Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Remélem azért erre ők is rájönnek,nem kéne minden sz@rt kicserélni.

Én erre nem mernék fogadni még akkor sem, ha feltételezem hogy teljesen jóhiszeműen állnak a dolgokhoz. Persze ilyet nem feltételezek. :lol:

Az ilyen időszakosan előforduló hibákkal elég nehéz mit kezdeni, mivel valószínűleg reprodukálni sem tudják, ha csak melegben jön elő. Nem valószínű, hogy 10percekig járatják majd vagy kiviszik egy körre.

Megosztás:

Én erre nem mernék fogadni még akkor sem, ha feltételezem hogy teljesen jóhiszeműen állnak a dolgokhoz. Persze ilyet nem feltételezek. :lol:

Az ilyen időszakosan előforduló hibákkal elég nehéz mit kezdeni, mivel valószínűleg reprodukálni sem tudják, ha csak melegben jön elő. Nem valószínű, hogy 10percekig járatják majd vagy kiviszik egy körre.

Kíváncsi leszek,hogy mit mondanak.Ha nem tudják biztosra,akkor cseréltetek gyújtásmodult.

Megosztás:

Én most átkötöttem az AC-relét egy kapcsolóval, így ha megint előadja a műsorszámát, a kapcsoló átállításával direkt kapja a 12V-ot az AC-pumpa. Ha ekkor rendesen műxik, akkor AC-relé hiba, ha nem, akkor AC-pumpa.

Nem vagy te suttyomban corsás? :lol:

Megosztás:

Remélem azért erre ők is rájönnek,nem kéne minden sz@rt kicserélni.

háááááát... :lol:

Én most átkötöttem az AC-relét egy kapcsolóval, így ha megint előadja a műsorszámát, a kapcsoló átállításával direkt kapja a 12V-ot az AC-pumpa. Ha ekkor rendesen műxik, akkor AC-relé hiba, ha nem, akkor AC-pumpa.

Remélem legalább 10A-es a kapcsoló :lol:

Megosztás:

Remélem legalább 10A-es a kapcsoló :lol:

Ezt nem tudom, mert ez a kapcsoló eddig is az AC áramkörében volt, mint rejtett lopásgátló kapcsoló (már így vettem a kocsit), állandóan ezen keresztül kapta a villanyt az AC-pumpa. Szal ha most nem hülyéskedik a kocsi, akkor ez a kapcsoló okozta a hibát.

Megosztás:

Ezt nem tudom, mert ez a kapcsoló eddig is az AC áramkörében volt, mint rejtett lopásgátló kapcsoló (már így vettem a kocsit), állandóan ezen keresztül kapta a villanyt az AC-pumpa. Szal ha most nem hülyéskedik a kocsi, akkor ez a kapcsoló okozta a hibát.

hehe, akkor lehet hogy az szivatott :lol:

Megosztás:

letezik astra f 97 kombi x14nz-hez valami gyari fem vedoburkolat a motor ala, peldaul ha rosz mezei uton megyek ne verjem oda a motor also reszet (olaj teknot stb) ?

kartervédőnek hívják. amit lehet hozzá kapni, az nem túl erős, de lehet hozzá erősebbet csináltatni ugyanannyiért.

Megosztás:

romaniaba van egy hegyseg a Fogaras azon atvisz egy szerpentin amit Transfogarasnak hivnak aminek a legmagasabb pontja olyan 2100 meter magas, na onnan kb 70 km (lehet nincs csak 65 :lol: ) lejto van a hegy tulso oldalara , en eddig csak egyik oldalrol mentem fel, de most aszem atmegyek a tulso oldalra mert ismeroseim voltak es alitjak h kb 70 lejto vegig.

Kartervedot en is tudnek csinalni ugy hogy veszek egy igen vastag lemezt amit legaok meretre es felcsavarozom a 2 darab silec szeru karoszeria elemre ami alul van? vagy enyire azert nem egyszeru? amugy menyi lenne csinaltatni 1 jot ha en nemtudnam igy megvalositani?

Megosztás:

Kartervedot en is tudnek csinalni ugy hogy veszek egy igen vastag lemezt amit legaok meretre es felcsavarozom a 2 darab silec szeru karoszeria elemre ami alul van? vagy enyire azert nem egyszeru? amugy menyi lenne csinaltatni 1 jot ha en nemtudnam igy megvalositani?

Azért nem ilyen egyszerű :lol: Ívet is kell bele hajlítani, és nem tehetsz keresztrudat a lemez és a nyúlványok

közé, mert akkor már túl alacsonyan lesz az alja a lemeznek.

Nekem régebben 14-ért gyártottak 4mm-es kazánlemezből, szinterezve :lol: Az viszonylag jól bírja, bár már

párszor az is össze lett gyűrve a versenypályákon :lol:

Megosztás:

IDÉZET(Villi @ 2008-07-30 - 13:37)

ja es meg 1 kerdes, ez kicsit hulyen fog hangzani, szovala motorfek az a " baratunk" de ha 70 km keresztul leejton megyek motorfekel azsem art semminek?

Képzeld el ha ártana, akkor hány kocsi menne ott tönkre naponta? :lol:

hol mennél már 70km lejtőn? :lol:

Például Regensburgból Passauba 136 km tiszta lejtő. Igaz én ott nem a motorféket szoktam próbálgatni, hanem a padlógázt! :lol:

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

A kérdésem a következő: Van-e valami szemmel látható különbség a Diesel és az Otto motor vezérműtengelye között? 17DR motrról van szó. Segítségképpen a következők vannak a dobozán:

CAM364

51-34062

GM

Made by AE

Federal-Mogul Aftermarket UK Ltd. England

A gazdája szerint nincs erő a teljesen felújított motorban. Mivel mindent átnéztünk, így csak arra tudok gondolni, hogy a gépműhelyben rossz vezérmű tengelyt tettek a hengerfejbe. Mivel a Dieselnél nincs ékelve a vezérműtengelyre a bordáskerék, a gépműhelyben kérdeztem a szakitól, hogy biztosan ez való bele, mert ebben benne van az illesztő retesz. Erre a válasz: "Biztos, hogy ez való bele, csak ki kell venni belőle a reteszt." :lol:

Egyébként most mentem egy ugyanilyen Diesellel és semmivel sem megy jobban, mint a felújított. 60 LE-s motortól mit várjak? Lehet, hogy csak a gazdája vár többet ennyi pénzért? :lol:

Megosztás:

No, akkor megmondom a tutit.

Nekem is 92-es C16NZ, csak vectrába.

Miután én is rátaláltam erre a karter szűrő témára, nekem is feltűnt, hogy a vékonyabbik csövön nem jön semmi se ki se be. Nálam a gumicső is el volt dugulva, meg a csonk is ugyan úgy, mint nálad, kemény fekete koksz volt benne. Először asszem 3-as fúrószárral kézzel pucoltam, kb. 5. tekergetés után már 2 centit bent volt a fúrószár és mintha megakadt volna. Tehát már nem ment tovább, de továbbra is el volt dugulva.

Na, ekkor levettem az injektor fedelet, kézzel elfordítottam a fojtószelepet hogy lássak, és kb. a csonkkal 1 magasságban láttam egy kb. 1-2mm átmérőjű lyukat. Szóval összeszűkül, és ezért nem ment tovább a fúró.

ekkor kerítettem egy drótot, és azzal sikerült azt a kis lyukat is kipucolni. Tehát a csonk egyenes, nincs benne kanyar, és egy dróttal miután a csonk tiszta, azt a kis lyukat ki lehet takarítani.

Utána alapjáraton erős vákumot csinált.

Hétvégén ledugóztam ezt a vékony csövet, a mind két végénél. Ha szűrőt teszel fel, akkor nem is kell kipucolni, mert úgy is le kell dugózni.

A szűrőt pedig a nagyobb csőbe, ami az injektor fedélre megy oda kötöttem be.

Utána érezhetőbb volt a változás, mint mikor a kis csőbe volt bekötve.

Szóval így már alul tényleg jobban húz, könnyebben reagál a pedálra.

4-ben 25-ről 800-as fordulatról is rángatás nélkül felgyorsul.

Vasárnap voltam Pesten a 17. ker-be. A bécsi úttól oda vissza mértem a fogyasztást BC-vel, és 4.8-ra jött ki 100km-re oda vissza kb. 40 km-en. A bécsi úton az ürömi elágtól haza Dorogra pedig 4,2 literre. Nyugis 60-70-es tempóval ahogy a forgalom ment.

5-ben is 50-ről simán könnyedén gyorsul, előtte 60 alá nem mertem engedni mert már néha berángatott.

Köszi Peki

Tényleg ez a tuti.

Először én is fúróval kezdtem, de miután megakadt nem mertem folytatni.

Szerzek valami vékony, de erős cuccost és megpróbálom majdazzal.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.