Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Gabo!

Úgy is próbáltad hogy 98-ast tankolsz bele?  :)

Próbáld ki úgy hogy raksz bele valami gagyi helyen tankolt 95-öst ami valójában van max 92-es azt úgy fog csörögni a gyújtás alacsony fordulatról gyorsítva , hogy elsírod magad és csak 98-ast raksz bele azután!!!!Sajna elkövettem én is ezt a hibát :oops: :oops:

Megosztás:

Tankoltam már bele többször egymás után V-power racingot , 98 assal is jártam egy ideig, de a 95 ösnél maradtam mert nem éreztem igazán látványos különbséget..

..ja és eddig se nem csörgött se nem kopogott..

Mit befolyásol az a dugasz a gyújtáson? Melyikre érdemes dugni? (91 v. 95)

Megosztás:

Sonique! Most,hogy mondod :) Nekem is elkezdett néhány napja jelentkezni a következő probléma.: Autó beindít.....ha nem adok egy kis gázt indítás után akkor a gép leáll! Indítás újra.....gép megy elindulok(hideg motor) majd megállok pl. lámpa zöldre vált indulás......autó megtorpan majd hirtelen meglódul.(idegesítő) Miután picit bemelegszik hiba jelenség megszűnik. Fogyasztás 13-14l/100km városban normál közlekedés mellett :) Ha hasonlóak a jelenségek akkor sorstársak vagyunk !!! Gondolom ez nem nyugtat meg de .................ha most jobban belegondolok lehet,hogy UHUHU nak igaza van és ki kéne próbálni a motorhő érzékelő cserét! Mert ha az rossz adatot szolgáltat az ECU-nak akkor az dusítja a benyát(többlet fogyi) és gyorsításnál akár még torpanás is bekövetkezhet(rossz keverék arány?!)

Nah mind 1.Ezek csak találgatások........ha tudod mi a megoldás akkor nekímélj és írd le!

Megosztás:

most érem a 10e km-t és következik az olajcsere

próbáljak ki mosó cuccot??? ha igen, akkó melyi gyártmány a jó??? 8)  

de lehet kipróbálom a hidrotőkecsörgésmegszűntető adalékot is.... :wink:

CSAK VIGYÁZZ NEHOGY megfázzon a motorod a mosócucctól.... :?

Megosztás:

he? :roll:

láccik hogy nem figyelsz :)

egyszer már kitárgyaltuk:

ezek a motormoso adalékok felhigitják az olajat, és kimossák a lerakódásokat.

de ezt mindenhonnan.

namost: az olaj sár + koksz és egyéb nemodavalók tömitenek.

ésha ezt kimosod mondjuk a csapágyaktól, gyürüktől. és a mortorod kopott már, akkor akár károsodhat is ettől.

sajnos 2 alkalommal volt ilyen mosás után motorproblémánk:

az egyik az emelőn még csapágyas lett, és motorgenerált kellett csináklni, a

másik meg iszonyatosan elkezdte enni az olajat. igaz ez diesel volt.

ugyhogy csak saját felelősségre, és készülj, hogy ráb@szhatsz :?

Megosztás:

Én STP öblitöt használtam eddig, amit bármelyik benzinkúton kapsz.

Ha már csak a koksz és a lerakódás tömit, az régen rossz..

Az öblitő adalékkal nem szabad közlekedni, csak kb. 15 percig járatni a motort alapjáraton -ettől nem lehet baja. Viszont legutóbb amikor volt szó a témáról, visszaemliteném igy utólag h. egyetértek Opel 16V-vel, nem kell minden olajcserénél ezt alkalmazni..

A hidrotőke adalékot pedig nem ajánlom. Ha annak valami baja van, azt nem fogja "megjavitani" az adalék, ez a legjobb esetben is csak tüneti kezelés :? ..én max akkor használnám ha vinném a piacra és nem akarnék már költeni rá..

Ezek a "restore" adalékok kicsit besűritik az olajat (vagy éppen az adalékoktól amúgy is telitett motorolajból csapatnak ki valamely összetevőt) , és ettől elmúl(hat)nak bizonyos hibajelenségek, de ez többet árt a motornak mint használ..

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.