gabo007 Elküldve Június3, 2004 Megoszt Elküldve Június3, 2004 Nekem még nem sikerült megéreznem a különbséget az oktánszámdugasz 2 állása között. (c20ne) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június3, 2004 Megoszt Elküldve Június3, 2004 SXP! Ez még csak azt jelentheti (legalábbis számomra), hogy amelyikben volt kopogásérzékelő, abban csak egy fajta létezett. :) Kíváncsian várom a KS vadászat eredményét! :) Gabo! Úgy is próbáltad hogy 98-ast tankolsz bele? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsi16v.pizoman Elküldve Június3, 2004 Megoszt Elküldve Június3, 2004 Gabo! Úgy is próbáltad hogy 98-ast tankolsz bele? :) Próbáld ki úgy hogy raksz bele valami gagyi helyen tankolt 95-öst ami valójában van max 92-es azt úgy fog csörögni a gyújtás alacsony fordulatról gyorsítva , hogy elsírod magad és csak 98-ast raksz bele azután!!!!Sajna elkövettem én is ezt a hibát :oops: :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabo007 Elküldve Június3, 2004 Megoszt Elküldve Június3, 2004 Tankoltam már bele többször egymás után V-power racingot , 98 assal is jártam egy ideig, de a 95 ösnél maradtam mert nem éreztem igazán látványos különbséget.. ..ja és eddig se nem csörgött se nem kopogott.. Mit befolyásol az a dugasz a gyújtáson? Melyikre érdemes dugni? (91 v. 95) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Június3, 2004 Megoszt Elküldve Június3, 2004 Én meg a minap tankoltam 100ast, de igazából nem tudtam megítélni,hogy sokat dob-e az 5 oktánszám különbség :shock: Így is - úgy is kikapja a kezemből a kormányt, ha kap 1 fruttit :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Június3, 2004 Megoszt Elküldve Június3, 2004 Sonique! Most,hogy mondod :) Nekem is elkezdett néhány napja jelentkezni a következő probléma.: Autó beindít.....ha nem adok egy kis gázt indítás után akkor a gép leáll! Indítás újra.....gép megy elindulok(hideg motor) majd megállok pl. lámpa zöldre vált indulás......autó megtorpan majd hirtelen meglódul.(idegesítő) Miután picit bemelegszik hiba jelenség megszűnik. Fogyasztás 13-14l/100km városban normál közlekedés mellett :) Ha hasonlóak a jelenségek akkor sorstársak vagyunk !!! Gondolom ez nem nyugtat meg de .................ha most jobban belegondolok lehet,hogy UHUHU nak igaza van és ki kéne próbálni a motorhő érzékelő cserét! Mert ha az rossz adatot szolgáltat az ECU-nak akkor az dusítja a benyát(többlet fogyi) és gyorsításnál akár még torpanás is bekövetkezhet(rossz keverék arány?!) Nah mind 1.Ezek csak találgatások........ha tudod mi a megoldás akkor nekímélj és írd le! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június3, 2004 Megoszt Elküldve Június3, 2004 most érem a 10e km-t és következik az olajcsere próbáljak ki mosó cuccot??? ha igen, akkó melyi gyártmány a jó??? 8) de lehet kipróbálom a hidrotőkecsörgésmegszűntető adalékot is.... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Agressor Elküldve Június3, 2004 Megoszt Elküldve Június3, 2004 de lehet kipróbálom a hidrotőkecsörgésmegszűntető adalékot is.... :wink: a főfékhengerfejpakolást még nem próbáltad? :roll: :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június3, 2004 Megoszt Elküldve Június3, 2004 most érem a 10e km-t és következik az olajcsere próbáljak ki mosó cuccot??? ha igen, akkó melyi gyártmány a jó??? 8) de lehet kipróbálom a hidrotőkecsörgésmegszűntető adalékot is.... :wink: CSAK VIGYÁZZ NEHOGY megfázzon a motorod a mosócucctól.... :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június3, 2004 Megoszt Elküldve Június3, 2004 CSAK VIGYÁZZ NEHOGY megfázzon a motorod a mosócucctól.... :? he? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június3, 2004 Megoszt Elküldve Június3, 2004 he? :roll: láccik hogy nem figyelsz :) egyszer már kitárgyaltuk: ezek a motormoso adalékok felhigitják az olajat, és kimossák a lerakódásokat. de ezt mindenhonnan. namost: az olaj sár + koksz és egyéb nemodavalók tömitenek. ésha ezt kimosod mondjuk a csapágyaktól, gyürüktől. és a mortorod kopott már, akkor akár károsodhat is ettől. sajnos 2 alkalommal volt ilyen mosás után motorproblémánk: az egyik az emelőn még csapágyas lett, és motorgenerált kellett csináklni, a másik meg iszonyatosan elkezdte enni az olajat. igaz ez diesel volt. ugyhogy csak saját felelősségre, és készülj, hogy ráb@szhatsz :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június3, 2004 Megoszt Elküldve Június3, 2004 uhuhu akkó cseréljek hidrotőkét??? 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június3, 2004 Megoszt Elküldve Június3, 2004 uhuhu akkó cseréljek hidrotőkét??? 8) nem tóm. az a baj, ha a hengerfej el van dugulva, akkor nem folg megoldodni a bajod hidocseréves sem. most nem tudok/akarok/ okos lenni, mert ismerem a lehetőségeket... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabo007 Elküldve Június4, 2004 Megoszt Elküldve Június4, 2004 Én STP öblitöt használtam eddig, amit bármelyik benzinkúton kapsz. Ha már csak a koksz és a lerakódás tömit, az régen rossz.. Az öblitő adalékkal nem szabad közlekedni, csak kb. 15 percig járatni a motort alapjáraton -ettől nem lehet baja. Viszont legutóbb amikor volt szó a témáról, visszaemliteném igy utólag h. egyetértek Opel 16V-vel, nem kell minden olajcserénél ezt alkalmazni.. A hidrotőke adalékot pedig nem ajánlom. Ha annak valami baja van, azt nem fogja "megjavitani" az adalék, ez a legjobb esetben is csak tüneti kezelés :? ..én max akkor használnám ha vinném a piacra és nem akarnék már költeni rá.. Ezek a "restore" adalékok kicsit besűritik az olajat (vagy éppen az adalékoktól amúgy is telitett motorolajból csapatnak ki valamely összetevőt) , és ettől elmúl(hat)nak bizonyos hibajelenségek, de ez többet árt a motornak mint használ.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június4, 2004 Megoszt Elküldve Június4, 2004 néztem tegnap a tesznyóban stp adalékot, de annyi fajta volt, hogy égnek állt a hajam :!: :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Június4, 2004 Megoszt Elküldve Június4, 2004 néztem tegnap a tesznyóban stp adalékot, de annyi fajta volt, hogy égnek állt a hajam :!: :roll: én vettem 3at is :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június4, 2004 Megoszt Elküldve Június4, 2004 de melyiket??? :shock: és akkó beletöltöd az összeset??? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Június4, 2004 Megoszt Elküldve Június4, 2004 de melyiket??? :shock: és akkó beletöltöd az összeset??? :) az olajcseréset most fogom, olajcsere elött. de vmi olyasmit olvastam,h motor bemelegít utána 15 percig motor pörget és utána mehet a csere :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június4, 2004 Megoszt Elküldve Június4, 2004 osztan mi vagyon arra a flakonra írva??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Június4, 2004 Megoszt Elküldve Június4, 2004 osztan mi vagyon arra a flakonra írva??? megkukkolomotthon, tipikus unatkoztam a tescoban, miközben bnő összevásárolta magát és ezalatt vettem megint egy halom "fontos" autós és zenei cuccot :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június4, 2004 Megoszt Elküldve Június4, 2004 megkukkolomotthon, tipikus unatkoztam a tescoban, miközben bnő összevásárolta magát és ezalatt vettem megint egy halom "fontos" autós és zenei cuccot :) okés, köszi előre is! :) én is így szoktam csinálni 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Június4, 2004 Megoszt Elküldve Június4, 2004 asszony mellett meg kell tanulni túlélni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június4, 2004 Megoszt Elküldve Június4, 2004 OFF ahogyan mondod!! ahogy egyik kollégám faterja mondja: némelyik nő, mind egyforma :) :) de Atommanó kolléga is biztos tudna erről mesélni :wink: ON Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Június8, 2004 Megoszt Elküldve Június8, 2004 hol tudok ocsóé olajat venni az autómba??? mondjuk gyári 10w40-et??? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
renzso Elküldve Június8, 2004 Megoszt Elküldve Június8, 2004 hol tudok ocsóé olajat venni az autómba??? mondjuk gyári 10w40-et??? :) Csergő Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts