opel16v Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 A szíjat nem szakította a vízpumpa? Vagy nem ugrott át a vezérlés? Himbák, hidrotőkék nem lettek ellenőrizve, átmosva, mikor lekerült a hengerfej? Olajjáratokat se ártott volna átmosni. Mondjuk jó lenne hallani, mert így sokmindent jelenthet a zakatolás :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sergei Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 A szíjat nem szakította a vízpumpa? Vagy nem ugrott át a vezérlés? Himbák, hidrotőkék nem lettek ellenőrizve, átmosva, mikor lekerült a hengerfej? Olajjáratokat se ártott volna átmosni. Mondjuk jó lenne hallani, mert így sokmindent jelenthet a zakatolás :rolleyes: szia.szóval az a helyzet hogy.mielött összeraktuk volna az ujj hengerfej tömittéssel minden kilett mosva tiszta benzinbe.+süritett levegővel kifujva.úgy nézett ki mint a naje lenne.konkrét hiba jelenség a következő.hideg inditáskor 1200 a fordulat.ez természetes autómata szivató.bemelegedés után vissza menne 850 re kb.de azon a fordulaton az 1 es henger nem megy igy az alapjárati motor pörgeti az alapjáratot.ezt megértem ez szerintem normális.namost ha feltolom a fordulatot 1600 ra beindul a punnyadó henger és gy húz mint régen.véleményem szerint alacsony fordulaton (kicsi az olaj nyomás)nem mozditja meg hidrotőkét.magasabb fordulaton (nagyobb az olaj nyomás)ott működik.a szijj nem szakadt el a vezérlés a helyén van.köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 szia.szóval az a helyzet hogy.mielött összeraktuk volna az ujj hengerfej tömittéssel minden kilett mosva tiszta benzinbe.+süritett levegővel kifujva.úgy nézett ki mint a naje lenne.konkrét hiba jelenség a következő.hideg inditáskor 1200 a fordulat.ez természetes autómata szivató.bemelegedés után vissza menne 850 re kb.de azon a fordulaton az 1 es henger nem megy igy az alapjárati motor pörgeti az alapjáratot.ezt megértem ez szerintem normális.namost ha feltolom a fordulatot 1600 ra beindul a punnyadó henger és gy húz mint régen.véleményem szerint alacsony fordulaton (kicsi az olaj nyomás)nem mozditja meg hidrotőkét.magasabb fordulaton (nagyobb az olaj nyomás)ott működik.a szijj nem szakadt el a vezérlés a helyén van.köszi. A szívósor csatlakozásához új tömítés került? Gyertyát próbáltad felcserélni másikkal? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sergei Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 A szívósor csatlakozásához új tömítés került? Gyertyát próbáltad felcserélni másikkal? új tömités a szívósoron a kipufogó csonknál szelep fedél alatt.a gyertyát cserélgettük semmi az olajszint oké vízszint szintén jó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Ha a hidrotőke nem töltődne olajjal az egyesnél, akkor éktelen csattogás lenne. Nem azért nem megy az a henger. Valami más bibi lesz ott, szelepzárás probléma inkább, vagy valahonnan fals levegő. Pl asszem 1-es hengernél megy a fékrásegítő vákumcsöve. Az rendesen vissza van téve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Ha a hidrotőke nem töltődne olajjal az egyesnél, akkor éktelen csattogás lenne. Nem azért nem megy az a henger. Valami más bibi lesz ott, szelepzárás probléma inkább, vagy valahonnan fals levegő. Pl asszem 1-es hengernél megy a fékrásegítő vákumcsöve. Az rendesen vissza van téve? Sztem az a 4. hengertől megy, de én is arra gyanakodnék még, hogy az 1-es henger valamelyik szelepe randizott a dugattyúval, és kissé eldeformálódott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Sztem az a 4. hengertől igaz, ez a valószínűbb :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 banális kérdés ,azért felteszem : az injektorok a szívócsőbe fecskendezik a naftát , vagy közvetlen a hengerbe ? X16XEL motorról van szó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 banális kérdés ,azért felteszem : az injektorok a szívócsőbe fecskendezik a naftát , vagy közvetlen a hengerbe ? X16XEL motorról van szó Közvetlen a szelepekhez a szívócsőből rájuk irányítva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Közvetlen a szelepekhez a szívócsőből rájuk irányítva. tehát már a szívócsőben keveredik a levegő/benzin , azt szipkázódik be a szelepen keresztül a hengerbe Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 tehát már a szívócsőben keveredik a levegő/benzin , azt szipkázódik be a szelepen keresztül a hengerbe Az injektor a szívó szelepnyitással együtt kezd el nyitni, tehát a beszívott levegővel jut rögtön a hengerbe a keverék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sergei Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Ha a hidrotőke nem töltődne olajjal az egyesnél, akkor éktelen csattogás lenne. Nem azért nem megy az a henger. Valami más bibi lesz ott, szelepzárás probléma inkább, vagy valahonnan fals levegő. Pl asszem 1-es hengernél megy a fékrásegítő vákumcsöve. Az rendesen vissza van téve? én a fals levegöt kizárom mert a tömitések ujjak a vákum csövek meg jol csatlakoznak.(nem repedtek nem lyukasak) és igen a fékrásegitö csöve is rendesen vissza lett rakva a helyére :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sergei Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Sztem az a 4. hengertől megy, de én is arra gyanakodnék még, hogy az 1-es henger valamelyik szelepe randizott a dugattyúval, és kissé eldeformálódott. esetlegesen ha a szelep a dugattyuval mégis találkozott az mitöl lehet? mert minden alkatrész vissza lett pakolva semmi sem maradt :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 esetlegesen ha a szelep a dugattyuval mégis találkozott az mitöl lehet? mert minden alkatrész vissza lett pakolva semmi sem maradt ;) Attól, hogy a vízpumpád elhalálozásakor a vezérlés átugrott pár fogat :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 én a fals levegöt kizárom mert a tömitések ujjak a vákum csövek meg jol csatlakoznak.(nem repedtek nem lyukasak) és igen a fékrásegitö csöve is rendesen vissza lett rakva a helyére :rolleyes: A fékrásegítő előtt csatlakozik le 2 vákumcső. Amelyik a motortér válaszfalon keresztül megy (vékony műanyag) az vezérli a belső levegő keringetését. Nekem az volt lecsúszva a pollenszűrő házáról, attól volt egy kis zakatoló hangja. Nézd meg azt is, mert ebként nem veszed észre, ha nem szeded le a szélvédő előtti aműanyag borítást. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sergei Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Attól, hogy a vízpumpád elhalálozásakor a vezérlés átugrott pár fogat :rolleyes: az elhalálozás az leállitás után történt ugyanis elfolyt a viz a rendszerböl.valami gumicsö repedt ki a vizpumpa mögött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sergei Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 A fékrásegítő előtt csatlakozik le 2 vákumcső. Amelyik a motortér válaszfalon keresztül megy (vékony műanyag) az vezérli a belső levegő keringetését. Nekem az volt lecsúszva a pollenszűrő házáról, attól volt egy kis zakatoló hangja. Nézd meg azt is, mert ebként nem veszed észre, ha nem szeded le a szélvédő előtti aműanyag borítást. :rolleyes: megnézhetem de szerintem az a helyén van.(meg attol a gyetya nemigazán lehet kormos) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 megnézhetem de szerintem az a helyén van.(meg attol a gyetya nemigazán lehet kormos) Kb 2 perc a le és visszaszerelés. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 esetlegesen ha a szelep a dugattyuval mégis találkozott az mitöl lehet? mert minden alkatrész vissza lett pakolva semmi sem maradt :rolleyes: Azt amit írtál a gyújtás hibájára utal. A gyertya akkor kormosodik ha nem tudja begyújtani az üzemanyagot. A szelep hibája szerintem kizárható, lévén egy nyolc szelepes motorról beszélünk, és ezekre nem jellemző a dugó vs szelep összecsapás. Arról nem is beszélve, hogy ilyen esetben nagyokat durrogna a szívó, Óder, a kipufogócsonkba került el nem égett benga (pont). A helyedben végignézném, nézetném, (nekem dízelem van) a vilanyos cuccot, (trafó, elosztó, kábelek,). Lehet valahol sérült a kábel, vagy az elosztó van beégve, esetleg csapágyas. ;) És még reeeengeteg nagyon jó ötletem van ám. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sergei Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Azt amit írtál a gyújtás hibájára utal. A gyertya akkor kormosodik ha nem tudja begyújtani az üzemanyagot. A szelep hibája szerintem kizárható, lévén egy nyolc szelepes motorról beszélünk, és ezekre nem jellemző a dugó vs szelep összecsapás. Arról nem is beszélve, hogy ilyen esetben nagyokat durrogna a szívó, Óder, a kipufogócsonkba került el nem égett benga (pont). A helyedben végignézném, nézetném, (nekem dízelem van) a vilanyos cuccot, (trafó, elosztó, kábelek,). Lehet valahol sérült a kábel, vagy az elosztó van beégve, esetleg csapágyas. ;) És még reeeengeteg nagyon jó ötletem van ám. ;) trafo nem sérült nem is nagyon lett hozzányulva. eloszto kitisztitva fémmentes tisztito kendövel.kábelek ujjak és hát ezeket is végig néztük. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sergei Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Kb 2 perc a le és visszaszerelés. :rolleyes: áá az kábé 1 ora vagy több mert az auto nincs itthon ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Szerintem méress kompressziót ill. résveszteséget, ezzel kiderül, hogy mechanikai probléma van-e, vagy más. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Sztem az a 4. hengertől megy, de én is arra gyanakodnék még, hogy az 1-es henger valamelyik szelepe randizott a dugattyúval, és kissé eldeformálódott. igaz, ez a valószínűbb ;) Hahaha...amikor a mesterén túl nő a tanítványa! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 trafo nem sérült nem is nagyon lett hozzányulva. eloszto kitisztitva fémmentes tisztito kendövel.kábelek ujjak és hát ezeket is végig néztük. ;) Általában nem kell hozzányúlni ahhoz hogy elromoljon. ;) Szerintem még mindíg a kábel vagy a trafó lesz a ludas. És ebből egy kicsit sem engedek. Találkoztam már rossz trafo miatt "háromhenderező" opel motorral. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Hahaha...amikor a mesterén túl nő a tanítványa! ;) Ugyan már... ;) Gábor ezt a mondat első felére írta, és nyilván nem találkozik minden nap C14NZ motorral, velem ellentétben. Tudásban azért még messze vagyok Tőle :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts