Alex75 Elküldve Május22, 2008 Megoszt Elküldve Május22, 2008 Érdekes. Ha azt nézzük, hogy illik cserélni megvételnél a vezérlést, meg minimum évenként olajcsere (+ egyéb apróságok mint légszűrő, olajszűrő, benyaszűrő, pollenszűrő), 2 évente fékolajcsere, 2-3 évente hűtővízcsere, akkor már a téli gumikkal bőven túl is létpük a keretet. Ezen felül persze szerencsés vagy, hogy a nyárik sem koptak el ennyi idő alatt, sem a fékeid nem koptak, és a gátlóid is jó állapotban vannak, nem kellett futóművet állítanod, valamilyen kasztnihibát javítanod... és még hosszan lehetne folytatni a sort. És akkor még munakdíjakat sem számoltunk, bár ha magad csinálod akkor jó, de ezt sem tudja mindenki megtenni. Igazad van... B) Tényleg volt teljes vezérléscsere (passz), egy hűtő (18.000.-), hátsó dob (? 7.000.-), műszakira fékbetétek, csövek (passz), 6-7 olajcsere, valamint óccsóért 4 téli gumi felnistől (40.000.-), ill. hamarosan megint műszaki... De én az olaj, ill. a vezérléscserét, valamint a fékbetéteket nem szoktam számolni, ha megyek, akkor használódik, egyértelmű... Úgy, mint a benzin. Ezt sem számolom. Jobb is... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május22, 2008 Megoszt Elküldve Május22, 2008 Pedig meglepődnél, ha elkezdenéd rendberakni mondjuk a futóművet. Mert csak az bele tud pl futni erősen a százba. :D Ha eddig nem kellett, nemsokára úgyis kelleni fog B) Aztán majd jönnek azok, hogy rángat, gyújtáskábelszett csere, meg lambda csere... ezek is darabonként egy huszas... vagy behal a generátor... az is legalább 15... akku... legalább 20... és még sorolhatnám, mivel fogsz találkozni, ha valóban teszed is bele a km-eket az évek alatt B) Ige, hamarosan valószínüleg szembesülnöm kell ezzel is... Hamarosan viszem, és átnézzük egy ismerősömmel, hátha cserélni kell valamit. Én csak azt mondtam, hogy a szokásos kopó, használódó cuccokon kívül nem kellett még semmit cserélnem, pedig a négy év alatt beleraktam kb. 80.000-t... Bár az tény, hogy nem is nyüstölöm, és ha valami nem tetszik, akkor rögtön szervíz, és csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Május22, 2008 Megoszt Elküldve Május22, 2008 Igazad van... B) Tényleg volt teljes vezérléscsere (passz), egy hűtő (18.000.-), hátsó dob (? 7.000.-), műszakira fékbetétek, csövek (passz), 6-7 olajcsere, valamint óccsóért 4 téli gumi felnistől (40.000.-), ill. hamarosan megint műszaki... De én az olaj, ill. a vezérléscserét, valamint a fékbetéteket nem szoktam számolni, ha megyek, akkor használódik, egyértelmű... Úgy, mint a benzin. Ezt sem számolom. Jobb is... B) Akkor mégsincsenek csodák. :D Gondolom mások is ilyeneket számoltak össze. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május22, 2008 Megoszt Elküldve Május22, 2008 Akkor mégsincsenek csodák. B) Gondolom mások is ilyeneket számoltak össze. De minek ezeket számolni??? Ez nem évjárattól függ, új autónál is éppúgy meg kell játszani, nem? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május22, 2008 Megoszt Elküldve Május22, 2008 De minek ezeket számolni??? Ez nem évjárattól függ, új autónál is éppúgy meg kell játszani, nem? ;) Nem B) Annak megvan az az előnye, hogy egy fillért sem kell rádobni B) Mint pl anyám honda jazz-e. Megvette, kapott hozzá télikereket is. Azóta 4 éves elmúlt, benne van több mint 40000km, és csak az olajakat meg a szűrőket cserélték fillérekért. Gumik jók lesznek sokáig anyum vezetési stílusa mellett, és erre az autóra 120000km-ig nem kell szinte semmit költeni. És garanciális. Ez az újautó előnye. Persze van hátránya is, hiszen a 3,5m ára ellenére manapság az értéke alig 2m ft. Tehát ha úgy vesszük, 1,5m ft ki van fizetve már rá :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május22, 