Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Amikor megáll akkor sem világít csak a motorkontroll lámpa, hanem minden világít visszaáll csak gyújtásra a kijelző!

Indításkor is minden világít ugye mert gyújtáson van! De ma még közlekedtem vele egy csomót és azóta sincs semmi baja, és a lámpa még csak be se villan!

Mi lehet ez a kontroller doboz? Hogy nézhet ez ki?

Azt figyeld majd, hogy amikor nem indul, biztos világít-e gyújtáson a sárga mocikontroll lámpa is?

Neked olyan nincs.

Hi

Faternak van egy 93-mas C14NZ-je. A következő hiba merult fel pár hete. Jottek hazafelé, megálltak egy ismerosnél, a klima miatt járt a motor. egyszercsak leállt és nem lehetett ujrainditani. Benzin volt benne, ezt mutatta a banzinszintjelzo. Rátöltöttek kb 5-8 litert és elindult nem volt semmi gond.

A hiba kb két napja megint jelentkezett, de most a benzinszint jelzo feljebb állt. rátankolás után megint megy(5 liter). elment tankoli és csak 22 liert tudott tankolni, mert megtelt.

Nem tudom mi lehet a baj? Benzinszuró v pupma?

Az AC összeszívta a tankot szerintem. Eldugult a szellőző csöve. Nézzetek alá hátul ;)

A hiba megoldódni látszik, viszont kigyulladt a motorvezérlő ikon.

24-es hibakód: sebesség érzékelő.

Azt merre találom? :rolleyes:

Műszeregység hátulján, km óra tetejénél, 3 vezetékes fóliacsati megy rá.

Megosztás:

Nekem a melegen nem indulást a gyújtásmodul okozta. Emiatt buffogott a kipufogó is.

szia.ezzel a bufogással kapcsolatba azt kérdezném hogy esetleg valamelyik gyertya pl.1 es nem volt kormos?mert hasonló tüneteket produkál.csak annyi különbséggel hogy elindul könnyen hidegen is melegen is.

Megosztás:

Azt figyeld majd, hogy amikor nem indul, biztos világít-e gyújtáson a sárga mocikontroll lámpa is?

Neked olyan nincs.

Az AC összeszívta a tankot szerintem. Eldugult a szellőző csöve. Nézzetek alá hátul :rolleyes:

Műszeregység hátulján, km óra tetejénél, 3 vezetékes fóliacsati megy rá.

Igen, tuti hogy világít gyújtáson a sárga kontroll lámpa, és indulás után elalszik. Menet közben sosem villan fel, még akkor sem amikor baszakodik az autó. Amikor szar akkor csak egyszerűen leáll a motor és csak a gyújtás által kivilágító dolgok világítanak.

Megosztás:

Igen, tuti hogy világít gyújtáson a sárga kontroll lámpa, és indulás után elalszik. Menet közben sosem villan fel, még akkor sem amikor baszakodik az autó. Amikor szar akkor csak egyszerűen leáll a motor és csak a gyújtás által kivilágító dolgok világítanak.

Erre továbbra is két tippem van, amivel találkoztam:

- kontakthiba a motortérben a kábelcsatlakozásoknál (gyújtáselosztó alján megy be egy csati pl. az csinálta)

- haldokló gyújtásmodul.

Megosztás:

szia.ezzel a bufogással kapcsolatba azt kérdezném hogy esetleg valamelyik gyertya pl.1 es nem volt kormos?mert hasonló tüneteket produkál.csak annyi különbséggel hogy elindul könnyen hidegen is melegen is.

Nekem a 4-es gyertya volt fehéres, de az azért, mert ott szivárgott be a víz (hengerfejes volt). A többi egyforma volt.

Megosztás:

Az az érzésem, te még nem értettél meg 100%-ban :rolleyes:

Tehát az nem érdekel, hogy most világít minden gyújtásráadásra, azt akartam mondani, majd akkor

figyeld, ha éppen nem indul. Ha hiányzik a szokásos lámpák közül a motorvezérlő lámpája, akkor

tápkontaktja van, előfordul. ;)

Megosztás:

Az az érzésem, te még nem értettél meg 100%-ban :rolleyes:

Tehát az nem érdekel, hogy most világít minden gyújtásráadásra, azt akartam mondani, majd akkor

figyeld, ha éppen nem indul. Ha hiányzik a szokásos lámpák közül a motorvezérlő lámpája, akkor

tápkontaktja van, előfordul. ;)

Így van, nekem volt ilyen, azóta egy csatival kevesebb van az autóban (összeforrasztottam) ;)

Megosztás:

Sziasztok!

Köszönöm a tippeket!

Nekem az a fura ebben az egészben, hogy csak kánikulában jelentkezett eddig a dolog és ha hagytam egy kicsit hülni a gépet, akkor pöccre indult. A kontakt dolog, hát nem tudom kipróbálom, bár szerintem az a jelenség nem csak melegben jelentkezne.

Haldokló gyújtásmodult valószínűbbnek látom (én mint laikus). Megkérdeztem pár szerelőt, a következő tippeket kaptam:

-vezérlőegység

-AC

-injektor

-immobiliser

-rossz helyen tankolok

-valamilyen jeladó

Ezeket látatlanban mondták még nem nézettem meg!

Ti valószínűnek találjátok valamelyiket is ezek közül?

Megosztás:

Sziasztok!

Köszönöm a tippeket!

Nekem az a fura ebben az egészben, hogy csak kánikulában jelentkezett eddig a dolog és ha hagytam egy kicsit hülni a gépet, akkor pöccre indult. A kontakt dolog, hát nem tudom kipróbálom, bár szerintem az a jelenség nem csak melegben jelentkezne.

Haldokló gyújtásmodult valószínűbbnek látom (én mint laikus). Megkérdeztem pár szerelőt, a következő tippeket kaptam:

-vezérlőegység

-AC

-injektor

-immobiliser

-rossz helyen tankolok

-valamilyen jeladó

Egy tipp:

Nemrég barátnőm édesapja javított egy civicet ugyanezzel a melegben nem indulós, de hidegben pöccre mókával. Ott az üzemanyagszivattyú reléje adta meg magát és nem volt hajlandó működni melegben. Azt kellett cserélni, utána rendben volt a kocsi. Esetleg hallgasd meg, ha ráadod a gyújtást, akkor a relé kattan-e, és hogy hallani-e az üzemanyagszivattyú hangját.

Megosztás:

Egy tipp:

Nemrég barátnőm édesapja javított egy civicet ugyanezzel a melegben nem indulós, de hidegben pöccre mókával. Ott az üzemanyagszivattyú reléje adta meg magát és nem volt hajlandó működni melegben. Azt kellett cserélni, utána rendben volt a kocsi. Esetleg hallgasd meg, ha ráadod a gyújtást, akkor a relé kattan-e, és hogy hallani-e az üzemanyagszivattyú hangját.

Kössz a tippet!

Gyújtás ráadásakor a relé kattan és szerintem az üzemanyagszivattyú is ad kb 3 másodperces búgó hangot. De lehet hogy a szivattyú, vagy akár a relé néha kihagy, ezt nem tudom, minden indításkor nem figyelem, jelenleg működik mindkettő.

Megosztás:

HALI kb fél éve vettem 1 f astra 1,6 8szelep kp injektorosat. van úgy hogy bemelegszik leállitom beakarom indítani és nem tekeri normálisan az önindító csak lassan :rolleyes: Önindítót cseréltem utána jó volt 1 darabig de mostanában megint előjött. töltés van. kábelek jók. lécci segítsetek ha tudtok!!

Megosztás:

HALI kb fél éve vettem 1 f astra 1,6 8szelep kp injektorosat. van úgy hogy bemelegszik leállitom beakarom indítani és nem tekeri normálisan az önindító csak lassan :rolleyes: Önindítót cseréltem utána jó volt 1 darabig de mostanában megint előjött. töltés van. kábelek jók. lécci segítsetek ha tudtok!!

Első körben teskábeleket nézném át,főleg a saruk csatalakozási pontjait.

Akksi kapacitását megméretném,öndindítót szétkapni,kitakarítani,újra zsírba tenni.

