit be is nyelt szóval érdemes lenne azt a lyukat befoldani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts