kisscsabi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Szerintem nem km kötött a dolog. Az én astrámban pl már bőven 200000km felett van az ac-ban, mégis szorgosan teszi a dolgát, pedig kap a pofájába mechanikusan is B) legutóbb egy farönk rakta arrébb, azt is megúszta B) De akkor mitől hal meg? Ekkora szórás lenne a gyártásban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Tanácsot kérek e téren nálam gyakorlottabbaktól! Szeretném a hűtő / fűtőkörömet kitisztítani, átmosni, mert úgy gondolom, hogy egy 16 éves "széplány" megérdemel ennyit. Sőt, van egy olyan érzésem, hogy a fűtésem sem az igazi már, elég sok időbe tellik amíg bemelegszik a kocsi télen, és ez már ott kezdődik, hogy bár a termosztátom jól dolgozik, mégis csak 6-7 km után kezd ténylegesen meleget fújni a fűtőventillátor. Mostanság meg lassú tempónál, városban egyre többször kapcsol be a hűtőventillátorom. El tudom képzelni, hogy az előélete során sok vízkő rakódott már le a motorban, a hűtőben, meg a fűtőradiátorban is. Mi a megoldás a tisztításra? Trisós vizes átjáratás? Hallottam, hogy trisós oldattal kell megjáratni a motort, de nem szabad túl sokáig benne hagyni, mert akkor károsodhat a rendszer. Bárkinek, bármilyen tapasztalata volt -e már? Előre is köszönöm a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 A tágulásiban mi látszik? Van barna trutyi a falán lerakódva? Én amíg tisztának látom nem nyúlok hozzá. A trisó talán kicsit erős ehhez,de sok öblítés után talán jó is lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Tanácsot kérek e téren nálam gyakorlottabbaktól! Szeretném a hűtő / fűtőkörömet kitisztítani, átmosni, mert úgy gondolom, hogy egy 16 éves "széplány" megérdemel ennyit... Én kivenném a hűtőt, ill. lekötném a fűtőradiátor csöveit a motor mögött, és úgy mosnám át vízkőoldőval. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Mert mi van, ha van a tágulásiban barna trutyi lerakódva ? Mit lehet azzal csinálni ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Mert mi van, ha van a tágulásiban barna trutyi lerakódva ? Mit lehet azzal csinálni ? Az szerintem jelzi kb mi lehet a hűtőkör többi részében. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 IDÉZET(egyhapsi @ 2008-05-14 - 21:55) Mert mi van, ha van a tágulásiban barna trutyi lerakódva ? Mit lehet azzal csinálni ? Az szerintem jelzi kb mi lehet a hűtőkör többi részében. B) Ez nem semmi B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Hogy célszerű kitisztítani a hűtőkört, és a tágulásit ? Amúgy most lesz esedékes a vezérműcsere, akkor úgyis esedékes lenne a tisztítás is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Hogy célszerű kitisztítani a hűtőkört, és a tágulásit ? Amúgy most lesz esedékes a vezérműcsere, akkor úgyis esedékes lenne a tisztítás is. Hali. Én termosztát cserénél tisztitottam ki a tágulásit, elég szemét meló, mert nem tudsz rendesen hozzáférni a tartáj belsejéhez, mert több részböl áll, és csak egy kis kocka részen közlekedik benne a viz, egyik fakkbol a másikba. Nekem három részre van osztva a tágulási belseje. Én beáztattam egy nagy lavorba, Mr Properrel, Bref Wc tisztitó, B) és ultra surolóporral. Majd következett a rázogatás, és üvegmosó hajlitgatás és azzal tisztitás, majd egy darab aludrót, amit szintén meghajlitottam, B) de az átütö sikert, a két darab nyolcas anya hozta, amit beledobtam és igy rázogatva egész jól leszedte a barnás képzödményt a falárol. Ja és közben néha még megmosattam a zuhanygégecsövel is, amit beledugtam, és utánna teljes graftal megnyomtan hideg, és forro vizzel is. Tökéletes nem lett, de jobb mint volt, tisztább lett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 inkább kaviccsal kellene vagy sóder jellegű homokkal B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 és utánna teljes graftal megnyomtan hideg, és forro vizzel is. bocsi, a világért sem akarok okoskodni, vagy annak tűnni, de az utánna ( utána ) nálam majdnem a muszáj ( muszáj ) kategória.. a graft pedig szerintem Kraft akart lenni B) B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisscsabi Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Az nem teljesen jó, bár nem is iszonyat rossz. Ha mondjuk volt reálisan 24 fok, akkor ott 3K feletti ellenállásértéket kellett volna mérni. Amit mértél, az a 30 fokos hőmérsékletnek felel meg. Mindenesetre egy próbát megér, ha esetleg valakinek a kocsijából át tudod rakni, hamar megvan B) alapjáratot sok dolog befolyásolja, ez alapján nem lehet kiszűrni... Visszatérve erre a témára, sebbeségjelet lehet valahogy "szimulálni"? Úgy értem a 70-80-as tempónál jelentkező alapjárati ingadozást kicsit kényelmesebb lenne álló autónál vizsgálgatni. Gondolkodtam rajta, hogy kihúzom a váltóból a spirált, és valami kis motorral meghajtom. Nincs valami egyszerűbb mód? Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 bocsi, a világért sem akarok okoskodni, vagy annak tűnni, de az utánna ( utána ) nálam majdnem a muszáj ( muszáj ) kategória.. a graft pedig szerintem Kraft akart lenni B) B) Hali. Bocsáss meg! :D Már nem Astrád van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 bocsi, a világért sem akarok okoskodni, vagy annak tűnni, de az utánna ( utána ) nálam majdnem a muszáj ( muszáj ) kategória.. a graft pedig szerintem Kraft akart lenni B) B) A tartáj-t észre sem vetted? :D Egyébként a 8-as anya jó ötlet, vagy valami más mechanikus dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Hali. Ma reggeli inditásnál nem ment egy henger. (szerintem) Rángatozott, alapjárat stabil, lefulladni nem akar, buffogott a kipufogo. Bevittem egy szerelöhöz itt helyben, rádugta gépre, és nem dobott hibát. Még a 47-est sem amit egy hete igen. Szerinte vagy a lambda szonda rossz, vagy gyujtó trafó. Mérte a zöldkártyás géppel, és nagyon rossz értékeket mutatott. Igy hogy nincs hibakód, nem tud vele mit csinálni. B) B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Bevittem egy szerelöhöz itt helyben... Igy hogy nincs hibakód, nem tud vele mit csinálni. Akkor menjen el péknek. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Szerintem lambda vagy gyújtókábel. A DIS hibát könnyebb kiszűrni, mert akkor egyszerre két henger nem megy, ha az szarakodik. Meg kéne mérned a gyújtókábelek ellenállását, illetve megnézni tök sötétben, hogy nem-e ugrál néha pici szikra belőlük a motorra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Visszatérve erre a témára, sebbeségjelet lehet valahogy "szimulálni"? Úgy értem a 70-80-as tempónál jelentkező alapjárati ingadozást kicsit kényelmesebb lenne álló autónál vizsgálgatni. Gondolkodtam rajta, hogy kihúzom a váltóból a spirált, és valami kis motorral meghajtom. Nincs valami egyszerűbb mód? Ha van egy függvénygenerátorod, akkor rácsatlakozhatsz, és TTL 5V szintet beállítva, négyszögjellel kb 165 impulzust kell generálnod 10m-enként. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 No úgy tűnik a hűtőkör mosási kérdésemre meglett a válasz. Ma voltam az Unixnál Gates vezérműszíjat venni, és megláttam ott egy dobozos hűtőtisztító folyadékot (Winns). Mivel kedden esedékes a vezérműszíj cserém, és akkor mindenképpen le kell ereszteni a hűtőfolyadékot ezért most ideális a hűtőkör mosás. Ezt a lötyit csak be kell tölteni a hűtővizbe, járni vele egy kicsit (max 200 km) és utána leengedni, átmosni és feltölteni a friss hűtőfolyadékot. Ez lesz most. A Winns 1040 Ft-ba került, és akkor nem kell a trisóval küzdenem ahol még a koncentráció is kérdéses lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisscsabi Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Ha van egy függvénygenerátorod, akkor rácsatlakozhatsz, és TTL 5V szintet beállítva, négyszögjellel kb 165 impulzust kell generálnod 10m-enként. B) Tudnék építeni. B) De inkább hagyom. A spirálon kívül még kap valahonnan sebességjelet? Nekem úgy rémlik, nem, mert mikor szakadt volt, rendszeresen leállt alapjáraton menet közben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisscsabi Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 No úgy tűnik a hűtőkör mosási kérdésemre meglett a válasz. Ma voltam az Unixnál Gates vezérműszíjat venni, és megláttam ott egy dobozos hűtőtisztító folyadékot (Winns). Mivel kedden esedékes a vezérműszíj cserém, és akkor mindenképpen le kell ereszteni a hűtőfolyadékot ezért most ideális a hűtőkör mosás. Ezt a lötyit csak be kell tölteni a hűtővizbe, járni vele egy kicsit (max 200 km) és utána leengedni, átmosni és feltölteni a friss hűtőfolyadékot. Ez lesz most. A Winns 1040 Ft-ba került, és akkor nem kell a trisóval küzdenem ahol még a koncentráció is kérdéses lenne. Majd számolj be az eredményekről! Nekem azért kicsit macerásnak tűnik... Leengedni, betenni, járni vele, újra leengedni, átmosni, visszatölteni... Persze, a teljes rendszert másképp nem tudod átmosni, hiába veszed ki a hűtőt is akár. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Már nem Astrád van? már nem... B) B) ;) de inkább úgy mondanám, hogy most nem... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Tudnék építeni. B) De inkább hagyom. A spirálon kívül még kap valahonnan sebességjelet? Nekem úgy rémlik, nem, mert mikor szakadt volt, rendszeresen leállt alapjáraton menet közben. Nem, az órában van a sebességjeladó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
lucabrazi Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Üdvözlet mindenkinek! Kiszedtem a benzinszivattyút,de gebasz van ,kiszerelve működik, sőt kivéve rádugtam a csatira és úgy is. Most mit csináljak? Jobb ha cserélem, vagy vissza a helyére és próbacseresznye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május15, 2008 Megoszt Elküldve Május15, 2008 Megnézted a csövét? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts