Szitamanó Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 Hy :D Történt 2-3 hónapja, hogy rokon 1.4-es Caravánjának motorját néztük alapjáraton. Aztán feltűnt, hogy az egyik gyertyakábel pipája mozog ki-be abban a hővédő hengerben vagy miben (az az aluminium cső). Mondom ezt meg kéne nézetni, ha úgyis megy a szerelőhöz (letolatott egy tűzcsapot, ajtócsere miatt ment hozzá). De elfelejtette.... Ma mondtam neki hogy akkor nézzük már meg, mert az szerintem nem egészséges dolog. És igazam lett :D . Kézzel ki tudtam tekerni a gyertyát ;) ! Na mondom szép. Akkor már megnéztük a többit is, 1db volt csak rendesen a helyére becsavarva, a másik 2 nem volt koppig tekerve, és azok picit megszorultak a koromtól. Le drótkeféztettem vele a gyertyákat mielőtt visszatettük, meg mondtam hogy már illene kicserélni 60ezer után :P . Kíváncsi leszek a fogyasztására, most 8 volt vegyesen, városban meg 9.5... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 Hy :D Történt 2-3 hónapja, hogy rokon 1.4-es Caravánjának motorját néztük alapjáraton. Aztán feltűnt, hogy az egyik gyertyakábel pipája mozog ki-be abban a hővédő hengerben vagy miben (az az aluminium cső). Mondom ezt meg kéne nézetni, ha úgyis megy a szerelőhöz (letolatott egy tűzcsapot, ajtócsere miatt ment hozzá). De elfelejtette.... Ma mondtam neki hogy akkor nézzük már meg, mert az szerintem nem egészséges dolog. És igazam lett :D . Kézzel ki tudtam tekerni a gyertyát ;) ! Na mondom szép. Akkor már megnéztük a többit is, 1db volt csak rendesen a helyére becsavarva, a másik 2 nem volt koppig tekerve, és azok picit megszorultak a koromtól. Le drótkeféztettem vele a gyertyákat mielőtt visszatettük, meg mondtam hogy már illene kicserélni 60ezer után :P . Kíváncsi leszek a fogyasztására, most 8 volt vegyesen, városban meg 9.5... Na ezért nem bízom másra az ilyen csipp-csupp melókat! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 Na ezért nem bízom másra az ilyen csipp-csupp melókat! :D Ja, nem a szerelő felejtette el megnézni, hanem ő nem mondta neki hogy meg kéne kukkantani, mert kiment a fejéből :D . Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 azért ha rendes szerelő lenne, megnézné :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 azért ha rendes szerelő lenne, megnézné :D Rendes szerelő (és főleg olcsó), de neki a hátsó ajtót kellett kicserélnie, nem a motornál volt dolga :D . Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 Hy :D Történt 2-3 hónapja, hogy rokon 1.4-es Caravánjának motorját néztük alapjáraton. Aztán feltűnt, hogy az egyik gyertyakábel pipája mozog ki-be abban a hővédő hengerben vagy miben (az az aluminium cső). Mondom ezt meg kéne nézetni, ha úgyis megy a szerelőhöz (letolatott egy tűzcsapot, ajtócsere miatt ment hozzá). De elfelejtette.... Ma mondtam neki hogy akkor nézzük már meg, mert az szerintem nem egészséges dolog. És igazam lett :D . Kézzel ki tudtam tekerni a gyertyát ;) ! Na mondom szép. Akkor már megnéztük a többit is, 1db volt csak rendesen a helyére becsavarva, a másik 2 nem volt koppig tekerve, és azok picit megszorultak a koromtól. Le drótkeféztettem vele a gyertyákat mielőtt visszatettük, meg mondtam hogy már illene kicserélni 60ezer után :P . Kíváncsi leszek a fogyasztására, most 8 volt vegyesen, városban meg 9.5... Ennyi benzinnel már egy 2 literes is elmegy!!! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Június15, 2008 Megoszt Elküldve Június15, 2008 Ennyi benzinnel már egy 2 literes is elmegy!!! :D És az legalább megy is :D . Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Június16, 2008 Megoszt Elküldve Június16, 2008 a városi az még hagyján, de a vegyes sok mondjuk azt se tudjuk, mekkora táv Link to comment Megosztás: More sharing options...
aneleh Elküldve Június16, 2008 Megoszt Elküldve Június16, 2008 Ennyi benzinnel már egy 2 literes is elmegy!!! :D Az lehet. De én sem bírtam lejjebb veni a fogyasztást 9, 5-10 L városban.1,6i. Pedig csak lesek, ti mitfogyasztotok városban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Június16, 2008 Megoszt Elküldve Június16, 2008 Az lehet. De én sem bírtam lejjebb veni a fogyasztást 9, 5-10 L városban.1,6i. Pedig csak lesek, ti mitfogyasztotok városban. Nekem télen annyi, ilyenkor 8 körül van városban. Amúgy hogy ne legyen off, most pucolom a folytószelep házat, és sikerült kivenni a benyapumpát is végre :D . A szűrő az alján elég homokos volt, megpróbáltam kitisztítani. Remélem jobb lesz. Most már minden nap eljátssza egyszer, hogy leáll lassítás közben :D . Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Június16, 2008 Megoszt Elküldve Június16, 2008 Nekem télen annyi, ilyenkor 8 körül van városban. Amúgy hogy ne legyen off, most pucolom a folytószelep házat, és sikerült kivenni a benyapumpát is végre :D . A szűrő az alján elég homokos volt, megpróbáltam kitisztítani. Remélem jobb lesz. Most már minden nap eljátssza egyszer, hogy leáll lassítás közben :D . meg kellene nézni, hogy a beöntő csőnél nincs-e valahol lyuk vagy laza bilincs meg ki is lehetne takarítani a tankot is, nem egsézséges, hogy homok van benne Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Június16, 2008 Megoszt Elküldve Június16, 2008 meg kellene nézni, hogy a beöntő csőnél nincs-e valahol lyuk vagy laza bilincs meg ki is lehetne takarítani a tankot is, nem egsézséges, hogy homok van benne Azt hiszem ezt kihagyom, majd megcsinálja a következő gazdája ha akarja. Én már mókoltam rajta eleget :D . Ja, és szétszakadt az egyik tömítés mikor szedtem szét a folytószelepházat, akartam venni, de azt mondták 2 helyen is, hogy már nem lehet kapni. Úgyhogy most vagdoshatok. De azért megoldom :D . Link to comment Megosztás: More sharing options...
aneleh Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 de azt mondták 2 helyen is, hogy már nem lehet kapni. Úgyhogy most vagdoshatok. De azért megoldom :D . Ez ebben a formában nem igaz. Ma érdeklődtem én is utána, és lehet kapni, csak iszonyatos ára van. O gyűrű 1740ft, O gyűtű 2400, tömítések meg 1700- 800 ft ig. Opel EPC és alvázszámot ütött be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyPeti Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Sziasztok! Meg tudná valaki mondani, hogy x14xe-nél ki lehet-e venni egyszerűen az üzemanyag nyomásszabályzót, és ha igen, hogy lehet kideríteni, hogy jó-e, illetve, hogy a visszatérő ágon nincs-e valami dugulás. Nekem úgy tűnik, eléggé egybe van applikálva az injektor sorral. Valószínű a visszatérő ágon nem tud távozni a feles nyomás, és emiatt erőlködik az AC-m. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Meg tudná valaki mondani, hogy x14xe-nél ki lehet-e venni egyszerűen az üzemanyag nyomásszabályzót, és ha igen, hogy lehet kideríteni, hogy jó-e, illetve, hogy a visszatérő ágon nincs-e valami dugulás. Nekem úgy tűnik, eléggé egybe van applikálva az injektor sorral. Valószínű a visszatérő ágon nem tud távozni a feles nyomás, és emiatt erőlködik az AC-m. Egyben van az injektorhíddal. Ha ilyen jellegű bajod van, akkor benyanyomást kell méretni. Az injektorhíd végében van egy szelep, arra lehet a célműszert csatlakoztatni :D Ha dugulás van, vagy rossz a nyomásszabályzó, akkor az ott látszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Ez ebben a formában nem igaz. Ma érdeklődtem én is utána, és lehet kapni, csak iszonyatos ára van. O gyűrű 1740ft, O gyűtű 2400, tömítések meg 1700- 800 ft ig. Opel EPC és alvázszámot ütött be. Sebaj, spóroltak nekem egy kis pénzt. Jó lett az én tömítésem is :D . Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyPeti Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Egyben van az injektorhíddal. Ha ilyen jellegű bajod van, akkor benyanyomást kell méretni. Az injektorhíd végében van egy szelep, arra lehet a célműszert csatlakoztatni :D Ha dugulás van, vagy rossz a nyomásszabályzó, akkor az ott látszik. Na akkor holnap megméretem. Ha kiderül, hogy nem jó a nyomás, akkor mennyire bonyolult a hidat leszedni? Hogy érdemes pucolni és mit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Na akkor holnap megméretem. Ha kiderül, hogy nem jó a nyomás, akkor mennyire bonyolult a hidat leszedni? Hogy érdemes pucolni és mit? Majd azt ott megmondják, ahol méreted :D Mert nem biztos hogy ott a hídban van a baj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Múltkor volt róla szó, hogy ugye motorféknél nem kap üzemanyagot a motor. De azt honnan tudja, hogy mikor éri el az 1500-as fordulatot, és kell ismét kapnia? Mit figyel? Vákuumot? Fordulatszámot? Mert nekem ha 1500 alá esik, akkor elkezd rángatni, vagy hogy is mondjam :P . Szóval ilyesmi: gáz-motorfék-gáz-motorfék. Ezt így felváltva csinálja, így inkább kinyomom a kuplungot... :D Vagy ne foglalkozzak vele? De gondolom nem ilyennek kellene lennie :D . Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Múltkor volt róla szó, hogy ugye motorféknél nem kap üzemanyagot a motor. De azt honnan tudja, hogy mikor éri el az 1500-as fordulatot, és kell ismét kapnia? Mit figyel? Vákuumot? Fordulatszámot? Mert nekem ha 1500 alá esik, akkor elkezd rángatni, vagy hogy is mondjam :P . Szóval ilyesmi: gáz-motorfék-gáz-motorfék. Ezt így felváltva csinálja, így inkább kinyomom a kuplungot... :D Vagy ne foglalkozzak vele? De gondolom nem ilyennek kellene lennie :D . Szerintem a fordulatszám alapján állapítja meg. Nekem 1500 körülre lassítva csak egy döccenés észlelhető, és hogy az alatt csökken a motorfék ereje, gondolom azért, mert ott már a motor is dolgozik néha. Kérdés: fordszámmérős a műszerfalad, és eredetileg is az volt benne, vagy Te tetted bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 1500 alatt nem illik használni egy benzinmotort, ez a dolog nyitja :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Szerintem a fordulatszám alapján állapítja meg. Nekem 1500 körülre lassítva csak egy döccenés észlelhető, és hogy az alatt csökken a motorfék ereje, gondolom azért, mert ott már a motor is dolgozik néha. Kérdés: fordszámmérős a műszerfalad, és eredetileg is az volt benne, vagy Te tetted bele? Fordulatszámmérős van benne, gondolom ez gyári lehet. Így vettem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 1500 alatt nem illik használni egy benzinmotort, ez a dolog nyitja :D De ha én alapjáraton akarok motorfék után a lámpához gurulni? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Kezdek arra gyanakodni, hogy ez az egész alapjáratingadozós, kinyomott kuplunggal gurulva leállós dolog azért lehet, mert az ECU nem tudja tisztán érzékelni, mennyi is a motor fordulatszáma. Olyan, mintha túl lenne terhelve az a jelvezeték, ami az ECU felé viszi a fordulatszámjelet, vagy valami zavarokat szedne össze. Nekem kb. addig nem volt ilyen problémám, amíg a fordszámmérős műszerfal bele nem került a kocsiba. Meg kéne próbálni valami jelerősítő, Schmitt-triggeres jelformáló áramkört tenni közvetlenül az ECU csatija elé. Gábor, pontosan honnan kapja egy C14NZ, C16NZ motornál a fordszámjelet az ECU? Vagy a másik lehetőség, hogy a CTS jellel van gondja, pl. kh-s kicsit a fojtószeleppoti. Csak sajna egy új túl drága ahhoz, hogy csak úgy próbaképp kicseréljem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Június17, 2008 Megoszt Elküldve Június17, 2008 Kezdek arra gyanakodni, hogy ez az egész alapjáratingadozós, kinyomott kuplunggal gurulva leállós dolog azért lehet, mert az ECU nem tudja tisztán érzékelni, mennyi is a motor fordulatszáma. Olyan, mintha túl lenne terhelve az a jelvezeték, ami az ECU felé viszi a fordulatszámjelet, vagy valami zavarokat szedne össze. Most olvasgatok máshol is, és ezek alapján gondolok még a folytószelepnél lévő potméterre is (lehet hogy nem érzékeli hogy zárva van a szelep?). Régebben csinált olyat is, hogy nem mindig volt motorfék :D . (Szerk.:na,a végén egyre gondolunk :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts