hening Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 én két éve tanulom, hogy max töltési fesz 14.4 mert efelett már károsodnak a cellák... Akkor az Így csináld miért nem azt írja? Azért kérdem, mert nem vagyok autó villamossági szerelő, és eddig így tudtam. Ráadásul az enyémnek ennyi már egy ideje, és nincs semmi baja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 egy dolgo az hogy semmi baja mert az a 0.1 már nem sok semmi... de az is lehet hogy fordítási hiba vagy te értelmezed rosszul, mert a 13, 5 és 14, 5 között az pont hogy max 14,4 et jelent :sowwy: szal 14,4 volt max pl az 2 és 5 közöt is csa a 3 és a 4 van én igy értelmezem Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 Az így csináldban nem ez az egyedüli pontatlanság :sowwy: 14,4 a max töltési fesz. Ezen érték felett túltöltés van. Mondjuk a 14,5 nem fog az akkunál károsodást eredményezni, de ahhoz már elég, hogy pl az égők sokkal hamarabb kiégjenek :lol: Az optimális töltési fesz egyébként 13,7-14V között van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 egy dolgo az hogy semmi baja mert az a 0.1 már nem sok semmi... de az is lehet hogy fordítási hiba vagy te értelmezed rosszul, mert a 13, 5 és 14, 5 között az pont hogy max 14,4 et jelent :sowwy: szal 14,4 volt max pl az 2 és 5 közöt is csa a 3 és a 4 van én igy értelmezem Ezen kár vitatkozni :lol: A Bosch generátorok hajlamosak 14.5V-ot tölteni terheletlenül. Ha rendesen közlekedsz az autóval (égnek a lámpák, szól a zene, stb.) akkor nem fog túltölteni. Az elméleti max. valóban 14.4V savas ólomakkunál, de ez nem azt jelenti, hogy 14.5V-tól már meg is hal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 Csakhogy nem csak az akku érzékeny a túlfeszre a rendszerben, ezért érdemes odafigyelni erre. Ha egy generátor 14,5V-ot tölt, az már nem gyári specifikáció szerint megy. Hiába van rajta kevés terhelés. Ez még tényleg nem a vészes kategória, de lehet hogy holnap már 15lesz, és tényleg kinyírja az akkut. Lényegében a fesszabályzó kezdődő hibájára utal (elmászik a félvezetők munkapontja). Gyári adat szerint egyébként a Bosch generátor üresjárási feszültsége 14.0V :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 2000 alatt ne nagyon használd azt a motort, mert le fognak kokszolódni a kipuffszelepek... Egyébként az AGR miatt lehet leginkább, de a lambda öregedése is tud hasonló jelenséget produkálni. AGR-t lezárhatod nyugodtan. Hali. A lambda még nincs egy éves. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 Hali. A lambda még nincs egy éves. És gyári, vagy valamilyen utángyártott? Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 És gyári, vagy valamilyen utángyártott? Hali. GM-es zacsiban volt. 13000ft-ba került, 1 vezetékes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 akkor u.gy., a gyári 20 körül van valahol Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsika14 Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 akkor u.gy., a gyári 20 körül van valahol Lehet az gyári is pl kedvezménnyel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 Ma eljött az ideje a gyertyacserének és el is intéztem. Azért egy kicsit eldicsekszem a 30000 km-t futott gyertyáimmal. (A kocsiban 212500 km van.) http://kepfeltoltes.hu/080419/RIMG2057_www...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/080419/RIMG2058_www...ltoltes.hu_.jpg Ezek így néznek ki ahogy kivettem őket a motorból, semmi drótkefézés! Nincs a porcelánon semmi lerakódás. JET 95-ös benzinnel járok. A hó végén olajcsere esedékes! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 Sziasztok! azt szeretném kérdezni hogy hibakód olvasásnál a 16 érintkezős csatlakozónál ugyanazok a 2 számjegyü hibakódok vannak mint a 10 érintkezősnél? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 Sziasztok! azt szeretném kérdezni hogy hibakód olvasásnál a 16 érintkezős csatlakozónál ugyanazok a 2 számjegyü hibakódok vannak mint a 10 érintkezősnél? Igen, itt megnézheted. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Április19, 2008 Megoszt Elküldve Április19, 2008 Lehet az gyári is pl kedvezménnyel. 40%? az azért kemény, ha látsz ilyet, szólj légyszi :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 Lehet az gyári is pl kedvezménnyel. Hali. Ahol a zöldkártyát csináltattam ott cserélték ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 akkor bőven lehet u.gy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 GM-es zacsiban volt. 13000ft-ba került, 1 vezetékes. Az az univerzális típus volt, nem GM. A gyári kedvezménnyel is 20 felett van. És lehet ez a gond pl most. :sowwy: azt szeretném kérdezni hogy hibakód olvasásnál a 16 érintkezős csatlakozónál ugyanazok a 2 számjegyü hibakódok vannak mint a 10 érintkezősnél? Nem feltétlen. 96-os autók nagy részénél még igen, 97-ben viszont áttértek ott is a négyjegyű kódokra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 Az az univerzális típus volt, nem GM. A gyári kedvezménnyel is 20 felett van. És lehet ez a gond pl most. :sowwy: Lehet, de az EGR azért gyanúsabb. Egyszerűbb azt tisztázni először. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április20, 2008 Megoszt Elküldve Április20, 2008 Így van, ezt már kb egy hónapja mondtam neki, amikor betettem neki a betétszűrőt :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 sziasztok! azt szeretném kérdezni mi a pontos neve annak a műanyag kör alakú kütyünek ami a tűzfalra van akasztva ás 3 vákumcső csatlakozik hozzá? kell rendelnem egyet mert eltörtem az egyik csonkját, ez befolyással lehet a fogyasztásra? És nem tudtok olyan műhelyt ahol meg tudják mérni hogy jó-e a lambda szonda? hibakód nincs, csak sokat fogyaszt az autó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Szerintem az aktívszenes szűrőre gondolsz, ami a tankszellőzést oldja meg :sowwy: Nagyobb autóvillamosságis műhelyekben tudják mérni általában a lambdát szkóppal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lipi Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Szerintem az aktívszenes szűrőre gondolsz, ami a tankszellőzést oldja meg :sowwy: Nagyobb autóvillamosságis műhelyekben tudják mérni általában a lambdát szkóppal. Nem, a szűrőt már ismerem, ez a motortérben van, asszem ez egy szelep és szabályozza a benzingőzt a motor fele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 map-szenzor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 Nem, a szűrőt már ismerem, ez a motortérben van, asszem ez egy szelep és szabályozza a benzingőzt a motor fele. Van egy mágnesszelep, ami kapcsolgatja a tankszellőztetést, lehet arra gondolsz. Azt én még nem láttam személyesen :sowwy: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április21, 2008 Megoszt Elküldve Április21, 2008 1.Aral márkájú, tudom, hogy ilyen már nem nagyon van, de ilyenhez sikerült hozzájutnom, megbízható helyről van. 2. egypólusú, GM genuine, nincs nálam a doboza, dedirekt ehhez való, a kocsi gyengélkedése már a gyertyacsere előtt is megvolt. 3. Megnézem. 4.Hú, remélem nem az a baja, de ha igen hát így jártam. 5. Hol találom ezt és mit csinál pontosan? Nem tudom, hogy számít-e, de az ősszel, kb 10celsiusban, esőben történt egyszer, hogy nagyon nehezen indult be a motor. Gondoltam, hűvös van. Azonban kb 2 km után az első lámpánál elinduláskor gázadásra nem felpörgött, hanem lefulladt. Nehezen elindultam, de taposni kellett. Amikor a 3. lámpánál is eljátszotta ezt(valahogy ki kellett jutnom biztonságos helyre) benéztem a motortérbe, és láttam, hogy a meleg hideg-levegőt állító vákuumcső( a légszűrő előtt) le volt csúszva. Visszadugtam, utána lehetett vele közlekedni. Ekkortájt produkált még olyat is, hogy 2-ben nagyobb gázra kb 40-nél megtorpant. Ezekenek sztem valahogy köze lehet a mostani állapothoz. A segítséget előre is köszi. riksa Azért ha még megvannak, keresd elő a gyertyák dobozát, és nézd meg, nem Made in China gyártásúak-e, mert ezek károsíthatják a motort is. A lambdát célszerű kiméretni szakműhelyben, olcsóbb, mint rögtön cserélni. Aztán amit yoocoo írt, a vákuumcsöveket is át kéne nézni, nincs-e lecsúszva, kirepedve valamelyik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts