Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

sziasztok! azt szeretném kérdezni mi a pontos neve annak a műanyag kör alakú kütyünek ami a tűzfalra van akasztva ás 3 vákumcső csatlakozik hozzá? kell rendelnem egyet mert eltörtem az egyik csonkját, ez befolyással lehet a fogyasztásra?

Az aktívszenes tartályból jön a szívósorba csatlakozik, és fékrásegítőtől veszi a vákuumot ha minden igaz. Nem tudom melyik ága törött, de biztosan nem segít. Amíg nincs meg a másik dugózd le a többit. És vehetsz nyugodtan bontóból, szerintem filléres darab.

Megosztás:

Szelepfedél tömítés és gyertya:

Ha valaki előbbire szorulna, nekem most volt, amit én használtam azt szívesen ajánlom mindenkinek. A tömítés Ident opel a csergőből, gumi, (x14xe a motor), 2 részből áll, nem egész 3e ft volt a kettő. Nem kell hozzá paszta, nem is tettem. Azóta szép száraz a motorom. Tanulságos volt, amit kivettem, az már teljesen be volt repedezve, nem csoda, hogy engedett... De legalább könnyen lejött. Igaz, a tisztogatással nekem is elment sok idő.

A gyertyákról csak annyit akartam, hogy nekem eddig NGK volt benn, most cseréltem, és a fórumot olvasgatva gyári került bele. Tudom, hogy a megbízhatóság a lényeg, de az autón nem vettem észre különbséget, pontosan ugyanúgy megy, mint előtte. Legalább megtudtam, hogy eddig sem jártam valami nagyon vacakkal. Érdekes, hogy ahol eddig láttam, ott a gyári még olcsóbb is volt, mint az NGK...

Megosztás:

Az aktívszenes tartályból jön a szívósorba csatlakozik, és fékrásegítőtől veszi a vákuumot ha minden igaz. Nem tudom melyik ága törött, de biztosan nem segít. Amíg nincs meg a másik dugózd le a többit. És vehetsz nyugodtan bontóból, szerintem filléres darab.

Azért vigyázzunk a ledugózással, a tankszellőzésnek nem tesz jót :sowwy:

A fékrásegítőtől meg nem vesz semmi vákumot, az szeleppel le van választva a rendszerről, vagyis onnan "vákum nem jöhet, csak

befele mehet" :lol: A vákum a szívósorból képződik közvetlenül.

Megosztás:

Azért vigyázzunk a ledugózással, a tankszellőzésnek nem tesz jót :sowwy:

A fékrásegítőtől meg nem vesz semmi vákumot, az szeleppel le van választva a rendszerről, vagyis onnan "vákum nem jöhet, csak

befele mehet" :lol: A vákum a szívósorból képződik közvetlenül.

A szabadba van mégegy cső amin szellőzni tud.

Nem tudom már melyik felére csatlakozik a rásegítő csövén, de tuti azon van.

Megosztás:

A szabadba van mégegy cső amin szellőzni tud.

Nem tudom már melyik felére csatlakozik a rásegítő csövén, de tuti azon van.

Nincs több szellőző cső a tankból, csak az az egy, ami jön a szűrőbe/szelepbe.

A rásegítő csövén van egy kis szelep (műanyag kütyü), amiből van egy leágazás,

de az még a szelep előtt ágazik. :sowwy:

Megosztás:

Nincs több szellőző cső a tankból, csak az az egy, ami jön a szűrőbe/szelepbe.

A rásegítő csövén van egy kis szelep (műanyag kütyü), amiből van egy leágazás,

de az még a szelep előtt ágazik. :sowwy:

A tartályon 3 lyuk van, és ebből 3 különálló cső jön. Egyik megy a tankhoz másik a szelephez harmadik meg a szabadba. Ott van lefogatva a tűzfalon. Egy kúpos alakú bumszli van a végén és az alja lyukas.

Megosztás:

A tartályon 3 lyuk van, és ebből 3 különálló cső jön. Egyik megy a tankhoz másik a szelephez harmadik meg a szabadba. Ott van lefogatva a tűzfalon. Egy kúpos alakú bumszli van a végén és az alja lyukas.

Értem. Én arra mondtam, hogy a tank felől csak egy cső jön :lol:

Ha azt ledugózná, kellemetlen meglepetése lenne hamar :sowwy:

Megosztás:

Hali.

