Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok. Megjártam a 3000km-es utat az akkor még csak hengerfej gyanús autómmal,sajnos tényleg átfúj a tömítés. 3000km alatt egy liter vizet megivott,igaz a nagy részét zárt kiegyenlítő spakvával. Miután lazítottam rajta szinte abbahagyta,de szét kell szedni :lol:

Milyen hengerfejtömítést érdemes venni? Azon kivűl milyen tömítésekre van még szükség? Azt tudom,hogy új hf csavarok kellenek.

Megosztás:

Sziasztok. Megjártam a 3000km-es utat az akkor még csak hengerfej gyanús autómmal,sajnos tényleg átfúj a tömítés. 3000km alatt egy liter vizet megivott,igaz a nagy részét zárt kiegyenlítő spakvával. Miután lazítottam rajta szinte abbahagyta,de szét kell szedni :lol:

Milyen hengerfejtömítést érdemes venni? Azon kivűl milyen tömítésekre van még szükség? Azt tudom,hogy új hf csavarok kellenek.

Én gyárit vennék, ha meg is síkolják a hengerfejet, akkor viszont le kell szedni a kipuf és szívósort is, tehát ezekhez is kell a tömítés. És talán a vezérműház és a hengerfej közé is.

Megosztás:

Én direkt megkérdeztem a szerelőmtől, hogy van-e valami ajánlott márka, azt mondta mindegy milyet veszek, csak Ajusa-t ne, mert nem akarja 2-szer megcsinálni :lol: . Szívósor- és leömlő tömítés, esetleg szelepfedél tömítés.

Megosztás:

Hfejtömítésből sztem is gyárit, aztán kell szelepfedél tömítés, szívósor- és kipufogósor tömítés. Hfejet síkoltatni, ha már kézben van, akkor nem árt ellenőrizi a szelepeket, zárnak-e rendesen, ill. szelepszár-szimmeringeket is lehet cserélni, az nem drága dolog, de idősebb autónál hasznos lehet.

Írd be lécci az aláírásodba az autód adatait (évjárat, motorkód, km-állás).

Megosztás:

Hfejtömítésből sztem is gyárit, aztán kell szelepfedél tömítés, szívósor- és kipufogósor tömítés. Hfejet síkoltatni, ha már kézben van, akkor nem árt ellenőrizi a szelepeket, zárnak-e rendesen, ill. szelepszár-szimmeringeket is lehet cserélni, az nem drága dolog, de idősebb autónál hasznos lehet.

Írd be lécci az aláírásodba az autód adatait (évjárat, motorkód, km-állás).

Akkor jobb lesz ha elviszem egy ismerős szerelőnek. Egyébként az autó tökéletes volt, kicsit félek ettől az egésztől, attól tartok soha nem lesz olyan mint volt..

Most is 140-150-es utazóval 6,6-os fogyasztással jártam meg németországot.

Megosztás:

Akkor jobb lesz ha elviszem egy ismerős szerelőnek. Egyébként az autó tökéletes volt, kicsit félek ettől az egésztől, attól tartok soha nem lesz olyan mint volt..

Most is 140-150-es utazóval 6,6-os fogyasztással jártam meg németországot.

Nekem 2 éve kellett tömítést cserélni, azóta sincs vele semmi gond, pedig a síkolás és a csavarok cseréje is "kimaradt"... :lol:

Megosztás:

Kitakarítottam a bégett csonkot.

Kíváncsi leszek mi lesz a hatása, én azt várom, hogy meleg motornál az alapjárat egy kicsit lejebb jön, mert 950-nél tart már (a gyári 830-990).

Üdv.

Nálam előtte is meg utána is ugyan olyan volt az alapjárat.

1 gondom van még ami sehogy nem akar javulni.

Melegen alapjáraton néha köpköd a kipufogó. Olyan mintha rendszertelenül néha 1 pillanatra valamelyik hengernél kimaradna a gyújtás.

Ha egy kis gázt adok, akkor már nem.

Le nem áll, csak kihagy, de csak 1 pillanatra, a fordulatszámmérőn nem látszik, csak a kipufogónál hallgatózva.

Mitől lehet ez?

Más C16NZ is ezt csinálja?

Mindent cseréltem már. Gyújtásmodult, elosztót, rotort, trafót, gyertyát, gyújtókábelt, indukciós tekercset, AC-t motorvezérlőt.

A másik hiba ami ezek cseréjétől ugyancsak nem szűnt meg, hogy gyújtásra téve de nem beindítva bekapcsol pár mp-ig az AC aztán ki, ez eddíg oké is lenne, de utána ha nem indítom be, hanem hagyom csak gyújtáson, akkor kb. percenként 3x4x ki bekapcsolgat az AC. Ha lefullad a gép, akkor is amíg le nem veszem a gyújtást, ki-be kapcsolgat percenként többször.

Van valakinek ötlete?

Megosztás:

Nos esetleg van más ötlet a problémámra? :lol:

A gyújtásmodul csere nem jött be,megint leállt, :lol:

szerencsére a ház előtt.

Kb 30-40 perc mulva pöccre indul.

A régit legalább visszaadták?

Ha nem én elkérném. Vagy visszavinném gariba.

Ha gondolod cserélgethetünk pár cuccot(vezérlő, komplett gyújtás stb.) Aztán ha nálam is jelentkezik a hiba, akkor megvan a tettes.

Van pár ECU-m is a vezérlőbe.

KEress meg ha gondolod.

06203696774

Megosztás:

Nálam előtte is meg utána is ugyan olyan volt az alapjárat.

1 gondom van még ami sehogy nem akar javulni.

Melegen alapjáraton néha köpköd a kipufogó. Olyan mintha rendszertelenül néha 1 pillanatra valamelyik hengernél kimaradna a gyújtás.

Ha egy kis gázt adok, akkor már nem.

Le nem áll, csak kihagy, de csak 1 pillanatra, a fordulatszámmérőn nem látszik, csak a kipufogónál hallgatózva.

Mitől lehet ez?

Más C16NZ is ezt csinálja?

Mindent cseréltem már. Gyújtásmodult, elosztót, rotort, trafót, gyertyát, gyújtókábelt, indukciós tekercset, AC-t motorvezérlőt.

A másik hiba ami ezek cseréjétől ugyancsak nem szűnt meg, hogy gyújtásra téve de nem beindítva bekapcsol pár mp-ig az AC aztán ki, ez eddíg oké is lenne, de utána ha nem indítom be, hanem hagyom csak gyújtáson, akkor kb. percenként 3x4x ki bekapcsolgat az AC. Ha lefullad a gép, akkor is amíg le nem veszem a gyújtást, ki-be kapcsolgat percenként többször.

Van valakinek ötlete?

A kipuff felől nekem is hallani ilyesmit, de nekem inkább hidegen. Szerelő szerint valamelyik szelep nem zár rendesen (pl. ráégett vmi).

Megosztás:

Én asszem glaser tömítést vettem, síkolás nélkül régi csavarokkal raktam vissza. Igaz nálam nem fogyott a víz, csak kicsit olajos volt a tömítésnél. Azóta már 30-40E km-t gond nélkül. Előtte is tuti volt meg utána is.

Érdemes a szelepszár szimeringeket is cserélni, nem nagy pénz. + Becsiszolni a szelepeket. Nálam az egyik kipufogó szelep is lyukas volt.

Megosztás:

beégett kipuffszelepek is okozhatják a "köpködést" :lol:

Hengerfejtömítés csere előtt meg után is ugyan úgy csinálja, talán most nem annyira látványosan.

Rossz szelep cserélve, + a többivel együtt becsiszolva, szép tiszták voltak, de ugyan az.

Akkor ezzel együtt kell élni és nem baj ezek szerint.

De ez az AC kapcsolgatás zavar gyújtáson.

Mondjuk nem igen van csak gyújtáson, inkább biztonsági dolog ha esetleg baleset lenne.

Végül is 6 éve együtt élek ezzel is mint a puffogással.

Remélem a karter szűrőtől kipucolódik. Vagy adjak neki szeleptisztító lötyit?

Utána már nem rakódhat le cucc mivel a karter gáz szűrt.

Megosztás:

Helló!Ma kiprobáltam 8 óra állás után van nyomás az injektorhídon de nem indulta kocsi,az önindító hajtott de nem kapta el,második inditozásnál pöcre indult(egész nap tüző napon állt).Reggel viszont(12-13 óra állás után)elsöre(pöcre)indult de lefulladt.Tehát mint réggen úgyanott tartok csak 30-40ezerrel kevesebbem van:(

Opel 16V van ötleted?vagy valakinek?1.6.16V X16XEL

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.