Megosztás:

Sziasztok!

Köszönöm a tippeket!

-vezérlőegység

-AC

-injektor

-immobiliser

-rossz helyen tankolok

-valamilyen jeladó

Én nem értek a benzineshez,de a motorhőfokjeladó rendben van?

Megosztás:

...Megkérdeztem pár szerelőt, a következő tippeket kaptam:

-vezérlőegység

-AC

-injektor

-immobiliser

-rossz helyen tankolok

-valamilyen jeladó

Akkor sorban a saját véleményem szerint:

- nem valószínű

- AC-nek inkább a reléje csinál ilyet

- nem valószínű

- nem valószínű

- ennyi különbség sztem nincs a kutak között

- ha ennyire rossz lenne valamelyik jeladó, az már hibakódot is generálna.

Én mindenesetre továbbra is a gyújtásmodulra gyanakszom elsődlegesen, esetleg AC-relé, ez utóbbi könnyebb és olcsóbb cserélni, sztem kezdd ezzel.

Apropó, hibakódokat próbáltál kiolvastatni? Házilag is lehet, itt egy leírás a mikéntjéről. Egy darab dróttal, vagy gemkapoccsal összezárod az ábrán látható lábait a diagcsatinak (biztosítékoknál), ráadod a gyújtást (nem beindítani!) és számolod a motorkontroll lámpa villogásait.

Megosztás:

Az mitől lehet, hogy alapjáraton a CO-m sokkal nagyobb (10x-es), mint 3000-es fordulaton? Nemrég voltam zöldkártyát csináltatni, és alapjáraton a CO 0,22% lett, míg 3000-es fordulaton 0,03%. A lambda-érték 1,007.

Tavaly a CO mindkét esetben (alapjárat és 3000 fordulat) egyaránt 0,02% volt.

Megosztás:

Akkor sorban a saját véleményem szerint:

- nem valószínű

- AC-nek inkább a reléje csinál ilyet

- nem valószínű

- nem valószínű

- ennyi különbség sztem nincs a kutak között

- ha ennyire rossz lenne valamelyik jeladó, az már hibakódot is generálna.

Én mindenesetre továbbra is a gyújtásmodulra gyanakszom elsődlegesen, esetleg AC-relé, ez utóbbi könnyebb és olcsóbb cserélni, sztem kezdd ezzel.

Apropó, hibakódokat próbáltál kiolvastatni? Házilag is lehet, itt egy leírás a mikéntjéről. Egy darab dróttal, vagy gemkapoccsal összezárod az ábrán látható lábait a diagcsatinak (biztosítékoknál), ráadod a gyújtást (nem beindítani!) és számolod a motorkontroll lámpa villogásait.

Kössz a segítséget!

Számomra is a legvalószínűbbek az általad felsorolt dolgok. Mennyire húzós egy gyújtásmodul (kb. 15-20eft ?), és egy relé?

Jövő héten viszem szerelőhöz, kíváncsi vagyok hogy átnézés után mit mond!

Még nem olvastattam hibakódot, mert a környékünkön (salgótarján környéke) ez egy kicsit körülményes, lehet megpróbálom amit írtál!

Az utolsó szervizes hibakódkiolvasás végeredménye:

-rossz az ABS

-rossz az SRS

ezután már nem voltam hajlandó tovább hallgatni a szervizes srácot, hanem azzal az ürüggyel hogy az én autómban ilyen felszerelések egyáltalán nincsenek, otthagytam. Ez az utolsó hibakódos történetem, kb egy éve történt, persze a hiba a lambdaszonda volt.

Megosztás:

Haveromnak is ez a baj, melegen leáll vagy nem indul. Lehet szivattyú, relé, és talán hall jeladó a vezérműtengelynél asszem(ezt autóvillamossági mondta).

Szia! Villamosság szerelő nem jól tájékoztatott. C14NZ motor hal jeladója elosztóban van. Az elosztóra menő 3 vezetékes csati az. Ez tényleg sokat rosszalkodik. Ha nem indul azonnal el, ezeknél a motor típusoknál kb 2 perc alatt a helyszinen megállapítható a hiba.

Üdv. Zoli

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.