invictus Elküldve Július16, 2008 Megoszt Elküldve Július16, 2008 (edited) Nem kell semmilyen vezetéket vagdosni, csak ki kell cserélni a két kábelt. Amit cserélni kell (ha esetleg nem tudnád) AC pumpa (3bar-os!) generátor computer hengerfej+szelepfedél gyújtótrafó (ez nem fontos nekem most az NZ-é van fent) kábelkorbács ( a computer-ét) és egy müanyag vízcsövet nekem amit cserélni kellett még és szerintem ajánlott! vízpumpa feszítőgörgő termosztát Ha esetleg van kérdésed szívesen válaszolok. Egy kis kedvicsináló :lol: http://kepfeltoltes.hu/080716/DSCI0219_www...ltoltes.hu_.jpg A generátort is tuti cserélni kell? Módosítva Július16, 2008 : mackosajt Képpel nem idézünk! Az idézett szövegben található [IMG]-ket tessék törölni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Július16, 2008 Megoszt Elküldve Július16, 2008 A generátort is tuti cserélni kell? Igen 100%!!!!! NZ SE Az SE tárcsája szélesebb és ezért kell a generátor. Én ráfáztam, mert nem vettem meg a generátort pedig 5e-ért kaptam volna meg, és utólag vettem 10e-ért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Július16, 2008 Megoszt Elküldve Július16, 2008 Na azért nem kell ennyire halálosan komolyan venni ezt, főleg hogy klubtag vagy :lol: ne bátoríts egyeseket, mert még ide is sírnak majd :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július17, 2008 Megoszt Elküldve Július17, 2008 Nem kell semmilyen vezetéket vagdosni, csak ki kell cserélni a két kábelt. Amit cserélni kell (ha esetleg nem tudnád) AC pumpa (3bar-os!) generátor computer hengerfej+szelepfedél gyújtótrafó (ez nem fontos nekem most az NZ-é van fent) kábelkorbács ( a computer-ét) és egy müanyag vízcsövet nekem amit cserélni kellett még és szerintem ajánlott! vízpumpa feszítőgörgő termosztát Ha esetleg van kérdésed szívesen válaszolok. Egy kis kedvicsináló :lol: Nem igazán értem, miért nekem írtad ezt, nem én akarok SE-síteni. :lol: Azt meg tudtam, hogy cserélni kell a kábelköteget (ECU-ét). :lol: Azt pedig nem értem, hogy miért nem cseréltél trafót, mikor az SE DIS gyujtásos. Asszem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július17, 2008 Megoszt Elküldve Július17, 2008 Igen 100%!!!!! Különben nem fog menni az autó? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Július17, 2008 Megoszt Elküldve Július17, 2008 Nem igazán értem, miért nekem írtad ezt, nem én akarok SE-síteni. :lol: Azt meg tudtam, hogy cserélni kell a kábelköteget (ECU-ét). :lol: Azt pedig nem értem, hogy miért nem cseréltél trafót, mikor az SE DIS gyujtásos. Asszem. :lol: Upsz, félrenyomtam :lol: Bocsi. Ki volt cserélve, de ugyan olyan gyújtású volt mint az NZ. SE elosztó SE trafó Erre gondoltál mert ez egy SE Idáig 3 fajta gyújtással találkoztam az NZ-nek nagyobb volt elosztófedele, az SE-nek ez a kisebb elosztófedele van, és ami a harmadik képen van. Gondolom az a DIS gyújtásos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július17, 2008 Megoszt Elküldve Július17, 2008 Upsz, félrenyomtam :lol: Bocsi. Ki volt cserélve, de ugyan olyan gyújtású volt mint az NZ. SE elosztó http://kepfeltoltes.hu/080717/P6090007_www...ltoltes.hu_.jpg SE trafó http://kepfeltoltes.hu/080717/P6090008_www...ltoltes.hu_.jpg Erre gondoltál mert ez egy SE http://kepfeltoltes.hu/080717/c14se_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Idáig 3 fajta gyújtással találkoztam az NZ-nek nagyobb volt elosztófedele, az SE-nek ez a kisebb elosztófedele van, és ami a harmadik képen van. Gondolom az a DIS gyújtásos. Így van, a harmadik a DIS gyújtás. Ami a kétféle méretű elosztófedelet illeti, a piros, patentos rögzítésű a Bosch; a fekete, csavaros rögzítésű a Lucas féle gyújtáselosztó. Ugyanazt tudja, csak más gyártó. Nekem pl. a fekete nagy fajta Lucas fedél van rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Moped Elküldve Július17, 2008 Megoszt Elküldve Július17, 2008 Bocs egy kicsit leragadtam. A generátorra visszatérve. Ha