Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Nem az AC pumpa szarakodik? Nekem le volt esve róla az előszűrő, és ha beszivott vmi kis trutyit elakadt az a kis kerék ami szívja a benyát.

Egyre jobban az az érzésem, hogy nekem is ki kéne venni a tankból az AC-t és kicsit szétnézni odabent. Alapvető hiba, hogy néha erős kanyarokban berángat az autó. Nagyobb a berángatás valószínűsége, ha alacsony az üzemanyagszint a tankban. Mintha lebegne valami szennyeződés és azt néha felkapná az AC szűrője. A kanyarok után elmúlik a rángatás/torpanás, de egyszer mérgemben a motor torpanása közben nyomtam egy kövér gázt. Erre az volt a válasz, hogy mégjobban torpant a motor és kigyulladt a sárga lámpa, amit kivillogtattam: "befúvásjel alacsony, szegény keverék". Amúgy AGR szelep, alapjárati motor kitakarítva, pillangószelepről enni lehetne, benzinszűrő nemrég cserélve. Egyszer már majdnem kiszedtem az AC-t, ki is csavartam a csavarokat, de elégé fogta a tömítés és nem akartam elszakítani, így hagytam az egészet. Amúgy másik tippem az AC relé lenne. Mit mondotok?

Megosztás:

Milyet vegyek akkor?

...amúgy nagyon fogyaszt is a kocsi. Ez is ettől lehet?

De most mit csináljak, vigyem vissza, hogy rossz és "kérek egy más márkájút, inkább ráfizetek" dumával? (ismerős a boltos, lehet megcsinálja <_< )

Lehet attól a túlfogyasztás, bár mástól is. Lambdából mindenképp eredeti GM-et próbálj szerezni, ha segít vmit, meg tudom mondani a katalógusszámát, csak írd le az alvázszámát, ill. évjáratát az autódnak.

Megosztás:

Egyre jobban az az érzésem, hogy nekem is ki kéne venni a tankból az AC-t és kicsit szétnézni odabent. Alapvető hiba, hogy néha erős kanyarokban berángat az autó. Nagyobb a berángatás valószínűsége, ha alacsony az üzemanyagszint a tankban. Mintha lebegne valami szennyeződés és azt néha felkapná az AC szűrője. A kanyarok után elmúlik a rángatás/torpanás, de egyszer mérgemben a motor torpanása közben nyomtam egy kövér gázt. Erre az volt a válasz, hogy mégjobban torpant a motor és kigyulladt a sárga lámpa, amit kivillogtattam: "befúvásjel alacsony, szegény keverék". Amúgy AGR szelep, alapjárati motor kitakarítva, pillangószelepről enni lehetne, benzinszűrő nemrég cserélve. Egyszer már majdnem kiszedtem az AC-t, ki is csavartam a csavarokat, de elégé fogta a tömítés és nem akartam elszakítani, így hagytam az egészet. Amúgy másik tippem az AC relé lenne. Mit mondotok?

Az ilyen pillanatnyi üzemzavarokat a legnehezebb kiszűrni. Mert ugye amikor minden normálisan működik, hiába keresed a hiba okát. Én is csak akkor jöttem rá hogy az AC pumpa rossz amikor végképp leállt. Nem tudom mennyibe kerül a relé, de esetleg egy kölcsönkértel meg lehetne próbálni.

Megosztás:

Sziasztok!! Olyan gondom van, hogy hidegen beinditom az autót, kb 5-10 másodpercig nem jár egyenletesen a motor. Mintha 1-2 henger nem menne.Utána szépen egyenletesen jár. Ha melegen inditom be akkor semmi gond, csak hidegen csinálja. Mi lehet a gond ? Merre keresgéljek?? Válaszotokat is előre köszönöm!!

Megosztás:

Sziasztok!! Olyan gondom van, hogy hidegen beinditom az autót, kb 5-10 másodpercig nem jár egyenletesen a motor. Mintha 1-2 henger nem menne.Utána szépen egyenletesen jár. Ha melegen inditom be akkor semmi gond, csak hidegen csinálja. Mi lehet a gond ? Merre keresgéljek?? Válaszotokat is előre köszönöm!!

Gyertyák, gyújtókábelek, ilyesmi :lol:

Megosztás:

Lehet attól a túlfogyasztás, bár mástól is. Lambdából mindenképp eredeti GM-et próbálj szerezni, ha segít vmit, meg tudom mondani a katalógusszámát, csak írd le az alvázszámát, ill. évjáratát az autódnak.

Csak a gyári a jó? A gyári amúgy milyen Siemens; vagy Bosch? Ilyeneket nem találtam a boltokban, csak azt a sok utángyártottat és az eredetit. Árat tud valaki írni? Elég eltérő árakat mondtak eddig. Szerintem mindenki mást ért eredeti alatt. Mert ha a csatija ugyan olyan azt eredetinek szokták hívni és ha csak a drótok állnak ki belőle, akkor meg univerzálisnak szokták hívni.

Megosztás:

Csak a gyári a jó? A gyári amúgy milyen Siemens; vagy Bosch? Ilyeneket nem találtam a boltokban, csak azt a sok utángyártottat és az eredetit. Árat tud valaki írni? Elég eltérő árakat mondtak eddig. Szerintem mindenki mást ért eredeti alatt. Mert ha a csatija ugyan olyan azt eredetinek szokták hívni és ha csak a drótok állnak ki belőle, akkor meg univerzálisnak szokták hívni.