Voltam ma kiméretni a szondát,azt mondták hogy jó :sowwy: . De viszont. Vállalnak olyat, hogy szétszedik az alapjárati motort, és kipucolják a belsejét (a csigát). Kérdésem:én nem tudnám szétszedni? Nem tudja "széttolni" magát, ha adok neki egy kis áramot? Vagy van neki egy végpontja, ahol megáll?

Megosztás:

Ha kettőnél több vezetékes, akkor léptetőmotor, szal ne adj neki delejt.

Amúgy meg nincs végpontja, kitekeri a kúpot, aztán ember legyen a talpán,

aki mégegyszer összerakja, hogy jól is működjön :sowwy:

Amúgy meg magát az alapjárati motort nem lehet, és nem is kell szétszedni.

A kúpját, a szárát, meg a levegőjáratait kell megpucolni. Attól jónak kell lennie

utána... ha mégsem, akkor szar az egész motor, szétkopott a mechanika.

Megosztás:

Vállalnak olyat, hogy szétszedik az alapjárati motort, és kipucolják a belsejét (a csigát). Kérdésem:én nem tudnám szétszedni? Nem tudja "széttolni" magát, ha adok neki egy kis áramot? Vagy van neki egy végpontja, ahol megáll?

Szerintem arra gondoltak, hogy kiveszik. Mert ha szétszedik, akkor vége. Én ugyanis megtettem. Miután betettem egy újat, kíváncsi voltam a régire, mi is van benne, és hogy lenne érdemes legközelebb pucolni. Ha érdekel megmutatom. Nem lehet többé összerakni. Be van sajtolva a végé a fémházba, és azon belül van a kis motor, amiről lejön az 5 hajszálvékony (értsd szó szerint) vezeték, és az van a csatira forrasztva. Az életben ben fogod visszaforrasztani, és szakadás nélkül visszarakni. Szvsz roncsolás nélkül szét sem lehet szedni. Úgyhogy felejtsd el.

Kipucolni meg a konstrukciója miatt is csak nagyjából lehet, ha már az nem segít, akkor csere. Viszont ami nekem bekerül utángyártott az már más konstrukció, és abból kis trükkel ki lehet csavarni a csigát, majd vissza. Ezt még nem pucoltam, de szerintem ezzel nem lesz gond.

Megosztás:

Amúgy szkóppal mérték a jelmeredekségét?

Vagy csak rámértek valami multiméterrel? :sowwy:

Hát ezt nem tudom... Nem mentem be, csak hátulról nézelődtem. Végülis ezzel meg injektor beállítással foglalkoznak, úgyhogy remélem értenek hozzá.

Akkor mégegyszer kipucolom az alapjáratit meg a járatokat, átnézem a levegő csöveket, és ha semmi változás a rángatás-leállás ügyben, akkor veszek újat.

THX :lol:

Megosztás:

Nem, azt mondták van valami gépük vagy mi... Direkt erre

Ha érdekel, küldök majd egy képet a belsejéről. :sowwy: Mégis mielőtt kipróbálod a "gépüket". Szerintem a gyártósoron is csak az összerakásra van gép. Hát meg szerintem az alapjárati motor nem az a darab, amiről ott helyben rögtön megmondod, ha nem működik jól. Legfeljebb, ha teljesen tropa.

Megosztás:

Most ahogy jöttem dolgozni, ráadtam a gyújtást, majd szokás szerint vártam 3 mp-et, mielőtt indítanék. Csak ekközben hallottam valami fémes sípoló-nyekergő hangot egy kis ideig. De előlről :sowwy: . Az alapjárati ilyenkor beállítja magát, és azt hallhattam? Piros lámpánál az alapjárat majd 2000 volt, aztán egy 15 mp múlva szépen beállt normálisra. Utánna nem volt gond.

Megosztás:

Most ahogy jöttem dolgozni, ráadtam a gyújtást, majd szokás szerint vártam 3 mp-et, mielőtt indítanék. Csak ekközben hallottam valami fémes sípoló-nyekergő hangot egy kis ideig. De előlről :sowwy: . Az alapjárati ilyenkor beállítja magát, és azt hallhattam? Piros lámpánál az alapjárat majd 2000 volt, aztán egy 15 mp múlva szépen beállt normálisra. Utánna nem volt gond.

Sztem próbálj meg kölcsönbe szerezni egy ilyen alapjárati mocit, hátha mégsem az a baj, bár, ha már ilyen hangot is ad...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.