csak hengerfej cseréről beszélünk, akkor gondolom nem kell cserélni, a szíjtárcsát, és ezért a generátort is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július17, 2008 Megoszt Elküldve Július17, 2008 A generátorra visszatérve. Ha csak hengerfej cseréről beszélünk, akkor gondolom nem kell cserélni, a szíjtárcsát, és ezért a generátort is? Ha most te az SE átalakításról beszélsz akkor: Szíjtárcsát mindenképpen kell cserélni mert a jeladó onnan kapja a jelet. Generátort nem kell. Azonban tényleg elgondolkodtató vajon hogyan is fut egyenesen a szíj a tárcsacsere után. Eddig még soha nem ragadta meg a figyelmem, viszont benne van ~30-40ekm NZ generátorral, úgyhogy megy így is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július17, 2008 Megoszt Elküldve Július17, 2008 Upsz, félrenyomtam :lol: Bocsi. Ki volt cserélve, de ugyan olyan gyújtású volt mint az NZ. SE elosztó http://kepfeltoltes.hu/080717/P6090007_www...ltoltes.hu_.jpg SE trafó http://kepfeltoltes.hu/080717/P6090008_www...ltoltes.hu_.jpg Erre gondoltál mert ez egy SE http://kepfeltoltes.hu/080717/c14se_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Idáig 3 fajta gyújtással találkoztam az NZ-nek nagyobb volt elosztófedele, az SE-nek ez a kisebb elosztófedele van, és ami a harmadik képen van. Gondolom az a DIS gyújtásos. Nem probléma. :lol: Az NZ-k közül nagyobb elosztó az C16NZ-ken van (indukciós jeladóval), a kisebb van a C14 NZ-n (Hall jeladóval). :lol: Az SE-n én csak DIS gyujtást láttam eddig. Lehet a tiéd vmi öszvér megoldás. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július17, 2008 Megoszt Elküldve Július17, 2008 Az SE-n én csak DIS gyujtást láttam eddig. Lehet a tiéd vmi öszvér megoldás. :lol: Én egyszer egy hirdetésben láttam elosztós se motort. Egybe motor volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július17, 2008 Megoszt Elküldve Július17, 2008 Én egyszer egy hirdetésben láttam elosztós se motort. Egybe motor volt. Lehet, én csak azt írtam, hogy én még nem láttam. De el tudom képzelni, hogy a főtengely tárcsa melletti jeladót "helyettesítettél" így. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Július17, 2008 Megoszt Elküldve Július17, 2008 Na azért nem kell ennyire halálosan komolyan venni ezt, főleg hogy klubtag vagy :lol: ?? Kösz a bátorítást, de attól, hogy klubtag vagyok, még nem szeretem szétoffolni a topicokat. (bár néha sikerül :lol: ) Jut eszembe offffffff. :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Július18, 2008 Megoszt Elküldve Július18, 2008 Nem probléma. :lol: Az NZ-k közül nagyobb elosztó az C16NZ-ken van (indukciós jeladóval), a kisebb van a C14 NZ-n (Hall jeladóval). :lol: Az SE-n én csak DIS gyujtást láttam eddig. Lehet a tiéd vmi öszvér megoldás. :lol: Egyszer vettünk az NZ-re elosztót, de nem volt jó mert a kisebbiket kaptuk, úgyhogy mehettünk vissza az autósboltba kicserélni a nagyobbikra. Az SE motort szétbontottuk akkor full gyári állapotban volt. Amúgy már nem tudom követni, hogy hány fajta Astrát adtak már ki :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Július18, 2008 Megoszt Elküldve Július18, 2008 Ha most te az SE átalakításról beszélsz akkor: Szíjtárcsát mindenképpen kell cserélni mert a jeladó onnan kapja a jelet. Generátort nem kell. Azonban tényleg elgondolkodtató vajon hogyan is fut egyenesen a szíj a tárcsacsere után. Eddig még soha nem ragadta meg a figyelmem, viszont benne van ~30-40ekm NZ generátorral, úgyhogy megy így is. Milyen generátorod van? Ha esetleg tudnál képet felrakni azt nagyon megköszönném. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július18, 2008 Megoszt Elküldve Július18, 2008 Milyen generátorod van? Ha esetleg tudnál képet felrakni azt nagyon megköszönném. Bosch. Hétvégén, ha nem felejtem el. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Sziasztok. Az mitöl van, hogy menet közben kilöködik a nívópálca a helyéről. köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Sziasztok. Az mitöl van, hogy menet közben kilöködik a nívópálca a helyéről. köszi Na az gáz. :lol: De szó szerint. :lol: Valószinüleg igen komoly gyűrű problémáid vannak, vagy eldugult a kartrgáz kivezető cső. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Na az gáz. :lol: De szó szerint. :lol: Valószinüleg igen komoly gyűrű problémáid vannak, vagy eldugult a kartrgáz kivezető cső. :lol: Rendben köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Milyen generátorod van? Ha esetleg tudnál képet felrakni azt nagyon megköszönném. Téged az ég küldött. :lol: Ha nem kéred a képet valószínű már későn veszem ezt észre: Kábelköteg Ráfeküdt az ékszíjra és szépen kidörzsölte. Az oka érdekes, mert egy ideje nem matattam azon a környéken, és szerintem ezt az állapotot elég gyorsan eléri. Viszont legutóbb zöldkártyáztatni voltam (azóta csak olyan 20km-et ment), és akkor lehet, hogy matattak valamit a motortérben amitől... :lol: Biztos érdekes hibajeleket dobált volna az ECU, ha elnyírja a vezetékeket, és megreparálni is érdekes lett volna. :lol: Bizonyára lehetett igazítani a generátoron mert ez bizony egyenesnek tűnik: Generátor Ennél jobb képet meg nem tudtam csinálni a típusról: Generátor 55-ös Bosch. Ha kell róla valami szám akkor megnézem. Ezt meg csak ráadásnak csináltam. Fojtószelep Többezer kilométer óta nem volt tisztítva, de ha nincs mi összekoszolja akkor nem is kell. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Tápi! Linkelj már pár képet a Te mociteredről ha nem titok, meg a kocsiról is! A honlapodon sosincs kép :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Téged az ég küldött. :lol: Ha nem kéred a képet valószínű már későn veszem ezt észre: Kábelköteg Ráfeküdt az ékszíjra és szépen kidörzsölte. Az oka érdekes, mert egy ideje nem matattam azon a környéken, és szerintem ezt az állapotot elég gyorsan eléri. Viszont legutóbb zöldkártyáztatni voltam (azóta csak olyan 20km-et ment), és akkor lehet, hogy matattak valamit a motortérben amitől... :lol: Biztos érdekes hibajeleket dobált volna az ECU, ha elnyírja a vezetékeket, és megreparálni is érdekes lett volna. :lol: Bizonyára lehetett igazítani a generátoron mert ez bizony egyenesnek tűnik: Generátor Ennél jobb képet meg nem tudtam csinálni a típusról: Generátor 55-ös Bosch. Ha kell róla valami szám akkor megnézem. Ezt meg csak ráadásnak csináltam. Fojtószelep Többezer kilométer óta nem volt tisztítva, de ha nincs mi összekoszolja akkor nem is kell. :lol: Nagyon szívesen! :D Ugylátom, hogy teljesen más generátorod van mint nekem. :lol: Bosch generátorom Az én fojtószelepem is majdnem így néz ki, csak icipicit piszkos a direktszűrő miatt, szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Tápi! Linkelj már pár képet a Te mociteredről ha nem titok, meg a kocsiról is! A honlapodon sosincs kép :lol: Nem titok, de csúnya és koszos álatlában. :lol: Így nem szivesen mutogatom. Ha valami konkrétan érdekel, akkor szivesen elmondom, megmutatom. Honlap meg fejlesztődik, mint a gsi.hu. :lol: (nincs semmi időm mostanában a kocsival sem foglalkozom már annyit :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 Az én fojtószelepem is majdnem így néz ki, csak icipicit piszkos a direktszűrő miatt, szerintem. A koszon kívül még eltér pár dologban. :lol: Inkább a kartergáz koszolja össze, bár a direkt is adhat neki. Cseréld vissza gyárira, egy gonddal kevesebb. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Július19, 2008 Megoszt Elküldve Július19, 2008 csak egy motortér képet meg 1-2 külsőt hogy mégis valami látvány is legyen :lol: Nem titok, de csúnya és koszos álatlában. :lol: Így nem szivesen mutogatom. Ha valami konkrétan érdekel, akkor szivesen elmondom, megmutatom. Honlap meg fejlesztődik, mint a gsi.hu. :lol: (nincs semmi időm mostanában a kocsival sem foglalkozom már annyit :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts