Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Hali Gali mindenkinek!

Ha a gyertyák alatt a blokk felett folydogál az olaj akkor az hengerfejtömítés lessz szerintetek?

Eddíg soha nem ette az olajat de most már 6000 alatt lement a minimumra a pácán!

És ha tömítés akkor ez mekkora probléma, lehet még vele járni vagy sürgőssen meg kell javítani.

Mert ha nem sürgős akkor bevárom vele a vezérlés cserét és majd egyszerre.

Hy

Megosztás:

Nem ismerem a körülményeket, de én azzal kiegyeznék ha a kocsi ami mondjuk 14éves 3-4 fokban az 5.dik másodpercben indul el. Szerintem ez nem vészes. <_<

Ne hülyéskedj! 5-6 mp az rengeteg!! Kollégám 21éves Zastavaja hidegben-szívatóval 1-2mp, családi batár, 14 éves, -20fokban is pöccen kb 2mp alatt. Az én autómról ugyancsak elmondható ugyanez.

Számolj el magadban szép lassan hatig, de úgy, hogy az eggyel kezded, és mp-enként mondasz ki egy eggyel nagyobb számot ( pozitív egészekről van szó, a jóindulatúbbak kedvéért :huh: ).

Kb 9 éve vezetek, ha nekem egy autó, típustól,kortól,időjárástól függetlenül nem röffent be 2-3 mp alatt, én már nem is erőltettem tovább az indítózást. Jelzem, kb 1-2 ilyen autóval volt dolgom, pedig rengeteg típusút vezettem már.

5-6mp az nagyon sok!

Megosztás:

Nem ismerem a körülményeket, de én azzal kiegyeznék ha a kocsi ami mondjuk 14éves 3-4 fokban az 5.dik másodpercben indul el. Szerintem ez nem vészes. <_<

Ez abszolút nem korfüggő sztem. 5-6 mp irreálisan sok! Nekem is 10 éves, és amíg ez a benzin nyomás vesztés probléma nem volt, a leghidegebb télben is beindult 1-2 fordulat után. Akinek hőmérsékletfüggő, az lehet jeladó hiba is.

Megosztás:

De nem csak a nyomását mérték az AC-nek?

Ez azért eléggé valószínűsíti az injektorfejek pisilését.

Na úgy néz ki, mégis az AC engedi el a nyomást. Ezt nem mérték legutóbb, de most meg fogom méretni. Pár napja járatom pár másodpercig indítózás előtt, és eddig még mindig szépen rögtöjn indult így. (csak kísérletképpen csinálom) Ha jól gondolom, akkor ha az injektor eresztene, nem indulna így se a dús keveréktől, nem?

Megosztás:

Sziasztok!

Én is Opel tulaj vagyok 2 éve,de még csak most találtalak meg benneteket!

Nos az Én kicsikém egy 1998-as évjáratú F Astra

Egy kérdésem volna hozzátok,mindenkihez aki csak egy kis infot is tud erröl a motorrol:X14NZ138...

Kérdés,hogy milyen paraméterei vannak,mármint hány szelepes,stb.

Válaszokat ide várok,ha lehetséges:ricky_no1@citromail.hu

Csak azért mert nem túl sokat netezek mostanában,de a levelezésem szinte minden nap megtudom nézni!

Elöre is köszi!

Üdv.: Elnök

Megosztás:

és gombbal fékezel is? <_<

Jah, rá van írva hogy VÉSZFÉK! :huh:

Bár lényegében ha belegondolok, tényleg minden fékezésünk vészfék a pályán :D

Ha a gyertyák alatt a blokk felett folydogál az olaj akkor az hengerfejtömítés lessz szerintetek?

Nem, szelepfedél tömítés.

Na úgy néz ki, mégis az AC engedi el a nyomást. Ezt nem mérték legutóbb, de most meg fogom méretni. Pár napja járatom pár másodpercig indítózás előtt, és eddig még mindig szépen rögtöjn indult így. (csak kísérletképpen csinálom) Ha jól gondolom, akkor ha az injektor eresztene, nem indulna így se a dús keveréktől, nem?

Lehet hogy mindkettő :D

Megosztás:

Hello skacok. Nekem olyan jellegu problemam van hogy az oto hosszan tarto inditozas utan akar csak beindulni. PL. ha mentem mar vele par kilometert es felmelegedett a kocsi akkor viszont poccre indul. Mintha az elso reggeli inditozasnal meg kellene varni mire kap benyat. Itt olvastam hogy valszeg AC pumpa de olcsobb megoldas ez a visszacsapo szelep. Ez lehet nalam is a gond? koszi...

Meg kéne nézni (pontosabban kicserélni) a motorhőfok-jeladót. Ez egy kétvezetékes(!) jeladó, ez mondja meg a motorvezérlő compinak, hogy hány fokos a motor, ez alapján adagolja az üzemanyag mennyiségét. Ha a Te jeladód pl. azt mondja a compinak, hogy +30fokos a motor, miközben épphogy csak fagypont felett van (pl. ma reggel), akkor kevés üzemanyagot fog adagolni, mivel a hideg motornak a benzingőz kicsapódása miatt több anyag kéne, mint a 30fokosnak. Ha veszel bele, javaslom a gyárit, de legalábbis a CI/QH gyártmányút kerüld messzire.