2008 Megoszt Elküldve Május22, 2008 Nem B) Annak megvan az az előnye, hogy egy fillért sem kell rádobni :D Mint pl anyám honda jazz-e. Megvette, kapott hozzá télikereket is. Azóta 4 éves elmúlt, benne van több mint 40000km, és csak az olajakat meg a szűrőket cserélték fillérekért. Gumik jók lesznek sokáig anyum vezetési stílusa mellett, és erre az autóra 120000km-ig nem kell szinte semmit költeni. És garanciális. Ez az újautó előnye. Persze van hátránya is, hiszen a 3,5m ára ellenére manapság az értéke alig 2m ft. Tehát ha úgy vesszük, 1,5m ft ki van fizetve már rá ;) Nem a dobra, meg a hűtőre értettem... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május22, 2008 Megoszt Elküldve Május22, 2008 Nem B) Annak megvan az az előnye, hogy egy fillért sem kell rádobni B) Mint pl anyám honda jazz-e. Megvette, kapott hozzá télikereket is. Azóta 4 éves elmúlt, benne van több mint 40000km, és csak az olajakat meg a szűrőket cserélték fillérekért. Gumik jók lesznek sokáig anyum vezetési stílusa mellett, és erre az autóra 120000km-ig nem kell szinte semmit költeni. És garanciális. Ez az újautó előnye. Persze van hátránya is, hiszen a 3,5m ára ellenére manapság az értéke alig 2m ft. Tehát ha úgy vesszük, 1,5m ft ki van fizetve már rá :D Na igen, az értékvesztés nagy hátránya az új autónak, pláne, ha még a részleteket is perkálni kell... ;) Soha nem vennék új autót. Nem mintha mostanában ilyesmin kellene törnöm a fejem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Május22, 2008 Megoszt Elküldve Május22, 2008 idén eddig költöttem 81e-t a kocsira és még lengéscsillapítók mennek előre, olajcserével meg csak ijesztgettem eddig de legalább tudom, hogy mi van benne és hogy valószínűleg nem fog ott hagyni sehol Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Május22, 2008 Megoszt Elküldve Május22, 2008 Na igen, az értékvesztés nagy hátránya az új autónak, pláne, ha még a részleteket is perkálni kell... ;) Soha nem vennék új autót. Nem mintha mostanában ilyesmin kellene törnöm a fejem. Másfél éve kollégám öccse első autónak egy új fóbiát választott. Második hónapban "kissé" megkarcolta az oldalát egy tolatásnál... B) Nem volt pénze szakszervízben cseréltetni az olajat, így ugrott a garancia is :D . És már 3 hónappal el volt maradva a befizetéssel (mert ugye részletre vette), aztán már hívogatták, hogy vissza kéne adni az autót... Én sem szeretnék ilyenek miatt aggódni, úgyhogy inkább költök erre B) . Bocs az off-ért ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 De minek ezeket számolni??? Ez nem évjárattól függ, új autónál is éppúgy meg kell játszani, nem? B) Én nem számolom. B) Viszont, aki többszázezreket írt be az valószínű számolta, így téves következtetéseket lehetett volna levonni az összehasonlításból. Egyébként értelme is van. Bizonyára nem mindeki ugyanakkora olajcserepeiódust alkalmaz, nem ugyanúgy kopnak a fékjei, és valószínűleg nem ugyanolyan áron szerzi be az alkatészeket. Ez ugye fokozottan érvényes, ha még típus/évjárat is más. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endlos Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 Nem te írtad, hogy 1,5 ráment? Ahhoz még hozzáadod az eredeti értékét és már közel is az újautó ára. Most nem párszázezren van a hangsúly, hanem hogy ez is sok meg az is sok. Az azonos tudást meg gondolom nem komolyan írtad?! Egyébként mondtam, hogy használtautópárti vagyok, tehát nem az új autó előnyeit akartam ecsetelni, de kétségtelen hogy van. Ugyanúgy mint a használtnak is. Hogy kinek mi a fontosabb az szubjektív megítélés dolga. B) A vételár 4 éve 150ezer volt B) Igazából a tapasztalatlanságomnak köszönhető, hogy ilyen sokat