Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem. Fél éve vettem egy '94-es SI, 1.4-es astra. azóta mentem velem 6000Km-ert. eleinte nem volt vele semmi gond. 1000km-rel ezelött volt rajta olajcsere. és (kb 1 hónapja). Kb 1,5 hónapja vettem észre (de még olajcsere elött) hogy hideg motornál rángat az autó. Eleinte annyira nem érdekelt, gondoltam benzint nem tudja rendesen megszivni.(mert eleinte akkor csinálta ha már pirosban volt a mutató).

Most ott tartunk hogy pl este 22 után ha beindittom akkor iszonyatosan rángat. ha délután 2kor indittom el akkor nem annyira vagy egyáltalán nem.

eleinte 1-2 km után elmúlt. most már meleg motornál is lehet érezni hogy néha-néha rángatna. A legjobban talán ugy tudnám leeirni mint amikor az apám SAMARA-jan 100 méter után visszanyomnám a szivatót, és dadogna a motor.

Fogyasztássával nincs gond. városon kivül 6liter, városban 9liter.

Kérdésem az lenne hogy valaki tapasztalt e már hasonlót? szerintetek mi lehet a gond?

Megosztás:

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem. Fél éve vettem egy '94-es SI, 1.4-es astra. azóta mentem velem 6000Km-ert. eleinte nem volt vele semmi gond. 1000km-rel ezelött volt rajta olajcsere. és (kb 1 hónapja). Kb 1,5 hónapja vettem észre (de még olajcsere elött) hogy hideg motornál rángat az autó. Eleinte annyira nem érdekelt, gondoltam benzint nem tudja rendesen megszivni.(mert eleinte akkor csinálta ha már pirosban volt a mutató).

Most ott tartunk hogy pl este 22 után ha beindittom akkor iszonyatosan rángat. ha délután 2kor indittom el akkor nem annyira vagy egyáltalán nem.

eleinte 1-2 km után elmúlt. most már meleg motornál is lehet érezni hogy néha-néha rángatna. A legjobban talán ugy tudnám leeirni mint amikor az apám SAMARA-jan 100 méter után visszanyomnám a szivatót, és dadogna a motor.

Kérdésem az lenne hogy valaki tapasztalt e már hasonlót? szerintetek mi lehet a gond?

Szerintem cserélj gyertyát, (vagy legalább nézd meg, hogy nem kormosak-e) és gyújtókábeleket is nézd át. Nekem is voltak ilyesmi gondjaim, nekem a gyertyákat kormolta mint állat.

Megosztás:

Szerintem cserélj gyertyát, (vagy legalább nézd meg, hogy nem kormosak-e) és gyújtókábeleket is nézd át. Nekem is voltak ilyesmi gondjaim, nekem a gyertyákat kormolta mint állat.

Köszönöm a választ. Remélem nálam is ez lesz a gond. holnap az lesz az első hogy megnézem.

Megosztás:

Apropó, x17dtl-nél is a tanknál van az AC, nem az adagoló szívja fel a naftalint? Mert körbe fésültem de még egy kóbor kábelt sem láttam oda menni vagy csak én vagyok vak?

Megosztás:

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem. ....most már meleg motornál is lehet érezni hogy néha-néha rángatna. A legjobban talán ugy tudnám leeirni mint amikor az apám SAMARA-jan 100 méter után visszanyomnám a szivatót, és dadogna a motor.

Szerintem ki kellene cserélni a "kompjúter" vízhőfok jeladóját, és utána nem lesz gond a fogyasztással, rángatással. :lol: :lol:

Szerintem.

Megosztás:

Apropó, x17dtl-nél is a tanknál van az AC, nem az adagoló szívja fel a naftalint? Mert körbe fésültem de még egy kóbor kábelt sem láttam oda menni vagy csak én vagyok vak?

Ájjá má le ez nem bengás fis-fos,hogy minden elektromos legyen! :lol:

Az adagoló szíjja a naftát! :lol:

Megosztás:

Ma belekerült még 140 km szinte egyhuzamban és nem állt le,úgyhogy a problémát megoldottnak nyílvánítom. :lol:

Köszi a segítséget. :lol:

De van más problem,

nem tudom,hogy a gyújtásmodul csere előtt kezdte vagy utána,

de most meg egyenetlen az alapjárat,gyorsításnál torpan és rángat is picit,

nameg puffog a kipufugóm,ez nem olyan vészes, de eddig nem csinálta. :lol:

Megosztás:

Ma kétszer berángatott induláskor meg gyorsitáskor remélem nem az új ac pumpa szarakodik. A kutnál teletankoltam de csak 38 liter ment bele nem volt vészes. A régi pumpával gond nélkül mentem vele amikor csak 3l nafta volt a tankban. Hétvégén megyünk a Balcsira a családdal( meg a csónakkal :lol: ) remélem nem hagy cserben nagy szo*ás lenne.