A gyári a Tiédhez 50e körül van :lol:

Megosztás:

De jóóó!

40-ért tudok szerezni hozzá elvileg, de az is sok. Ki lehet mérni, hogy amit vettem az jó e egyáltalán és tutira kell e cserélni?

Egy kis lambda 50k-ért.... :lol: Nem tudjátok milyen a márkája az eredetinek? Így nem lehetne "csalni" egy kicsit, hogy olcsóbb legyen?

Megosztás:

Vagy a szelepek. Szeleptisztító adalékot meg lehet próbálni kicsit töményebben az előírtnál.

Én már egyszer akartam bele önteni szeleptisztítót, de amit néztem benzinkúton, meg a nagy áruházakban, azok csak a 16 szelepes motorokhoz ajánlotta és így nem mertem beleönteni. Milyen szeleptisztítót ajánlottok, vagy bele lehet önteni azt is?

Köszi

Megosztás:

Én már egyszer akartam bele önteni szeleptisztítót, de amit néztem benzinkúton, meg a nagy áruházakban, azok csak a 16 szelepes motorokhoz ajánlotta és így nem mertem beleönteni. Milyen szeleptisztítót ajánlottok, vagy bele lehet önteni azt is?

Köszi

Miért ne lehetne beleönteni egy 8 szelepes motorba? :lol:

Hiszen ugyanúgy a benzinnel keveredve kerül a szívótorokba mind a két fajta motornál.

Megosztás:

Hidegindításkor nekem is úgy jár a motor vagy fél percig, mintha dízel lenne. Nem a szelepek csörögnek, hanem mintha nem menne minden henger. Pár perc után szépen jár. Gyertyára, gyertyakábelre gyanakodtam. Aztán egyszer kicseréltem a gyertyákat. Télen mínuszban beindítva olyan szépen járt azonnal, mint üzemmelegen. Na mondom megvan a megoldás, csakhát eltelt pár hónap és ugyanolyan dízelesen indul.

Megosztás:

Erre valaki?:

Ki lehet mérni, hogy amit vettem az jó e egyáltalán és tutira kell e cserélni?

Amúgy a nem gyári, miért rossz, rossz értékeket ad? Mert akkor azt ki leht mérni, gondolom.

Tudjátok milyen a márkája az eredetinek? Mert lehet, hogy lehet kapni ugyan olyat, csak xy márka lenne, nem GM. Így nem lehetne "csalni" egy kicsit, hogy olcsóbb legyen?

Megosztás:

Erre valaki?:

Amúgy a nem gyári, miért rossz, rossz értékeket ad? Mert akkor azt ki leht mérni, gondolom.

Tudjátok milyen a márkája az eredetinek? Mert lehet, hogy lehet kapni ugyan olyat, csak xy márka lenne, nem GM. Így nem lehetne "csalni" egy kicsit, hogy olcsóbb legyen?

Az a baj, hogy a lambda szonda működését nem olyan egyszerű mérni, mert a kipuffgáz oxigéntartalma függvényében a kapacitása változik. Irogatnak feszültségmérésekről, de igazából kapacitást kéne mérni, méghozzá elég gyorsan. Valószínűleg a nem gyári lambdák kapacitása máshogy változik, más tartományban, ill. sebességgel.

Megosztás:

Szóval nehéz. Opel márkaszervízben lehet ilyen műszer? Mert ez egy spec műszer akárhogy is nézzük. Szóval hogy döntik el, hogy kell e cserélni? Mert hasraütés ("lehet az a baj") alapján 30-50 ezret kidobni, kicsit meredek.

- A másik meg a fogyasztást írtam, hogy szerintem sok. A 215-ös gumi mennyivel dobja meg szerintetek?

- Ja, meg a kipufogó cső is lyukas a lambda után nem sokkal, ott a csatlakozásnál, hol az Y cső kapcsolódik a következő egyenes sima csőhöz ami megy hátra. Ez nem befolyásoló tényező?

Megosztás:

- A másik meg a fogyasztást írtam, hogy szerintem sok. A 215-ös gumi mennyivel dobja meg szerintetek?

- Ja, meg a kipufogó cső is lyukas a lambda után nem sokkal, ott a csatlakozásnál, hol az Y cső kapcsolódik a következő egyenes sima csőhöz ami megy hátra. Ez nem befolyásoló tényező?

- 195-höz képest legalább 0,5-1 liter szerintem, de használattól függ. 15-ös felnin van?

- hát nem használ az biztos, miért nem csináltatod meg?

Megosztás:

....Ja, meg a kipufogó cső is lyukas a lambda után nem sokkal, ott a csatlakozásnál, hol az Y cső kapcsolódik a következő egyenes sima csőhöz ami megy hátra. Ez nem befolyásoló tényező?

Ha nincs akkora fojtás amekkora kellene az fogyasztásnövekedéssel jár.

Egyszer próbáltam az előző gépemet csak 1 dobbal -ment mint az állat (harckocsi hanggal) de ha nem is tapostam neki közel 2x annyit be is nyelt szóval érdemes lenne azt a lyukat befoldani.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.