kisscsabi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Hát sajna úgy néz ki,hogy benzinszivattyú gond lesz. Arelé behúz(indítózáskor, de gondolom így is kell), feszültséget kap a szivattyú(ez is indítózáskor),de benzin nincs a szelepnél. Megmérted a relé által kalcsolt feszültséget is? Vagy csak a relé kattogását nézted? Szóval biztos, hogy kap fesz.-t maga az AC pumpa is? Mert ha a relé kapcsol, attól még a kapcsolt körben lehet egy kiégett biztosíték is... Nekem már másik kocsin volt ilyen, igaz, akkor is az AC kezedett már szarakodni, ezért égett ki a biztosíték is. Legjobb, ha a szűrőnél megnézed, hogy nyomja-e a benzint... 2 percet megér, mielőtt "leírod" az AC-t. Link to comment Megosztás: More sharing options...
lucabrazi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Indítózáskor van fesz a szivattyú vezetékein. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisscsabi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Javítási kézikönyv szerint , ha a relé 30as és 87-es pontját össze kötöm mennie kellene a szivattyúnak. Gyujtáson is, vagy csak indítózáskor. Mert ez gyuijtáson nem megy. Indítózva még nem próbáltam. Ezzel gyakorlatilag a relé kapcsait zárod rövidre, így lehet megtalálni, ha a relé nem jó. A vélemények megoszlanak, szerintem csak indítás alatti és járó motornál megy, máskülönben, ha rajta hagyod pár percig a gyújtást, meghalna a szivattyú, vagy szétszakítaná a nyomás a csövet. Ugyanabban a könyvben benne van az is, hogy lefulladás után a relé kikapcsol... Pl. egy balesetnél ha sérül az benzincső, és a leállt motornál is menne a szivattyú, az nagyon veszélyes lenne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Indítózáskor van fesz a szivattyú vezetékein. Van egy csati a tank alatt, ahol az AC-pumpa csatlakozik a hátra menő vezetékkel, legalábbis nálam van. Esetleg azt nézd meg, hogy ott még van-e villany, lehet, hogy csak az a csati szivat, eléggé ki van ott téve a nedvességnek, sárnak, stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisscsabi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Indítózáskor van fesz a szivattyú vezetékein. Azért mielőtt szétbontanám a tankot, én megnézném, a szűrőnél... Link to comment Megosztás: More sharing options...
lucabrazi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Ezzel gyakorlatilag a relé kapcsait zárod rövidre, így lehet megtalálni, ha a relé nem jó. A vélemények megoszlanak, szerintem csak indítás alatti és járó motornál megy, máskülönben, ha rajta hagyod pár percig a gyújtást, meghalna a szivattyú, vagy szétszakítaná a nyomás a csövet. Ugyanabban a könyvben benne van az is, hogy lefulladás után a relé kikapcsol... Pl. egy balesetnél ha sérül az benzincső, és a leállt motornál is menne a szivattyú, az nagyon veszélyes lenne... Ja, én is olvastam Link to comment Megosztás: More sharing options...
lucabrazi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Van egy csati a tank alatt, ahol az AC-pumpa csatlakozik a hátra menő vezetékkel, legalábbis nálam van. Esetleg azt nézd meg, hogy ott még van-e villany, lehet, hogy csak az a csati szivat, eléggé ki van ott téve a nedvességnek, sárnak, stb. A csatlakozó előtt még van szufla, az érintkezők meg tiszták. A biztonság kedvéért azért kontakt tisztítóval áttakarítottam, de semmi. Így aztán a szivattyú kiszerelés előtt még megnézem a szűrőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Hali. Voltam a Csergöben Agr szelep tömitést venni, mert amikor lezártam a szelepet, ez a tömités elég fos állapotban volt. Aztán hazafelé megint elkezdte a rángatást. Mint elötte, mikor még nem volt lezárva az Agr. Lehet hogy nekem is el kéne mennem kiméretni a lambada szondát? B) Bár néha ugy tünt, mintha nem kapna benzint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisscsabi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Voltam a Csergöben Agr szelep tömitést venni, mert amikor lezártam a szelepet, ez a tömités elég fos állapotban volt. A lezáró lemezt nem pont a tömítés helyére kellene tenni? Én épp most készülök lezárni, de a tömítést nem gondoltam visszatenni. Már ha az a vékony fém lemez lenne a tömítés.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
lucabrazi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Az enyém biztos nem kap. B) Levettem a szűrőt se utánna, se eőtte nincs benya. Így nagyon úgy néz ki, hogy szivattyú csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
lucabrazi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 B) B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisscsabi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Az enyém biztos nem kap. B) Levettem a szűrőt se utánna, se eőtte nincs benya. Így nagyon úgy néz ki, hogy szivattyú csere. Részvétem, nem lesz olcsó. De érdemes lenne rákérdezni mondjuk a Csergőben, nincs-e valami megbízható utángyártott elérhető áron. Én inkább vennék ilyet, mint gyárit bontóból. Ha egyszer bekakil alattad a bontott, akkor nem mész tovább... Eőző kocsimon ugyanez volt, akkor azt mondta a szerelőm, hogy 200.000 km-nél nem ritka, ha meghal az AC. Típustól függetlenül. A bontottnál nem tudhatod, mit veszel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
