J0hnny Elküldve Május1, 2008 Megoszt Elküldve Május1, 2008 bocsi mi is az a dr? totál kezdő vagyok Motorkód. Nézz bele forgalmiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szittya Elküldve Május1, 2008 Megoszt Elküldve Május1, 2008 itt 17D140.............. van Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május1, 2008 Megoszt Elküldve Május1, 2008 itt 17D140.............. van Akkor az a 17DR elődje a 17D,ami 57Le Látni kellene két motort,de szerintem megegyezik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szittya Elküldve Május1, 2008 Megoszt Elküldve Május1, 2008 2 hete kajtatunk a 89 gyártmányú Opel Kadett 1.7 d autómhoz vezérműszíj burkolat után sehol nem találtunk a vadi új 40 e Ft ezért gondoltam megkérdem a hozzáérőtöket nem e kompatibilis a kettő köszi a segítséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május1, 2008 Megoszt Elküldve Május1, 2008 2 hete kajtatunk a 89 gyártmányú Opel Kadett 1.7 d autómhoz vezérműszíj burkolat után sehol nem találtunk a vadi új 40 e Ft ezért gondoltam megkérdem a hozzáérőtöket nem e kompatibilis a kettő köszi a segítséget Egy jó bontóban megtudod nézni,azért ez nem olyan alaktrész,amit sűrűn cserél az ember. Mi lett a régivel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szittya Elküldve Május1, 2008 Megoszt Elküldve Május1, 2008 megakadt az adagoló eltépte a szíjat és széttörte a fölső burkolatot az alsó megvetemedett annyira hogy csak darabokba lehetett leszedni néztük bontóba amit találtunk Pesten szinte mindbe jártunk vagy fölhívtuk Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május1, 2008 Megoszt Elküldve Május1, 2008 megakadt az adagoló eltépte a szíjat és széttörte a fölső burkolatot az alsó megvetemedett annyira hogy csak darabokba lehetett leszedni néztük bontóba amit találtunk Pesten szinte mindbe jártunk vagy fölhívtuk Keresd meg itt fórumon Kiskasza elvtársat,hátha ő tud segíteni. Kiskasza Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba77 Elküldve Május3, 2008 Megoszt Elküldve Május3, 2008 1,4-es 8 szelepes astrám van. A termosztát 92 foknál nyit ki. Ha lassan mondjuk egy dugoban araszolunk hamar eléri a 100 C fokot a vizhőmérséklet és bekapcsol a hutoventillátor. Elég hozzá ha beálloka egy mekdrájvra a sorba kb 4-5 auto, már fel is "forrt" a víz. Nem kell hozzá sok. Fateromnak ugyan ilyen, csak egy pár évvel oregebb a járgánya. Neki nem nagyon fordult elo ez, pedig abban tobb mint 150 ezer kilométer van. Normális , hogy ilyen gyorsan eléri a 100 fokot? :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Május3, 2008 Megoszt Elküldve Május3, 2008 fel is "forrt" a víz. A felforr alatt ugye nem azt érted, hogy kinyit akiegyenlítőn a szelep és dől a gőz a motortérből? Ha 100fokig felmegy a mutató, de rendesen bekapcsola ventillátor és visszahül akkor ez normális.Szerintem. Egyrészt nyomás alatt lehet több is mint 100 fok másrészt ezek a hőfok mutatók sem olyan pontosak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz8307 Elküldve Május3, 2008 Megoszt Elküldve Május3, 2008 Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy egy katalizátor mennyibe kerül? C16NZ motorhoz! Előre is köszi!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Május3, 2008 Megoszt Elküldve Május3, 2008 Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy egy katalizátor mennyibe kerül? C16NZ motorhoz! Előre is köszi!!! Nekem kipufogósnál 30-at mondtak beszereléssel együtt, amúgy meg Opel boltban 23000-ért adna a srác univerzálisat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz8307 Elküldve Május3, 2008 Megoszt Elküldve Május3, 2008 Nekem kipufogósnál 30-at mondtak beszereléssel együtt, amúgy meg Opel boltban 23000-ért adna a srác univerzálisat. Értem! Nem túl olcsó mulattság... :sowwy: Én most jöttem egy szervízből, kicsit füstöl a kocsi, lehúztak 3.000Ft-al a semmiért, mert csináltak egy CO2 mérést amiről semmi eredményt nem adtak és annyit mondtak, hogy rossz a katalizátor... Rádugták a számítógépre a kocsi számítógépét és áll. nekik nem jelzett semmt, bár ott bénáztak, szerintem nem is értettek hozzá... :S Átverés volt azu egész, csakhogy mondjanak valamit... De ha kiderül, hogy nem a katalizátor szar, visszamegyek és leszedem a fejüket! Továbbá azt is mondták, hogy a katalizátor hibája miatt gyorsításkor rángathat a motor, csökkenhet a teljesítmény... ez igaz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Május3, 2008 Megoszt Elküldve Május3, 2008 Értem! Nem túl olcsó mulattság... :sowwy: Én most jöttem egy szervízből, kicsit füstöl a kocsi, lehúztak 3.000Ft-al a semmiért, mert csináltak egy CO2 mérést amiről semmi eredményt nem adtak és annyit mondtak, hogy rossz a katalizátor... Rádugták a számítógépre a kocsi számítógépét és áll. nekik nem jelzett semmt, bár ott bénáztak, szerintem nem is értettek hozzá... :S Átverés volt azu egész, csakhogy mondjanak valamit... De ha kiderül, hogy nem a katalizátor szar, visszamegyek és leszedem a fejüket! Továbbá azt is mondták, hogy a katalizátor hibája miatt gyorsításkor rángathat a motor, csökkenhet a teljesítmény... ez igaz? A számítógép tudtommal nem nézi a katalizátort... A lambdaszondát nézi, amiatt viszont rángathat. Na az sem olcsó dolog :lol: . A katalizátort meg kell kocogtatni-ütögetni, ha csörög-zörög, akkor széttört a kerámia benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba77 Elküldve Május3, 2008 Megoszt Elküldve Május3, 2008 A felforr alatt ugye nem azt érted, hogy kinyit akiegyenlítőn a szelep és dől a gőz a motortérből? Ha 100fokig felmegy a mutató, de rendesen bekapcsola ventillátor és visszahül akkor ez normális.Szerintem. Egyrészt nyomás alatt lehet több is mint 100 fok másrészt ezek a hőfok mutatók sem olyan pontosak. Nem nem azt, hanem csak, hogy felmegy 100 fokig a víz és bekapcsol a hutőventillátor. Nem is megy sokáig csak kb max 1 percig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Május3, 2008 Megoszt Elküldve Május3, 2008 Hali. Mostanában rángatni kezdett a kocsi, (volt sárga lámpa is, volt amikor egész addig világitott mig le nem állitottam, de volt amikor csak kivillant és utánna el is aludt), néha gázadásra torpant egy picit, és mintha többet fogyasztana. Kivillogtattam a hibakódot. 47 47 Levegőpumpa / relé – feszültség túl magas Ezt merre keressem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Május3, 2008 Megoszt Elküldve Május3, 2008 Hali. Mostanában rángatni kezdett a kocsi, (volt sárga lámpa is, volt amikor egész addig világitott mig le nem állitottam, de volt amikor csak kivillant és utánna el is aludt), néha gázadásra torpant egy picit, és mintha többet fogyasztana. Kivillogtattam a hibakódot. 47 47 Levegőpumpa / relé – feszültség túl magas Ezt merre keressem? Ezt pedig Topbuzz web site-rol. 47 Linear exhaust gas re-circulation (EGR) position Tehát EGR szelep hiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Május3, 2008 Megoszt Elküldve Május3, 2008 Akkor tisztítani és utána lezárni.(ha még nincs)Én is előtte vagyok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Május3, 2008 Megoszt Elküldve Május3, 2008 Nekem kipufogósnál 30-at mondtak beszereléssel együtt, amúgy meg Opel boltban 23000-ért adna a srác univerzálisat. Én ezért kímélem a katalizátort! Ki is vettem az autóból, és puha rongyba csavarva pihen a garázsban! :lol: :sowwy: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Május3, 2008 Megoszt Elküldve Május3, 2008 Nem nem azt, hanem csak, hogy felmegy 100 fokig a víz és bekapcsol a hutőventillátor. Nem is megy sokáig csak kb max 1 percig. Akkor örülj, hogy jól működik a hűtésed!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Május4, 2008 Megoszt Elküldve Május4, 2008 Az AGR topicba írtam,hogy motorféknél magas fordulaton sárga lámpa szokott lenni. Kivillogtattam a hibakódot,bár a fent említett jelenség utoljára elég régen volt. 24-et villogta ki: Vehicle Speed Sensor (VSS) - No speed signal or low voltage , sebességjeladó lehet ,vagy mi ez? :sowwy: Összefügghet a motorfékezéssel? Vagy az időnkét jelentkező nagyobb sebbességről kuplung+fék motor leáll hibával? köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Május4, 2008 Megoszt Elküldve Május4, 2008 a műszeregységben van, valószínűleg csak kontakt-hiba Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Május4, 2008 Megoszt Elküldve Május4, 2008 a műszeregységben van, valószínűleg csak kontakt-hiba Akkor gondolom nem függ össze a hibajelenségekkel... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május4, 2008 Megoszt Elküldve Május4, 2008 Akkor gondolom nem függ össze a hibajelenségekkel... De, okozhat leállást, nekem is volt régen, bár nem tárolta el az ECU a hibakódot, de ugyanígy felvillant, aztán lámpánál leállt a motor. Utána cseréltem a műszerfalat (fordszámmérősre) és többet nem jött elő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Május4, 2008 Megoszt Elküldve Május4, 2008 Nem nem azt, hanem csak, hogy felmegy 100 fokig a víz és bekapcsol a hutőventillátor. Nem is megy sokáig csak kb max 1 percig. Anyum 1.4 8v astrája pont ugyanilyen, szerelőm azt mondta ezek a mocik ilyenek. Nekem sem tetszik de ezvan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Május4, 2008 Megoszt Elküldve Május4, 2008 szerintem mindegyik ilyen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts