Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Csak sajna egy új túl drága ahhoz, hogy csak úgy próbaképp kicseréljem.

Ez típusonként változó lehet, vagy mindegyikben egyforma van? Mert tényleg nem olcsó, 9000-től kezdődik. De nem sokból tartana bepróbálni egy másikból (ami jól működik), 2 csavar az egész, és könnyen hozzáférhető helyen van szerencsére :D .

Megosztás:

Ez típusonként változó lehet, vagy mindegyikben egyforma van? Mert tényleg nem olcsó, 9000-től kezdődik. De nem sokból tartana bepróbálni egy másikból (ami jól működik), 2 csavar az egész, és könnyen hozzáférhető helyen van szerencsére :D .

Sajnos nem mind egyforma, a C14NZ és a C16NZ pl. egyforma (7500Ft-ért találtam minimum), de már a C14SE más, pedig az lenne itthon :D

Megosztás:

Sajnos nem mind egyforma, a C14NZ és a C16NZ pl. egyforma (7500Ft-ért találtam minimum), de már a C14SE más, pedig az lenne itthon :D

Lehet érdemes lenne bontottat nézni olcsóért :D . De előbb jó lenne azért kipróbálni, hátha nem ez a baj. Mert például van egy 1 hónapot használt alapjáratim is, ugyanis potyán vettem... :P .

Megosztás:

Lehet érdemes lenne bontottat nézni olcsóért :D . De előbb jó lenne azért kipróbálni, hátha nem ez a baj. Mert például van egy 1 hónapot használt alapjáratim is, ugyanis potyán vettem... :P .

Csak ki tudja, hogy az is milyen állapotú... talán valami nagyon fiatal autóból valót, pl. Astra G-ben és Zafira A-ban (tudtommal) 2005-ig használtak X16SZR motort, azon ugyanez a poti :D

Megosztás:

Kezdek arra gyanakodni, hogy ez az egész alapjáratingadozós, kinyomott kuplunggal gurulva leállós dolog azért lehet, mert az ECU nem tudja tisztán érzékelni, mennyi is a motor fordulatszáma.

Erre én is gondoltam már.Októberben voltam zöldkártyán,és mérés közben alapjáraton fix 500-at mutatott a gép. Kérdezték is,hogy van-e fordszámmérőm.

Azután hozott egy multiméternek látszó tárgyat az öreg és feltornázta 900-ra.:D

De akkor még nem volt ilyen problémám,utánna kb fél év után jelentkezett csak. Nem tudom összefügg-e?

Megosztás:

Erre én is gondoltam már.Októberben voltam zöldkártyán,és mérés közben alapjáraton fix 500-at mutatott a gép. Kérdezték is,hogy van-e fordszámmérőm.

Azután hozott egy multiméternek látszó tárgyat az öreg és feltornázta 900-ra.:D

De akkor még nem volt ilyen problémám,utánna kb fél év után jelentkezett csak. Nem tudom összefügg-e?

Csak kijelzett értéket "tornázta fel" vagy a fordulatot is? Tudtommal ugyanis az alapjárati fordulatszám nem állítható úgy mint a karburátoros gépeken. Arról már nem is beszélve, hogy 500-nál már nem is tud egy ilyen motor működni, annyira alacsony ez a fordulat, hogy nincs lendülete átfordulni.. Szerintem a műszerrel lehetett a gond...

Megosztás:

Csak kijelzett értéket "tornázta fel" vagy a fordulatot is? Tudtommal ugyanis az alapjárati fordulatszám nem állítható úgy mint a karburátoros gépeken. Arról már nem is beszélve, hogy 500-nál már nem is tud egy ilyen motor működni, annyira alacsony ez a fordulat, hogy nincs lendülete átfordulni.. Szerintem a műszerrel lehetett a gond...

Természetesen csak az értéket. Az alapjáratom normális volt,csak nem a valósat mutatta.

Megosztás:

OFF

Mi van, nem tudtatok aludni? B) :D

rossz a fórumóra? :D hmmm

ON

Éjjel aludni? B) Nooormális vagy? :P ;)

Kezdek arra gyanakodni, hogy ez az egész alapjáratingadozós, kinyomott kuplunggal gurulva leállós dolog azért lehet, mert az ECU nem tudja tisztán érzékelni, mennyi is a motor fordulatszáma.