Remélem érthető voltam <_<

Megosztás:

Ezt így megmondod???

Honnan lehet ilyen infokat kideríteni???

Autósboltban semmit sem tudtak róla,pedig elég jól megy a bolt és elég régen de a csávó azt mondta még ilyennel nem találkozott!

Miért ilyen ritka ez????

Nem ritka az... jó sok van belőle :huh:

Azt az autósboltot szerintem kerüld messzire <_<

Megosztás:

Üdv mindenkinek még új vagyok az oldalon,azzal a reményel fordulok hozzátok,hogy ti talán tudtok segíteni!98 as évjáratu F-es astrám van X16SZR-es motorkódú.A következőt produkálja az utobbi 2 hétben:Motorfék üzemben kigyullad az MIL led,és ahogy a kuplungot kinyomom leáll a motor!Leállás után ahogy ráindítok pöcc-röff a MIL még mindig világít,"igaz kisseb az alapjárat a megszokottnál"pici gáz,a led kialszik és az alapjárat is helyreáll.Szuperül müködik minden a köv.mororfék használatáig.EGR-t már lezártam,de ugyan az a szitu...Már tulvagyok egy alapjárati motor + egy MAP szenzor cserén is az eredmény változatlan.A TP szenzor értékeit még nem mértem ki!Lehetséges hogy Ő a bűnös?Jahh és a computer hibatároloja nem tartalmaz hibát!Aki tud légyszi segítsen.Pleease.Előre is köszönöm.

Megosztás:

Üdv mindenkinek még új vagyok az oldalon,azzal a reményel fordulok hozzátok,hogy ti talán tudtok segíteni!98 as évjáratu F-es astrám van X16SZR-es motorkódú.A következőt produkálja az utobbi 2 hétben:Motorfék üzemben kigyullad az MIL led,és ahogy a kuplungot kinyomom leáll a motor!Leállás után ahogy ráindítok pöcc-röff a MIL még mindig világít,"igaz kisseb az alapjárat a megszokottnál"pici gáz,a led kialszik és az alapjárat is helyreáll.Szuperül müködik minden a köv.mororfék használatáig.EGR-t már lezártam,de ugyan az a szitu...Már tulvagyok egy alapjárati motor + egy MAP szenzor cserén is az eredmény változatlan.A TP szenzor értékeit még nem mértem ki!Lehetséges hogy Ő a bűnös?Jahh és a computer hibatároloja nem tartalmaz hibát!Aki tud légyszi segítsen.Pleease.Előre is köszönöm.

Mikori évjáratú az autó? Én az EGR-re tippelnék, és attól, hogy lezártad, még lehet, hogy mechanikailag rossz (meg van szorulva pl.) és akkor hibát fog jelezni lezárt állapotban is.

Megosztás:

Mikori évjáratú az autó? Én az EGR-re tippelnék, és attól, hogy lezártad, még lehet, hogy mechanikailag rossz (meg van szorulva pl.) és akkor hibát fog jelezni lezárt állapotban is.

A kocsi 1998-as évjáratu,már kipucoltam amanyire csak lehetett at AGR-t mozog is szépen ahogy kell,igy sem müködott.Utána következett a lezárása,de hiába.

Megosztás:

A kocsi 1998-as évjáratu,már kipucoltam amanyire csak lehetett at AGR-t mozog is szépen ahogy kell,igy sem müködott.Utána következett a lezárása,de hiába.

Ezért kérdeztem az évjáratot, mert ha jól rémlik, a '96-os utáni évjáratoknál akkor is hibát jelez az ECU, ha minden ok, csak le van zárva az AGR szelep, mert motorfék üzemmódban teszteli a szelepet, és ha kinyitásakor nem érzekel nyomásváltozást a MAP-szenzoron keresztül, akkor hibát fog jelezni, de ilyenkor elvileg nem kell törődni vele. Remélem nem írtam túl nagy hülyeséget, majd jönnek okosabbak, és megmondják a frankót.

Megosztás:

Sziasztok!

Lenne egy S.O.S nagyon fontos kérdésem. Az a baj, hogy kedden reggel indítottam az autót, és nem aludt el az olajnyomás lámpa. Ha nagyobb gázt adok, akkor elaszik. Akkor alapjáraton nem világít, de gázadásnál igen.

Viszont most lett benne cserélve olaj, olajszűrő, pollen, gázolajszűrő, légszűrő. Ha leveszem az olajbeöntő sapit, és nagyobb gázt adok, akkor egy kevés olajat felcsap a kezemre, de nem sokat. Kicseréltük a olajgombát. Ki lett szedve az olajnyomás szelep. Az is rendben. Mi lehet a baj?!?!?! Az autóban 307.000Km van!

Köszönöm

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.