Megosztás:

Ma belekerült még 140 km szinte egyhuzamban és nem állt le,úgyhogy a problémát megoldottnak nyílvánítom. :lol:

Köszi a segítséget. :lol:

De van más problem,

nem tudom,hogy a gyújtásmodul csere előtt kezdte vagy utána,

de most meg egyenetlen az alapjárat,gyorsításnál torpan és rángat is picit,

nameg puffog a kipufugóm,ez nem olyan vészes, de eddig nem csinálta. :lol:

bazz, mindenkinek rángat???

Nem lehet hogy levegő miatt csinálják? páratartalom stb...?

Megosztás:

Ma kétszer berángatott induláskor meg gyorsitáskor remélem nem az új ac pumpa szarakodik. A kutnál teletankoltam de csak 38 liter ment bele nem volt vészes. A régi pumpával gond nélkül mentem vele amikor csak 3l nafta volt a tankban. Hétvégén megyünk a Balcsira a családdal( meg a csónakkal :lol: ) remélem nem hagy cserben nagy szo*ás lenne.

szintén rángat

Megosztás:

Nem lehet hogy levegő miatt csinálják? páratartalom stb...?

Szerintem nem. :lol:

hening,hol van pontosan a pollenszűrőnél az a vákumcső?

Ha a szélvédőnél lévő műanyagot nem veszem le(oda van szilózva),csak az alatta lévőt,akkor is meg lehet találni?

Megosztás:

Szerintem nem. :lol:

hening,hol van pontosan a pollenszűrőnél az a vákumcső?

Ha a szélvédőnél lévő műanyagot nem veszem le(oda van szilózva),csak az alatta lévőt,akkor is meg lehet találni?

Elég levenni azt hozzá. Ott már látni fogod, hogy hol csatlakozik a cső.

Megosztás:

Hát azt még én sem...

Szerintem te azt a csövet keresed ami a tűzfalon lévő vízkivezető "érdekes alakú" gumivalamibe csatlakozik. Nekem legalábbis ott van. Nézd meg nincs-e valami koszféle (falevél, egyéb hasonló cucc) benne, előfordul, hogy beránt egy-két apróságot.

Megosztás:

Szerintem te azt a csövet keresed ami a tűzfalon lévő vízkivezető "érdekes alakú" gumivalamibe csatlakozik. Nekem legalábbis ott van. Nézd meg nincs-e valami koszféle (falevél, egyéb hasonló cucc) benne, előfordul, hogy beránt egy-két apróságot.

Megnéztem nincs lecsúszva,Laci4 képén a zöld-fekete az.

Ki tudja mi ez a vezeték a gumicsőben?

20080809(001).jpg

20080809(002).jpg

20080809.jpg

Megosztás:

Kitakarítottam a bégett csonkot.

Első lépésben kb 3,5-ös vagy 4-es fúrószárral (kézzel tekerve) kitakarítottam a nagyját ameddig ment, majd pumpával kifújtam a koszt. A furat kb 2cm után elvékonyodik, de egyenesen megy be a torokba. A vékonyabb rész 1,5 mm-es. Ide a madaras tesco-ban vettem "saslik tüskét" (240Ft 10db) és ezzel az acálos konyhai segédeszközzel finoman forgatva bejutottam a torokhoz.

Ha a pillangószelepet elfordítjuk az üzemanyag rendszer felől akkor ez a kis furat tökéletesen látszik, persze előtte a befecskendező rendszeren lévő műa házat le kell venni.

Kíváncsi leszek mi lesz a hatása, én azt várom, hogy meleg motornál az alapjárat egy kicsit lejebb jön, mert 950-nél tart már (a gyári 830-990).

Üdv.

most néztem meg, nekem vékonyabbik cső a szívó gyűjtőcsonkra megy

de akkor mi az a gumicső, ami a multec aljára megy? :lol:

Megosztás:

Megnéztem nincs lecsúszva,Laci4 képén a zöld-fekete az.

Ki tudja mi ez a vezeték a gumicsőben?

20080809(001).jpg

20080809(002).jpg

20080809.jpg

Hát én kicibálltam onnan mindent de nem láttam olyan drótot aminek piros szigszallag lenne a végén. :lol: Viccet félretéve nekem nincsen olyan ami gumicsőből jön ki. Akarsz tőle valamit, vagy csak úgy kérdezed?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.