Lehet hogy döglődik az ECU, és azért nem látta majd' egy hétig a széthúzott lambdát sem? :D

Megosztás:

De ha én alapjáraton akarok motorfék után a lámpához gurulni? :D

Az nem természetes üzem :D Motorfék csak kb 1500ig van különben is :P

Kezdek arra gyanakodni, hogy ez az egész alapjáratingadozós, kinyomott kuplunggal gurulva leállós dolog azért lehet, mert az ECU nem tudja tisztán érzékelni, mennyi is a motor fordulatszáma. Olyan, mintha túl lenne terhelve az a jelvezeték, ami az ECU felé viszi a fordulatszámjelet, vagy valami zavarokat szedne össze. Nekem kb. addig nem volt ilyen problémám, amíg a fordszámmérős műszerfal bele nem került a kocsiba. Meg kéne próbálni valami jelerősítő, Schmitt-triggeres jelformáló áramkört tenni közvetlenül az ECU csatija elé. Gábor, pontosan honnan kapja egy C14NZ, C16NZ motornál a fordszámjelet az ECU?

Vagy a másik lehetőség, hogy a CTS jellel van gondja, pl. kh-s kicsit a fojtószeleppoti. Csak sajna egy új túl drága ahhoz, hogy csak úgy próbaképp kicseréljem.

Gondolom TPS-re gondoltál ;) Az ha KH-s lenne, jelezné a sárga pilács. Amúgy alapjáraton 0,5-0,6V kell legyen a jelvezetékén.

Azt még esetleg ellenőrizheted. A fordszámjelet hall érzékelő adja, általában a vezérműtengelynél levő (főleg ha csak az van B) ).

Azt én is megerősíthetem, hogy vannak zavarok benne, mert sokszor mér a BC is az eltárolt maxrpm-nél max mérhető értéket (9999rpm).

Megosztás:

Azt hallottam szopóka kicserélni.. :S:D

szerintem semmi extra

drótkefével körbecsutakolod

magát a szűrőt tartja egy pánt, azt kell asszem 13-assal leszedni, aztán bilincseket levenni

új szűrőt közelbe készíted, gyorsan lehúzod (kicsit nehézkes lesz, de elvielg nem akadály), újat gyorsan rátolod

egy kevés benya kijön, de ha gyors vagy, akkor nem vészes

emelés nélkül is meg tudod csinálni, de valamivel késnyelmesebb, ha emeled, csak akkor vigyázz, mert kb. ott van az emelőnél

Megosztás:

Hi!

Sztem az alapjárati szabályzómotor és házának a tisztítása segíthet.

Azt már kipucoltam,ha jóra gondolok(valamiféle szelephez tudnám hasonlitani amiből kiáll valami,ezt benyomtam és csak gyujtás ráadásával nyomta ki).nem lehet valami benzin gond?Alapjárati motor képet tud valaki küldeni?

Megosztás:

Azt már kipucoltam,ha jóra gondolok(valamiféle szelephez tudnám hasonlitani amiből kiáll valami,ezt benyomtam és csak gyujtás ráadásával nyomta ki).nem lehet valami benzin gond?Alapjárati motor képet tud valaki küldeni?

Nem kellett volna nyomkodni azt a szárat. Szerencséd hogy nem ment tönkre :rolleyes:

Az egész folytószelepházat kellene pucolni ezzel együtt.

Aztán fals levegőt kéne keresni a vákumrendszerben. Működik a belső levegő keringető

csappantyúd? Bekapcsolásnál vagy kikapcsnál kis szisszenést lehet hallani, ha igen ;)

Megosztás:

sziasztok.

akadt egy kis gond az autonkal.

szoval az auto egy opel astra 1,4i nz vagy zn (ezt mindig keverem)

sajnos vizpumpát kellett cserélni benne mert elfáradt benne.ezután hengerfej tömitést kellett cserélni benne mert megzabálta a vizet.ezután le kellett sikolni a hengerfejet mert a hütöviz megmarta vagy kikoptatta a hengerfejet.

össze raktuk pöccre indul szép a hangja fordulaton megy is persze ha toljuk neki.DE alapjáraton ugy zakatol mint egy traktor szo szerint hátul a kipufogonál megtudom számolni az ütemeket alapjáraton.lambda szondát kiméregettem és arra jutottam hogy kicserélem holnap mert szerintem nem jo.

kérdésem az alapjárati motor benyelhetett-e valami piszkot és azért zakatol vagy valahol máshol keressem a hibát?vagy esetleg azért változott meg a hangja mert le lett sikolva a hengerfej és ezáltal picivel több lett benne a kompreszio?a gyujtáson álitani kellett de beállitás után szebb lett a hangja mint ezelött de sajnos zakatol.az 1-es számu hengerhez tartozo gyertya holt korom.de vajon mitöl?én a hydrotökére gondolok hogy az döglött meg benne,illetve valamelyik szelep nem zár rendesen. ha valaki vagy valakik tudnak segiteni vagy jártak hasonlo cipöben az kérem segitsen.

elöre is köszönöm.

üdv Sergei

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.