költöttem rá, alkatrészt számlával csak összvissz 600ezret tudok igazolni. Teljesen le kellett bvolna csupaszítani, és egyszerre megcsinálni mindent rajta homoxórással kezdve, teljes külső belső felújítás, akkor megúsztam volna kár 600ezerből is (összesen) bár nem lett volna egyszerre annyi pénzem, meghát sokáig állt volna az autó. - Szerinted egy régi autót nem lehet olyan kényelmesre, erősre, és varázslatosra összehozni, mint egy újat? Szerintem sokkal jobban, mivel az újabbakhoz kevésbé tudsz hozzányúlni. Egyetlen dolog, amiben a régiek hátrányt szenvednek az újakkal szemben, az a biztosnág. Az a karosszéria forma, amivel az ütközést elnyelik, a régiek sosem fogják. Viszont ez élményben jön vissza, mivel ezek nehezebbek is egyre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 - Szerinted egy régi autót nem lehet olyan kényelmesre, erősre, és varázslatosra összehozni, mint egy újat? Szerintem sokkal jobban, mivel az újabbakhoz kevésbé tudsz hozzányúlni. Egyetlen dolog, amiben a régiek hátrányt szenvednek az újakkal szemben, az a biztosnág. Az a karosszéria forma, amivel az ütközést elnyelik, a régiek sosem fogják. Viszont ez élményben jön vissza, mivel ezek nehezebbek is egyre. Meg lehet csinálni szépre, jóra, stb... Az összehasonlításnak viszont nincs értelme, mert kiemelsz olyan szempontokat, amik számodra fontosak és elhalványítasz olyat, amik neked nem azok. De ha ilyen egyszerű lenne, mint mondanád nem csinálnának új autókat. Mivel kevesebb pénzből olyanra lehetne csinálni mint az újat, és csak a biztonságot kellene feláldoznunk viszont kapnánk helyett élményt.B) Nemcsak a biztonság. A gyártástechnológia rengeteget fejlődött nagyon sok téren. Nem kezdem sorolni miben jobb még egy új autó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 Meg lehet csinálni szépre, jóra, stb... Az összehasonlításnak viszont nincs értelme, mert kiemelsz olyan szempontokat, amik számodra fontosak és elhalványítasz olyat, amik neked nem azok. De ha ilyen egyszerű lenne, mint mondanád nem csinálnának új autókat. Mivel kevesebb pénzből olyanra lehetne csinálni mint az újat, és csak a biztonságot kellene feláldoznunk viszont kapnánk helyett élményt.B) Nemcsak a biztonság. A gyártástechnológia rengeteget fejlődött nagyon sok téren. Nem kezdem sorolni miben jobb még egy új autó. Be kell csövezni... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 Be kell csövezni... B) Közútra a csövezés többet árt, mint használ. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 asszem, lehet vagy 30 kiló vagy több is akár B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május23, 2008 Megoszt Elküldve Május23, 2008 Nekem az astrában pontosan 55kg B) Viszont nem csavarodik a kaszni, kemény és merev, ahogy kell B) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 Nekem az astrában pontosan 55kg B) Viszont nem csavarodik a kaszni, kemény és merev, ahogy kell B) :D Még mindig a kaszniról beszélünk, igaz? ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 Közútra a csövezés többet árt, mint használ. B) Használható egyébként közúton? Legálisan értem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 Gondolkodtam hova rakjam ezt a kérdést... Elektromos is meg nem is... B) A radiátoron lévő hűtőventillátor hőérzékelőjének mi a helyes megnevezése és a cseréjénél gondolom a hűtővizem egy az egyben el fog folyni... Jól gondolom? A másik meg nekem azt mondták hogy ebből kétféle verzió létezik, mind a kettő jó a helyére csak a csatija más. Ezt hogyan tudom megállapítani hogy az én kocsimban melyik csatis van? Úgyértem ha lefényképezem a csatit valaki megtudja mondani hogy cikkszám alapján melyik hőérzékelőt kell rendelnem vagy a boltosnak ha megmutatom tudni fogja... B) Előre is kösz. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 Szerintem (hűtő)ventillátor kapcsoló a neve. Legalábbis a Bárdinál így hívják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 asszem, lehet vagy 30 kiló vagy több is akár B) Nem ezért mondtam. Használható egyébként közúton? Legálisan értem... Nem, és nem véletlenül. A csövezés teljesen jó megoldás oldalról történő ütközés és borulás ellen, viszont frontális ütközésnél nem. Megváltoztatja a gyárilag kialakított gyűrődőzónák tulajdonságait. Ha a maximális merevség adná a legjobb túlélési esélyt balesetekkor, akkor azt már rég megoldották volna csövekkel vagy anélkül, de nem így van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 Gondolkodtam hova rakjam ezt a kérdést... Elektromos is meg nem is... B) A radiátoron lévő hűtőventillátor hőérzékelőjének mi a helyes megnevezése és a cseréjénél gondolom a hűtővizem egy az egyben el fog folyni... Jól gondolom? A másik meg nekem azt mondták hogy ebből kétféle verzió létezik, mind a kettő jó a helyére csak a csatija más. Ezt hogyan tudom megállapítani hogy az én kocsimban melyik csatis van? Úgyértem ha lefényképezem a csatit valaki megtudja mondani hogy cikkszám alapján melyik hőérzékelőt kell rendelnem vagy a boltosnak ha megmutatom tudni fogja... B) Előre is kösz. :D Lehúzod a csatit és meglátod, hogy két vagy háromvezetékes-e. Az egy vagy kétfokozatú hűtéshez. Aztán olyant kérsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 Gondolkodtam hova rakjam ezt a kérdést... Elektromos is meg nem is... B) A radiátoron lévő hűtőventillátor hőérzékelőjének mi a helyes megnevezése és a cseréjénél gondolom a hűtővizem egy az egyben el fog folyni... Jól gondolom? A másik meg nekem azt mondták hogy ebből kétféle verzió létezik, mind a kettő jó a helyére csak a csatija más. Ezt hogyan tudom megállapítani hogy az én kocsimban melyik csatis van? Úgyértem ha lefényképezem a csatit valaki megtudja mondani hogy cikkszám alapján melyik hőérzékelőt kell rendelnem vagy a boltosnak ha megmutatom tudni fogja... B) Előre is kösz. :D Ha ventillátor hőgombát mondasz, azt is meg fogják érteni ;) Húzd ki a csatiját, és nézd meg, hogy kerek 3 vezetékes, vagy lapított 2 vezetékes-e. Előbbi a kétsebességes ventihez való, utóbbi az egysebességeshez. A hűtővíz elfolyása a reflexeiden múlik, ha gyors vagy, megúszhatod pár decivel. De hideg motornál csináld, nehogy leforrázd a kezed. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endlos Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 Meg lehet csinálni szépre, jóra, stb... Az összehasonlításnak viszont nincs értelme, mert kiemelsz olyan szempontokat, amik számodra fontosak és elhalványítasz olyat, amik neked nem azok. De ha ilyen egyszerű lenne, mint mondanád nem csinálnának új autókat. Mivel kevesebb pénzből olyanra lehetne csinálni mint az újat, és csak a biztonságot kellene feláldoznunk viszont kapnánk helyett élményt.B) Nemcsak a biztonság. A gyártástechnológia rengeteget fejlődött nagyon sok téren. Nem kezdem sorolni miben jobb még egy új autó. Nyitott vagyok mindenre, most néztük egy Isuzu Mahindrát, ha meggyőzöl, lehet, hogy új autót veszek. Bár Antarára nem telik, de nem is illene hozzám a felfújt formája. Mondj olyan dolgot, amit nem tudok utólag beépíteni az enyémbe, és az újakban megvan, és nem biztonságtechnika. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Május24, 2008 Megoszt Elküldve Május24, 2008 Mondj olyan dolgot, amit nem tudok utólag beépíteni az enyémbe, és az újakban megvan, és nem biztonságtechnika. Pl. 12 év rozsdásodás elleni garancia B) . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts