Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Nos a bödönről annyit, hogy valamelyik nap egy Trabant (bocs az offért) került a kezeim alá és biza abban gyárilag van leválasztó, ráadásul 3/4"-os csőcsatlakozással. Bontóban biztos meg lehet kapni fillérekért de újonnan sem lehet méreg ára.

Megosztás:

Üdv Urak!

Egy C16NZ-vel kapcsolatba lenne kérdésem.

Az a gondja, hogy fogja magát és egyszerűen leáll mintha levennék a gyújtást.

Van hogy 5km után van hogy 10.

Aztán mire hazavontatják beindul.

Mintha túlmelegedne valami, és mire kicsit hül megint megy.

Szóval megbízhatatlan.

A gyújtómodul fél éve lett cserélve hasonló okok miatt, azóta jó volt.

Az AC relé meg lett nézve, nincs beégve. Az AC pumpa is megy, akkro is mikor nem indul.

Néha mikor leáll, indításra 1-2 hengerest játszik.

Aztán megjavul mintha mise történt volna?

Ezeken kívül mit érdemes még megnézni?

Volt már valakinek hasonló?

Vagy az új gyújtásmodul eddíg bírta?

Előre is köszi a segítséget.

Megosztás:

Esetleg elosztófedél?

Elosztófedél még nem lett cserélve.

Kábelek nem tudom milyenek.

Majd megnézem.

Egyik kolegámé.

93-as C16NZ vectra 320E km-el.

Sokminden még eredeti, lehet kezdi megadni magát?

Gyújtótrafó csinálhat ilyet?

A gyújtómodul új GM.

De ránézek arra is.

Megosztás:

Bödön

rézzel <_<

Én ma szerelem be.

a.

Várjuk a változást... Ha van.

epk te is írhatnál erről valamit. Van-e valami változás? jobb? netán rosszabb?

Én az általas említett kis csövet teljesen ledugóztam, ahogyan Dpek is csinálta. Kipróbáltam úgy is, hogy az maradt a helyén, de sztem így jobb. Mégjobb.

Megosztás:

Várjuk a változást... Ha van.

epk te is írhatnál erről valamit. Van-e valami változás? jobb? netán rosszabb?

Én az általas említett kis csövet teljesen ledugóztam, ahogyan Dpek is csinálta. Kipróbáltam úgy is, hogy az maradt a helyén, de sztem így jobb. Mégjobb.

Nem mentem még sokat vele (kb. 40-50 km), és főleg nem forszírozott üzemben. Nekem már amúgy is van benne egy kis + kakó a HHO cellák miatt, tehát vezetésben nem éreztem különös különbséget. Majd az idő megmutatja, hogy leválaszt-e valamit és mennyit? Különben nem sok olajat volna szabad leválasztani, mert nagyon kicsi az olajfogyasztásom is (< 1 lit/10000 km) . Oké, olajos volt a gumicső belülről, de egyáltalán nem volt benne olajsár, mint ahogy egyesek írtak ide ilyen horror dolgokat.

A csavarok zörgése pedig egyáltalán nem hallható az utastérben, nyitott motorháztetővel is csak alapjáraton. Szóval nem vészes, de azért azt is ki akarom küszöbölni. Agyalok rajta.

Megosztás:

Üdv Urak!

Egy C16NZ-vel kapcsolatba lenne kérdésem.

Az a gondja, hogy........................

Szia!

Szerintem kezd az olcsobbik megoldással, elosztófedél aztán gyertya, ha még mindíg szórakozik akkor gyetyakábeleket cserélj.

Amúgy mit csinál a moci amikor indítózod? A rotor forog az elosztófedél alatt?

Megosztás:

Szia!

Szerintem kezd az olcsobbik megoldással, elosztófedél aztán gyertya, ha még mindíg szórakozik akkor gyetyakábeleket cserélj.

Amúgy mit csinál a moci amikor indítózod? A rotor forog az elosztófedél alatt?

Gyertyakábel nem szokott olyat csinélni hogy egyik pillanatról a másikra se kép se hang, aztán 20 perc múlva semmi baja.

Inkább rángat néha.

Csak simán teker, de nem röffen be, mintha nem lenne szikra vagy befecskendezés.

Megosztás:

Gyertyakábel nem szokott olyat csinélni hogy egyik pillanatról a másikra se kép se hang, aztán 20 perc múlva semmi baja.

Inkább rángat néha.

Csak simán teker, de nem röffen be, mintha nem lenne szikra vagy befecskendezés.

Nekem is volt nagyon hasonló nemrég, és az AC-relé volt a ludas. Attól, hogy ránézésre nem láttál rajta semmi gynúsat, még nem biztos, hogy jó is. Nem drága a cseréje, érdemes megpróbálni.

Megosztás:

Nekem ugyanez "volt" a gondom.

Gyújtásmodul+ac relé cserével sem szűnt meg.Legutóbb nyaralni voltunk éppen, amikor leállt. (és nem indult)

Akkor ébredtem rá,hogy az összes alkalommal,mikor leállt,negyedig (vagy kevesebb) volt a tank.

(rátankolni mindig csak 3x litert tudtam)

Cseréltem nemrég ac pumpát de még volt alkalmam kipróbálni,hogy mi történik ha fogy a benga.

Ezzel meg az sántít nekem,hogy nem fulladozva,dadogva állt le,mint amikor kifogy a benzin,hanem hirtelen.

Indításnál sem ugrik be picit sem,vagy sehogy,vagy pöccre.Ebből gondolom,hogy nem lehet üzemanyagellátás probléma,de tesztelem. <_<

Megosztás:

Nekem ugyanez "volt" a gondom.

Gyújtásmodul+ac relé cserével sem szűnt meg.Legutóbb nyaralni voltunk éppen, amikor leállt. (és nem indult)

Akkor ébredtem rá,hogy az összes alkalommal,mikor leállt,negyedig (vagy kevesebb) volt a tank.

(rátankolni mindig csak 3x litert tudtam)

Cseréltem nemrég ac pumpát de még volt alkalmam kipróbálni,hogy mi történik ha fogy a benga.

Ezzel meg az sántít nekem,hogy nem fulladozva,dadogva állt le,mint amikor kifogy a benzin,hanem hirtelen.

Indításnál sem ugrik be picit sem,vagy sehogy,vagy pöccre.Ebből gondolom,hogy nem lehet üzemanyagellátás probléma,de tesztelem. <_<

Kicserélem akkor a relét, meg az AC pumpát.

Megkérdezem mennyi van a tankba neki.

Más ötletem nekem sincs.

Esetleg a trafót érdemes cserélni?

Az tud ilyet produkálni vagy vagy jó vagy nem?

Ha valakinek van ilyen reléje elcserélném C20NE relére mert nekem abból van kettő is, de 1.6-ba nem jó.

Vagy átkötéssel működhet?

Megosztás:

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem.

Mégpedig:

A bödön beszerelése kapcsán az lenne a kérdésem, hogy mekkora a kartergáz áramlási sebessége a szelepfedél felől a szívócsőbe?

Azért kérdezem, mert eléggé gyenge megoldással egy sima csővel kötöttem be a bödönt és a cső ugyan hideg állapotban nem törik meg, de ahogy bemelegszik a motor úgy érzem, mintha már nem lenne meg a szilárdsága és egyfajta tompulást, fojtást érzek a kocsin.

Arra gondolok, hogy a puha csövet a meleg kartergáz összehúzza és ezért van ez a jelenség.

De ez csak akkor lehetséges, ha elég nagy a gáz sebessége.

Szerintetek?

Megosztás:

A bödön beszerelése kapcsán az lenne a kérdésem, hogy mekkora a kartergáz áramlási sebessége a szelepfedél felől a szívócsőbe?

Azért kérdezem, mert eléggé gyenge megoldással egy sima csővel kötöttem be a bödönt és a cső ugyan hideg állapotban nem törik meg, de ahogy bemelegszik a motor úgy érzem, mintha már nem lenne meg a szilárdsága és egyfajta tompulást, fojtást érzek a kocsin.

Arra gondolok, hogy a puha csövet a meleg kartergáz összehúzza és ezért van ez a jelenség.

De ez csak akkor lehetséges, ha elég nagy a gáz sebessége.

Szerintetek?

Attól függ hogyan törik meg, és mekkora súly tartja abban az állapotban. Ha tényleg teljesen elzárja, akkor az bizony nem jó.

Támaszd meg valamivel. Ha ilyen megtörik nem törik meg állapot között játszik amúgy is el fog repedni előbb utóbb a cső.

Megosztás:

Sziasztok! Volna egy olyan kérdésem, hogy ha már kevés az olaj (a motorba) akkor elkezdhetnek kopogni a hidrotőkék? Mert kb. 3-4 hónapja lett cserélve az olaj és a szűrő is. Előtte is dízel hangja volt de még olajcsere előtt át lett mosva motor, és utána megszűnt a kopogás is. Most akkor megint cseréljem le az olajat meg a szűrőt? Akkor már egy év alatt ez lenne a 3. csere. Amúgy Castrol magnatec-et használok 10w 40-es. Ez jó bele?

Az autó: 98-as 1.6 16v ecotec

És még valami:

4-5000-es fordulaton elkezd egy kicsit rángatni a motor mintha sokat kapna. Mitől lehet ez?

A lambda szonda nem jó, lehet valami köze hozzá?

Megosztás:

Sziasztok! Volna egy olyan kérdésem, hogy ha már kevés az olaj (a motorba) akkor elkezdhetnek kopogni a hidrotőkék? Mert kb. 3-4 hónapja lett cserélve az olaj és a szűrő is. Előtte is dízel hangja volt de még olajcsere előtt át lett mosva motor, és utána megszűnt a kopogás is. Most akkor megint cseréljem le az olajat meg a szűrőt? Akkor már egy év alatt ez lenne a 3. csere. Amúgy Castrol magnatec-et használok 10w 40-es. Ez jó bele?

Az autó: 98-as 1.6 16v ecotec

És még valami:

4-5000-es fordulaton elkezd egy kicsit rángatni a motor mintha sokat kapna. Mitől lehet ez?

A lambda szonda nem jó, lehet valami köze hozzá?

A motortöblítők használata nem javallott.

A Castrol jó bele csak 10W40, Évente, vagy 10000 km-enként kell cserélni. Amelyik előbb következik be.

Ha tudod, hogy nem jó a lambda, miért nem cseréled ki?

Ebként lehet köze hozzá.

Sárga lámpád nemm villog?

Megosztás:

A motortöblítők használata nem javallott.

A Castrol jó bele csak 10W40, Évente, vagy 10000 km-enként kell cserélni. Amelyik előbb következik be.

Ha tudod, hogy nem jó a lambda, miért nem cseréled ki?

Ebként lehet köze hozzá.

Sárga lámpád nemm villog?

Hát lehet hogy hülyeség, de egy autószerelő azt mondta erre, hogy nem lesz baj attól hogy nem műkszik a szonda, viszont zöldkártyánál problémák lehetnek miatta. A lámpa kigyullad néha, utána 20-30 mp múlva kialszik, de nem villog!

A motor: x16xel

Megosztás:

Hát lehet hogy hülyeség, de egy autószerelő azt mondta erre, hogy nem lesz baj attól hogy nem műkszik a szonda, viszont zöldkártyánál problémák lehetnek miatta. A lámpa kigyullad néha, utána 20-30 mp múlva kialszik, de nem villog!

Azt a szerelőt cseréld le. :D

1. A motornak sem tesz jót, ha állandó vészprogramon megy. Márpedig ha van hibajel, akkor az ECU átáll vészüzemre. :huh:

2. Neked a környezetvédelem, mint olyan nem mond semmit? <_<

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.