lucabrazi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Részvétem, nem lesz olcsó. De érdemes lenne rákérdezni mondjuk a Csergőben, nincs-e valami megbízható utángyártott elérhető áron. Én inkább vennék ilyet, mint gyárit bontóból. Ha egyszer bekakil alattad a bontott, akkor nem mész tovább... Eőző kocsimon ugyanez volt, akkor azt mondta a szerelőm, hogy 200.000 km-nél nem ritka, ha meghal az AC. Típustól függetlenül. A bontottnál nem tudhatod, mit veszel. Hát ja. Azt én is hallottam, hogy behalnak, igaz én 180.000 km-rel hallottam Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisscsabi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Azt én is hallottam, hogy behalnak, igaz én 180.000 km-rel hallottam Nekem az előző kocsin bőven 200.000 felett kezdett haldoklani, és nem is egyik percről a másikra halt meg, hanem csak össze-vissza kihagyott, de már nem mertem messzebre elindulni vele. De szerintem az első probléma után kell egy nyomásmérés, abból látszik az állapota, úgy tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
lucabrazi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Az a" nem lesz olcsó" kb mit jelent? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 nincs-e valami megbízható utángyártott elérhető áron. Én inkább vennék ilyet, mint gyárit bontóból. Pedig AC-ból inkább bontott gyárit egy fiatalabb évjáratból, mert az utángyárik gagyik, a gyári meg rohadt drága. Bontottat 10-ből meg lehet úszni... és valszeg tovább fog menni, mint az utángyári B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Ja, és az AC nem nyom szét 10 perc után sem álló helyzetbe semmit sem, mivel van egy nyomásszabályzó a rendszerben, ami visszaágon visszaengedi a felesleget B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
lucabrazi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Pedig AC-ból inkább bontott gyárit egy fiatalabb évjáratból, mert az utángyárik gagyik, a gyári meg rohadt drága. Bontottat 10-ből meg lehet úszni... és valszeg tovább fog menni, mint az utángyári B) Honnan tudom ,hogy mikoriból van? Rá van írva valahol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Honnan tudom ,hogy mikoriból van? Rá van írva valahol? jobb helyeken tudják a típust és az évjáratot hozzá (általában rá is van írva) B) Viszont kétféle AC is létezik astráknál, hengerenkénti és szimpla befecskendezős rendszerekhez külön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
lucabrazi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 jobb helyeken tudják a típust és az évjáratot hozzá (általában rá is van írva) B) Viszont kétféle AC is létezik astráknál, hengerenkénti és szimpla befecskendezős rendszerekhez külön. És gondolom nem csereszabatos? Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 A lezáró lemezt nem pont a tömítés helyére kellene tenni? Én épp most készülök lezárni, de a tömítést nem gondoltam visszatenni. Már ha az a vékony fém lemez lenne a tömítés.... Hali. Az a vékony alu tömités kell, mert ha lezárod egy vékony fémlemezzel, az nem fog tömiteni, mert nem tud ugy deformálodni mint az a kis alu tömités. A tömités kell a motor felöli rész felé, és utánna a lezáro lemez, majd a AGR. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisscsabi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Ja, és az AC nem nyom szét 10 perc után sem álló helyzetbe semmit sem, mivel van egy nyomásszabályzó a rendszerben, ami visszaágon visszaengedi a felesleget B) Na, ezt is megtanultuk. B) Logikus is, mert 2 benyacső megy végig. Azért akkor sem lenne jó, ha a gyújtáson álló motornál menne az AC, mert ettől még szakadna kifelé a benya, ha egy balesetnél sérülne a cső. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisscsabi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Az a vékony alu tömités kell, mert ha lezárod egy vékony fémlemezzel, az nem fog tömiteni, mert nem tud ugy deformálodni mint az a kis alu tömités. A tömités kell a motor felöli rész felé, és utánna a lezáro lemez, majd a AGR. Hát én pont egy ugyanolyan lemezre gondoltam lezáráshoz... De köszi, akkor mindenképpen így fogom csinálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisscsabi Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Pedig AC-ból inkább bontott gyárit egy fiatalabb évjáratból, mert az utángyárik gagyik, a gyári meg rohadt drága. Bontottat 10-ből meg lehet úszni... és valszeg tovább fog menni, mint az utángyári B) Elhiszem, és nyilván igazad is van, csak hát a bontóban mi a garancia, hogy azt kapod, amit mondanak. Mégha a gyári évjárat bele is van esetleg nyomva, honnan tudod, hogy 250e-et ment, vagy csak 100e-et? Amúgy szerinted mennyit bír reálisan az astrákban az AC? Nekem már lassan 160e km lesz benne. Mikortól kell "aggódni"? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május14, 2008 Megoszt Elküldve Május14, 2008 Szerintem nem km kötött a dolog. Az én astrámban pl már bőven 200000km felett van az ac-ban, mégis szorgosan teszi a dolgát, pedig kap a pofájába mechanikusan is B) legutóbb egy farönk rakta arrébb, azt is megúszta B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts