Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Egy próbacsere jól jönne!

Nekem annó 1,4 / 8v, 60 lovas motornál lambdaszonda csere után a kocsi megtáltosodott. Igaz nyomtam is kifelé a szemét, és ezért megnőtt az addigi fogyasztásom kb 3 decivel.

Viszont a végsebesség is megnőtt legalább 15 km/ó -val.

előtte új Bosch szonda volt benne ,azzal ugyanígy lomha volt

lehet hogy ennyit számít egy jó gyári szonda jelenléte ?

Megosztás:

Kiszedtem a légszűrőt, összemérem a fehérből kiszedett használttal. Jé, az 1.4-be nagyobb való. :D Sebaj, raknám vissza, látom nem illeszkedik. <_< Ki az az ökör, aki egy nem belevaló légszűrőt rak bele?! És nem is túl tiszta úgyhogy benne volt már egy ideje. A légszűrő utáni csövecskében finom por volt leülve. :huh:

Megkapja a használtamat amíg nincs új. Az is szebb, mint ami benne volt.

Megosztás:

Olyan történt ma az autóval, hogy mikor mentem és levettem a lában a gázról (gurultam), akkor leállt a motor. Ezt kétszer is eljátszotta 500méteren belül, azóta nem. A moci egyből újraindúlt, mikor indítóztam. Mi lehet a gond?

Benzinszűrt lehet kellene már cserélni, még sosem volt cserélve szerintem. Mennyi kilómétrenként kell elvileg cserélni?

Vagy az alapjárati motort kell tisztítani? Rosszabb esetben cserélni? Tisztítani mivel kell? Úgy hallottam, hogy nitró higítóval.

Megosztás:

Az AGR-t a múltkor zárta le a szerelő, mikor az alapjárat rossz volt és dobálta az alapjáratot, fel-le. Azóta viszonylag rendben van az alapjárat. De most le is áll, ilyet nem nagyon csinált még. AGR lezárás előtt is állt le már, de akkor nem egyből állt le hanem rángatózott kicsit előtte. Leesett a fordulat nagyon és aztán állt le. De most meg egyből leállt.

Megosztás:

Az AGR-t a múltkor zárta le a szerelő, mikor az alapjárat rossz volt és dobálta az alapjáratot, fel-le. Azóta viszonylag rendben van az alapjárat. De most le is áll, ilyet nem nagyon csinált még. AGR lezárás előtt is állt le már, de akkor nem egyből állt le hanem rángatózott kicsit előtte. Leesett a fordulat nagyon és aztán állt le. De most meg egyből leállt.

Akkor meg ki kéne pucolni még a folytószelepházat, alapjárati motort és a járatait.

Megosztás:

Ma is leállt a moci 1x. Úgy volt, hogy adtam egy gázt és mikor levettem a lábamat a pedálról, kigyulladt a motorhiba lámpa, de a fordulatszám még 3000 körül járt ekkor. Így is az alapjárati a gyanús?

Nem az AC pumpa szarakodik? Nekem le volt esve róla az előszűrő, és ha beszivott vmi kis trutyit elakadt az a kis kerék ami szívja a benyát. De nekem nem leállt, hanem nagyon nehezen indult. Aztán végképp beadta a kulcsot ki is kellett cserélnem. Hiába ellenőriztem előtte, amikor éppen jó volt normálisan működött.

Megosztás:

X14XE-n hol találom az alaphjáratiléptető mocit?

Hátul a blokkon az EGR melett?

Folytószelepházon. Közel van az AGR-hez.

Ma is leállt a moci 1x. Úgy volt, hogy adtam egy gázt és mikor levettem a lábamat a pedálról, kigyulladt a motorhiba lámpa, de a fordulatszám még 3000 körül járt ekkor. Így is az alapjárati a gyanús?

Lambdaszondád jó?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.