Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Hy :D

Történt 2-3 hónapja, hogy rokon 1.4-es Caravánjának motorját néztük alapjáraton. Aztán feltűnt, hogy az egyik gyertyakábel pipája mozog ki-be abban a hővédő hengerben vagy miben (az az aluminium cső). Mondom ezt meg kéne nézetni, ha úgyis megy a szerelőhöz (letolatott egy tűzcsapot, ajtócsere miatt ment hozzá). De elfelejtette.... Ma mondtam neki hogy akkor nézzük már meg, mert az szerintem nem egészséges dolog. És igazam lett :D . Kézzel ki tudtam tekerni a gyertyát ;) ! Na mondom szép. Akkor már megnéztük a többit is, 1db volt csak rendesen a helyére becsavarva, a másik 2 nem volt koppig tekerve, és azok picit megszorultak a koromtól. Le drótkeféztettem vele a gyertyákat mielőtt visszatettük, meg mondtam hogy már illene kicserélni 60ezer után :P . Kíváncsi leszek a fogyasztására, most 8 volt vegyesen, városban meg 9.5...

Megosztás:

Történt 2-3 hónapja, hogy rokon 1.4-es Caravánjának motorját néztük alapjáraton. Aztán feltűnt, hogy az egyik gyertyakábel pipája mozog ki-be abban a hővédő hengerben vagy miben (az az aluminium cső). Mondom ezt meg kéne nézetni, ha úgyis megy a szerelőhöz (letolatott egy tűzcsapot, ajtócsere miatt ment hozzá). De elfelejtette.... Ma mondtam neki hogy akkor nézzük már meg, mert az szerintem nem egészséges dolog. És igazam lett :D . Kézzel ki tudtam tekerni a gyertyát ;) ! Na mondom szép. Akkor már megnéztük a többit is, 1db volt csak rendesen a helyére becsavarva, a másik 2 nem volt koppig tekerve, és azok picit megszorultak a koromtól. Le drótkeféztettem vele a gyertyákat mielőtt visszatettük, meg mondtam hogy már illene kicserélni 60ezer után :P . Kíváncsi leszek a fogyasztására, most 8 volt vegyesen, városban meg 9.5...

Na ezért nem bízom másra az ilyen csipp-csupp melókat! B)

Megosztás:

Ennyi benzinnel már egy 2 literes is elmegy!!! B)

Megosztás:

Az lehet. De én sem bírtam lejjebb veni a fogyasztást 9, 5-10 L városban.1,6i.

Pedig csak lesek, ti mitfogyasztotok városban.

Nekem télen annyi, ilyenkor 8 körül van városban. Amúgy hogy ne legyen off, most pucolom a folytószelep házat, és sikerült kivenni a benyapumpát is végre :D . A szűrő az alján elég homokos volt, megpróbáltam kitisztítani. Remélem jobb lesz. Most már minden nap eljátssza egyszer, hogy leáll lassítás közben :D .

Megosztás:

Nekem télen annyi, ilyenkor 8 körül van városban. Amúgy hogy ne legyen off, most pucolom a folytószelep házat, és sikerült kivenni a benyapumpát is végre :D . A szűrő az alján elég homokos volt, megpróbáltam kitisztítani. Remélem jobb lesz. Most már minden nap eljátssza egyszer, hogy leáll lassítás közben :D .

meg kellene nézni, hogy a beöntő csőnél nincs-e valahol lyuk vagy laza bilincs

meg ki is lehetne takarítani a tankot is, nem egsézséges, hogy homok van benne

Megosztás:

meg kellene nézni, hogy a beöntő csőnél nincs-e valahol lyuk vagy laza bilincs

meg ki is lehetne takarítani a tankot is, nem egsézséges, hogy homok van benne

Azt hiszem ezt kihagyom, majd megcsinálja a következő gazdája ha akarja. Én már mókoltam rajta eleget :D .

Ja, és szétszakadt az egyik tömítés mikor szedtem szét a folytószelepházat, akartam venni, de azt mondták 2 helyen is, hogy már nem lehet kapni. Úgyhogy most vagdoshatok. De azért megoldom :D .

Megosztás:

de azt mondták 2 helyen is, hogy már nem lehet kapni. Úgyhogy most vagdoshatok. De azért megoldom :D .

Ez ebben a formában nem igaz. Ma érdeklődtem én is utána, és lehet kapni, csak iszonyatos ára van.

O gyűrű 1740ft, O gyűtű 2400, tömítések meg 1700- 800 ft ig.

Opel EPC és alvázszámot ütött be.

Megosztás:

Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani, hogy x14xe-nél ki lehet-e venni egyszerűen az üzemanyag nyomásszabályzót, és ha igen, hogy lehet kideríteni, hogy jó-e, illetve, hogy a visszatérő ágon nincs-e valami dugulás. Nekem úgy tűnik, eléggé egybe van applikálva az injektor sorral. Valószínű a visszatérő ágon nem tud távozni a feles nyomás, és emiatt erőlködik az AC-m.

Megosztás:

Meg tudná valaki mondani, hogy x14xe-nél ki lehet-e venni egyszerűen az üzemanyag nyomásszabályzót, és ha igen, hogy lehet kideríteni, hogy jó-e, illetve, hogy a visszatérő ágon nincs-e valami dugulás. Nekem úgy tűnik, eléggé egybe van applikálva az injektor sorral. Valószínű a visszatérő ágon nem tud távozni a feles nyomás, és emiatt erőlködik az AC-m.

Egyben van az injektorhíddal.

Ha ilyen jellegű bajod van, akkor benyanyomást kell méretni. Az injektorhíd végében van egy szelep, arra

lehet a célműszert csatlakoztatni :D

Ha dugulás van, vagy rossz a nyomásszabályzó, akkor az ott látszik.

Megosztás:

Egyben van az injektorhíddal.

Ha ilyen jellegű bajod van, akkor benyanyomást kell méretni. Az injektorhíd végében van egy szelep, arra

lehet a célműszert csatlakoztatni :D

Ha dugulás van, vagy rossz a nyomásszabályzó, akkor az ott látszik.

Na akkor holnap megméretem. Ha kiderül, hogy nem jó a nyomás, akkor mennyire bonyolult a hidat leszedni? Hogy érdemes pucolni és mit?

Megosztás:

Múltkor volt róla szó, hogy ugye motorféknél nem kap üzemanyagot a motor. De azt honnan tudja, hogy mikor éri el az 1500-as fordulatot, és kell ismét kapnia? Mit figyel? Vákuumot? Fordulatszámot? Mert nekem ha 1500 alá esik, akkor elkezd rángatni, vagy hogy is mondjam :P . Szóval ilyesmi: gáz-motorfék-gáz-motorfék. Ezt így felváltva csinálja, így inkább kinyomom a kuplungot... :D Vagy ne foglalkozzak vele? De gondolom nem ilyennek kellene lennie :D .

Megosztás:

Múltkor volt róla szó, hogy ugye motorféknél nem kap üzemanyagot a motor. De azt honnan tudja, hogy mikor éri el az 1500-as fordulatot, és kell ismét kapnia? Mit figyel? Vákuumot? Fordulatszámot? Mert nekem ha 1500 alá esik, akkor elkezd rángatni, vagy hogy is mondjam :P . Szóval ilyesmi: gáz-motorfék-gáz-motorfék. Ezt így felváltva csinálja, így inkább kinyomom a kuplungot... :D Vagy ne foglalkozzak vele? De gondolom nem ilyennek kellene lennie :D .

Szerintem a fordulatszám alapján állapítja meg. Nekem 1500 körülre lassítva csak egy döccenés észlelhető, és hogy az alatt csökken a motorfék ereje, gondolom azért, mert ott már a motor is dolgozik néha.

Kérdés: fordszámmérős a műszerfalad, és eredetileg is az volt benne, vagy Te tetted bele?

Megosztás:

Szerintem a fordulatszám alapján állapítja meg. Nekem 1500 körülre lassítva csak egy döccenés észlelhető, és hogy az alatt csökken a motorfék ereje, gondolom azért, mert ott már a motor is dolgozik néha.

Kérdés: fordszámmérős a műszerfalad, és eredetileg is az volt benne, vagy Te tetted bele?

Fordulatszámmérős van benne, gondolom ez gyári lehet. Így vettem.

Megosztás:

Kezdek arra gyanakodni, hogy ez az egész alapjáratingadozós, kinyomott kuplunggal gurulva leállós dolog azért lehet, mert az ECU nem tudja tisztán érzékelni, mennyi is a motor fordulatszáma. Olyan, mintha túl lenne terhelve az a jelvezeték, ami az ECU felé viszi a fordulatszámjelet, vagy valami zavarokat szedne össze. Nekem kb. addig nem volt ilyen problémám, amíg a fordszámmérős műszerfal bele nem került a kocsiba. Meg kéne próbálni valami jelerősítő, Schmitt-triggeres jelformáló áramkört tenni közvetlenül az ECU csatija elé. Gábor, pontosan honnan kapja egy C14NZ, C16NZ motornál a fordszámjelet az ECU?

Vagy a másik lehetőség, hogy a CTS jellel van gondja, pl. kh-s kicsit a fojtószeleppoti. Csak sajna egy új túl drága ahhoz, hogy csak úgy próbaképp kicseréljem.

Megosztás:

Kezdek arra gyanakodni, hogy ez az egész alapjáratingadozós, kinyomott kuplunggal gurulva leállós dolog azért lehet, mert az ECU nem tudja tisztán érzékelni, mennyi is a motor fordulatszáma. Olyan, mintha túl lenne terhelve az a jelvezeték, ami az ECU felé viszi a fordulatszámjelet, vagy valami zavarokat szedne össze.

Most olvasgatok máshol is, és ezek alapján gondolok még a folytószelepnél lévő potméterre is (lehet hogy nem érzékeli hogy zárva van a szelep?). Régebben csinált olyat is, hogy nem mindig volt motorfék :D .

(Szerk.:na,a végén egyre gondolunk :D )

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.